Oferte Cazare - Litoral Insula Thassos, Grecia 2020

Cazare - Litoral Insula Thassos

Thassos este o insulă a Greciei, situată în bazinul nordic al Mării Egee, în golful Kavala, în apropierea coastei Traciei și a câmpiei râului Nestos, la doar 8 kilometri de Grecia Continentală. Insula măsoară 22 de kilometri de la Est la Vest și 26 de kilometri de la Nord la Sud. Astfel, datorită așezării sale geografice, oferă mai multă accesibilitate în ceea ce privește excursiile spre multe alte orașe din Nordul Greciei, precum Kavala, Xanti, Komotini, Alexandropoulis și Salonic. Insula îmbină relieful muntos, împădurit,  cu generozitatea plajelor mărginite de unele dintre cele mai clare și mai curate ape din Marea Mediterană. Sezonul estival în Thasson debutează în luna mai și se termină în luna septembrie-octombrie.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Thassos face parte din Grecia.

In regiunea Insula Thassos sunt 249 hoteluri, din care 7 hoteluri de 5 stele, 30 de hoteluri de 4 stele, 94 de hoteluri de 3 stele, 106 de hoteluri de 2 stele, 12 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Agali Hotel incepand cu 311.00 €
Plecare 5 Octombrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Pegasus incepand cu 321.00 €
Plecare 25 Mai 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Korina incepand cu 334.00 €
Plecare 25 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Grand Beach incepand cu 233.00 €
Plecare 1 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Atrium incepand cu 581.00 €
Plecare 25 Mai 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Enavlion Batagianni Hotel incepand cu 557.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Inspira Boutique Hotel Th incepand cu 335.00 €
Plecare 25 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Rachoni Imperial incepand cu 380.00 €
Plecare 25 Mai 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel The Elegant Apartments incepand cu 432.00 €
Plecare 25 Mai 2020, 7 nopti, Fara Masa

Thassos, Insula de Smarald a Greciei

În regiune sunt peste 30 de plaje care oferă turiștilor peisaje unice și o adevărată oază de relaxare, printre acestea amintim: Makryammos Beach, Marble Beach, Porto Vathy, Skala Panagias, Chrysi Ammoudia, Chrysi Akti, Kinira, Paradisos Beach, Agios Ioanis, Alyki și Astris Beach, Psili Ammos Beach, Potos, Pefkari Beach, Skala Marion, Limenaria, Trypiti, Skala Kallirachis, Skala Sotiras, Skala Prinou, Dasyllio Prinou, Skala Rachoniou, Pachis Beach, Papalimani și Glyfada. Cele mai căutate întinderi de nisip se regăsesc în Golden Beach, Skala Prinos, Aliki, Paradise Beach și Pefkari. Insula este faimoasă datorită apelor limpezi, multitudinii de plaje, ospitalității localnicilor, dar și pentru producțiile de vin și miere. De asemenea, insula este celebră datorită marmurei albe, unică și exportată peste tot pe glob, dar și pentru producția de măsline throuba, ce au o calitate superioară.  Pe lângă numeroasele plaje, pe teritoriul insulei veți putea descoperi numeroase ruine arheologice, ce datează din era antică și clasică, bazilici creștine ridicate pe fundațiile templelor dedicate zeilor și  numeroase sate autohtone ce adăpostesc case tradiționale, păduri de pini, brazi și platani. Bineînțeles, veți descoperi grădini de măslini la tot pasul. Insula se remarcă și prin arhitectura sa, aceasta îmbinând elementele macedonene cu caracteristicile locale, precum lemnul și piatra. Deși principala activitate a localnicilor este turismul, arhitectura și-a păstrat specificul local, evidențiindu-se prin simplitate, casele fiind de dimensiuni mici și înconjurate de grădini spațioase ce abundă de arbuști și flori. Toate aceste elemente se îmbină în cel mai armonios mod dând naștere „Insulei de Smarald”.Thassos cuprinde 26 de stațiuni și sate, de dimensiuni variate, fiecare având specificul propriu. Insula reprezintă o atracție turistică atât datorită plajelor spectaculoase, cât și pentru istoria locului. Turiștii care aleg ca destinație de vacanță această regiune se pot bucura de relaxare pe una dintre cele 30 de plaje, dar și de practicarea sporturilor nautice sau a aventurilor montane. Multe dintre plajele de pe insulă sunt special amenajate pentru practicarea tuturor sporturilor maritime, pescuit sau scuba diving, iar unele dintre acestea au și terenuri de sport. În plus, centrul insulei este traversat de numeroase trasee pentru drumeții, ce vă pot purta pașii către castele vechi, vârfuri montane și sate tradiționale, precum Panagia, Potamia și Theologos. De asemenea, tinerii doritori de distracție o pot face în numeroasele cluburi, discoteci, pub-uri și terase din Thassos.