Oferte Cazare - Litoral Insula Thassos, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Insula Thassos 2024

Thassos este o insulă a Greciei, situată în bazinul nordic al Mării Egee, în golful Kavala, în apropierea coastei Traciei și a câmpiei râului Nestos, la doar 8 kilometri de Grecia Continentală. Insula măsoară 22 de kilometri de la Est la Vest și 26 de kilometri de la Nord la Sud. Astfel, datorită așezării sale geografice, oferă mai multă accesibilitate în ceea ce privește excursiile spre multe alte orașe din Nordul Greciei, precum Kavala, Xanti, Komotini, Alexandropoulis și Salonic. Insula îmbină relieful muntos, împădurit, cu generozitatea plajelor mărginite de unele dintre cele mai clare și mai curate ape din Marea Mediterană. Sezonul estival în Thassos debutează în luna mai și se termină în luna septembrie-octombrie.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Thassos 2024 face parte din Grecia.

In regiunea Insula Thassos sunt 244 hoteluri, din care 7 hoteluri de 5 stele, 29 de hoteluri de 4 stele, 104 de hoteluri de 3 stele, 95 de hoteluri de 2 stele, 9 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Insula Thassos 2024

Filtreaza hotelurile din Insula Thassos pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Insula Thassos pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Anthos Apartments incepand cu 418.00 €
Plecare 14 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
In Skala Potamias sunt 48 hoteluri, din care 5 hoteluri de 4 stele, 19 hoteluri de 3 stele, 23 de hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Star Bay Luxury Thassos incepand cu 420.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Astir Notos incepand cu 404.00 €
Plecare 22 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Filippos incepand cu 554.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Princess Calypso - Adults Only incepand cu 374.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
The Elegant Apartments incepand cu 476.00 €
Plecare 16 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
In Skala Panagia sunt 5 hoteluri, din care 3 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel House Elena incepand cu 379.00 €
Plecare 8 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
In Astris sunt 2 hoteluri, din care 2 hoteluri de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Insula Thassos, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Thassos, Insula de Smarald a Greciei

În regiune sunt peste 30 de plaje care oferă turiștilor peisaje unice și o adevărată oază de relaxare, printre acestea amintim: Makryammos Beach, Marble Beach, Porto Vathy, Skala Panagias, Chrysi Ammoudia, Chrysi Akti, Kinira, Paradisos Beach, Agios Ioanis, Alyki și Astris Beach, Psili Ammos Beach, Potos, Pefkari Beach, Skala Marion, Limenaria, Trypiti, Skala Kallirachis, Skala Sotiras, Skala Prinou, Dasyllio Prinou, Skala Rachoniou, Pachis Beach, Papalimani și Glyfada. Cele mai căutate întinderi de nisip se regăsesc în Golden Beach, Skala Prinos, Aliki, Paradise Beach și Pefkari. Insula este faimoasă datorită apelor limpezi, multitudinii de plaje, ospitalității localnicilor, dar și pentru producțiile de vin și miere. De asemenea, insula este celebră datorită marmurei albe, unică și exportată peste tot pe glob, dar și pentru producția de măsline throuba, ce au o calitate superioară.  Pe lângă numeroasele plaje, pe teritoriul insulei veți putea descoperi numeroase ruine arheologice, ce datează din era antică și clasică, bazilici creștine ridicate pe fundațiile templelor dedicate zeilor și  numeroase sate autohtone ce adăpostesc case tradiționale, păduri de pini, brazi și platani. Bineînțeles, veți descoperi grădini de măslini la tot pasul. Insula se remarcă și prin arhitectura sa, aceasta îmbinând elementele macedonene cu caracteristicile locale, precum lemnul și piatra. Deși principala activitate a localnicilor este turismul, arhitectura și-a păstrat specificul local, evidențiindu-se prin simplitate, casele fiind de dimensiuni mici și înconjurate de grădini spațioase ce abundă de arbuști și flori. Toate aceste elemente se îmbină în cel mai armonios mod dând naștere „Insulei de Smarald”.


poza Sejur în Thassos, Insula de Smarald a Greciei

Thassos cuprinde 26 de stațiuni și sate, de dimensiuni variate, fiecare având specificul propriu. Insula reprezintă o atracție turistică atât datorită plajelor spectaculoase, cât și pentru istoria locului. Turiștii care aleg ca destinație de vacanță această regiune se pot bucura de relaxare pe una dintre cele 30 de plaje, dar și de practicarea sporturilor nautice sau a aventurilor montane. Multe dintre plajele de pe insulă sunt special amenajate pentru practicarea tuturor sporturilor maritime, pescuit sau scuba diving, iar unele dintre acestea au și terenuri de sport. În plus, centrul insulei este traversat de numeroase trasee pentru drumeții, ce vă pot purta pașii către castele vechi, vârfuri montane și sate tradiționale, precum Panagia, Potamia și Theologos. De asemenea, tinerii doritori de distracție se pot destinde în numeroasele cluburi, discoteci, pub-uri și terase din Thassos.

poza Sejur în Thassos, Insula de Smarald a Greciei

Vacanță în Thassos: Cele mai bune hoteluri

 Insula Thassos este insula cea mai bogată în vegetație din Marea Egee, motiv pentru care este supranumită Insula Verde sau Insula de Smarald. Credem că nu trebuie să menționăm faptul că Thassos se numără printre destinațiile de top ale Greciei, turiști din întreaga lume alegând să-și petreacă vacanțele aici. Dar oare de ce sunt turiștii atât de fascinanți de Insula Thassos? Răspunsul este simplu, dacă ne gândim că plajele sale sunt extrem de curate, bine întreținute și primitoare. 

Citeste mai mult.

Insula Thassos - Sejururi de Revelion la cele mai accesibile prețuri

În Grecia, Revelionul coincide cu sărbătoarea Sfântului Vasile, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, cea din urmă sărbătoare fiind mult mai importantă decât trecerea în Anul Nou.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți un sejur de Revelion în Thassos și bucurați-vă de o experiență unică

 Locuitorii din Thassos și-au păstrat cultura tradițională, precum și obiceiurile sociale prilejuite de trecerea în Noul An. Clima blândă și ocupațiile preponderent agricole ale locuitorilor din Thassos au inspirat numeroase tradiții și obiceiuri care se respectă până în prezent.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște, încărcat de tradiție și spiritualitate, în Insula Thassos

 Fiind o țară ortodoxă, pe tot cuprinsul Greciei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, au loc numeroase festivități, încărcate de spiritualitate și tradiție. Acestea debutează în Duminica Floriilor, când Biserica Ortodoxă celebrează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Citeste mai mult.

Activități relaxante de care vă puteți bucura pe timpul sejurului în Thassos

Pe cuprinsul Insulei Thassos vă veți putea bucura de o vacanță animată și activă, în care plictiseala și monotonia nu vor reuși să-și facă simțită prezența. Pe plaje nisipoase ale Insulei Thassos turiștii vor putea juca volei și fotbal. Pe teritoriul insulei, turiștii vor descoperi de asemenea un club de tenis. Persoanele care își doresc să se bucure de o experiență mai deosebită se pot bucura de cursuri de echitație în cadrul Thassos Horse Club, din Skala Prinos.

Citeste mai mult.

Oază de spiritualitate în Insula Thassos - Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail din Thassos este o mănăstire de maici şi se află sub oblăduirea Mănăstirii Filoteu din Muntele Athos. Locaţia în care este situată această mănăstire este cu totul deosebită, meritând din plin să fie vizitată. Lăcaşul de cult a fost construit pe o stâncă impozantă, iar la poalele sale se află o peşteră, de unde în permanenţă izvorăşte agheasmă. Chiar dacă poate nu sunteți cele mai religioase persoane vă sfătuim să vizitați acest loc măcar pentru a vă bucura de peisajele spectaculoase, considerându-se că acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Insula Thassos. În zilele senine de vară de la mănăstire poate fi admirat Sfântul Munte Athos.

Citeste mai mult.

Descoperiți principalele obiective turistice ale Insulei Thassos

Insula Thassos nu-şi încântă turiștii doar cu numeroasele sale plaje, ci le oferă acestora și oportunitatea de a vizita o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se o serie de ruinele antice și de lăcașuri de cult. Orașul Limenas, capitala Insulei Thassos, situat în nord-estul insulei, este în sine o atracție turistică. Vizitatorii pot admira zidurile orașului vechi, lungi de aproape 4 kilometri.

Citeste mai mult.

Petreceţi vacanţe minunate pe plajele Insulei Thassos

Thassos se bucură de unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele grecești. Golden Beach, Makriammos și Paradise Beach se regăsesc printre cele mai deosebite și bine organizate întinderi de nisip din Thassos. Deși plajele de pe teritoriul insulei sunt amenajate și înconjurate de diverse localuri și unități de cazare moderne, ele nu și-au pierdut încă specificul natural.

Citeste mai mult.

Intrebari frecvente despre

Intrebare: Sunt hoteluri de 5* in ?

Raspuns: Da, in sunt hoteluri de 5* printre care si Ilio Mare Hotels & Resorts Thassos Grand Resort Hotel Alexandra Golden Boutique cu servicii foarte bune, situate pe o plaja cu nisip fin!

Intrebare: Se poate ajunge in cu masina?

Raspuns: Da, se poate ajunge in cu masina. Distanta fara de Bucuresti este de aproximativ 1000 de km si dureza aproxiativ 12 ore.