Petreceţi vacanţe minunate pe plajele Insulei Thassos

      Thassos se bucură de unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele grecești. Golden Beach, Makriammos și Paradise Beach se regăsesc printre cele mai deosebite și bine organizate întinderi de nisip din Thassos. Deși plajele de pe teritoriul insulei sunt amenajate și înconjurate de diverse localuri și unități de cazare moderne, ele nu și-au pierdut încă specificul natural. Golden Beach este o plajă superbă situată la 12 kilometri vest de Limenas, capitala Insulei Thassos. Este întinsă ca lungime, acoperită cu nisip auriu, de unde și numele, scăldată de ape ca de cristal și înconjurată de o vegetație luxuriantă. Plaja este potrivită și pentru familiile cu copii, deoarece apa mării nu este adâncă. Peisajul este înfrumusețat de prezența Muntelui Ypsarion. Paradise Beach este considerată ca fiind unul dintre cele mai potrivite locuri de înot din Limenas. Piesajul de care se bucură plaja se aseamănă în frumusețe cu cel al unei locații tropicale. Contrastul dintre nisipul alb şi apele azurii transformă peisajul într-unul de o frumusețe spectaculoasă. Acest paradis natural este înconjurat de munți împăduriți. Când suflă vântul, aici se poate practica windsurfing. Pe stâncile care încadrează plaja se poate practica nudism. Puteți ajunge la Paradise Beach pornind din satul Kanira, plaja aflându-se la 2 kilometri distanță de micuţa staţiune. Pentru a ajunge la frumoasa plajă va trebui să parcurgeți o alee îngustă ce trece printr-o pădure. 

 Insula Thassos poza

    Plaja Alyki este situată la circa 31 de kilometri de Limenas, în stațiunea cu același nume. Aceasta se bucură de un peisaj pitoresc, fâşia de nisip întinzându-se de-a lungul unui mic golf. Alyki este acoperită cu nisip de culoare albă și oferă vizitatorilor numeroase facilităţi. Este scăldată de ape cristaline şi înconjurată de o vegetaţie bogată formată din pini şi măslini, dar şi de cariere de marmură ce oferă plajei un aspect deosebit. O plajă deosebit de apreciată în rândul turiștilor este și plaja Metalia. Aceasta este situată la 39 de kilometri de Limenas şi este o plajă cu nisip fin, ideală pentru familiile cu copii. Intrarea în apă este lină, iar adâncimea apelor cristaline creşte treptat. Deşi plaja nu beneficiază de umbră naturală, vizitatorilor li se pun la dispoziție umbrele pentru a se putea proteja de soarele arzător. Aceștia pot de asemenea închiria șezlonguri. Turiștii pot achiziționa de la localul de pe plajă băuturi și gustări. Peisajul este ceva mai special, deoarece de pe plajă se zăresc furnalele din zona industrială a stațiunii. La orizont se pot observa și ruinele unei foste fabrici. Deoarece malul este superficial se poate practica cu uşurinţă snorkeling.

     Plaja Saliara este cea mai impresionantă plajă din Insula Thassos. Frumusețea și culoarea apelor sale nu se poate descrie în cuvinte. Este semi-organizată, pe teritoriul său fiind dispus un fast-food, o cantină și șezlonguri. Întreaga plajă este acoperită de mici pietre albe din marmură. Coasta este atât de albă, încât uneori creează impresia că ar fi acoperită cu zăpadă. Razele soarelui reflectate în albul imaculat al pietrelor pot fi uneori orbitoare, de aceea vă sugerăm să purtați în permanență ochelari de soare. Apa are o culoare ireal de frumoasă, comparându-se cu cea de pe cele mai exotice plaje. Makryammos este singura plajă care are o taxă de intrare și este situată la 2 km est de Limenas. Makryammos este de fapt un complex frumos amenajat, cu bungalouri, un parc de distracții, o piscină și locuri pentru diverse activități sportive. Este ideal pentru familiile cu copii. Având în vedere că cele mai multe plaje din Thassos nu sunt organizate, este bine că există ceva de genul ăsta, potrivit pentru cei care doresc să beneficieze de tot confortul. Taxa de intrare este de 3 euro per adult, iar prețurile din cadrul complexului sunt, de asemenea, mai mari decât în alte locuri de pe această insulă. Copiii însă nu plătesc intrarea. Apa este verde, deoarece plaja este înconjurată de o pădure bogată de pini. După cum era de așteptat plaja este frumoasă, fiind acoperită cu nisip fin.

 Insula Thassos poza

   Psili Ammos este o plajă foarte populară, iar în ultimii ani tot mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanța aici. Nisipul de aici este diferit de cel ce acoperă celelalte plaje din Thassos, fiind moale și foarte plăcut. Apa este un pic mai rece, dar în lunile iulie și august atinge o temperatură optimă. În partea stângă a plajei există și niște pietre de dimensiuni mari, unde vă puteți bucura de băi de soare. Rocile sunt de-a dreptul impresionante chiar și în timpul iernii. Psili Ammos este una dintre puținele plaje din Thassos unde veți auzi muzică. Apa ce scăldă această plajă are o culoare neobișnuită,iar adâncimea sa crește treptat.  Apusurile de soare pe care le veți putea admira în Psili Ammos sunt uluitoare şi vă sugerăm să nu le rataţi. Începând cu anul 2016, o mulțime de cafenele au fost deschise pe această plajă, astfel încât  în cele mai aglomerate perioade ale sezonului s-ar putea ca multitudinea de turiști să fie deranjantă. Plaja Pachis se situează în topul celor mai apreciate întinderi de nisip de pe Insula Thassos, lucru datorat în special umbrei naturale de care beneficiază. Plaja este acoperită cu nisip, iar apa mării nu este adâncă, astfel încât vă veți putea bucura de o vacanță alături de cei mici. Pe plajă sunt dispuse numeroase șezlonguri, cafenele și un restaurant.

    Plaja La Scala a fost organizată abia în 2014, dar de îndată ce acest lucru s-a întâmplat a devenit una dintre cele mai populare plaje de pe insulă. Nu este mare, apa este cristalină, iar ceea ce îi atrage pe turiști cel mai mult este cu siguranță o modul în care întinderea de nisip a fost organizată. Turiștii vor putea beneficia de o cafenea decorată modern, o parcare mare, o mulțime de umbră, o piscină pentru copii, un restaurant, muzică și șezlonguri de înaltă calitate. Această plajă se situează în topul preferințelor celor care caută  plaje organizate și moderne. Notos era un golf complet sălbatic despre care aproape nimeni nu știe. Drumul care duce la plajă este destul de abrupt, dar scurt. Plaja este foarte mică, dar frumoasă și nisipoasă, cu apă limpede precum cristalul. Plaja Trypiti este situată la 2,5 km de Limenaria, în direcția Maries. Este o plajă destul de spațioasă și datorită acestui aspect nu este niciodată aglomerată. Pe partea dreaptă există pietriș fin, în timp ce restul plajei este acoperit de pietre. Atmosfera din Trypiti este foarte liniștită și relaxantă și este o bucurie să-ți petreaci timpul aici. Plaja este perfectă pentru înotători, scafandri și pentru toți cei cărora nu le place aglomerația. Ori de câte ori simți că ai nevoie de pace, tot ce trebuie să faci este să închiriezi o umbrelă de soare și un șezlong, să iei cu tine o carte bună și să mergi pe plaja Trypiti.

 Insula Thassos poza

Vacanță în Thassos: Cele mai bune hoteluri

 Insula Thassos este insula cea mai bogată în vegetație din Marea Egee, motiv pentru care este supranumită Insula Verde sau Insula de Smarald. Credem că nu trebuie să menționăm faptul că Thassos se numără printre destinațiile de top ale Greciei, turiști din întreaga lume alegând să-și petreacă vacanțele aici. Dar oare de ce sunt turiștii atât de fascinanți de Insula Thassos? Răspunsul este simplu, dacă ne gândim că plajele sale sunt extrem de curate, bine întreținute și primitoare. 

Citeste mai mult.

Insula Thassos - Sejururi de Revelion la cele mai accesibile prețuri

În Grecia, Revelionul coincide cu sărbătoarea Sfântului Vasile, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, cea din urmă sărbătoare fiind mult mai importantă decât trecerea în Anul Nou.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți un sejur de Revelion în Thassos și bucurați-vă de o experiență unică

 Locuitorii din Thassos și-au păstrat cultura tradițională, precum și obiceiurile sociale prilejuite de trecerea în Noul An. Clima blândă și ocupațiile preponderent agricole ale locuitorilor din Thassos au inspirat numeroase tradiții și obiceiuri care se respectă până în prezent.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște, încărcat de tradiție și spiritualitate, în Insula Thassos

 Fiind o țară ortodoxă, pe tot cuprinsul Greciei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, au loc numeroase festivități, încărcate de spiritualitate și tradiție. Acestea debutează în Duminica Floriilor, când Biserica Ortodoxă celebrează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Citeste mai mult.

Activități relaxante de care vă puteți bucura pe timpul sejurului în Thassos

Pe cuprinsul Insulei Thassos vă veți putea bucura de o vacanță animată și activă, în care plictiseala și monotonia nu vor reuși să-și facă simțită prezența. Pe plaje nisipoase ale Insulei Thassos turiștii vor putea juca volei și fotbal. Pe teritoriul insulei, turiștii vor descoperi de asemenea un club de tenis. Persoanele care își doresc să se bucure de o experiență mai deosebită se pot bucura de cursuri de echitație în cadrul Thassos Horse Club, din Skala Prinos.

Citeste mai mult.

Oază de spiritualitate în Insula Thassos - Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail din Thassos este o mănăstire de maici şi se află sub oblăduirea Mănăstirii Filoteu din Muntele Athos. Locaţia în care este situată această mănăstire este cu totul deosebită, meritând din plin să fie vizitată. Lăcaşul de cult a fost construit pe o stâncă impozantă, iar la poalele sale se află o peşteră, de unde în permanenţă izvorăşte agheasmă. Chiar dacă poate nu sunteți cele mai religioase persoane vă sfătuim să vizitați acest loc măcar pentru a vă bucura de peisajele spectaculoase, considerându-se că acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Insula Thassos. În zilele senine de vară de la mănăstire poate fi admirat Sfântul Munte Athos.

Citeste mai mult.

Descoperiți principalele obiective turistice ale Insulei Thassos

Insula Thassos nu-şi încântă turiștii doar cu numeroasele sale plaje, ci le oferă acestora și oportunitatea de a vizita o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se o serie de ruinele antice și de lăcașuri de cult. Orașul Limenas, capitala Insulei Thassos, situat în nord-estul insulei, este în sine o atracție turistică. Vizitatorii pot admira zidurile orașului vechi, lungi de aproape 4 kilometri.

Citeste mai mult.