Oferte Cazare - Litoral Skala Prinos, Insula Thassos, Grecia 2021

Cazare - Litoral Skala Prinos

     Stațiunea Skala Prinos situată pe latura de nord-vest a Insulei Thassos, la o distanță de 12 kilometri de Limenas, capitala insulei, și la circa 24 de kilometri de Limenaria. Skala Prinos este princiaplul port de ferryboat-uri ce leagă Insula Thassos de orașul Kavala. În această frumoasă stațiune încă funcționează unul dintre ultimele șantiere navale din Grecia. Nave mici de pescuit, bărcile de agrement, dar și ambarcațiuni de dimensiuni mai mari sunt aduse aici pentru reparații.Citeste mai mult

Litoral Skala Prinos face parte din regiunea Insula Thassos din Grecia.

In Skala Prinos sunt 14 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 4 hoteluri de 3 stele, 4 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Ilio Mare Hotels & Resorts incepand cu 291.00 €
Plecare 20 Mai 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Alea Hotel&suites incepand cu 459.00 €
Plecare 18 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Byblos Luxury Villa incepand cu 1,838.00 €
Plecare 20 Mai 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kazaviti incepand cu 222.00 €
Plecare 1 Iunie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Princess Calypso - Adults Only incepand cu 424.00 €
Plecare 1 Iunie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Inspira Boutique - Adults Only incepand cu 335.00 €
Plecare 27 Mai 2021, 7 nopti, Mic dejun

Descoperiţi staţiunea Skala Prinos şi împrejurările sale fascinante

      Aici veți găsi un număr mare de unități de cazare, de la hoteluri de lux, recent construite, la apartamente și vile de vacanță. Pe lângă diversele tipuri de cazare în Skala Prinos veți descoperi  una dintre cele mai pitorești și bine organizate tabere din Insula Thassos, ce se află sub auspiciile municipalității insulei. De asemenea, pe teritoriul stațiunii veți întâlni taverne tradiționale și restaurante pentru toate gusturile și bugetele, precum și cafenele moderne și beach baruri. În plus pe timpul verii în stațiunea au loc un mare număr de evenimente, precum petreceri pe plajă, concerte în aer liber și altele.

     Plaja din Skala Prinos este distinsă cu blue flag începând cu anul 2004 și fără îndoială își va menține acest statul ani la rând de acum în colo. Este acoperită cu nisip fin, iar în cele mai multe zile marea este blândă. Intrarea în apă este lină, ceea ce face ca stațiunea să fie extrem de potrivită și pentru copii de vârste mici. Pentru firile romantice ținem să menționăm că aceasta este o locație ideală pentru a admira unele dintre cele mai fascinante apusuri de soare. Pe întinderea de nisip din Skala Prinos există porțiuni de plajă neamenajate, precum și porțiuni pe care turiștii pot beneficia de șezlonguri și beach baruri. Plaja Skala Prinos începe undeva din zona portului și se întinde până în zona de camping, de aici începând plaja Dasilio Prinos. Întreaga plajă este înconjurată de o pădure de pini, ce oferă aerului un parfum revigorant.  

poza Descoperiţi staţiunea Skala Prinos şi împrejurările sale fascinante

    Deși Skala Prinos nu este o stațiune de mari dimensiuni, turiștii pot efectua tot felul de activități care să ofere vacanței lor un plus de divertisment. Vă puteți bucura de plimbări prelungite de-a lungul plajei  sau puteți descoperi stațiunea la pas și puteți socializa cu locuitorii. Puteți străbate străzile micuțe și poposi în magazinele de suveniruri sau micile afaceri locale. În orice ce caz, vă sfătuim să nu ezitați să vizitați piața din Skala Prinos. Aceasta funcționează doar în prima parte a zilei de luni, fiind comercializate  în principal produse locale precum miere, măsline, nuci și ulei, însă veți găsi de cumpărat și alte categorii de produse. Dacă doriţi să vizitaţi şi împrejurimile puteţi închiria ATV-uri sau mașini. Astfel puteți descoperi frumusețea satelor Mikro Kazaviti și Megalo Kazaviti, acestea fiind printre cele mai vechi așezări ale insulei. Bazele acestor așezări au fost puse în secolul al XVI-lea, când locuitorii altor sate forțați de raidurile piraților și-au căutat un adăpost tot mai ferit. Zona cunoscută este datorită existenței unor mari podgorii. De altfel, în traducere "Kazaviti" înseamnă "casă și viță de vie". Satul Micro Kazavit este înțesat de case tradiționale din piatră și lăcașuri de cult cu vechimi remarcabile. În același stil macedonean a fost construit și Magalo Kazaviti, doar că acesta este ceva mai populat.

    De asemenea, puteți alege să vizitați și stațiunile din jurul Skala Prinos, deoarece nu trebuie să parcurgeți un drum prea mare pentru asta. Pe teritoriul stațiunii se află și un muzeu dedicat uleiului de măsline. Aici sunt prezentate mai multe tipuri de ulei și de măslini și diverse prese. În cadrul muzeului sunt expuse și o serie de fotografii. Vizitatorii pot cumpăra de aici ulei de măsline și miere. Turiștii pot vizita și Mănăstirea Agios Pantelimon, situată în apropierea stațiunii. Mănăstirea are dimensiuni reduse și este construită în totalitate din piatră vopsită alb, singurul contrast fiind reprezentat de icoanele ce îmbracă pereții. În prejma mănăstirii se află și o peșteră închinată Sfântului Pantelimon, ocrotitorul bolnavilor. Aici, curioșii vor descoperi un izvor cu apă ce se crede că are proprietăți tămăduitoare. De asemenea, din port puteți porni cu ferryboat-ul spre Grecia Continentală, unde puteți vizita orașul Kavala.

poza Descoperiţi staţiunea Skala Prinos şi împrejurările sale fascinante