Insula Thassos - Sejururi de Revelion la cele mai accesibile prețuri

  În Grecia, Revelionul coincide cu sărbătoarea Sfântului Vasile, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, cea din urmă sărbătoare fiind mult mai importantă decât trecerea în Anul Nou. Sfântul Vasile este extrem de popular în Grecia, deoarece a colectat taxele guvernului, sub formă de monede de aur și bijuterii, iar apoi dorind să le restituie și neștiind cui și ce aparținea, sfântul a decis să coacă o prăjitură mare în care să introducă toate acele bogății. Ieșind în piața orașului a împărțit fiecăruia câte o felie de prăjitură, printr-o minune fiecăruia i-a revenit bijuteriile și monedele pe care le plătise drept taxă. Comemorând milostenia Sfântului Vasile, grecii coc an de an un tort numit Vasilopita, care este tăiat la miezul nopții. Tortul este tăiat de către persoana cea mai vârstnică din familie, iar prima felie este dedicată Sfântului Vasile, următoarele revenind membrilor familiei, fiecare trăind cu speranța că vor descoperi moneda ce se ascunde în tort. Insula Thassos este situată la 17 metri altitudine deasupra mării, clima fiind temperată, destul de blândă. Cantitatea cea mai mare de precipitații se înregistrează în luna decembrie, temperatura fiind de circa 7-8ºC. În ceea ce privește opțiunile de cazare, puteți alege să vă cazați în cadrul Hotelului Elaion Terra Boutique Guesthouse, unde vă veți bucura de numeroase facilități, printre care: servicii de masaj, acces gratuit la internet WiFi, șemineu în hol, spațiu pentru depozitarea bagajelor și parcare gratuită. Hotelul este amplasat în satul Theologos, prima capitală a Insulei Thassos, o localitate veche, cu case de piatră, multe dintre ele datând încă din secolul al XVI-lea. Localitatea este traversată de străzi înguste și este mărginită de creste montane acoperite în totalitate cu păduri de pin. Hotelul Elaion Terra Boutique Guesthouse a fost înființat în anul 2015, proprietarul unității de cazare dorind să ofere oaspeților săi șansa de a descoperi adevărata frumusețe a Insulei Thassos. Pentru turiștii care doresc cazare în apropiere de tavernele și barurile din Limenas recomandăm Hotel Metsikas Residence, o unitate de cazare de trei stele, care oferă acces la parcare și internet wireless.

 Insula Thassos poza
 

   Hotel Moonbeam este situat în Potos, Insula Thassos. Turiștii care vor opta pentru această unitate de cazare se vor putea bucura de acces la seif, internet Wi-Fi și parcare. De asemenea, unitatea de cazare permite accesul animalelor de companie, astfel încât dacă sunteți proprietarii unui animăluț nu trebuie să vă îngrijorați în legătură cu acesta. Hotel Macedon este amplasat în centrul orașului Thassos, însă zona este extrem de liniștită. Hotelul oferă turiștilor care aleg să-și petreacă sejurul de Revelion aici internet Wi-Fi gratuit, parcare și camere dotate cu TV, telefon, frigider și baie proprie. Vicky Hotel din Limenas este o altă opțiune de cazare pe care o puteți lua în calcul în cazul în care alegeți să vă petreceți noaptea dintre ani în Thassos. Printre facilitățile de care dispun camerele acestei unități de cazare se numără: televizor, mini-frigider, internet Wi-Fi gratuit și baie proprie. Pentru aceia care doresc să petreacă un sejur într-o atmosferă caldă și primitoare recomandăm să aleagă Hotel Blue Sea Beach Resort, situat în Skala Potamias. Unitatea de cazare dispune de un total de 17 camere. În Limenas veți descoperi și Hotel Captain´s Beach Luxury Apartaments, care pune la dispoziția oaspeților săi parcare și internet gratuit. 

 Insula Thassos poza

    Hotel Angelica este amplasat central, la 300 de metri de plaja din Limenas. Turiștii se pot bucura de Wi-Fi și parcare. De un sejur de Revelion, la prețuri accesibile, se pot bucura și turiștii care optează pentru Hotel Natura Bungalows. Aceștia vor dispune de acces la internet, parcare, club pentru copii și servicii de călcătorie. Hotel Blue Green Studios Camp Pefkari oferă zone special destinate fumătorilor, spălătorie, spațiu pentru depozitarea bagajelor și parcare gratuită. Turiștii care se gândesc să-și petreacă sejurul de Revelion în Insula Thassos pot alege să se cazeze și la Hotel Anthos Apartments, Hotel Summer Dreams Studios și Hotel Elata- apartments.

Alegeți să petreceți un sejur de Revelion în Thassos și bucurați-vă de o experiență unică

 Locuitorii din Thassos și-au păstrat cultura tradițională, precum și obiceiurile sociale prilejuite de trecerea în Noul An. Clima blândă și ocupațiile preponderent agricole ale locuitorilor din Thassos, au inspirat numeroase tradiții și obiceiuri care se respectă până în prezent.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște, încărcat de tradiție și spiritualitate, în Insula Thassos

 Fiind o țară ortodoxă, pe tot cuprinsul Greciei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, au loc numeroase festivități, încărcate de spiritualitate și tradiție. Acestea debutează în Duminica Floriilor, când Biserica Ortodoxă celebrează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Citeste mai mult.

Activități relaxante de care vă puteți bucura pe timpul sejurului în Thassos

Pe cuprinsul Insulei Thassos vă veți putea bucura de o vacanță animată și activă, în care plictiseala și monotonia nu vor reuși să-și facă simțită prezența. Pe plaje nisipoase ale Insulei Thassos turiștii vor putea juca volei și fotbal. Pe teritoriul insulei, turiștii vor descoperi de asemenea un club de tenis. Persoanele care își doresc să se bucure de o experiență mai deosebită se pot bucura de cursuri de echitație în cadrul Thassos Horse Club, din Skala Prinos.

Citeste mai mult.

Oază de spiritualitate în Insula Thassos - Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail din Thassos este o mănăstire de maici şi se află sub oblăduirea Mănăstirii Filoteu din Muntele Athos. Locaţia în care este situată această mănăstire este cu totul deosebită, meritând din plin să fie vizitată. Lăcaşul de cult a fost construit pe o stâncă impozantă, iar la poalele sale se află o peşteră, de unde în permanenţă izvorăşte agheasmă. Chiar dacă poate nu sunteți cele mai religioase persoane vă sfătuim să vizitați acest loc măcar pentru a vă bucura de peisajele spectaculoase, considerându-se că acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Insula Thassos. În zilele senine de vară de la mănăstire poate fi admirat Sfântul Munte Athos.

Citeste mai mult.

Descoperiți principalele obiective turistice ale Insulei Thassos

Insula Thassos nu-şi încântă turiștii dor cu numeroasele sale plaje, ci le oferă acestora și oportunitatea de a vizita o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se o serie de ruinele antice și de lăcașuri de cult. Orașul Limenas, capitala Insulei Thassos, situat în nord-estul insulei, este în sine o atracție turistică. Vizitatorii pot admira zidurile orașului vechi, lungi de aproape 4 kilometri.

Citeste mai mult.

Petreceţi vacanţe minunate pe plajele Insulei Thassos

Thassos se bucură de unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele grecești. Golden Beach, Makriammos și Paradise Beach se regăsesc printre cele mai deosebite și bine organizate întinderi de nisip din Thassos. Deși plajele de pe teritoriul insulei sunt amenajate și înconjurate de diverse localuri și unități de cazare moderne, ele nu și-au pierdut însă specificul natural.

Citeste mai mult.