Alegeți să petreceți un sejur de Revelion în Thassos și bucurați-vă de o experiență unică

   Locuitorii din Thassos și-au păstrat cultura tradițională, precum și obiceiurile sociale prilejuite de trecerea în Noul An. Clima blândă și ocupațiile preponderent agricole ale locuitorilor din Thassos, au inspirat numeroase tradiții și obiceiuri care se respectă până în prezent. Locuitorii Insulei Thassos se implică în tot felul de cluburi culturale locale, aceștia dorindu-și să facă cunoscute obiceiurile locului și în rândul turiștilor, astfel încât aceștia să poată surprinde adevărata frumusețe a insulei. În cadrul acestor cluburi, pe parcursul anului, sunt organizate numeroase evenimente. Cele mai multe evenimente au loc în timpul anotimpului cald, însă în cele ce urmează o să vă prezentăm și câteva obiceiuri specifice Anului Nou. Localnicii din Thassos sunt extrem de ospitalieri și înclinați către distracție, astfel încât va fi o adevărată plăcere să interacționați cu ei. Cu ocazia Anului Nou, copiii bat la ușile caselor pentru a colinda, fiind recompensați cu dulciuri și bani. În această zi se coace vasilopita, o prăjitură tradițională, în cadrul căreia se introduce o monedă. În ziua de Anul Nou, prăjitura este feliată, iar cel care găsește moneda se crede că se va bucura de noroc pe toată durata anului.

 Insula Thassos poza

  Un obicei mai deosebit, specific Insulei Thassos, sunt colindele cântate în jurul focului. Obiceiul s-a născut în Kavala, în perioada în care Insula Thassos se afla sub ocupație otomană. Astfel, tinerii care urmau să se înroleze în armată adunau lemn pe care le depozitau în piața orașului sau a satului. Lemnele strânse erau aprinse în noaptea de Revelion, iar în jurul focului imens, se cântau colinde, până când ceasul bătea ora 00:00. După miezul nopții se împărțeau dulciuri, iar atmosfera de sărbătoare se prelungea până în zori. În Thassos, Moș Crăciun nu se bucură de o popularitate la fel de mare precum în restul Europei, Sfântul Vasile fiind cel responsabil de aducerea cadourilor. Dacă Moș Crăciun are o imagine extrem de familiară și simpatică, purtând un costum roșu, căptușit cu blană albă, și deplasându-se cu o sanie trasă de 12 reni, Sfântul Vasile are un aspect ceva mai modest, fiind îmbrăcat într-o robă veche și purtând o barbă neagră. Sfântul Vasile a venit Cezareea în Capadoccia, în secolul al IV-lea. Podariko este o tradiție care presupune ca grecii să fie extrem de atenți la cine intră în casa lor de Anul Nou și cu ce picior pășesc. Astfel, este preferabil ca familia să fie mai întâi vizitată de către o persoană plăcută, veselă, amabilă, cei mai potriviți se consideră că sunt copiii, deoarece sunt puri și inocenți. Pe cuprinsul Greciei, focurile de artificii sunt la fel de populare ca pe întreg Mapamondul, însă au și o semnificație aparte. Pe lângă măreția lor orbitoare, datorită zgomotului produs, se crede că artificiile pun capăt energiilor proaste, înlătură spiritele rele și aduc în viața celor care le privesc lumină și veselie.

 Insula Thassos poza

   În ceea ce privește posbilitățile de cazare, puteți alege Hotel Elaion Terra Boutique Guesthouse, unde vă puteți bucura de masaje, acces la internet Wi-Fi, șemineu, spațiu pentru depozitarea bagajelor și parcare gratuită.  Turiștii cazați în cadrul Hotel Metsikas Residence, din Limenas, vor avea acces la parcare și internet Wi-Fi. Hotel Moonbeam este amplasat la doar 500 de metri de plaja din Pefkari și oferă oaspeților săi seif, parcare și acces cu animale de companie. În cazul în care ați ales să vă petreceți sejurul de Revelion în Thassos, vă recomandăm Hotel Macedon, în cadrul căruia vă veți bucura de internet Wi-Fi și parcare gratuită. Hotelul este foarte bine poziționat, astfel încât veți avea acces facil la portul orașului, magazine, cafenele, baruri și restaurante. Vicky Hotel pune la dispoziția oaspeților săi camere decorate în stil tradițional, dotate cu televizor, mini-frigider, Wi-Fi și baie proprie. La barul unității de cazare, oaspeții vor putea savura o cafea sau diverse băuturi. Angelica Hotel Thassos este o unitate de cazare potrivită pentru turiștii care doresc să petreacă un sejur de Revelion în Insula Thassos. Aici turiștilor li se va oferi acces gratuit la Wi-Fi, parcare. Camerele sunt dotate cu aer condiționat, frigider, mini-bar, seif, telefon și televizor. În ceea ce privește unitățile de cazare cotate cu o singură stea, vă recomandăm Hotel Natura Bungalows. În rândul unităților de cazare recomandate de către noi se numără și: Hotel Blue Green Studios Camp Pefkari, Hotel Anthos Apartments, Hotel Summer Dreams Studios și Hotel Elata-apartments

 

Insula Thassos - Sejururi de Revelion la cele mai accesibile prețuri

În Grecia, Revelionul coincide cu sărbătoarea Sfântului Vasile, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, cea din urmă sărbătoare fiind mult mai importantă decât trecerea în Anul Nou.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște, încărcat de tradiție și spiritualitate, în Insula Thassos

 Fiind o țară ortodoxă, pe tot cuprinsul Greciei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, au loc numeroase festivități, încărcate de spiritualitate și tradiție. Acestea debutează în Duminica Floriilor, când Biserica Ortodoxă celebrează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Citeste mai mult.

Activități relaxante de care vă puteți bucura pe timpul sejurului în Thassos

Pe cuprinsul Insulei Thassos vă veți putea bucura de o vacanță animată și activă, în care plictiseala și monotonia nu vor reuși să-și facă simțită prezența. Pe plaje nisipoase ale Insulei Thassos turiștii vor putea juca volei și fotbal. Pe teritoriul insulei, turiștii vor descoperi de asemenea un club de tenis. Persoanele care își doresc să se bucure de o experiență mai deosebită se pot bucura de cursuri de echitație în cadrul Thassos Horse Club, din Skala Prinos.

Citeste mai mult.

Oază de spiritualitate în Insula Thassos - Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail din Thassos este o mănăstire de maici şi se află sub oblăduirea Mănăstirii Filoteu din Muntele Athos. Locaţia în care este situată această mănăstire este cu totul deosebită, meritând din plin să fie vizitată. Lăcaşul de cult a fost construit pe o stâncă impozantă, iar la poalele sale se află o peşteră, de unde în permanenţă izvorăşte agheasmă. Chiar dacă poate nu sunteți cele mai religioase persoane vă sfătuim să vizitați acest loc măcar pentru a vă bucura de peisajele spectaculoase, considerându-se că acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Insula Thassos. În zilele senine de vară de la mănăstire poate fi admirat Sfântul Munte Athos.

Citeste mai mult.

Descoperiți principalele obiective turistice ale Insulei Thassos

Insula Thassos nu-şi încântă turiștii dor cu numeroasele sale plaje, ci le oferă acestora și oportunitatea de a vizita o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se o serie de ruinele antice și de lăcașuri de cult. Orașul Limenas, capitala Insulei Thassos, situat în nord-estul insulei, este în sine o atracție turistică. Vizitatorii pot admira zidurile orașului vechi, lungi de aproape 4 kilometri.

Citeste mai mult.

Petreceţi vacanţe minunate pe plajele Insulei Thassos

Thassos se bucură de unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele grecești. Golden Beach, Makriammos și Paradise Beach se regăsesc printre cele mai deosebite și bine organizate întinderi de nisip din Thassos. Deși plajele de pe teritoriul insulei sunt amenajate și înconjurate de diverse localuri și unități de cazare moderne, ele nu și-au pierdut însă specificul natural.

Citeste mai mult.