Activități relaxante de care vă puteți bucura pe timpul sejurului în Thassos

      Pe cuprinsul Insulei Thassos vă veți putea bucura de o vacanță animată și activă, în care plictiseala și monotonia nu vor reuși să-și facă simțită prezența. Pe plaje nisipoase ale Insulei Thassos turiștii vor putea juca volei și fotbal. Pe teritoriul insulei, turiștii vor descoperi de asemenea un club de tenis. Persoanele care își doresc să se bucure de o experiență mai deosebită se pot bucura de cursuri de echitație în cadrul Thassos Horse Club, din Skala Prinos. Clubul beneficiază de mai mult de 15 ani experiență în desfășurarea unor astfel de activități și garantează turiștilor practicarea acestui sport în condiții maxime de siguranță. Cei mai mulți dintre instructori au luat parte la concursuri și tot felul de astfel de evenimente. Dacă iubiți drumețiile pe cuprinsul Insulei Thassos veți descoperi numeroase trasee offroad. De asemenea, pentru a descoperi frumusețile insulei veți putea închiria biciclete, motoare, atv-uri și mașini 4x4. Turiștii care vor să depună mai mult efort fizic, pot escalada vârful Ypsarion. Acesta măsoară 1204 metri înălțime și este preferatul iubitorilor de cățărări. În plus, zona se bucură de o floră și faună deosebit de bogată, astfel încât peisajele nu vor fi în niciun caz anoste.

 Insula Thassos poza

    În ceea ce privește sporturile nautice, turiștii se pot bucura de plimbări cu hidrobicicleta, caiacul, banana sau placa cu velă. De asemenea, vă puteți plimba cu colacul sau puteți practica parasailing. Vă puteți bucura de zborurile cu parașuta, fie individual, fie în doi. Veți fi echipați cu veste de salvare și legați cu hamuri, astfel încât să vă simțiți în permanență în siguranță și să puteți să vă bucurați din plin de această experiență. De la înălțime vă veți bucura privirile cu o panoramă spectaculoasă. Turiștii pot practica și surfing, body surfing, schi nautic, jet schi, plimbări cu bărcile cu motor și navigație. Deoarece apa mării este deosebit de clară, pe tot cuprinsul Insulei Thassos se poate practica snorkelingul. În plus, flora și fauna acestei zone este deosebit de bogată. De asemenea, cei care doresc să descopere mai bine frumusețile ascunse ale mediului subacvatic pot practica și scufundări. Marea vi se va descoperi sub nuanțe de verde și turcoaz, în lumini și umbre, în funcție de căderea razelor de soare. Veți avea ocazia să admirați de aproape viețuitoarele marine și vegetația subacvatică, cavitățile stâncoase și crustaceele. Cu cât veți coborî mai mult, cu atât marea vă avea oferi o altă „față”. Turiștii pot practica și pescuit în apele ce înconjoară Insula Thassos. Cei dornici de pescuit vor putea închiria și bărci cu motor cu care să navigheze în larg pentru a pescui. Dacă te situezi printre pescari începători, atunci nu ar fi o idee rea să ceri sfatul localnicilor, aceștia te vor familiariza cu cele mai necunoscute specii de pești și cu momelile folosite pentru capturarea acestora.

 Insula Thassos poza

Insula Thassos - Sejururi de Revelion la cele mai accesibile prețuri

În Grecia, Revelionul coincide cu sărbătoarea Sfântului Vasile, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, cea din urmă sărbătoare fiind mult mai importantă decât trecerea în Anul Nou.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți un sejur de Revelion în Thassos și bucurați-vă de o experiență unică

 Locuitorii din Thassos și-au păstrat cultura tradițională, precum și obiceiurile sociale prilejuite de trecerea în Noul An. Clima blândă și ocupațiile preponderent agricole ale locuitorilor din Thassos, au inspirat numeroase tradiții și obiceiuri care se respectă până în prezent.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște, încărcat de tradiție și spiritualitate, în Insula Thassos

 Fiind o țară ortodoxă, pe tot cuprinsul Greciei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, au loc numeroase festivități, încărcate de spiritualitate și tradiție. Acestea debutează în Duminica Floriilor, când Biserica Ortodoxă celebrează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Citeste mai mult.

Oază de spiritualitate în Insula Thassos - Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail din Thassos este o mănăstire de maici şi se află sub oblăduirea Mănăstirii Filoteu din Muntele Athos. Locaţia în care este situată această mănăstire este cu totul deosebită, meritând din plin să fie vizitată. Lăcaşul de cult a fost construit pe o stâncă impozantă, iar la poalele sale se află o peşteră, de unde în permanenţă izvorăşte agheasmă. Chiar dacă poate nu sunteți cele mai religioase persoane vă sfătuim să vizitați acest loc măcar pentru a vă bucura de peisajele spectaculoase, considerându-se că acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Insula Thassos. În zilele senine de vară de la mănăstire poate fi admirat Sfântul Munte Athos.

Citeste mai mult.

Descoperiți principalele obiective turistice ale Insulei Thassos

Insula Thassos nu-şi încântă turiștii dor cu numeroasele sale plaje, ci le oferă acestora și oportunitatea de a vizita o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se o serie de ruinele antice și de lăcașuri de cult. Orașul Limenas, capitala Insulei Thassos, situat în nord-estul insulei, este în sine o atracție turistică. Vizitatorii pot admira zidurile orașului vechi, lungi de aproape 4 kilometri.

Citeste mai mult.

Petreceţi vacanţe minunate pe plajele Insulei Thassos

Thassos se bucură de unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele grecești. Golden Beach, Makriammos și Paradise Beach se regăsesc printre cele mai deosebite și bine organizate întinderi de nisip din Thassos. Deși plajele de pe teritoriul insulei sunt amenajate și înconjurate de diverse localuri și unități de cazare moderne, ele nu și-au pierdut însă specificul natural.

Citeste mai mult.