Oferte Cazare - Litoral Creta, Grecia 2020

Cazare - Litoral Creta

Creta este cea mai întinsă insulă a Greciei, având o suprafață de 8336 km² și măsurând o linie de coastă de 1040 km. Insula are o lungime de 225 kilometri, iar ca lățime măsoară 60 de kilometri. Creta se află la o distanță de 160 de kilometri spre Sud de Grecia Continentală, la intersecția drumurilor ce unesc trei continente – Asia, Europa și Africa. Relieful insulei este variat, beneficiind atât de plaje extraordinare, cât și de peisaje muntoase impresionante, aproximativ două treimi din suprafața insulei fiind reprezentată de munți, dar și de văi fertile. De asemenea, Creta este mărginită de numeroase golfuri, iar în apropierea sa se găsesc mai multe insulițe nelocuite.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Creta face parte din Grecia.

In regiunea Creta sunt 1275 hoteluri, din care 130 de hoteluri de 5 stele, 303 de hoteluri de 4 stele, 503 de hoteluri de 3 stele, 270 de hoteluri de 2 stele, 69 de hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Efi incepand cu 160.00 €
Plecare 9 Iunie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Minos incepand cu 533.00 €
Plecare 13 Iunie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hersonissos Village And Bungalows incepand cu 558.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Semiramis incepand cu 386.00 €
Plecare 30 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Dias Hotel & Apartments incepand cu 203.00 €
Plecare 9 Iunie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Blue Dome incepand cu 807.00 €
Plecare 2 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Chc Galini Sea View incepand cu 746.00 €
Plecare 3 Iunie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kydon incepand cu 694.00 €
Plecare 14 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Amirandes, Grecotel Exclusive Resort incepand cu 1,213.00 €
Plecare 26 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel incepand cu 1,141.00 €
Plecare 28 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun

Creta, Insula Miracolelor - Plaje mătăsoase și peisaje de poveste

Faima Cretei este datorată în special plajelor sale precum Elafonissi, Falassarna, Gramvousna, Frangokastello, Paleohora, Loutro, Georgioupolis, Agia- Marina, Hora Sfakion, Sougia (Chania), Preveli, Bali, Palakias, Triopetra, Rodakino (Rethymno), Agia-Galini, Matala, Kalamaki, Gouves, Malia, Hersonissos, Stalis (Heraklio), Iarapetra, Kato Zakros, Makri Gialos, Vai, Hrysi Islet (Agios Nikolaos). Plaja Elafonissi este faimoasă pentru nisipul roz care, în combinație cu albastrul mării, creează un peisaj parcă desprins dintr-un film. Elafonissi este o lagună naturală unde vă veți putea bucura de ape calde și fierbinți, aceasta fiind împărțită în mai multe „piscine naturale” de adâncimi mici și foarte mici perfecte pentru recreere. Plaja Balos, denumită și laguna Balos, este considerată perla insulei Creta. Acesta este o lagună cu ape exotice, nisip alb și un castel venețian. Plaja este situată în partea de Nord-Vest a Cretei, la o distanță de aproximativ 56 de kilometri Nord-Vest de Chania și la 17 kilometri Nord-Vest de Kissamos. Accesul la plaja Balos se poate face cu barca atât din Chania Town, cât și din Kissamos. Apa este caldă și nu are o adâncime mare, în multe locuri nisipul are culoarea roz, din cauza milioanelor de scoici presate ce intră în componența sa.  Dincolo de stâncile ce se regăsesc la limitele lagunei, apa este mai adâncă și mai rece, fiind ideală pentru practicarea sporturilor nautice, în special snorkeling. De asemenea, o destinație ideală pentru iubitorii sporturilor nautice (surfing, kitesurfing şi windsurfing) este Plaja Amoudara, deoarece aici valurile mari și vânturile puternice sunt omniprezente. Plaja este situată la o distanță de 5 km de Heraklion și este o stațiune cu o multitudine de taverne, localuri de noapte, unde distracția continuă până la apariția primelor raze de soare, magazine și un centru comercial de unde puteți achiziționa numeroase branduri de lux. Pe lista celor mai cunoscute stațiuni din Creta se numără și  Malia. Stațiunea este situată pe Coasta de Nord a Insulei Creta, la doar 25 minute de aeroport, într-o zonă înzestrată d natură cu o frumusețe deosebită, fiind înconjurată de plantaţii de măslini şi mărginită de Muntele Selena. Malia este bine cunoscută pentru atmosfera sa plină de viaţă, fiind o stațiune populară în special în rândul tinerilor.Creta se bucură de un climat mediteraneean precum și de climat nord-african, acest lucru face ca iernile să fie blânde, iar verile călduroase, pe timpul verii temperaturile pot ajunge până la 40º C. Clima este destul de umedă, acest aspect variind în funcție de apropierea de mare. Ninge în zonele montane înalte, iar în zonele joase, în apropiere de coastă, zăpada nu cade decât foarte rar și nu se păstrează pe sol mai mult de câteva ore.

Creta este cea de-a cincea insulă ca mărime din Europa, având o formă alungită. Are patru prefecturi (Chania, Heraklion, Lasithi și Rethymno), cele mai importante orașe ale insulei fiind: Heraklion, Chania, Rethymno, Iarapetra, Agios Nikolaos și Sitia. Chania, situată în Vestul insulei, se remarcă datorită impunătorilor Munți Albi (Lefka Ori) și parcului său național ce domină cea mai mare parte a regiunii. În trecut, era al doilea palat-oraș din Creta minoică, dar în prezent nu este refăcut. Chania Town și-a păstrat farmecul venețian moștenire a secolelor trecute, turiștii având șansa de a se plimba printr-un labirint de străduțe pietruite și de a admira clădiri romantice, construite în stil venețian. Regiunea este, de asemenea, un punct de atracție pentru turiști datorită specialităților culinare și vinului local, considerat a fi unul dintre cele mai bune din Grecia. Datorită caracteristicilor sale, Chania este o destinație de vacanță perfectă  atât pentru cupluri, cât și pentru familiile cu copii care doresc să se bucure de plajele scăldate de apele albastre ale Mării Egee.

Multe de oferit are și orașul Heraklion, acesta fiind al cincilea oraș ca mărime din Grecia și cel mai mare din Creta, fiind și capitala sa administrativă. Heraklion a fost locuit încă din epoca neolitică, iar mai târziu, datorită poziției sale avantajoase, din centrul Mediteranei, în calea rutelor maritime, portul a înflorit favorizând comerțul cu produse agricole. Astfel, veți putea descoperi urmele civilizației minoice, ilustrate de palatele din Knossos și Phaestos. De asemenea,  orașul Heraklion adăpostește al doilea Muzeu Arheologic ca mărime din Grecia, ce păstrează artefacte din perioada preistorică și clasică a insulei. Pe lângă acesta, aici regăsim și un Muzeu de Istorie ce conservă sculpturi și inscripții din perioada bizantină, venețiană și otomană, pictura lui El Greco intitulată Vedere către muntele și Mănăstirea Sinai, precum și obiecte personale și manuscrise ale scriitorului național Nikos Katzantzakis. De asemenea, interesantă este și bogata colecție de artă populară expusă aici. Printre principalele atracții ale orașului amintim și piețele Plateia Venizelou și Plateia Eleftherias. Un punct de neratat dacă ajungeți la  Plateia Venizelou este renumita Fântână a leilor, centrul orașului, și de unde se poate apoi porni către toate celelalte obiective turistice.   Bineînțeles, veți găsi plaje la tot pasul, iar, spre deosebire de celelalte regiuni, în Heraklion vă puteți bucura și de o viață de noapte activă mai ales în Malia, Agia Pelagia și HersonissosCea mai restrânsă regiune a Cretei, Rethymno, este situată între Munții Albi și Muntele Psiloritis. Este o destinație perfectă dacă sunteți în căutarea unei vacanțe liniștite și doriți să vă deconectați de agitația caracteristică lunilor de vară în Grecia. Chiar dacă dimensiunile sale sunt reduse, regiunea nu dezamăgește când vine vorba de plaje de vis, peisaje montane superbe, biserici bizantine și monumente istorice fascinante. Un loc încărcat de mitologie în Rethymno este Peștera Ideon, unde se pare că a locuit Zeus în anii copilăriei. Rethymno Town se face remarcat datorită arhitecturii sale medievale și unui port turistic ce amintește de dominația venețiană. De asemenea, turiștii se pot relaxa vizitând satele tradiționale de munte. La 23 de kilometri în Sud-Estul localității Rethymnon este situată Mănăstirea Arkadi. În trecut, aceasta a jucat un rol esențial în sprijinul mișcării rebele care a dus la câștigarea independenței Cretei, mănăstirea devenind sediul revoluționarilor cretani.

O destinație ideală dacă optați pentru o vacanță în Creta este și regiunea Lasithi.  Aceasta  este organizată sub forma a patru centre semi-urbane: Ayios Nikolaos, Ierapetra, Sitia și Neapoli. Regiunea se află în extremitatea sudică a Cretei. Aici munții deja își pierd din altitudine și sunt substituiți de plaje întinse,  păduri de palmieri și de numeroasele morile de vânt de pe Platoul Lassithi, cel mai mare platou din Creta. Regiunea stârnește interesul vizitatorilor și datorită frumoaselor sale orașe, ca Irapetra, Sitia, Neapoli și Ayios Nikolaos, și stațiuni turistice de lux.