Oferte Cazare - Litoral Limenaria, Insula Thassos, Grecia 2021

Cazare - Litoral Limenaria

    Limenaria este o stațiune situată pe coasta de sud-vest a Insulei Thassos, la o distanță de circa 38 de kilometri de Limenas. Limenaria este al doilea oraș ca mărime a insulei, de aceea a și fost numit astfel, în traducere „Limenaria” însemnând „orașul cel mic”. Principalele atracţii ale staţiunii sunt reprezentate de multitudinea de plaje, dar şi de prezenţa portului ce oferă stațiunii un farmec deosebit. Oraşul a fost locuit iniţial de muncitorii companiei miniere Speidel, acestora adăugânduli-se apoi o serie de refugiaţi veniţi din Asia Mică.


Citeste mai mult

Litoral Limenaria face parte din regiunea Insula Thassos din Grecia.

In Limenaria sunt 37 hoteluri, din care 3 hoteluri de 4 stele, 18 hoteluri de 3 stele, 15 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Blue View Hotel incepand cu 449.00 €
Plecare 23 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun

Limenaria - o destinație de vacanță fascinantă

    Orașul are o arhitectură deosebită, turiștii putând admira pe străzile sale numeroase clădiri construite la începutul secolului al XX-lea într-un stil turcesc neoclasic. Ar fi păcat să vă petreceți o vacanță în stațiune fără a vizita portul. De aici puteți porni în excursii în jurul coastei sau pur și simplu vă puteți bucura de o plimbare relaxantă. Palataki este simbolul staţiunii Limenaria. Clădirea arată ca un castel vechi și a aparținut de fapt companiei germane Speidel, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a ocupat cu exploatarea minereului de fier din Thassos. Clădirea a fost construită în anul 1903, iar după anul 1963, când compania germană s-a retras din Limenaria, clădirea a rămas nefolosită. În prezent se află în curs de renovare, fiind cel mai probabil folosită apoi în scopuri culturale. Palataki se află la circa 5 minute distanță de portul din Limenaria. Locul este înconjurat de pini și reprezintă în sine o zonă potrivită pentru o plimbare relaxantă. În fața clădirii sunt dispuse numeroase bănci pe care vă puteți odihni și de unde puteți admira frumosul peisaj înconjurător și panorama uluitoare. De altfel, cele mai frumoase fotografii ale stațiunii au fost realizate din acest loc. În stânga clădirii veți descoperi un locaș de cult închinat Sfântului Nicolae ce merită de asemenea a fi vizitat.

  Printre obiectivele turisticele ale orașului Limenaria se numără și Muzeul Etnografic. Bazele acestuia au fost puse în anul 1993 și funcționează în clădirea fostului birou local, fiind amplasat în centrul orașului. Turiștii vor putea să admire obiecte de îmbrăcăminte tradiționale, precum diverse țesături, broderii, costume, dar și un război de țesut și o sobă. De asemenea, sunt expuse obiecte folosite în trecut în gospodărie, unelte folosite în exercitarea diferitelor meserii și multe altele. Ca un plus, muzeul păstrează între zidurile sale și colecția privată de cărți și obiecte de papetărie a scriitorului grec Kyprioanos Georgiadis.


    Un drum abrupt leagă Palataki de plaja Metalia. Locul oferă o priveliște deosebită asupra mării și este considerat de către mulți unul dintre cele mai frumoase locuri de Thassos. Aici puteți admira rămășițele vechii mine, iar zona ce înconjoară plaja Metalia vă va transpune parcă într-o epocă de mult apusă. De altfel, zona este protejată de către lege, construcțiile fiind strict interzise. Pe plaja din Limenaria funcționează o cafenea numită Café Metalia, de unde vizitatorii își pot achiziționa băuturi sau diverse gustări. De asemenea, plaja este dotată cu un teren de volei și cu șezlonguri. În ceea ce privește plaja în sine, aceasta este extrem de interesantă și neobișnuită, iar turiștii fie se îndrăgostesc iremediabil de acest loc, fie îl evită cu desăvârșire. În apropiere de mal veți observa un strat de pietriș mărunt, restul plajei fiind acoperit cu nisip. Intrarea în apă este extrem de lină, ceea ce o face să fie potrivită chiar și pentru copii de vârste mici. Dacă adorați să petreceți timp pe o plajă liniștită atunci plaja Metalia va fi cu siguranță pe placul dumneavoastră.

     Pe partea dreaptă a plajei există un tunel mic prin stâncă, care duce la o altă plajă, mult mai mică, dar cu apă limpede asemenea cristalului. Pe partea stângă, deasupra Metaliei spre Potos, sunt dispuse semne zodiacale aranjate într-un cerc, astfel încât să puteți, dacă credeți în astrologie, să stați în fața zodiei și să colectați energie pozitivă până vara viitoare. Dacă sunteți o fire aventuroasă puteți descoperi un golf mai mic unde să vă bucurați de totală exclusivitate, simțindu-vă ca pe o plajă exotică. În partea stângă a golfului este o stâncă care este ideală pentru sărituri. Recomandăm acest mic golf celor cu un spirit aventuros și tuturor iubitorilor de locuri romantice, dar și nudiștilor.


     Staţiunea este înconjurată de numeroase plaje, astfel încât toţi turiştii vor găsi un loc în care să se simtă minunat. La circa 4 kilometri distanţă de Limenaria turiştii vor descoperi plaja Trypiti. Aceasta măsoară 2 kilometri lungime şi este acoperită cu un amestec de nisip şi pietriş. Apa mării este curată, fiind de un albastru minunat. Plaja Pefkari, situată la 2, 5 kilometri de staţiunea Limenaria, este o plajă acoperită cu nisip fin şi este înconjurată de numeroase baruri şi taverne. De asemenea, aici turiştii pot practica diverse sporturi nautice, precum banana boat, jet ski şi altele. Deşi va trebui să parcurgeţi un drum ceva mai lung până să ajungeţi pe plaja Potos, considerăm că această locaţie merită vizitată. Din vacanța petrecută în Limenaria nu pot lipsi  plimbările prin pădurea de pini, înotul într-un golf semisălbatic, admirarea răsăritului sau a apusului cu Muntele Athos în fundal. Fiind binecuvântată cu atâtea peisaje frumoase vă recomandăm să nu uitați de aparatul foto, ar fi păcat să nu rămâneți cu o serie de cadre în care să fie imortalizate cele mai plăcute amintiri.