Descoperiți principalele obiective turistice ale Insulei Thassos

    Insula Thassos nu-şi încântă turiștii doar cu numeroasele sale plaje, ci le oferă acestora și oportunitatea de a vizita o serie de obiective turistice, printre acestea situându-se o serie de ruine antice și de lăcașuri de cult. Orașul Limenas, capitala Insulei Thassos, situat în nord-estul insulei, este în sine o atracție turistică. Vizitatorii pot admira zidurile orașului vechi, lungi de aproape 4 kilometri. De asemenea, în imediata apropierea orașului, vor descoperi cele mai interesante obiective turistice ale insulei, precum agora, teatrul antic și muzeul de arheologie. În partea de nord-vest a orașului Limenas turiștii vor descoperi Agora. Aceasta a fost scoasă la lumină acum câteva decenii prin efortul arheologilor. Angora antică se aseamănă cu piețele contemporane, unde oamenii se întâlnesc pentru a face schimb de mărfuri sau pentru a achiziționa diverse produse alimentare și nealimentare. Piața antică se întindea pe o suprafață mare, cuprinzând clădiri uzitate în scop religios, administrativ și comercial. Întreg ansamblul arhitectonic a fost construit între anii IV și II î. Hr. și a reprezentat centrul cultural și comercial al insulei pentru o lungă perioadă de timp. În ciuda trecerii timpului încă veți putea admira câteva fragmente din micile magazine și tarabele din aceea perioadă. De asemenea, în centrul Agorei, veți putea admira și ruine din sanctuarele dedicate zeiței Artemis și pe cele închinate lui Theagenes și Zeus. În apropierea Agorei se află și templul lui Dionysos și cel a lui Poseidon.

 Insula Thassos poza

     Un alt obiectiv turistic pe care vă sfătuim să nu-l ratați dacă ajungeți în Limenas este Teatrul Antic. Acest edificiu cu o vechime de mii de ani a fost construit într-o vale, în nordul insulei. Se crede că această construcție datează din secolul V î. Hr. și era folosit pentru reprezentații dramatice și muzicale, însă în timp aici s-au desfășurat și celebrele lupte de gladiatori. Teatrul și-a continuat neîntrerupt activitatea până în secolul al X-lea d. Hr., adesea fiind-ui aduse modificări și îmbunătățiri. Edificiul antic avea un efectiv de 3000 de locuri. Din construcția inițială se mai păstrează până în zilele noastre doar o serie de coloane de marmură și câteva inscripții cu posesorii lojelor. Teatru nu și-a pierdut însă utilitatea, în prezent aici fiind organizate spectacole dramatice. De altfel, pe timpul verii aici sunt organizate două festivaluri importante și anume: Festivalul Thassos şi Festivalul de Artă Dramatică. La fel ca în cele mai multe oraşe din Grecia Antică şi în Thassos existau Acropole. Acestea erau amplasate la o altitudine de 140 de metri faţă de nivelul mării. Puteţi ajunge la ruinele acestora. plecând dinspre teatrul antic şi străbătând o potecă îngustă, flancată de un zid de piatră. Aici este amplasat sanctuarul lui Apollo şi tezaurul oraşului.

 Insula Thassos poza

 

     Muzeul de arheologie din Limenas a fost inaugurat în anul 1934 și păstrează între zidurile sale colecții de sculptură, ceramică, artefacte ce datează din perioada neolitică până în perioada romană. Cel mai important artefact expus în cadrul muzeului este o statuie ce înfățișează un kouros și care a fost descoperită între ruinele templului lui Apollo. Turiştii pot vizita şi portul militar din Thassos. Portul era protejat de două tunuri de mari dimensiuni şi de un zid de marmură. Un drum pavat ce pornea din port ducea fix până la Agora oraşului.

    În oraşul Limenaria, cel de-al doilea oraş ca mărime din Thassos, turiștii pot vizita horoscopul de piatră, situat pe colina de de-a supra plajei Metalia și fabrica de bijuterii „Iris Gold”. Printre atracţiile insulei se situează şi Muzeul Sculptorului Polygnotos Vagis și Muzeul Etnografic din Potamia. Unul dintre cele mai frumoase locuri din Insula Thassos este Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail. Lăcașul de cult este situat la circa 25 de kilometri distanță de Limenas și este cea mai impresionantă mănăstire de pe cuprinsul insulei. Ceea ce oferă mai multă somptuozitate lăcașului de cult este locul în care acesta este amplasat, acesta ocupând o stâncă de la marginea mării. Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail a fost fondată de către călugării de la Muntele Athos undeva în timpul secolului al XVIII-lea. Odată cu vizitarea acestui obiectiv turistic, vizitatorii pot admira și o colecție de artă ecleziastică.

 Insula Thassos poza

 

Vacanță în Thassos: Cele mai bune hoteluri

 Insula Thassos este insula cea mai bogată în vegetație din Marea Egee, motiv pentru care este supranumită Insula Verde sau Insula de Smarald. Credem că nu trebuie să menționăm faptul că Thassos se numără printre destinațiile de top ale Greciei, turiști din întreaga lume alegând să-și petreacă vacanțele aici. Dar oare de ce sunt turiștii atât de fascinanți de Insula Thassos? Răspunsul este simplu, dacă ne gândim că plajele sale sunt extrem de curate, bine întreținute și primitoare. 

Citeste mai mult.

Insula Thassos - Sejururi de Revelion la cele mai accesibile prețuri

În Grecia, Revelionul coincide cu sărbătoarea Sfântului Vasile, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, cea din urmă sărbătoare fiind mult mai importantă decât trecerea în Anul Nou.

Citeste mai mult.

Alegeți să petreceți un sejur de Revelion în Thassos și bucurați-vă de o experiență unică

 Locuitorii din Thassos și-au păstrat cultura tradițională, precum și obiceiurile sociale prilejuite de trecerea în Noul An. Clima blândă și ocupațiile preponderent agricole ale locuitorilor din Thassos au inspirat numeroase tradiții și obiceiuri care se respectă până în prezent.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște, încărcat de tradiție și spiritualitate, în Insula Thassos

 Fiind o țară ortodoxă, pe tot cuprinsul Greciei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, au loc numeroase festivități, încărcate de spiritualitate și tradiție. Acestea debutează în Duminica Floriilor, când Biserica Ortodoxă celebrează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Citeste mai mult.

Activități relaxante de care vă puteți bucura pe timpul sejurului în Thassos

Pe cuprinsul Insulei Thassos vă veți putea bucura de o vacanță animată și activă, în care plictiseala și monotonia nu vor reuși să-și facă simțită prezența. Pe plaje nisipoase ale Insulei Thassos turiștii vor putea juca volei și fotbal. Pe teritoriul insulei, turiștii vor descoperi de asemenea un club de tenis. Persoanele care își doresc să se bucure de o experiență mai deosebită se pot bucura de cursuri de echitație în cadrul Thassos Horse Club, din Skala Prinos.

Citeste mai mult.

Oază de spiritualitate în Insula Thassos - Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail din Thassos este o mănăstire de maici şi se află sub oblăduirea Mănăstirii Filoteu din Muntele Athos. Locaţia în care este situată această mănăstire este cu totul deosebită, meritând din plin să fie vizitată. Lăcaşul de cult a fost construit pe o stâncă impozantă, iar la poalele sale se află o peşteră, de unde în permanenţă izvorăşte agheasmă. Chiar dacă poate nu sunteți cele mai religioase persoane vă sfătuim să vizitați acest loc măcar pentru a vă bucura de peisajele spectaculoase, considerându-se că acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Insula Thassos. În zilele senine de vară de la mănăstire poate fi admirat Sfântul Munte Athos.

Citeste mai mult.

Petreceţi vacanţe minunate pe plajele Insulei Thassos

Thassos se bucură de unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele grecești. Golden Beach, Makriammos și Paradise Beach se regăsesc printre cele mai deosebite și bine organizate întinderi de nisip din Thassos. Deși plajele de pe teritoriul insulei sunt amenajate și înconjurate de diverse localuri și unități de cazare moderne, ele nu și-au pierdut încă specificul natural.

Citeste mai mult.