Oferte Cazare - Litoral Halkidiki, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Halkidiki 2024

Halkidiki este o peninsulă situată în Nordul Greciei, în zona de Sud-Est a faimosului oraș Salonic – al doilea oraș mare al țării, situat în golful cu același nume. Peninsula este compusă din trei brațe de pământ ce se contopesc cu Marea Egee: Kassandra, Sithonia și Athos. Primele două brațe sunt cele mai dezvoltate, cuprinzând o varietate de stațiuni turistice, unități de cazare de toate tipurile și oaze de verdeață. În schimb, Muntele Athos, fâșia estică, este renumită, în mod deosebit, pentru cele douăzeci de mănăstiri împrăștiate pe tot cuprinsul ei, astfel fiind rezervată preoților și călugărilor care slujesc aici, dar și pelerinilor de sex masculin.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Halkidiki 2024 face parte din Grecia.

In regiunea Halkidiki sunt 585 hoteluri, din care 48 de hoteluri de 5 stele, 137 de hoteluri de 4 stele, 248 de hoteluri de 3 stele, 126 de hoteluri de 2 stele, 26 de hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Halkidiki 2024

Filtreaza hotelurile din Halkidiki pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Halkidiki pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Greek Pride Seafront Hotel incepand cu 472.00 €
Plecare 2 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Margarita Sea Side incepand cu 1,015.00 €
Plecare 23 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
In C Sithonia sunt 28 hoteluri, din care 4 hoteluri de 4 stele, 18 hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Villa George incepand cu 383.00 €
Plecare 21 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Acrotel Lily Ann Village incepand cu 538.00 €
Plecare 28 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Core incepand cu 506.00 €
Plecare 21 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Meliton Inn Bungalows incepand cu 387.00 €
Plecare 2 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Akrathos Beach incepand cu 781.00 €
Plecare 2 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Diaporos incepand cu 585.00 €
Plecare 21 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Alkinoos incepand cu 388.00 €
Plecare 21 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Halkidiki, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Halkidiki, oază de relaxare și spiritualitate

     Peninsula Halkidiki are o linie de coastă ce se întinde pe o suprafață de 522 de km, iar plajele sale variază atât ca formă, cât și ca suprafață, întâlnindu-se de la plaje de dimensiuni mari, cu nisip fin, la plaje restrânse, pitorești, porturi, golfuri și așezări pescărești. Trebuie precizat faptul că 46 dintre aceste plaje au primit distincția „Blue Flag”, distincţie care, conform standardelor internaționale de protecție a mediului, conferă garanţia calității apelor, a nisipului și a mediului înconjurător. De asemenea, prin relieful său, Halkidiki este destinația ideală pentru iubitorii muntelui.

      Stațiunile situate pe brațul Kassandra sunt alese în special de cei care sunt mari doritori ai distracțiilor nocturne, în stațiunile de pe acest braț regăsindu-se numeroase baruri și cluburi ideale pentru petrecerea unor nopți memorabile în Halkidiki. Prin urmare, stațiunile FourkaKalitheaSilviri și Poseidi sunt considerate centrul distracției nocturne din Halkidiki. De asemenea, pe timpul verii, Halkidiki este gazda mai multor festivaluri artistice remarcabile ce au loc în aer liber.  La polul opus, cei care preferă un sejur relaxant, petrecut pe o plajă liniștită, pot alege satul Afytos, situat tot pe brațul Kassandra. Satul se remarcă datorită frumuseții arhitecturale a caselor tradiționale ce sunt realizate din piatră și sunt ascunse printre grădini de măslini. Afytos și-a păstrat farmecul autohton, deoarece a fost ocolit de marii dezvoltatori, în parte, din cauză că plajele sale au dimensiuni restrânse și sunt stâncoase. Peisajul tipic elen este întregit de prezența micilor taverne, a restaurantelor tradiționale și a pensiunilor elegante. Cei care doresc ca în sejurul lor să bifeze și câteva obiective turistice pot vizita moara de vânt și farul din Kassandra, precum și templul lui Poseidon. De asemenea, stațiunea Nea Fokeea și Sani găzduiesc numeroase castele bizantine ce vă vor purta pașii într-o adevărată călătorie în timp. Un alt obiectiv turistic al peninsulei Halkidiki poate fi vechiul oraș Polygyros sau Peștera Petrolana, ce găzduiește și un muzeu antropologic. Un alt avantaj al stațiunilor situate pe brațul Kassandra este faptul că sunt considerate  printre cele mai ecologice destinații din Halkidiki.

poza Halkidiki, oază de relaxare și spiritualitate

       Stațiunile de pe brațul Sithonia sunt preferate mai ales de familiile cu copii, deoarece plajele sunt mai liniștite, iar apele mai calme și mai puțin adânci, iar sejurul petrecut aici va fi unul de neuitat atât pentru părinți, cât și pentru cei mici. Printre cele mai renumite stațiuni amintim:  Metamorfosi, Nikita, Elia, Neos Marmaras, Vourvourou. Unele dintre cele mai frumoase plaje de pe acest braț sunt Orange Beach și Karidi Beach, ambele oferind turiștilor plaje acoperite cu nisip fin și panoramele superbe ale Muntelui Athos. Cea mai exotică și curată plajă din zonă este plaja Vourvourou. Zona nu este lipsită nici de obiective turistice, doritorii putând admira așezămintele antice din Nikiti și Toroni. În plus, din micul port din zona Agios Nikolaos, turiștii pot opta pentru mici croaziere în jurul Muntelui Athos. Datorită vegetației luxuriante și a abundenței de verdeață și flori,  Sithonia este adesea supranumită „parcul din Halkidiki”.

poza Halkidiki, oază de relaxare și spiritualitate

      Cel de-al treilea braț al peninsulei Halkidiki este Muntele Sfânt, locul fiind încărcat de istorie și spiritualitate. În antichitate, aici s-au ridicat temple dedicate lui Zeus și Apollo. Athos este așa numitul sanctuar al lui Zeus, de la el provenind și numele peninsulei. Muntele Athos abundă de mănăstiri și lăcașuri de cult, cele mai multe fiind sculptate direct în stâncă. În timpul erei bizantine aici, în peninsulă, existau douăzeci de mănăstiri, printre care una dintre ele românească. În anul 963, a fost fondată prima mănăstire mare, construită de Sf. Atanasie din Athos, acesta fiind fondatorul întregii structuri a vieții monahale de pe Muntele Athos. Aproximativ cincizeci de ani mai târziu, în anul 1016, a fost construită prima Mănăstire Ksilurgu, apoi, câțiva ani mai târziu Mănăstirea Sfântul Pantelimon. Începând cu anul 1975, Muntele Athos a fost declarat stat monahal independent. Cea mai apropiată stațiune de mănăstirile de pe Muntele Athos este Ouranoupolis. Aceasta fiind o destinație pitorească ce se bucură de vegetație abundentă și plaje stâncoase, datorită frumuseții naturale unice din această parte a peninsulei, Athos este vizitat de peste un milion de turiști anual, mănăstirile din zonă atrăgând anual aproximativ 120.000 de pelerini. În ciuda suprafeței relativ reduse, Muntele Athos este o destinație atractivă pentru cei care doresc sa afle mai multe despre istoria Greciei și a culturii mondiale. 

         Una dintre atracțiile din Athos este Akanthos. În antichitate, acesta a fost cel mai mare oraș-port din Estul Peninsulei Halkidiki, datând aproximativ din anul 655 î. Hr. Săpăturile arheologice efectuate au scos la lumină mai mult de 9.000 de morminte din perioada clasică elenistică, multe dintre acestea fiind expuse la Muzeul de Arheologie din Polygyros. Astfel, o plimbare prin Akanthos vă va întoarce în timp, printre ruinele impresionante ale orașului antic. O altă destinație de neratat din Halkidiki este Ouranoupolis. Orașul este vizitat mai ales de pelerinii care doresc să viziteze Muntele Sfânt, orașul fiind un tărâm de graniță, în spatele acestuia începând zona interzisă femeilor. Monumentul cel mai reprezentativ al orașului este vechiul turn al lui Andronicos Paleologul, amplasat chiar în port, cunoscut și sub denumirea de „Turnul lui Prosforiou”. Alte obiective turistice importante ale zonei sunt de asemenea ruinele Mănăstirii Arsanas, precum și Muzeul Creștinismului. În oraș și în zonele limitrofe regăsim hoteluri de diferite categorii și taverne tradiționale, unde puteți degusta preparate din produse proaspete locale și pește, specific bucătăriei tradiționale grecești. De asemenea, zona este împânzită cu numeroase magazine de suveniruri și magazine cu specific bisericesc, de unde puteți achiziționa diverse obiecte confecționate de către călugări. Brațul Athos cuprinde și numeroase plaje scăldate de valuri albastre, cu nisipuri de aur și parfumate cu miros de pin. Multe dintre aceste plajele locale au fost premiate cu Steagul Albastru UE. Printre acestea enumerăm: Gialaki, Campos, Develiki, Plaja Ouranoupolis, Nea Roda, Ierissos, Kampudi coasta, Olimpiada. O destinație de neratat sunt și plajele kilometrice din Ierissos. Ierissos este centrul administrativ al municipiului Stagira-Akanfos și este cunoscut datorită pescuitului și pentru zona arheologică Akanfos și turnul bizantin Krunos. În zonă, sunt organizate regulat diverse evenimente culturale și festivalurile pline de colorit tradițional.

poza Halkidiki, oază de relaxare și spiritualitate

     Peninsula se bucură de o frumusețe deosebită, datorită munților îmbrăcați în păduri de pin ce se contopesc cu albastrul azuriu al Mării Mediterane. Halkidiki oferă mai mult decât soare, mare și plajă, peninsula vă poate surprinde prin divertismentul său, prin festivaluri şi evenimente culturale. Locuită de circa 700.000 ani, din punct de vedere cultural, Peninsula Halkidiki dispune de multiple situri arheologice, printre care Olynthos,  care în perioada de cupru era unul din cele mai populare și prospere orașe din peninsulă, unul dintre cel mai important site fiind Stagira, locul în care s-a născut  Aristotel.

poza Halkidiki, oază de relaxare și spiritualitate

Alegeți să vă bucurați de un sejur de Revelion relaxant în Peninsula Halkidiki

Peninsula Halkidiki este o destinație încântătoare, unde nu doar că vă puteți bucura de sejururi însorite, ci și de vacanțe relaxante organizate în timpul sezonului rece. Peninsula Halkidiki se bucură de o climă mediteraneeană, cele mai reci luni ale anului fiind ianuarie și februarie, când temperatura medie este în jur de 9º C.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște relaxant și încărcat de spiritualitate în Halkidiki

 A petrece Paștele în Halkidiki este o experiență ce merită încercată măcar o dată în viață, obiceiurile ortodoxe prilejuite de această sărbătoare fiind extrem de încărcate de spiritualitate. Veți putea lua parte la slujba de Înviere într-o mănăstire de pe cuprinsul peninsulei și chiar dacă nu veți înțelege mare lucru din serviciu divin, cu siguranță emoția va pune stăpânire pe dumneavoastră și vă va introduce în spiritul Sărbătorilor Pascale.

Citeste mai mult.

Sejur Crăciun Halkidiki - numeroase posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber

  Dacă anul acesta, de Crăciun, v-ați gândit să alegeți o destinație de vacanță din Grecia, o alegere bună este Peninsula Halkidiki. În timpul sejurului petrecut aici veți avea multe opțiuni de a vă petrece timpul, peninsula având multe sate interesante, care merită vizitate.

Citeste mai mult.

Transformați-vă vacanța în Halkidiki într-o experiență nemaipomenită bucurându-vă de nenumărate trasee de drumeție

Halkidiki este destinația ideală pentru iubitorii de drumeții. Aici veți avea posibilitatea de a descoperi locuri de o frumusețe unică, indiferent de momentul în care vă doriți să vizitați această destinație de vacanță. Pe cuprinsul peninsulei  au fost organizate numeroase trasee, cu diferite niveluri de dificultate, așa încât cu siguranță veți găsi  un traseu care să vi se potrivească perfect.

Citeste mai mult.

Peninsula Halkidiki - o destinație de vacanță înțesată de plaje minunate

Majoritatea oamenilor vizitează Halkidiki pentru a se relaxa și pentru a se bucura de soare și mare. Fie că sunteți dornici să petreceți o vacanță relaxantă alături de familie, fie că, din contra, vă doriți să aveți parte de cât mai multă distracție, Halkidiki vine întru întâmpinarea dumneavoastră punându-vă la dispoziție plaje dintre cele mai diverse, astfel încât, indiferent de preferințe, veți găsi un loc fix pe placul dumneavoastră.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai interesante 10 destinații din Peninsula Halkidiki

Halkidiki se bucură de o linie de coastă ce măsoară 550 de kilometri, de ape cristaline și pini care oferă peninsulei un farmec deosebit. Toate acestea sunt doar unele dintre motivele care fac ca Halkidiki să fie una dintre cele mai populare destinații grecești. În continuare o să vă prezentăm unele dintre cele mai interesante atracții ale peninsulei, de care să țineți seama în cazul în care pășiți pentru prima dată pe aceste tărâmuri și nu numai.

Citeste mai mult.