Oferte Cazare - Litoral Heraklion, Creta, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Heraklion 2024

    Heraklion este un oraş-port, situat pe coasta nordică a Insulei Creta. Orașul numără circa 130.000 de locuitori   și este capitala Insulei Creta, dar și zona în care este concentrată viața economică, comercială și culturală a insulei. Creta este cea mai mare insulă a Greciei, fiind celebră datorită reliefului său variat, aici turiștii putându-se bucura atât de mare, cât și de munte. Heraklion este un cunoscut datorită siturilor sale arheologice atât de reprezentative pentru cunoașterea civilizației minoice. Orașul este locul natal al celebrului pictor El Greco și a scriitorului Nikos Kazantzakis .

Citeste mai mult

Litoral Heraklion 2024 face parte din regiunea Creta din Grecia.

In Heraklion sunt 75 hoteluri, din care 7 hoteluri de 5 stele, 24 de hoteluri de 4 stele, 34 de hoteluri de 3 stele, 10 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Heraklion 2024

Filtreaza hotelurile din Heraklion pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Heraklion pe baza tipului de masa:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Heraklion, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Heraklion - o destinație de vacanță populară în rândul turiștilor din întreaga lume

     Heraklion este un oraș modern și cosmopolit, fiind al cincilea oraș ca mărime din Grecia. Capitala Cretei este ca un creuzet în care modernitatea se combină cu bisericile bizantine, cu fântânile ce datează din perioada otomană și cu casele cu arhitectură venețiană. Piața Eleftherias este înțesată de magazine, cafenele, restaurante, taverne, restaurante și terase. Zona portului este de asemenea de o frumusețe deosebită, de aici turiștii putând admira fortăreața venețiană. În oraș veți descoperi și numeroase muzee, precum: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Istorie, Muzeul Bătăliei Cretei și Loggia Venețiană. Printre cele mai spectaculoase lăcașuri de cult din Heraklion amintim: Bazilica Sfântului Marcu, Biserica Agios Titos şi  Biserica Agios Ekaterini Sinaites. Orașul este deservit de către Aeroportul Internațional Nikos Kazantzakis Heraklion este cea mai populară regiune a Cretei, fiind  o destinație de vacanță extrem de populară în rândul turiștilor români.

    Dacă alegeţi să vă petreceţi vacanţa în Herklion puteţi vizita Palatul din Knossos, situat la circa 5 kilometri distanță de oraș. Construcţia datează din perioada minoică și are o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați și este cea mai întinsă structură a civilizației minoice. Palatul a fost construit în jurul anului 2.000 î.Hr., dar  a fost distrus 3000 de ani mai târziu, în urma unui incendiu. Construcția nu a mai fost restaurată. Palatul din Knossos cuprindea 1300 de camere și patru aripi ce erau amenajate în jurul unei curți centrale. Vestigiile palatului minoic au fost scoase la lumină de către arheologul de orgine britanică Sir Arthur Evans. Interiorul edificiului antic este la fel de impresionant fiind decorat cu fresce, multe dintre ele foarte bine conservate. Aici veți putea admira cel mai vechi sistem de conducte, ce alimenta palatul cu apă potabilă. De asemenea, apa de ploaie era colectată în bazine special amenajate și folosită în activitățile curente.

poza Heraklion - o destinație de vacanță populară în rândul turiștilor din întreaga lume

   Un alt obiectiv turistic ce merită din plin vizitat este Fortăreaţa Koules. Aceasta este situată la intrarea în vechiul port Heraklion și datează din secolul al XIII-lea, fiind construită de către venețieni. După numele său ne putem da seama că avem de-a face cu o cetate, în turcă „koules” însemnând „fortăreață”. Cetatea a fost construită pentru a fi folosită pe post de depozit, aici fiind păstrate proviziile de hrană şi echipamentele militare. De-a lungul timpului aceasta a servit și drept închisoare. Cetatea a fost parțial distrusă în anul 1303, în urma unui cutremur, fiind mai apoi reconstruită de către genovezi. Cetatea a mai suferit o restaurare în secolul al XVI-lea, urmele acesteia fiind vizibile până în prezent. Fortăreaţa Koules are o arhitectură specifică stilului venețian. Vizitând acest obiectiv turistic nu doar că veți afla numeroase informații despre istoria orașului Heraklion, ci vă veți putea bucura și de o serie de priveliști minunate.

   Turiștii care preferă natura pot vizita Peșterile din Matala, acestea fiind  sunt situate la circa 70 de kilometri distanță de orașul Heraklion. Matala este cel mai vechi sat din Insula Creta, fiind amplasat de-a lungul Golfului Messara și fiind străjuit de multiple formațiuni calcaroase în care încă din cele mai vechi timpuri s-au săpat peșteri.  În preistorie acestea erau folosite drept locuințe și lăcașuri de cult. Mai apoi, în secolele I și II, au fost folosite pe post de morminte. În prezent, peșterile sunt înconjurate de o mare cristalină și de nisip auriu. În anii ʹ60 zona a fost locuită de o comunitate hippie, autoritățile au ajuns însă la concluzia că hippioți  distrug cadrul natural și fac prea multă mizerie, astfel încât, la începutul anilor ʹ70, i-au evacuat, iar zona a început să facă parte din patrimoniul național al Greciei.

poza Heraklion - o destinație de vacanță populară în rândul turiștilor din întreaga lume

    Cei mai mulţi dintre turiştii care aleg Creta ca destinaţie de vacanţă, îşi doresc desigur să petreacă timp şi pe plajă. Matala Beach este una dintre cele mai populare întinderi de nisip ale Greciei. Aceasta este situată la 65 de kilometri sud-vest de Heraklion. Plaja are o lungime de circa 300 de metri, este acoperită cu nisip fin și scăldată de ape cristaline, iar turiștilor li se oferă spre închiriere șezlonguri și umbrele. Plaja Amoudara este de asemenea acoperită cu nisip auriu și dispune de multiple facilități. Apa mării este curată și limpede, plaja fiind astfel perfectă pentru o zi de relaxare și înot.