Sporturi și activități relaxante de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta

      Dacă ați optat să petreceți o vacanță în Insula Creta, ați făcut cea mai bună alegere, deoarece pe lângă zilele relaxante petrecute pe plajă, veți avea parte și de zile animate și pline de aventuri. Una dintre cele mai interesante activități de care vă puteți bucura în Insula Creta este alpinismul. Unul dintre cele mai potrivite locații pentru a desfășura această activitate sunt Cheile Ha, situate în estul Cretei. Cheile Ha se situează în topul celor mai impresionante obiective turistice din zonă, rocile verticale având o înălțime mai mare de 300 de metri, în timp ce defileul are o lățime de circa 6-10 metri. Vă recomandăm să fiți echipați corespunzător, costumul de neopren fiind neapărat necesar, iar casca vă poate scuti de evenimente neplăcute, nici nu știți când o piatră se poate desprinde și vă poate cădea în cap. De asemenea, nu ar fi rău să aveți la dumneavoastră o trusă de prim ajutor și să vă informați asupra posibililor alergeni, deoarece în chei veți da peste tot felul de insecte și alte viețuitoare.

     Turiștii care nu se încumetă să practice activități atât de solicitante pot alege să se bucure de drumeții în munții Cretei. Aceasta este și modalitatea de a admira adevărata frumusețe a insulei, deoarece Creta nu se rezumă doar la plaje și mare. Creta este o insulă muntoasă și istoria insulei, precum și personalitatea locuitorilor săi au fost puternic influențate de existența acestor munți. În vestul insulei veți descoperi Lefka Ori (Munții Albi), cu altitudinea maximă de 2453m, în centru Munții Idi (Psiloritis) 2456m, iar în est veți putea admira Munții Dikti, altitudinea maximă fiind de 2148m. Munții cretani formează un lanț continuu de la un capăt al insulei la altul și fac Creta să arate mult mai mare decât este cu adevărat. În Creta există multe trasee, deși acestea nu sunt foarte bine semnalate, fiind de obicei marcate cu roșu sau (rareori) albastru. Lipsa de hărți detaliate face ca drumețiile în Creta să fie un pic aventuroase; de fapt, este foarte ușor să te pierzi. O altă problemă o constituie temperaturile ridicate din timpul verii, de aceea vă recomandăm să nu uitați de pălăriile și sticlele de apă, acestea fiind  esențiale în orice fel de drumeție, precum și o pereche de bocanci, deoarece solul este, de obicei, stâncos întâlnindu-se multe pietre ascuțite.

 Creta poza

     Insula Creta are o linie de coastă ce măsoară peste 1000 de kilometri, pescuitul fiind una dintre ocupațiile tradiționale ale locuitorilor de aici. În prezent, deși multe lucruri s-au schimbat în Creta, veți descoperi încă numeroși pescari, atât amatori, cât și profesioniști. Pentru turiști, pescuitul nu poate fi decât o activitate relaxantă, deoarece cantitatea de pește este destul de mică, iar șansele dumneavoastră de a prinde o captură considerabilă sunt destul de scăzute. Dacă sunteți pasionat, câteva ore relaxante vor fi o adevărată plăcere.

    Creta este o destinație ideală și pentru pasionații de snorkeling, deoarece în apele de aici vizibilitatea este extrem de bună, apa de aici fiind considerată una dintre cele mai potrivite pentru astfel de activități. În timpul verii, vizibilitatea poate depăși 30 de metri. Apa mării este suficient de caldă, în timpul anotimpului estival măsurând între 22-27 de grade Celsius. De asemenea, un avantaj îl constituie faptul că mediul subacvatic este extrem de bogat, existând numeroase specii de pești și plante. Apa nu prezintă curenți, iar fundul mării este stâncos, ceea ce face ca viața subacvatică să fie mai interesantă. Cele mai potrivite plaje pentru practicarea acestui sport acvatic sunt cele cu fundul mării stâncos. De asemenea, trebuie să țineți cont că snorkelingul este o experiență mai plăcută dacă este practicat în apele din apropierea plajelor mai liniștite, deoarece zgomotul tinde să alunge pești. Astfel, plajele de pe coasta de sud sunt mai potrivite pentru astfel de activități, fiind preferabile celor de pe coasta de nord. Cel mai bun moment pentru a face snorkeling este fie dimineața devreme, fie seara, cu câteva ore înainte de apus. Pentru ca experiența dumneavoastră să fie cât mai plăcută e bine să țineți cont de câteva considerente și anume: deplasați-vă încet și limitați zgomotul cât mai mult posibil; nu vă mișcaţi excesiv mâinile; atunci când observaţi un pește ascunzându-se într-o cavitate, staţi nemișcaţi și așteptaţi, peștii sunt la fel de curioși ca și noi și, mai devreme sau mai târziu, vor ieși și se vor uita mai bine la creatura care le invadează intimitatea. De asemenea, e bine să fiți atenți la creaturile marine, unele dintre ele pot fi extrem de periculoase. Printre acestea din urmă se  numără aricii de mare și scorpionii.

 Creta poza

Atracții turistice în Insula Creta: Cheile Samaria

    Dacă plănuiți un sejur în Creta, nu doar că vă puteți bucura de relaxare pe plajă, ci puteți să organizați și o excursie provocatoare în Cheile Samaria. Puteți să vă interesați de această excursie la hotelul la care sunteți cazați sau puteți alege să vă  plănuiți excursia pe cont propriu. În orice caz, trebuie să vă deplasați până în Omalos, drumul trecând printre serpentine și livezi de citrice, peisajele fiind cu totul fermecătoare.

Citeste mai mult.

5 hoteluri cu piscină exterioară din Creta

Ne-am gândit să întocmim o listă a celor mai populare hoteluri cu piscină din Creta, iar primul hotel de pe lista noastră este Petousis Hotel & Suites din stațiunea Amoudura.

Citeste mai mult.

Sărbătoriți un Crăciun autentic grecesc în Creta

 Crăciunul este unul dintre cele mai frumoase sărbători, ocazie cu care familia se reunește, este perioada anului în care cu toții ne dorim să devenim mai buni. Dacă alegeți să petreceți un sejur în Creta puteți avea ocazia să vă bucurați de vreme caldă și frumoasă, însă există și șansa ca vremea să fie proastă.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Paște cu totul special în Creta

În Insula Creta, Paștele este sărbătorit cu mare entuziasm, respectându-se numeroase tradiții, care mai de care, mai deosebite. În Vinerea Mare, toți locuitorii Cretei sunt ocupați cu pregătirile pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. Turiștii care aleg să petreacă Paștele în Creta se pot bucura de drumeții în natură, în timpul cărora să descopere cele mai frumoase și mai puțin cunoscute părți ale insulei.

Citeste mai mult.

Alege să petreci o zi relaxantă, alături de întreaga familie, în cadrul parcului acvatic Limnoupolis

Limnoupolis este un parc acvatic, situat în Insula Creta, la 8 kilometri de Chania, capitala insulei, și la poalele Munților Albi. Parcul se întinde pe o suprafață uriașă, măsurând circa 100.000 de metri pătrați. Parcul acvatic Limnoupolis este un loc ideal pentru a petrece o zi relaxantă în familie.

Citeste mai mult.

Care sunt cele mai populare sporturi nautice de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta?

Pe plajele întinse ale Insulei Creta vă veţi putea bucura de o multitudine de sporturi nautice. Fie că alegeți să practicați ski nautic, plimbări cu banana, parasailing sau pedalo, sporturile nautice se vor dovedi o modalitate foarte bună de a petrece timpul și de a vă ridica adrenalină la cele mai înalte cote.

Citeste mai mult.

Top cele mai spectaculoase și populare plaje ale Insulei Creta

Insula Creta, cea mai mare insulă ca dimensiune a Greciei, numără foarte multe plaje de o frumusețe spectaculoasă, diferite ca mărime și specific. Turiștii vor avea numeroase variante, astfel încât le va fi cvasi imposibil să nu descopere o plajă care să-i mulțumească pe deplin. Printre cele mai spectaculoase plaje ale Insulei Creta se situează plaja Tymbaki.

Citeste mai mult.