Bucurați-vă de un sejur de Paște cu totul special în Creta

  În Insula Creta, Paștele este sărbătorit cu mare entuziasm, respectându-se numeroase tradiții, care mai de care, mai deosebite. În Vinerea Mare, toți locuitorii Cretei sunt ocupați cu pregătirile pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. Turiștii care aleg să petreacă Paștele în Creta se pot bucura de drumeții în natură, în timpul cărora să descopere cele mai frumoase și mai puțin cunoscute părți ale insulei. Creta este o destinație estivală extrem de cunoscută, însă vara, când temperaturile sunt caniculare, mulți se limitează să petreacă timp doar pe plajă. Primăvara se poate dovedi însă un bun prilej pentru a descoperi ceea ce înseamnă Creta cu adevărat. În Sâmbăta Mare, tinerii adună grămezi mari de lemne, pe care apoi le ard în noaptea de Înviere. Există chiar o rivalitate între sate cu privire la cine reușește să strângă cele mai multe lemne. Interesant este să observați obiceiurile localnicilor cu ocazia acestei sărbători, veți observa cu femeile mai în vârstă merg să-și coacă propria pâine în cuptoarele brutăriilor. Vineri seara întreaga comunitate se adună la biserică, urmând ca apoi să pornească într-o procesiune, tinerii purtând pe umeri un mormânt simbolic al Mântuitorului. În trecut, băieții care purtau acest mormânt simbolic erau cei care urmau ca în anul următor să se înroleze în armată. Credincioșii colindă toate lăcașurile de cult din sat, iar femeile mai în vârstă trec în genunchi pe sub mormânt, cu credința că păcatele le vor fi iertate.

 Creta poza

   Turiștii pot participa la slujba de Înviere din Biserica din Kokkini Hani. Pe lângă ritualul obișnuit, în această biserică, la miezul nopții se arde o păpușă a lui Iuda. Preoții cântă imnul Învierii, însă, cel mai adesea, sunt acoperiți de zgomotul produs de focurile de artificii. De asemenea, la miezul nopții are loc un imens foc de artificii, la care ia parte întreaga comunitate. Cu ani în urmă, în Creta, la miezul nopții se trăgeau focuri de armă în aer. După ce iau Lumina Sfântă, credincioșii revin la casele lor, încercând să facă astfel încât lumina să nu se stingă. Ajunși acasă, oamenii fac o cruce deasupra ușii, pentru a se bucura de un an bun.
     Masa tradițională de Paște cuprinde preparate pe bază de miel. Mielul este preparat pe un foc din lemn de măslin și viță de vie. Odată pregătit mielul poate începe petrecerea, muzica cretană întreținând atmosfera. În restul zilelor vă puteți organiza programul după bunul plac, puteți vizita obiectivele turistice ale insulei, iar în cazul în care optați pentru unități de cazare care dispun de centre spa, vă puteți bucura de răsfăț și relaxare.

 Creta poza

   Cât privește unitățile de cazare, în cazul în care doriți să vă bucurați de un sejur relaxant, pe durata căruia să aveți parte de răsfăț, vă recomandăm să aveți în vedere Galaxy Hotel Iraklio, care dispune de restaurant, sală de fitness, piscină în aer liber, bar și cafenea. Turiștii care preferă unitățile de cazare luxoase se pot caza în cadrul Hotel Hersonissos Palace din Heraklion, unde vor avea acces la un restaurant principal, 2 baruri, o cafenea, cameră pentru depozitarea bagajelor, piscină interioară neîncălzită, sală de conferințe, parcare, sală de fitness. De asemenea, oaspeții hotelului vor putea beneficia, contra cost, de saună și teren de tenis cu nocturnă. De numeroase facilități vor avea parte și turiștii care aleg să se cazeze la Hotel Galaxy. 

    În schimb, dacă vă doriți în principal să explorați insula și să vizitați cât mai multe obiective turistice, puteți opta și pentru unități de cazare ceva mai accesibile, precum: Hotel Astraia Residence, City Green Hotel, Hotel Irene Villa, Hotel Heronissos, Hotel Iolida Beach, Deluxe Hotel, Hotel Lato Boutique, Hotel Delfina Beach, Eden Rock Hotel, Hotel VeronicaHotel Maria Apts și altele. 

Atracții turistice în Insula Creta: Cheile Samaria

    Dacă plănuiți un sejur în Creta, nu doar că vă puteți bucura de relaxare pe plajă, ci puteți să organizați și o excursie provocatoare în Cheile Samaria. Puteți să vă interesați de această excursie la hotelul la care sunteți cazați sau puteți alege să vă  plănuiți excursia pe cont propriu. În orice caz, trebuie să vă deplasați până în Omalos, drumul trecând printre serpentine și livezi de citrice, peisajele fiind cu totul fermecătoare.

Citeste mai mult.

5 hoteluri cu piscină exterioară din Creta

Ne-am gândit să întocmim o listă a celor mai populare hoteluri cu piscină din Creta, iar primul hotel de pe lista noastră este Petousis Hotel & Suites din stațiunea Amoudura.

Citeste mai mult.

Sărbătoriți un Crăciun autentic grecesc în Creta

 Crăciunul este unul dintre cele mai frumoase sărbători, ocazie cu care familia se reunește, este perioada anului în care cu toții ne dorim să devenim mai buni. Dacă alegeți să petreceți un sejur în Creta puteți avea ocazia să vă bucurați de vreme caldă și frumoasă, însă există și șansa ca vremea să fie proastă.

Citeste mai mult.

Alege să petreci o zi relaxantă, alături de întreaga familie, în cadrul parcului acvatic Limnoupolis

Limnoupolis este un parc acvatic, situat în Insula Creta, la 8 kilometri de Chania, capitala insulei, și la poalele Munților Albi. Parcul se întinde pe o suprafață uriașă, măsurând circa 100.000 de metri pătrați. Parcul acvatic Limnoupolis este un loc ideal pentru a petrece o zi relaxantă în familie.

Citeste mai mult.

Care sunt cele mai populare sporturi nautice de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta?

Pe plajele întinse ale Insulei Creta vă veţi putea bucura de o multitudine de sporturi nautice. Fie că alegeți să practicați ski nautic, plimbări cu banana, parasailing sau pedalo, sporturile nautice se vor dovedi o modalitate foarte bună de a petrece timpul și de a vă ridica adrenalină la cele mai înalte cote.

Citeste mai mult.

Sporturi și activități relaxante de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta

Dacă ați ales să petreceți o vacanță în Insula Creta, ați făcut cea mai bună alegere, deoarece veți avea parte de zile animate și pline de aventuri. Una dintre cele mai interesante activități de care vă puteți bucura în Insula Creta este alpinismul. Unul dintre cele mai potrivite locații pentru a desfășura această activitate sunt Cheile Ha, situate în estul Cretei.

Citeste mai mult.

Top cele mai spectaculoase și populare plaje ale Insulei Creta

Insula Creta, cea mai mare insulă ca dimensiune a Greciei, numără foarte multe plaje de o frumusețe spectaculoasă, diferite ca mărime și specific. Turiștii vor avea numeroase variante, astfel încât le va fi cvasi imposibil să nu descopere o plajă care să-i mulțumească pe deplin. Printre cele mai spectaculoase plaje ale Insulei Creta se situează plaja Tymbaki.

Citeste mai mult.