Oferte Charter Avion - Litoral Creta, Grecia ☀️ 2024

Charter Avion - Creta 2024

Regiunea Creta 2024 face parte din Grecia.

In regiunea Creta sunt 1497 hoteluri, din care 141 de hoteluri de 5 stele, 382 de hoteluri de 4 stele, 632 de hoteluri de 3 stele, 278 de hoteluri de 2 stele, 64 de hoteluri de o stea.

Filtre Creta 2024

Filtreaza hotelurile din Creta pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Creta pe baza tipului de masa:

In Hersonissos sunt 134 hoteluri, din care 14 hoteluri de 5 stele, 36 de hoteluri de 4 stele, 44 de hoteluri de 3 stele, 31 de hoteluri de 2 stele, 9 hoteluri de o stea.
In Malia sunt 107 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 17 hoteluri de 4 stele, 55 de hoteluri de 3 stele, 25 de hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.
In Chania sunt 106 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 38 de hoteluri de 4 stele, 54 de hoteluri de 3 stele, 9 hoteluri de 2 stele.
In Rethymno sunt 100 hoteluri, din care 11 hoteluri de 5 stele, 40 de hoteluri de 4 stele, 39 de hoteluri de 3 stele, 9 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Heraklion sunt 75 hoteluri, din care 7 hoteluri de 5 stele, 24 de hoteluri de 4 stele, 34 de hoteluri de 3 stele, 10 hoteluri de 2 stele.
In Stalida sunt 73 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 46 de hoteluri de 3 stele, 12 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Chania sunt 62 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 29 de hoteluri de 3 stele, 15 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.
In Platanes sunt 57 hoteluri, din care 8 hoteluri de 5 stele, 8 hoteluri de 4 stele, 26 de hoteluri de 3 stele, 13 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Agios Nikolaos sunt 48 hoteluri, din care 8 hoteluri de 5 stele, 13 hoteluri de 4 stele, 21 de hoteluri de 3 stele, 6 hoteluri de 2 stele.
In Elounda sunt 41 hoteluri, din care 13 hoteluri de 5 stele, 11 hoteluri de 4 stele, 10 hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Creta, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Vacanță în Creta, Insula Miracolelor

Faima Cretei este datorată în special plajelor sale precum Elafonissi, Falassarna, Gramvousna, Frangokastello, Paleohora, Loutro, Georgioupolis, Agia- Marina, Hora Sfakion, Sougia (Chania), Preveli, Bali, Palakias, Triopetra, Rodakino (Rethymno), Agia-Galini, Matala, Kalamaki, Gouves, Malia, Hersonissos, Stalis (Heraklio), Iarapetra, Kato Zakros, Makri Gialos, Vai, Hrysi Islet (Agios Nikolaos). Plaja Elafonissi este faimoasă pentru nisipul roz care, în combinație cu albastrul mării, creează un peisaj parcă desprins dintr-un film. Elafonissi este o lagună naturală unde vă veți putea bucura de ape calde și fierbinți, aceasta fiind împărțită în mai multe „piscine naturale”, de adâncimi mici și foarte mici, perfecte pentru recreere. Plaja Balos, denumită și laguna Balos, este considerată perla insulei Creta. Acesta este o lagună cu ape exotice, nisip alb și un castel venețian. Plaja este situată în partea de Nord-Vest a Cretei, la o distanță de aproximativ 56 de kilometri Nord-Vest de Chania și la 17 kilometri Nord-Vest de Kissamos. Accesul la plaja Balos se poate face cu barca atât din Chania Town, cât și din Kissamos. Apa este caldă și nu are o adâncime mare, în multe locuri nisipul are culoarea roz, din cauza milioanelor de scoici presate ce intră în componența sa.  Dincolo de stâncile ce se regăsesc la limitele lagunei, apa este mai adâncă și mai rece, fiind ideală pentru practicarea sporturilor nautice, în special snorkeling. De asemenea, o destinație ideală pentru iubitorii sporturilor nautice (surfing, kitesurfing şi windsurfing) este Plaja Amoudara, deoarece aici valurile mari și vânturile puternice sunt omniprezente. Plaja este situată la o distanță de 5 km de Heraklion și este o stațiune cu o multitudine de taverne, localuri de noapte, unde distracția continuă până la apariția primelor raze de soare, magazine și un centru comercial de unde puteți achiziționa numeroase branduri de lux. Pe lista celor mai cunoscute stațiuni din Creta se numără și  Malia. Stațiunea este situată pe Coasta de Nord a Insulei Creta, la doar 25 minute de aeroport, într-o zonă înzestrată de natură cu o frumusețe deosebită, fiind înconjurată de plantaţii de măslini şi mărginită de Muntele Selena. Malia este bine cunoscută pentru atmosfera sa plină de viaţă, fiind o stațiune populară în special în rândul tinerilor.


poza Vacanță în Creta, Insula Miracolelor


Creta se bucură de un climat mediteraneean precum și de climat nord-african, acest lucru face ca iernile să fie blânde, iar verile călduroase, pe timpul verii temperaturile pot ajunge până la 40º C. Clima este destul de umedă, acest aspect variind în funcție de apropierea de mare. Ninge în zonele montane înalte, iar în zonele joase, în apropiere de coastă, zăpada nu cade decât foarte rar și nu se păstrează pe sol mai mult de câteva ore.

Creta este cea de-a cincea insulă ca mărime din Europa, având o formă alungită. Are patru prefecturi (Chania, Heraklion, Lasithi și Rethymno), cele mai importante orașe ale insulei fiind: Heraklion, Chania, Rethymno, Iarapetra, Agios Nikolaos și Sitia. Chania, situată în Vestul insulei, se remarcă datorită impunătorilor Munți Albi (Lefka Ori) și parcului său național ce domină cea mai mare parte a regiunii. În trecut, era al doilea palat-oraș din Creta minoică, dar în prezent nu este refăcut. Chania Town și-a păstrat farmecul venețian, moștenire a secolelor trecute, turiștii având șansa de a se plimba printr-un labirint de străduțe pietruite și de a admira clădiri romantice, construite în stil venețian. Regiunea este, de asemenea, un punct de atracție pentru turiști datorită specialităților culinare și vinului local, considerat a fi unul dintre cele mai bune din Grecia. Datorită caracteristicilor sale, Chania este o destinație de vacanță perfectă  atât pentru cupluri, cât și pentru familiile cu copii care doresc să se bucure de plajele scăldate de apele albastre ale Mării Egee.

Multe de oferit are și orașul Heraklion, acesta fiind al cincilea oraș ca mărime din Grecia și cel mai mare din Creta, fiind și capitala sa administrativă. Heraklion a fost locuit încă din epoca neolitică, iar mai târziu, datorită poziției sale avantajoase, din centrul Mediteranei, în calea rutelor maritime, portul a înflorit favorizând comerțul cu produse agricole. Astfel, veți putea descoperi urmele civilizației minoice, ilustrate de palatele din Knossos și Phaestos. De asemenea,  orașul Heraklion adăpostește al doilea Muzeu Arheologic ca mărime din Grecia, ce păstrează artefacte din perioada preistorică și clasică a insulei. Pe lângă acesta, aici regăsim și un Muzeu de Istorie ce conservă sculpturi și inscripții din perioada bizantină, venețiană și otomană, pictura lui El Greco intitulată Vedere către muntele și Mănăstirea Sinai, precum și obiecte personale și manuscrise ale scriitorului național Nikos Katzantzakis. De asemenea, interesantă este și bogata colecție de artă populară expusă aici. Printre principalele atracții ale orașului amintim și piețele Plateia Venizelou și Plateia Eleftherias. Un punct de neratat dacă ajungeți la  Plateia Venizelou este renumita Fântână a leilor, centrul orașului, și de unde se poate apoi porni către toate celelalte obiective turistice.   Bineînțeles, veți găsi plaje la tot pasul, iar, spre deosebire de celelalte regiuni, în Heraklion vă puteți bucura și de o viață de noapte activă mai ales în Malia, Agia Pelagia și Hersonissos


poza Vacanță în Creta, Insula Miracolelor


Cea mai restrânsă regiune a Cretei, Rethymno, este situată între Munții Albi și Muntele Psiloritis. Este o destinație perfectă dacă sunteți în căutarea unei vacanțe liniștite și doriți să vă deconectați de agitația caracteristică lunilor de vară în Grecia. Chiar dacă dimensiunile sale sunt reduse, regiunea nu dezamăgește când vine vorba de plaje de vis, peisaje montane superbe, biserici bizantine și monumente istorice fascinante. Un loc încărcat de mitologie în Rethymno este Peștera Ideon, unde se pare că a locuit Zeus în anii copilăriei. Rethymno Town se face remarcat datorită arhitecturii sale medievale și unui port turistic ce amintește de dominația venețiană. De asemenea, turiștii se pot relaxa vizitând satele tradiționale de munte. La 23 de kilometri în Sud-Estul localității Rethymnon este situată Mănăstirea Arkadi. În trecut, aceasta a jucat un rol esențial în sprijinul mișcării rebele care a dus la câștigarea independenței Cretei, mănăstirea devenind sediul revoluționarilor cretani.

O destinație ideală dacă optați pentru o vacanță în Creta este și regiunea Lasithi.  Aceasta  este organizată sub forma a patru centre semi-urbane: Ayios Nikolaos, Ierapetra, Sitia și Neapoli. Regiunea se află în extremitatea sudică a Cretei. Aici munții deja își pierd din altitudine și sunt substituiți de plaje întinse,  păduri de palmieri și de numeroasele morile de vânt de pe Platoul Lassithi, cel mai mare platou din Creta. Regiunea stârnește interesul vizitatorilor și datorită frumoaselor sale orașe, ca Irapetra, Sitia, Neapoli și Ayios Nikolaos, și stațiuni turistice de lux.


poza Vacanță în Creta, Insula Miracolelor


Atracții turistice în Insula Creta: Cheile Samaria

    Dacă plănuiți un sejur în Creta, nu doar că vă puteți bucura de relaxare pe plajă, ci puteți să organizați și o excursie provocatoare în Cheile Samaria. Puteți să vă interesați de această excursie la hotelul la care sunteți cazați sau puteți alege să vă  plănuiți excursia pe cont propriu. În orice caz, trebuie să vă deplasați până în Omalos, drumul trecând printre serpentine și livezi de citrice, peisajele fiind cu totul fermecătoare.

Citeste mai mult.

5 hoteluri cu piscină exterioară din Creta

Ne-am gândit să întocmim o listă a celor mai populare hoteluri cu piscină din Creta, iar primul hotel de pe lista noastră este Petousis Hotel & Suites din stațiunea Amoudura.

Citeste mai mult.

Sărbătoriți un Crăciun autentic grecesc în Creta

 Crăciunul este unul dintre cele mai frumoase sărbători, ocazie cu care familia se reunește, este perioada anului în care cu toții ne dorim să devenim mai buni. Dacă alegeți să petreceți un sejur în Creta puteți avea ocazia să vă bucurați de vreme caldă și frumoasă, însă există și șansa ca vremea să fie proastă.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Paște cu totul special în Creta

În Insula Creta, Paștele este sărbătorit cu mare entuziasm, respectându-se numeroase tradiții, care mai de care, mai deosebite. În Vinerea Mare, toți locuitorii Cretei sunt ocupați cu pregătirile pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. Turiștii care aleg să petreacă Paștele în Creta se pot bucura de drumeții în natură, în timpul cărora să descopere cele mai frumoase și mai puțin cunoscute părți ale insulei.

Citeste mai mult.

Alege să petreci o zi relaxantă, alături de întreaga familie, în cadrul parcului acvatic Limnoupolis

Limnoupolis este un parc acvatic, situat în Insula Creta, la 8 kilometri de Chania, capitala insulei, și la poalele Munților Albi. Parcul se întinde pe o suprafață uriașă, măsurând circa 100.000 de metri pătrați. Parcul acvatic Limnoupolis este un loc ideal pentru a petrece o zi relaxantă în familie.

Citeste mai mult.

Care sunt cele mai populare sporturi nautice de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta?

Pe plajele întinse ale Insulei Creta vă veţi putea bucura de o multitudine de sporturi nautice. Fie că alegeți să practicați ski nautic, plimbări cu banana, parasailing sau pedalo, sporturile nautice se vor dovedi o modalitate foarte bună de a petrece timpul și de a vă ridica adrenalină la cele mai înalte cote.

Citeste mai mult.

Sporturi și activități relaxante de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta

Dacă ați ales să petreceți o vacanță în Insula Creta, ați făcut cea mai bună alegere, deoarece veți avea parte de zile animate și pline de aventuri. Una dintre cele mai interesante activități de care vă puteți bucura în Insula Creta este alpinismul. Unul dintre cele mai potrivite locații pentru a desfășura această activitate sunt Cheile Ha, situate în estul Cretei.

Citeste mai mult.

Top cele mai spectaculoase și populare plaje ale Insulei Creta

Insula Creta, cea mai mare insulă ca dimensiune a Greciei, numără foarte multe plaje de o frumusețe spectaculoasă, diferite ca mărime și specific. Turiștii vor avea numeroase variante, astfel încât le va fi cvasi imposibil să nu descopere o plajă care să-i mulțumească pe deplin. Printre cele mai spectaculoase plaje ale Insulei Creta se situează plaja Tymbaki.

Citeste mai mult.