Oferte Cazare - Litoral Stalida, Creta, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Stalida 2024

   Stațiunea Stalis este situată la circa 30 de kilometri est de Haraklion, capitala Insulei Creta, și la aproximativ 9 kilometri distanță de stațiunea Hersonissos. Faptul că stațiunile Hersonissos, Stalis și Malia sunt atât de apropiate ca distanță îi poate face pe turiști să creadă că este vorba despre o singură destinație de vacanță. De altfel, dacă porniți într-o plimbare de-a lungul coastei vă va fi destul de greu să observați unde se sfârșește o stațiune și unde începe cealaltă.


Citeste mai mult

Litoral Stalida 2024 face parte din regiunea Creta din Grecia.

In Stalida sunt 75 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 47 de hoteluri de 3 stele, 13 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Stalida 2024

Filtreaza hotelurile din Stalida pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Stalida pe baza tipului de masa:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Stalida, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe petrecute în Stalis

   Turismul cretan a cunoscut începând cu anul 1980 o creștere spectaculoasă. Prin urmare, Stalis a devenit de asemenea o stațiune de vacanță extrem de populară pentru cei care doresc să-și petreacă sejurul în estul Insulei Creta. Până în anii ʹ80  plaja stațiunii Stalis era frecventată doar de către locuitorii din Mohos, satul de munte din apropiere de Stalis. Faptul că Stalis nu a existat ca un sat autonom până atunci este evident din aspectul său incoerent. Se poate observa că pe teritoriul său nu există nici o piață centrală, ci doar un drum de coastă căptușit pe ambele părți, cu magazine, taverne și hoteluri. Stalis se deosebește de cele două stațiuni din apropierea sa prin faptul că nu se bucură de o viață de noapte atât de intensă, stațiunea fiind mai degrabă potrivită pentru turiștii care vor să-și petreacă vacanța alături de familie. Cu toate acestea, turiștii care sunt amatori de distracții nocturne pot alege să-și petreacă nopțile în barurile de pe plajă.

    Stalis sau Stalida, așa cum mai este cunoscută stațiunea din Insula Creta,  s-a făcut remarcată datorită plajelor sale atât de populare în rândul familiilor cu copii mici. Ceea ce face ca stațiunea să fie atât de apreciată de către părinții care vor să se bucure de vacanță alături de micuții lor este și faptul că apa mării nu este foarte adâncă, astfel încât copii se vor putea bălăci în voie. Plaja stațiunii este mărginită de un lanț de restaurante, baruri și magazine de suveniruri, unde în principal se comercializează obiecte confecționate din piele și ceramică. Pe plajă se pot practica o multitudine de sporturi nautice. De asemenea, turiștii pot închiria șezlonguri și umbrele pentru a se putea bucura de soare în cele mai optime condiții. Plaja de la Stalis este o plajă cu nisip fin, fiind împărțită în două secțiuni, una ce se întinde de la colțul de vest a golfului la Hotelul Anthoussa, iar cealaltă de la Hotelul Anthoussa la Malia. Plaja este destul de expusă vânturilor, astfel încât va trebui să țineți cont în permanență de recomandările salvamarilor. Unele restaurante de pe plajă oferă oferte speciale care combină umbrela de plajă și închirierea șezlongurilor cu masa de prânz sau achiziționarea diverselor băuturi.

poza Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe petrecute în Stalis

     În ceea ce privește posibilitățile de cazare, turiștii au la dispoziție hoteluri pentru toate gusturile și bugetele. Printre recomandările noastre se numără următoarele unități de cazare: Aktia Louge Hotel And Spa, Hotel Cactus Royal Resort And Spa, Hotel Sentido Blue Sea Beach, Arminda Hotel & Spa, Cactus Village, Dias Hotels & Apartments, Hotel Bella Vista Stalis, Hotel Cactus Beach și altele. Deși este o stațiune turistică destul de recent înființată, în Stalis vizitatorii pot alege dintr-o gamă largă de restaurante și taverne, pot apela la agențiile de turism locale pentru a se bucura de o excursie de o zi în care să viziteze orașul Heraklion sau alte obiective turistice și își pot achiziționa cele necesare din minimarket-urile amplasate pe teritoriul stațiunii. Pot de asemenea închiria autoturisme sau motociclete. Dacă doriți să vizitați și stațiunile din apropiere, iar închirierea unui mijloc de transport nu vi se pare cea mai bună idee, puteți recurge la o călătorie cu autobuzul. Există curse regulate de autobuz ce vă vor duce spre Heraklion, Hersonissos,  Gouves, Malia sau Agios Nikolaos. În cazul în care au nevoie de o bancă turiștii trebuie să se deplaseze în Malia sau în Hersonissos, deoarece în Stalis există doar câteva bancomate.

    Seara vă puteți bucura de plimbări romantice pe plajă sau puteți vizita bisericuța bizantină Agios Ioannis sau satul Mohos. Din satul de munte vă veți bucura de o priveliște minunată asupra stațiunii. Puteți ajunge în Mohos parcurgând o potecă veche ce se numește "Calea Bulgară", deoarece a fost construită de prizonierii bulgari de război în timpul Primului Război Mondial. În timpul verii, în Mohos există o noapte cretană, organizată în piața satului, cu muzică live și dansuri tradiționale. Un alt sat frumos ce merită vizitat este Krasi, situat la 7 kilometri de Mohos.

 

poza Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe petrecute în Stalis