Top cele mai spectaculoase și populare plaje ale Insulei Creta

      Insula Creta, cea mai mare insulă ca dimensiune a Greciei, numără foarte multe plaje de o frumusețe spectaculoasă, diferite ca mărime și specific. Turiștii vor avea numeroase variante, astfel încât le va fi cvasi imposibil să nu descopere o plajă care să-i mulțumească pe deplin. Printre cele mai spectaculoase plaje ale Insulei Creta se situează plaja Tymbaki. Plaja Tymbaki are dimensiuni reduse, aflându-se la circa 70 de kilometri de orașul Heraklion și aproape de satul omonim. Plaja este acoperită cu un amestec de nisip și pietricele. În apropiere de această plajă este amplasat un micuț port, care îi oferă acesteia un plus de farmec, turiştii putând admira ambarcaţiunile care acostează sau părăsesc portul. Plaja este destul de populară în rândul iubitorilor de surf, fiind străbătută de vânturi care creează un mediu prielnic pentru astfel de activități. Plaja Tymbaki este curată și bine îngrijită, oferind condiții bune, deși nu este prea bine organizată. Veți găsi totuși câteva taverne și unități de cazare. Plaja Rodakino din satul cu aceleași nume se află la o distanță de 43 de kilometri sud de orașul Rethymno. Plaja este destul de izolată, fiind ideală pentru cei care vor să se bucure de liniște și relaxare. Trebuie însă să știți din start că pe această plajă nu veți găsi nici un fel de facilități și amenajări. La circa 12 kilometri de Agios Nikolas veți descoperi plaja Lassithi Istro. Această plajă este acoperită cu nisip fin, de culoare albă, frumusețea fâșiei de nisip fiind completată de albastrul intens al mării. Plaja este mărginită de o serie de dune, acoperite de vegetație bogată, care crează un piesaj exotic.  De-a lungul acestei plaje, turiștii se vor putea bucura de numeroase facilități, precum șezlonguri, umbrele, câteva restaurante micuțe și câteva taverne, ce vor încânta gusturile cu preparate specifice bucătăriei cretane.

 Creta poza

     La 40 de kilometri de orașul Rethymno turiștii vor descoperi plaja Plakias, la frumusețea căreia contribuie apa de o claritate rară. Plaja se bucură de o infrastructură modernă, iar cei ce vor alege această locație pentru a se bucura de soare, vor beneficia de prezența șezlongurilor și a tavernelor, dar și de șansa de a practica diverse sporturi nautice. La dispoziția turiștilor se pun diverse tipuri de unități de cazare, cafenele, taverne și restaurante. Plaja Falassarna este una dintre cele mai apreciate și celebre plaje ale Insulei Creta. Aceasta se întinde la marginea unei câmpii, în apropiere de satul Platanos și la 58 de kilometri de orașul Chania. Cadrul natural este unul deosebit de frumos, plaja fiind îmbrăcată cu nisip auriu, incredibil de fin, și fiind scăldată de ape limpezi de culoarea turcoazului. În plus, plaja este incredibil de curată și liniștită. Veți descoperi și câteva șezlonguri și umbrele. De aici veți putea admira unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare, iar dacă vă veți bucura de acestea alături de persoana iubită atunci totul va fi mult mai frumos.

     Plaja Matala se situează printre cele mai cunoscute plaje ale Cretei și chiar ale Greciei. Aceasta se află la o distanță de 67 de kilometri de Heraklion și măsoară în jur de 300 de metri lungime.  Matala este acoperită cu nisip fin, de culoare aurie, iar de aici veți putea închiria șezlonguri și umbrele. În dreapta plajei se află o stâncă impozantă, în zidul căreia sunt săpate zeci de peșteri ce serveau drept adăpost pentru hipioți. Aceste spații au fost săpate în perioada antichității, zona fiind locuită încă din cele mai vechi timpuri. Matala era acum câteva zeci de ani un mic sat de pescari, însă odată cu dezvoltarea destinației de vacanță, majoritatea locuitorilor au renunțat la meseria de bază, iar în prezent activează în domeniul turistic. În apropierea plajei veți descoperi numeroase unități de cazare, o zonă de camping și mai multe taverne.

 Creta poza

      Plaja Preveli este situată la 40 de kilometri sud de Rethymno, fâșia de nisip asemănându-se în ceea ce privește frumusețea cu o lagună exotică. Pe plajă veți găsi numeroși palmieri, nisip fin și apă de culoare verde. Pe această plajă râul Kourtaliotis se varsă în mare, prin intermediul unei delte, care automat oferă plajei autenticitate și peisaje de vis. Trebuie însă să știți că în timpul sezonului estival plaja este destul de aglomerată. Plaja Vai este cunoscută și ca Pădurea de Palmieri. Plaja cu aspect exotic se află la circa 25 de kilometri distanță de Sitia și la 94 de kilometri de Agios Nikolaos. În apropierea acestei plaje crește singura pădure sălbatică de curmali de pe teritoriul Cretei, ce se întinde pe o suprafață de 250 de kilometri. Pădurea este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, crezându-se că la dezvoltarea sa au contribuit comercianți fenicieni, care după ce mâncau curmalele, aruncau semințele fructelor în zonă. Plaja se întinde pe kilometri întregi, fiind acoperită cu nisip auriu, iar marea ce scaldă țărmul are culoare azurie. Atâtea calități nu puteau decât să atragă o multitudine de turiști, în plin sezon plaja dovedindu-se neîncăpătoare. Pe plajă vă veți putea bucura de prezența unor cafenele și snack baruri.

 Creta poza

      Plaja Elafonisi este conectată cu Insula Creta prin intermediul unui recif, care  poate fi trecut cu piciorul atunci când marea este liniștită. Plaja se află la 82 de kilometri nord-vest de orașul Chania și este accesibilă cu barca, dinspre Paleohora și cu mașina din satul Vathi. Elafosini se bucură de peisaje paradisiace, cu nisip roz și ape limpezi precum cristalul. Deși nu dispune de prea multe facilități, pe plajă existând doar câteva chioșcuri, plaja este destul de aglomerată în timpul sezonului estival. Ultima plajă avută în vedere de către noi este plaja Balos. Aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei, fiind considerată de către mulți turiști drept cea mai frumoasă plajă a Cretei. Frumusețea sa se datorează în mare contrastului creat de prezența nisipului alb și a apei albastre. Vis-a-vis de plajă se află o stâncă majestoasă și un castel venețian, de unde veți avea o priveliște de ansamblu asupra întregii zone. Accesul spre această plajă nu este cel mai facil, pentru a vă bucura de frumusețea sa va fi nevoie să apelați la o mașină 4x4.

 Creta poza

Atracții turistice în Insula Creta: Cheile Samaria

    Dacă plănuiți un sejur în Creta, nu doar că vă puteți bucura de relaxare pe plajă, ci puteți să organizați și o excursie provocatoare în Cheile Samaria. Puteți să vă interesați de această excursie la hotelul la care sunteți cazați sau puteți alege să vă  plănuiți excursia pe cont propriu. În orice caz, trebuie să vă deplasați până în Omalos, drumul trecând printre serpentine și livezi de citrice, peisajele fiind cu totul fermecătoare.

Citeste mai mult.

5 hoteluri cu piscină exterioară din Creta

Ne-am gândit să întocmim o listă a celor mai populare hoteluri cu piscină din Creta, iar primul hotel de pe lista noastră este Petousis Hotel & Suites din stațiunea Amoudura.

Citeste mai mult.

Sărbătoriți un Crăciun autentic grecesc în Creta

 Crăciunul este unul dintre cele mai frumoase sărbători, ocazie cu care familia se reunește, este perioada anului în care cu toții ne dorim să devenim mai buni. Dacă alegeți să petreceți un sejur în Creta puteți avea ocazia să vă bucurați de vreme caldă și frumoasă, însă există și șansa ca vremea să fie proastă.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Paște cu totul special în Creta

În Insula Creta, Paștele este sărbătorit cu mare entuziasm, respectându-se numeroase tradiții, care mai de care, mai deosebite. În Vinerea Mare, toți locuitorii Cretei sunt ocupați cu pregătirile pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. Turiștii care aleg să petreacă Paștele în Creta se pot bucura de drumeții în natură, în timpul cărora să descopere cele mai frumoase și mai puțin cunoscute părți ale insulei.

Citeste mai mult.

Alege să petreci o zi relaxantă, alături de întreaga familie, în cadrul parcului acvatic Limnoupolis

Limnoupolis este un parc acvatic, situat în Insula Creta, la 8 kilometri de Chania, capitala insulei, și la poalele Munților Albi. Parcul se întinde pe o suprafață uriașă, măsurând circa 100.000 de metri pătrați. Parcul acvatic Limnoupolis este un loc ideal pentru a petrece o zi relaxantă în familie.

Citeste mai mult.

Care sunt cele mai populare sporturi nautice de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta?

Pe plajele întinse ale Insulei Creta vă veţi putea bucura de o multitudine de sporturi nautice. Fie că alegeți să practicați ski nautic, plimbări cu banana, parasailing sau pedalo, sporturile nautice se vor dovedi o modalitate foarte bună de a petrece timpul și de a vă ridica adrenalină la cele mai înalte cote.

Citeste mai mult.

Sporturi și activități relaxante de care vă puteți bucura pe cuprinsul Insulei Creta

Dacă ați ales să petreceți o vacanță în Insula Creta, ați făcut cea mai bună alegere, deoarece veți avea parte de zile animate și pline de aventuri. Una dintre cele mai interesante activități de care vă puteți bucura în Insula Creta este alpinismul. Unul dintre cele mai potrivite locații pentru a desfășura această activitate sunt Cheile Ha, situate în estul Cretei.

Citeste mai mult.