Oferte Cazare - Litoral Insula Corfu, Grecia 2020

Cazare - Litoral Insula Corfu

Corfu este una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță în cazul în care doriți să vizitați Grecia, insula îmbinând aerul cosmopolit cu farmecul tradițional. Corfu este o insulă din Marea Ionică, situată între Coasta Vestică a Greciei și Italiei, și este înconjurată de mici insule precum Ereikoussa , Mathraki și Othoni , împreună cu care formează marginea frontierei Nord-Vestice a Greciei. Însumează o suprafață de aproximativ 600 de kilometri pătrați, fiind situată la doar doi kilometri distanță de Albania. Clima este mediteraneeană, cu veri calde și ierni blânde, fapt ce face ca insula să fie numai bună de vizitat în oricare dintre cele patru anotimpuri.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Corfu face parte din Grecia.

In regiunea Insula Corfu sunt 583 hoteluri, din care 32 de hoteluri de 5 stele, 101 de hoteluri de 4 stele, 215 de hoteluri de 3 stele, 188 de hoteluri de 2 stele, 47 de hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Grecotel Daphnila Bay incepand cu 1,699.00 €
Plecare 20 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Alexandra Apartments incepand cu 250.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Orestis Aparthotel incepand cu 404.00 €
Plecare 25 August 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Century Resort incepand cu 342.00 €
Plecare 17 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Elea Beach incepand cu 966.00 €
Plecare 2 Septembrie 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Molfetta Beach incepand cu 399.00 €
Plecare 17 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grande Mare Hotel & Wellness incepand cu 664.00 €
Plecare 17 Mai 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Porto Demo Boutique Hotel incepand cu 957.00 €
Plecare 30 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Paradise Village incepand cu 435.00 €
Plecare 11 Iulie 2020, 7 nopti, Mic dejun
In Moraitika sunt 14 hoteluri, din care 2 hoteluri de 4 stele, 6 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Obiective turistice pentru o vacanță de neuitat în Corfu

Grație numărului ridicat de măslini ce cresc în zonă, aproximativ 3 milioane, Corfu și-a câștigat supranumele de „Insula Verde” sau „Insula de Smarald”. I se mai spune și „Insula Miracolelor” pentru că în fiecare moment pot surveni schimbări de decor, însă fără a-i afecta armonia. Vizitarea insulei vă va face să trăiți o experiență incomparabilă, deoarece aceasta vă va surprinde cu un amalgam de frumuseți naturale tradiționale și siteuri arheologice. Corfu măsoară aproximativ 217 km de coastă și numără peste 100 de plaje cu nisip fin și ape limpezi. Plajele din Nord-Vest sunt faimoase pentru apele cristaline, nisipurile fine și vegetația abundentă de care sunt înconjurate, iar cele din Est dețin, în mare majoritate, distincția „Blue Flag”.


Făcând un tur al insulei, merită să ne oprim în orașul Corfu (Kerkyra), acesta fiind și capitala. Orașul este situat în centrul insulei, pe Coasta Estică și se înalță pe un mic promotoriu care divide orașul în două părți. Este unul dintre cele mai interesante orașe din întreaga insulă, datorită, în parte, arhitecturii sale și a culturii variate. În vecinătatea Golfului Garitsa se află tradiționalele taverne, unde veți putea observa și pasiunea cu care grecii joacă table. Magazinele de bijuterii abundă de podoabe, iar prețurile sunt negociabile. În ciuda pagubelor suferite în cel De-al Doilea Război Mondial, orașul nu și-a pierdut stilul și aerul venețian. Principalele puncte de atracție ale orașului sunt, inevitabil, marea, dar și frumoasa Piață Spianada, numită și Platia, situată pe țărmul mării. Piața este împodobită cu monumente și statui. De asemenea, prezintă o rotondă neoclasică înălțată în memoria guvernatorului britanic Maitland, dar și vegetație reprezentată de palmieri, eucalipți și alte plante mediteraneene. În partea de Est a Pieței Spianada, vom găsi vechiul fort, Paleo Frourio, separat de oraș prin canalul defensiv Kontrafosa.  Fortul a fost construit de venețieni în perioada medievală pentru a servi apărării orașului. De pe meterezele sale veți putea admira frumoasele panorame ale orașului vechi. În Nordul Pieței se înalță Palatul Sf. Mihail. Acesta a fost proiectat de un arhitect britanic, în anul 1819, în stil neoclasic și a fost reședința guvernatorului britanic, iar începând cu anul 1865, a devenit reședința suveranului grec. În prezent, palatul adăpostește Muzeul de Artă Asiatică, aici fiind expuse obiecte din China și Japonia și o colecție de icoane ale școlii greco-venețiene din secolele XVII-XVIII. În apropiere de piață se află și Parlamentul Insulelor Ioniene. Acesta a fost construit în anul 1885, iar din 1978 găzduiște Muzeul Luptătorilor pentru Libertatea Insulelor Ioniene. Un alt obiectiv turistic este reprezentat de Biserica Agios Spyridonas (Sf. Spiridon). Biserica este dedicată sfântului protector al insulei și a fost construită în anul 1589, pentru a o înlocui pe cea veche din Sorokos, dărâmată odată cu construcția zidurilor orașului. În fața bisericii se află un turn înalt cu ceas, asemănător cu acela al Bisericii Sf. Georgios din Veneția. Altarul din aur al bisericii, făcut la Veneția, păstrează moaștele Sfântului Spiridon.

În sejurul din Corfu, puteți vizita și Palatul Ahillio. Acesta este situat, pe o colină împădurită,  în satul Gastouri, la 11 km Sud de orașul Corfu. Palatul a fost construit special pentru împărăteasa Sissi, de către arhitectul italian Raffaele Carrito.  Stilul în care a fost construit palatul este neoclasic, cu săli decorate cu fresce și motive antice. Gradina ce înconjoară clădirea abundă de flori și plante mediteraneene  și este împodobită cu statui. După asasinarea împărătesei Austro-Ungariei, în anul 1898, palatul a fost cumpărat de kaiserul Wilhelm al II-lea.

De asemenea, merită vizitate și principalele stațiuni din zonă: Paleokastritsa, Benitses, Kavos, Sidari, Gouvia, Kasiopi, Dassia, Roda Languages, Kontokali, Messonghi, Pelekas și Moraitika. Plajele din Corfu sunt faimoase pentru frumusețea lor, dar și pentru varietatea peisajelor, vântul adie blând, iar nisipul auriu sau prundișul multicolor încântă ochii turiștilor. Tabloul mirific este completat de către arborii ce își întind umbra până în marginea apei. Stațiunea Glyfada deține una dintre cele mai populare plaje de pe insulă și este situată pe Coasta de Est a insulei, la 25 de kilometri depărtare de Corfu. Plaja are dimensiuni extinse, iar nisipul este fin, beneficiind de distincția „Blue Flag”. De asemenea, în zonă sunt prezente numeroase taverne și restaurante. Pe insulă regăsim și una dintre cele mai renumite plaje de nudiști din Europa, aceasta fiind situată în Stațiunea Mytriotisa. Conform legendei, micul golf pitoresc, înconjurat de stânci, este locul unde Ulise a întâlnit-o pe Nausica. Drumul spre plajă se face pe o cărare abruptă. 


Stațiunea Agios Gordis, localizată pe Coasta de Vest a insulei, la 30 de minute de orașul Corfu, atrage anual o multitudine de turiști. Stațiunea are o frumoasă plajă cu nisip, iar în colțul sudic al golfului se înalță cunoscuta stâncă Ortholithi. Hotelurile stațiunii sunt construite în armonie cu împrejurimile, iar barurile și restaurantele din zonă sunt foarte apreciate de către vizitatori. Pe aceeași coastă se află și Stațiunea Gialiskari, fiind înconjurată de plante tropicale. Plajele stațiunii sunt ceva mai liniștite decât în alte părți ale insulei. În apropiere, la o distanță de 25 kilometri de oraș se află Stațiunea Paleokastritsa, fiind renumită pentru peisajele pe care le oferă turiștilor. Iubitorii sporturilor nautice pot alege ca destinație de vacanță Ermones, un mic golfuleț situat pe Coasta de Vest al insulei. Împătimiții sporturilor pe apă pot avea în vedere și Stațiunea Kavos, situată la circa 47 kilometri Sud de orașul Corfu și Sidari situată în vârful Nord-Vestic al insulei, la 40 de kilometri de orașul Corfu. La 21 km Nord de capitala insulei regăsim Stațiunea Barbati. Aceasta deține o plajă frumoasă, curată, cu umbrele și șezlonguri de închiriat și cu apă foarte limpede. La doar 8 kilometri de oraș, adăpostită într-o lagună care în trecut a fost un port venețian, se situează Stațiunea Gouvia. În prezent, acesta este un port internațional, cu iahturi elegante. Stațiunea Benitses vine spre întâmpinarea doritorilor de distracție cu multiple posibilități, tinerii apreciind în mod deosebit discotecile și localurile de noapte din stațiune.

Destinații perfecte în cazul în care doriți un sejur relaxant sunt și satele tradiționale grecești ca: Roda, un sat foarte vechi situat în Nordul insulei, transformat în timp într-o destinație de vacanță cochetă și relaxantă și Messonghi, un sat grecesc autohton, situat pe o coastă înaltă, în Estul Insulei Corfu la 20 de kilometri de orașul Corfu.