Oferiți-i sejurului dumneavoastră în Corfu un strop de adrenalină și bucurați-vă de cele mai populare sporturi nautice

     În timpul unui sejur în Corfu nu doar că vă veți bucura de plaje cu nisip auriu, ape cristaline și vegetație abundentă, ci veți putea practica și numeroase sporturi de agrement și sporturi acvatice care vă vor oferi senzații unice. Unul dintre cele mai populare sporturi nautice ce pot fi practicate pe litoralul este scuba diving. Acest sport poate practicat în cadrul Centrului de Scufundări Achilleon din Golful Ermoones, din centrul coastei de vest, și la cel din Paleokastritsa, situat în nord vestul Insulei Corfu. În cadrul acestui centru veți avea ocazia să vă relaxați și să vă bucurați de frumusețea mediului subacvatic. Astfel, veți putea admira peșteri subacvatice, diferite tipuri de viețuitoare și plante. Scuba diving este una dintre activitățile de care ar fi păcat să nu vă bucurați, mai ales, deoarece în apropierea Insulei Corfu există în jur de 18 locuri excelente pentru scufundări, iar vizibilitatea în apă depășește 20 de metri. Un alt centru specializat în scufundări este Dive Easy. Aici, atât începători, cât și cei experimentați se pot bucura de experiențe deosebite. Cei care doresc să descopere frumusețile mediului subacvatic pot admira cinci corăbii scufundate, recife, peșteri și, bineînțeles, o multitudine de specii de pești și plante. În cadrul acestui centru puteți practica și snorkeling. În nordul insulei Corfu veți descoperi Apollo Dive Center. Aici activează instructori  cu experiență care vă vor face să vă simțiți în siguranță, pentru ca scufundările să fie o experiență de neuitat. Veți putea admira unele dintre cele mai atractive zone submarine, frumusețea acestora fiind amplificată de prezența epavelor și a recifelor. În timpul scufundărilor veți beneficia de echipament de ultimă generație, astfel încât să vă simțiți cât mai în siguranță. De aceeași experiență vă puteți bucura și în cadrul Corfu Scuba. Experiența îndelungată, profesionalismul și pasiunea pentru scufundări a echipei de instructori vă va ajuta să aveți parte de una dintre cele mai frumoase experiențe. Centrul oferă cursuri de scufundări atât pentru începători, cât și pentru scafandri. Scufundări veți putea practica și în cadrul centrului Hercules-Corfu Scuba Diving, situat pe plaja nesfârșită din Santa Barbara, sudul Insulei Corfu. Apa cristalină a mării oferă condiții propice pentru ca dumneavoastră să puteți învăța și să vă puteți bucura de cele mai reușite scufundări. Veți putea explora peșterile și recifele din sud-vestul insulei și veți descoperi tainele lumii subacvatice.

 Insula Corfu poza

     Poseidonia Dive Center este situat pe plaja din Agios Ioannis Peristeron, într-un loc  deosebit de frumos, în mijlocul coastei de est a insulei Corfu, între Benitses și Moraitika. În cadrul acestui centru veți avea șansa de a descoperi unele locuri unice de scufundări și de a învăța despre biodiversitatea mării Ionice, fiind întotdeauna înconjurat de floră spectaculoasă și diferite tipuri de pești. Centru oferă programe de formare pentru toate nivelurile de scufundători, în conformitate cu cele mai sigure proceduri și beneficiind de cele mai moderne echipamente. Iubitorii de distracție și adrenalină pot petrece clipe minunate și în cadrul Centrului de schi nautic Dassia, situat pe plaja cu același nume. Plaja Dassia este foarte frumoasă, fiind mărginită de o serie de copaci, ce creează o umbră binevenită pe timpul verii. Datorită faptul că valurile mării se izbesc de laturile stâncoase ale plajei, Dassia se dovedește a fi un loc ideal pentru practicare sporturilor nautice. Personalul centrului vă va oferi lecții în limba engleză, germană, franceză, italiană, bulgară, rusă și greacă.

    Surf Center Corfu este situat în imediata apropiere a lacului Korrission. Vânturile ce suflă dinspre nord-vest asigurând condiții optime pentru practicarea windsurfing-ului. Deoarece în apropiere de țărm apa are o adâncime redusă,  zona este ideală pentru cei care vor să-și însușească bazele acestui sport nautic. Centrul vă pune la dispoziție echipamente de ultimă generație și unii dintre cei mai bine pregătiți instructori, astfel încât să deprindeți rapid și cu multă plăcere tainele acestui sport. Dacă alegeți Sidari Watersports vă veți putea bucura de parasailing, plimbări cu banana, cu salteaua și alte astfel de experiențe distractive. Centrul a fost înființat în anul 1981 și de atunci oferă turiștilor momente dintre cele mai frumoase, aici putând petrece zile minunate alături de familie sau de prieteni.

 Insula Corfu poza

Sejur Crăciun Corfu- Petreceți cea mai frumoasă perioadă de peste an în Corfu

Crăciunul este sărbătoarea preferată a multora dintre noi, deoarece este încărcată de o atmosferă veselă și de cadouri. Toate orașele capătă o înfățișare cu totul nouă, fiind decorate care mai de care mai spectaculos. Peste tot se aud cântece de Crăciun, iar veselia este cuvântul de ordine.

Citeste mai mult.

Optați pentru un sejur de Anul Nou în Corfu și bucurați-vă de relaxare și distracție

Cu ocazia Anului Nou, în Corfu se respectă anumite tradiții. Astfel, după slujba de dimineață, locuitorii din Corfu își oferă cadouri, cântă, dansează și se bucură. Cu prilejul Anului Nou, se consumă un tort special, numit vasilopita, în interiorul tortului se coace o monedă.

Citeste mai mult.

Petreceți un Paște încărcat de tradiții în Corfu

Insula Corfu atrage cu ocazia Sărbătorilor Pascale mii de vizitatori, aceștia arătându-se încântați de modul în care locuitorii insulei aleg să petreacă cea mai însemnată sărbătoare a creștinătății.

Citeste mai mult.

Aqualand Corfu vă oferă distracție și adrenalină la cote maxime

Parcul acvatic Aqualand este situat în centrul Insulei Corfu, în apropiere de drumul principal, fiind ușor accesibil din toate părțile insulei. Construcția parcului nautic a început în anul 1995, lucrările de amenajare fiind finalizate doi ani mai târziu. Atracțiile acvatice ale parcului au fost proiectate și construite de către companii celebrele în domeniu.

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai spectaculoase și apreciate plaje ale Insulei Corfu

Insula Corfu își încântă turiștii cu apele mării de culoarea turcoazului, cu plaje lungi și vegetație luxuriantă. Indiferent că vă petreceți un sejur alături de persoana iubită, de familie sau de prieteni în Corfu veți găsi, cu siguranță, o plajă care să vi se potrivească perfect. Turiștii care iubesc confortul pot opta pentru plajele bine amenajate, unde le sunt puse la dispoziție șezlonguri, umbrele, taverne, precum și posibilitatea de a practica diverse sporturi acvatice.

Citeste mai mult.

Insula Corfu - Cele mai apreciate sporturi de agrement

Dacă alegeți să petreceți o vacanță în Insula Corfu și statul la plajă nu este singura activitatea de care doriți să vă bucurați, fiți fără grijă, echitație, safari, drumeții...sunt doar o parte din activitățile ce pot fi practicare aici.

Citeste mai mult.