Top 10 cele mai spectaculoase și apreciate plaje ale Insulei Corfu

      Insula Corfu își încântă turiștii cu apele mării de culoarea turcoazului, cu plaje lungi și vegetație luxuriantă. Indiferent că vă petreceți un sejur alături de persoana iubită, de familie sau de prieteni în Corfu veți găsi, cu siguranță, o plajă care să vi se potrivească perfect. Turiștii care iubesc confortul pot opta pentru plajele bine amenajate, unde le sunt puse la dispoziție șezlonguri, umbrele, taverne, precum și posibilitatea de a practica diverse sporturi acvatice. În schimb, cei care preferă plajele mai izolate pot parcurge traseele stâncoase ce duc spre plaje retrase și golfuri uimitoare.

         Plaja Corfu Town este, după cum puteți deduce și din nume, plaja orașului Corfu, locul fiind ideal pentru turiștii mai comozi sau pentru familiile cu copii. În plus, dacă vă petreceți timpul pe această plajă veți putea îmbina băile de soare cu vizitarea celor mai populare obiective turistice ale orașului. Orașul Corfu este situat pe coasta de est și începând cu anul 2007 este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. După o zi petrecută pe plajă vă puteți plimba pe străduțele înguste, pavate cu piatră cubică și puteți admira arhitectura deosebită a orașului, în care infleunța venețiană vă va apărea la orice pas. În apropiere de oraș veți descoperi câteva golfulețe unde vă puteți bucura de soare, iar de pe plaja Faliraki puteți admira vasele care acostează sau pleacă din port, priveliștea fiind înfrumusețată de prezența Cetății Vechi. Turiștii care nu-și doresc să se îndepărteze prea mult de oraș, pot alege să petreacă timp pe Anemomilos Beach.

 Insula Corfu poza

      Plaja Dassia este un loc înconjurat de verdeață, scăldat de ape calme și puțin adânci. Datorită acestor aspecte, plaja este intens frecventată de familiile cu copii mici, dar și de către turiștii care vor să practice sporturi nautice, precum ski nautic și snowboarding. La sud de orașul Corfu se situează plaja Agios Ioannis Peristeron, o plajă liniștită cu o atmosferă relaxantă. Deoarece este situată la ceva distanță față de aglomerația stațiunilor, este preferată, în special, de familii. Această plajă este formată din nisip și pietricele, iar în apropiere ei vă veți putea bucura de prezența câtorva taverne. Seara la aceste taverne se cântă muzică live, iar uneori localnicii întrețin atmosfera interpretând dansuri tradiționale. Printre cele mai populare plaje ale Insulei Corfu se situează și plaja Kontokali Bay. Aceasta este potrivită atât pentru turiștii tineri, cât și pentru cei care-și petrec sejurul alături de familie. Plaja este foarte bine amenajată, oferind turiștilor toate cele necesare pentru o vacanță confortabilă. Plaja este destul de întinsă, fiind acoperită cu nisip fin, pe care sunt amplasate umbrele și șezlonguri. De asemenea, aici veți descoperi un snack bar, de unde să vă achiziționați gustări și băuturi reci. Datorită calităților sale plaja a fost distinsă cu blue flag.

    La 17 kilometri nord de orașul Corfu se află plaja Barbati, o fâșie de nisip înconjurată de vegetație luxuriantă. Apele sale limpezi și priveliștile spectaculoase i-au asigurat distincția blue flag. Accesul spre această plajă este destul de facil, putându-vă deplasa și cu autobuzele care circulă zilnic în zonă. În localitatea Barbati veți descoperi câteva supermarketuri și magazine de suveniruri. De asemenea, veți putea alege din câteva restaurante, situate în apropiere de mare. Pentru cei care doresc să se bucure de ceva mai multă distracție, amintim faptul că atmosfera de aici este destul de liniștită, viața de noapte nefiind prea animată. Dacă doriți un loc ceva mai plin de viață, atunci vă puteți îndrepta către Ipsos Beach, unde viața de noapte este extrem de activă.

 Insula Corfu poza

     Deosebit de apreciată este și plaja Canal DʹAmour, în legătură cu această plajă circulând o legendă conform căreia, cuplurile care înoată aici se vor căsători și vor rămâne împreună toată viața. Deși este o plajă destul de restrânsă, compensează prin frumusețea peisajelor sale. În timpul sezonului estival tinde să devină destul de aglomerată, dar merită vizitată din plin. Dacă aglomerația vă va da bătăi de cap atunci vă sfătuim să vă îndreptați spre plaja Sidari, aflată în apropiere. Aceasta din urmă fiind mai mare ca dimensiune și fiind și bine amenajată. Plaja Agios Giorgios nu putea lipsi din topul celor mai apreciate plaje ale Insulei Corfu. Plaja se întinde de-a lungul unui golf sub formă potcoavă și este înconjurată de vegetație luxuriantă. Pe lângă faptul că aici vă veți putea bucura de nisip fin, tocmai asta făcând plaja celebră, veți putea practica și sporturi nautice, precum scuba diving și windsurfing, dar și echitație și drumeții. Plaja este recomandată în special familiilor cu copii mici, deoarece este extrem de curată. Apa mării este cristalină și calmă, fiind potrivită și pentru cei care nu știu să înoate. Veți găsi de asemenea câteva cafenele, restaurante și taverne în care să luați masa sau pur și simplu să petreceți timp în compania celor dragi. Datorită tuturor acestor calități, Agios Giorgios este frecventată chiar și de către vedetele care își doresc intimitate și liniște.

 Insula Corfu poza

     Dacă doriți să vă bucurați de o experiență mai deosebită, atunci puteți vizita plaja Rovinia. Accesul spre această plajă se poate face doar prin intermediul unei ambarcațiuni, acesta fiind principalul motiv pentru este destul de liberă chiar și în timpul sezonului estival. Plaja este recomandată celor care vor să se bucure de frumusețea naturală a Insulei Corfu. Coasta este îmbrăcată cu pietricele albe și scăldată de ape limpezi de culoarea turcoazului. În apropierea acestei plaje veți putea descoperi și câteva peșteri interesante, pe care vă sfătuim să nu le ratați. Plaja Paleokastrista îmbină toate calitățile pe care ar trebui să le aibă o destinație de vacanță și anume: nisip fin de culoare aurie, apă turcoaz şi porturi pitoreşti. Plecând de pe această plajă puteți descoperi plaje virgine și golfulețe fermecătoare. În satul din apropierea plajei vă puteți bucura de prezența câtorva taverne tradiționale în care să vă delectați cu cele mai gustoase preparate. Dacă timpul vă permite puteți vizita și Mănăstirea Paleokastrista, amplasată într-o zonă deluroasă din apropierea plajei. Aici sunt găzduite o serie de artefacte bizantine de o valoare inestimabilă. Ultima plajă avută în vedere de către noi este plaja Glyfada, situată pe coasta de vest a Insulei Corfu. Glyfada este o plajă spectaculoasă, îmbrăcată în nisip auriu, îndrăgită de localnici, dar și de familiile cu copii. Oferă turiștilor multiple facilități, precum șezlonguri, umbrele și taverne. De asemenea, turiștii care aleg această plajă se pot bucura și practicarea diverselor sporturi nautice. Din Glyfada nu lipsește nici viața de noapte, aceasta fiind extrem de animată.

 Insula Corfu poza

Sejur Crăciun Corfu- Petreceți cea mai frumoasă perioadă de peste an în Corfu

Crăciunul este sărbătoarea preferată a multora dintre noi, deoarece este încărcată de o atmosferă veselă și de cadouri. Toate orașele capătă o înfățișare cu totul nouă, fiind decorate care mai de care mai spectaculos. Peste tot se aud cântece de Crăciun, iar veselia este cuvântul de ordine.

Citeste mai mult.

Optați pentru un sejur de Anul Nou în Corfu și bucurați-vă de relaxare și distracție

Cu ocazia Anului Nou, în Corfu se respectă anumite tradiții. Astfel, după slujba de dimineață, locuitorii din Corfu își oferă cadouri, cântă, dansează și se bucură. Cu prilejul Anului Nou, se consumă un tort special, numit vasilopita, în interiorul tortului se coace o monedă.

Citeste mai mult.

Petreceți un Paște încărcat de tradiții în Corfu

Insula Corfu atrage cu ocazia Sărbătorilor Pascale mii de vizitatori, aceștia arătându-se încântați de modul în care locuitorii insulei aleg să petreacă cea mai însemnată sărbătoare a creștinătății.

Citeste mai mult.

Aqualand Corfu vă oferă distracție și adrenalină la cote maxime

Parcul acvatic Aqualand este situat în centrul Insulei Corfu, în apropiere de drumul principal, fiind ușor accesibil din toate părțile insulei. Construcția parcului nautic a început în anul 1995, lucrările de amenajare fiind finalizate doi ani mai târziu. Atracțiile acvatice ale parcului au fost proiectate și construite de către companii celebrele în domeniu.

Citeste mai mult.

Oferiți-i sejurului dumneavoastră în Corfu un strop de adrenalină și bucurați-vă de cele mai populare sporturi nautice

În timpul unui sejur în Corfu nu doar că vă veți bucura de plaje cu nisip auriu, ape cristaline și vegetație abundentă, ci veți putea practica și numeroase sporturi de agrement și sporturi acvatice care vă vor oferi senzații unice. Unul dintre cele mai populare sporturi nautice ce pot fi practicate pe litoralul este scuba diving.

Citeste mai mult.

Insula Corfu - Cele mai apreciate sporturi de agrement

Dacă alegeți să petreceți o vacanță în Insula Corfu și statul la plajă nu este singura activitatea de care doriți să vă bucurați, fiți fără grijă, echitație, safari, drumeții...sunt doar o parte din activitățile ce pot fi practicare aici.

Citeste mai mult.