Insula Corfu atrage cu ocazia Sărbătorilor Pascale mii de vizitatori, aceștia arătându-se încântați de modul în care locuitorii insulei aleg să petreacă cea mai însemnată sărbătoare a creștinătății. Procesiunile și ceremoniile debutează începând cu Duminica Floriilor, când se organizează o procesiune a moaștelor Sfântului Spiridon. Sfântul a devenit patronul insulei, după ce se crede că în anul 1629, a salvat-o de la o ciumă mortală. Procesiunea se desfășoară an de an, începând cu anul 1630 și la ea participă toate trupele insulei. După procesiune, la Teatrul Municipal, are loc un concert al Societății Filamornice „Mantzaros”. În zilele de luni și marți din Săptămâna Mare, se organizează seri de muzică și poezie pe tema De la calvar la Înviere. În seara de miercuri, la Teatrul Municipal din Corfu, are loc un concert de muzică bisericească. În Joia Sfântă se vopsesc ouăle roșii, iar la biserică are loc lectura Celor Douăsprezece Evanghelii. Un lucru deosebit se petrece în Corfu cu ocazia Paștelui, în ciuda diferenței de calendar, Biserica Catolică ia parte la toate evenimentele organizate de Biserica Ortodoxă. Acest fapt are menirea de a apropia cele două comunități: ortodoxă și catolică. Procesiunea epitafului se desfășoară în toate parohiile de pe cuprinsul Insulei Corfu, toate intersectându-se în centrul orașului. În orașul Corfu, prima procesiune pornește din Biserica Panagia Spileotissa, aceasta este urmată de procesiunea credincioșilor din lăcașul de cult Pantokrato, din zona Kampiello. Urmează procesiunile tuturor celorlalte biserici, cea mai impresionantă fiind procesiunea parohiei din Mitropolis, care pornește după ora 22:00. Aceasta este însoțită de o orchestră filarmonică și torțe. Corul și credincioșii duc în mâini lumânări aprinse, care sunt numite aici tors. Interesant este faptul că cele trei trupe ale orașului intonează arii diferite: trupa roșie intonează Adagio de Albinoni; Mantzaros, trupa albastră, intonează Maricia Funebre de G. Verdi; iar trupa Kapodistrias, intonează Elegia Funebre, Aventura Mariani și marșul funerar al lui Chopin.
Cele mai interesante tradiții din Corfu le puteți observa dacă alegeți să petreceți Sâmbăta Mare aici. La ora 6, la Biserica Madona Străinilor se simulează un cutremur, care dorește să amintească de cutremurul din timpul Învierii. În acest timp, sutele de formații muzicale ale insulei pot fi auzite interpretând diverse cântece, care adaugă un plus de veselie atmosferei de sărbătoare. În Corfu, Epitaphios, ceremonia îngropării simbolice a lui Iisus Hristos, are loc în dimineața de sâmbătă, nu vineri seara, așa cum se întâmplă în mod obișnuit. Tradiția aceasta s-a încetățenit, deoarece când insula s-a aflat sub conducerea venețienilor, aceștia au interzis ca ceremonia să aibă loc noaptea. În timpul procesiunii, sunt plimbate și moaștele Sfântului Spiridon, patronul Insulei Corfu.
În Insula Corfu, Paștele este sărbătorit prin respectarea unui număr impresionant de tradiții, printre acestea situându-se și obiceiul de a arunca cu ulcioare de lut de diferite dimensiuni de la balcoane, în timp ce se rostește tradiționala urare: „Hristos a Înviat”. Nu se știe exact cum a luat naștere acest obicei, se crede însă că a debutat în perioada venețiană, când se credea că vasele aruncate vor aduce noroc. O altă variantă indică faptul că obiceiul și-ar avea sorgintea în Grecia Antică, când, în luna aprilie, grecii își aruncau vasele vechi pentru a face loc altelor noi, ce urmau să fie umplute cu fructe. Corfioții se bucură foarte mult de acest obicei și își doresc ca zgomotul să fie cât mai intens. La ora 22:00, începe slujba de Înviere în Catedrala Catolică, acesta se încheie în general în jurul orei 23:00, pentru ca apoi credincioșii să poată lua parte și la slujba ortodoxă. Slujba de Înviere se desfășoară în aer liber, este oficiată de către clerul superior, iar la ea iau parte cele mai importante oficialități ale insulei. La miezul nopții este organizat și un impresionat foc de artificii. După slujbă poate începe petrecerea. În noaptea de Înviere, locuitorii din Corfu consumă o supă tradițională, numită tsilichourda, vin din ambundență și prăjituri numite fogatsa. Tinerii își petrec noaptea în cluburi. În prima zi de Paște, în Corfu se consumă o supă de miel cu ou și lămâie, numită avgolemono, iar mielul tradițional se pregătește în a doua zi de Paște.
Fie că alegeți să petreceți un sejur mai lung în Corfu, fie că doriți să petreceți doar Paștele, veți avea la dispoziție o gamă largă de hoteluri, astfel încât cu siguranță veți găsi ceva pe plac, unde să vă bucurați de sejurul mult visat. Printre unitățile de cazare recomandate de către noi se situează: Hotel Grecotel Eva Palace, Hotel Marbella Corfu, Hotel Ikos Dassia, Hotel Pantokreator, Palace Hotel, Hotel Arto Debono, Hotel Magna Graecia, Paradise Village, Hotel Gina Studios, Amalia Hotel, Anita Village, Sunset Hotel Corfu.