Insula Corfu - Cele mai apreciate sporturi de agrement

     Dacă alegeți să petreceți o vacanță în Insula Corfu și statul la plajă nu este singura activitatea de care doriți să vă bucurați, fiți fără grijă, echitație, safari, drumeții...sunt doar o parte din activitățile ce pot fi practicare aici. Clubul de echitație din Perithia vă oferă posibilitatea de a vă simți mai aproape de natură, în timp ce veți admira cele mai frumoase peisaje din șaua unui cal. Animalele trăiesc în grajduri foarte bine amenajate și îngrijitorii lor se ocupă în permanență de confortul acestora, astfel încât dumneavoastră să aveți parte de experiențe cât mai frumoase și să vă simțiți în permanență în siguranță. Aici vor putea lua cursuri atât începători, cât și pentru intermediari și avansați. O altă activitate de care vă puteți bucura pe durata sejurului în Corfu este reprezentată de golf. În insulă veți descoperi un teren de golf ce datează din anul 1969, fiind proiectat de celebrul arhitect Donald Harradine. Verdeața bogată se combină cu numeroși pomi și prezența câtorva lacuri, creând astfel un teren de golf cu 18 găuri extrem de apreciat. Clubul de golf, Corfu Golf, beneficiază și de un restaurant, unde jucătorii se pot delecta cu bucate delicioase și băuturi pe măsură. De asemenea, de la magazinul clubului, jucătorii pot închiria sau pot alege să cumpere echipament sportiv și suveniruri. Personalul profesionist al clubului oferă lecții și se asigură că toți vizitatorii se bucură la maximum de acest sport.

 Insula Corfu poza

     Turiștii încântați de aventură se pot bucura în timpul vacanței petrecute în Insula Corfu de zboruri cu parapanta, Aghios Gordios Bay oferind cursuri atât pentru începători, cât și pentru avansați. Astfel veți avea ocazia să admirați de la înălțime marea albastră și piesajele încântătoare.  Puteți să vă bucurați de un zbor individual sau de un zbor în tandem. Instructorii se vor asigura mai întâi că toate condițiile de vânt sunt îndeplinite, iar apoi vă vor da echipamentul și vor face o verificare finală. În timpul zborului participanții se află în fața instructorilor, astfel încât nu aveți niciun fel de motiv să vă temeți. În timpul zborului vă vor fi făcute fotografii și video-uri pentru a rămâne și cu o amintire plăcută, dumneavoastră trebuie doar să vă bucurați de peisaj, mare, munți, cer și soare. Turiștii care iubesc adrenalina pot practica și safari. Aici vă puteți bucura de traseele montane din Corfu, vă puteți aventura prin serpentinele ce duc la Muntele Pantocreator, unde puteți vizita mănăstirea omonimă. De asemenea, puteți vizita satul Paleo Perithia, amplasat la o altitudine de 650 de metri față de nivelul mării. Puteți descoperi frumusețile insulei și în timpul unei plimbări cu bicicleta. Vă puteți bucura de această activitate de unul singur sau alături de grupul de prieteni. Cu fiecare an ce trece ciclismul devine tot mai popular în Corfu, astfel, veți descoperi multiple centre de închiriere a bicicletelor, motocicletelor sau scuterelor. Printre cele mai cunoscute astfel de centre se numără: SCOOTERMANIA(Corfu Town), Nikos Bikes (Portul din Gouvia) şi Costas Rent a Bike din Acharavi. O activitate relaxantă care se pretează tuturor turiștilor sunt drumețiile. Prin intermediul acestei activități veți avea ocazia să descoperiți partea mai puțin cunoscută a Insulei Corfu, cu satele ei tradiționale, pădurile virgine, zonele montane și lacurile ascunse. Puteți opta pentru o excursie de mai multe zile, în care să străbateți întreaga insulă, sau vă puteți limita la excursii pe trasee mai scurte, experiența va fi în ambele cazuri la fel de încântătoare.

 Insula Corfu poza

Sejur Crăciun Corfu- Petreceți cea mai frumoasă perioadă de peste an în Corfu

Crăciunul este sărbătoarea preferată a multora dintre noi, deoarece este încărcată de o atmosferă veselă și de cadouri. Toate orașele capătă o înfățișare cu totul nouă, fiind decorate care mai de care mai spectaculos. Peste tot se aud cântece de Crăciun, iar veselia este cuvântul de ordine.

Citeste mai mult.

Optați pentru un sejur de Anul Nou în Corfu și bucurați-vă de relaxare și distracție

Cu ocazia Anului Nou, în Corfu se respectă anumite tradiții. Astfel, după slujba de dimineață, locuitorii din Corfu își oferă cadouri, cântă, dansează și se bucură. Cu prilejul Anului Nou, se consumă un tort special, numit vasilopita, în interiorul tortului se coace o monedă.

Citeste mai mult.

Petreceți un Paște încărcat de tradiții în Corfu

Insula Corfu atrage cu ocazia Sărbătorilor Pascale mii de vizitatori, aceștia arătându-se încântați de modul în care locuitorii insulei aleg să petreacă cea mai însemnată sărbătoare a creștinătății.

Citeste mai mult.

Aqualand Corfu vă oferă distracție și adrenalină la cote maxime

Parcul acvatic Aqualand este situat în centrul Insulei Corfu, în apropiere de drumul principal, fiind ușor accesibil din toate părțile insulei. Construcția parcului nautic a început în anul 1995, lucrările de amenajare fiind finalizate doi ani mai târziu. Atracțiile acvatice ale parcului au fost proiectate și construite de către companii celebrele în domeniu.

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai spectaculoase și apreciate plaje ale Insulei Corfu

Insula Corfu își încântă turiștii cu apele mării de culoarea turcoazului, cu plaje lungi și vegetație luxuriantă. Indiferent că vă petreceți un sejur alături de persoana iubită, de familie sau de prieteni în Corfu veți găsi, cu siguranță, o plajă care să vi se potrivească perfect. Turiștii care iubesc confortul pot opta pentru plajele bine amenajate, unde le sunt puse la dispoziție șezlonguri, umbrele, taverne, precum și posibilitatea de a practica diverse sporturi acvatice.

Citeste mai mult.

Oferiți-i sejurului dumneavoastră în Corfu un strop de adrenalină și bucurați-vă de cele mai populare sporturi nautice

În timpul unui sejur în Corfu nu doar că vă veți bucura de plaje cu nisip auriu, ape cristaline și vegetație abundentă, ci veți putea practica și numeroase sporturi de agrement și sporturi acvatice care vă vor oferi senzații unice. Unul dintre cele mai populare sporturi nautice ce pot fi practicate pe litoralul este scuba diving.

Citeste mai mult.