Transformați-vă vacanța în Halkidiki într-o experiență nemaipomenită bucurându-vă de nenumărate trasee de drumeție

     Halkidiki este destinația ideală pentru iubitorii de drumeții. Aici veți avea posibilitatea de a descoperi locuri de o frumusețe unică, indiferent de momentul în care vă doriți să vizitați această destinație de vacanță. Pe cuprinsul peninsulei  au fost organizate numeroase trasee, cu diferite niveluri de dificultate, așa încât cu siguranță veți găsi  un traseu care să vi se potrivească perfect. Trasee veți găsi pe toate cele trei brațe ale Peninsulei Halkidiki, astfel încât puteți alege oricare dintre cele 3 destinații de vacanță. Natura vă așteaptă cu peisaje de o frumusețe ieșită din comun, dumneavoastră trebuie doar să  fiți pregătiți să le descoperiți. Dacă alegeți să vă petreceți sejurul pe brațul Kassandra puteți alege dintr-un număr mare de trasee. Prima rută pe care v-o recomandăm este Haniotis - Nea Skioni. Aceasta este o rută cu o dificultate mică. Distanța dintre cele două localități fiind de circa 9 kilometri, iar diferența de altitudine este de 300 de metri. Pe cuprinsul traseului veți descoperi patru lăcașuri de cult, pe care, în timpul unei pauze, le puteți vizita. O alt traseu destinat începătorilor este Kallandra-Poseidi-Faros. Cei circa 5 kilometri pot fi străbătuți pe durata a 2 ore. De aici veți avea parte de priveliști deosebite asupra mării, de aceea vă sfătuim să aveți în permanență la dumneavoastră și un aparat de fotografiat pentru a imortaliza cele mai spectaculoase peisaje. O altă rută pe care o puteți parcurge este Kripiogi- Kassandrino. Kassandrino este un micuț sat pitoresc, situat la o distanță de 5 kilometri de Kriopigi. Străbătând acest traseu veți avea posibilitatea de a vă bucura de frumusețea unei păduri bogate. Sani-Bird Sanctuary. Dacă alegeți să vizitați paradisul păsărilor din estul păduri, dintr-o zonă cu umiditate crescută. Traseul este destul de facil de străbătut, acest lucru putându-se efectua în circa 2 ore.

 Halkidiki poza

     Poseidi-Pefka-Poseidi – Această rută poate fi străbătută pe durata a două ore, fiind un traseu destul de facil. Vă veți putea bucura de priveliști minunate asupra coastei, putând admira și numeroase le livezi de măslini din împrejurimi. Ruta Polichrono – Dacă ați ales să întreprindeți o drumeție în această zonă, vă veți putea bucura de vederi extrem de frumoase asupra mării. În apropiere veți descoperi lacul Mavrobara, celebru datorită broaștele țestoase ce viețuiesc aici. Un alt traseu ce vă va descoperi frumusețile naturale ale Peninsulei Halkidiki este ruta Hanioti – stația de observare a incendiilor. Stația de observare a incendiilor este amplasată în cel mai înalt punct al zonei, astfel încât, de aici vă veți putea bucura de priveliști de ansamblu asupra locurilor.

      Dacă v-ați hotărât să petreceți o vacanță în Sithonia, trebuie să știți că ați făcut cea mai bună alegere, deoarece zona este mult mai bine conservată decât Kassandra. Un tur în Sykia poate dura în jur de patru ore. Priveliștea de care vă veți bucura din dealurile de deasupra satului vă vor tăia pur și simplu respirația. Unele zone ale acestui traseu necesită ceva mai multă atenție, însă în mare parte traseul poate fi considerat unul ușor, de-a lungul căruia nu veți avea parte de surprize neplăcute. Vă puteți bucura de drumeții și pe traseul ce leagă Munții Itamos de pasajul Ntragouteli. Zona Munților Itamos este una dintre cele mai protejate zone ale Peninsulei Halikidiki. Munții sunt un loc ideal pentru drumeții, deoarece beneficiază de trasee potrivite începătorilor. De asemenea, vă veți putea bucura de priveliști spectaculoase asupra Peninsulei Sithonia, dar și asupra mării. Porto Koufo-Muntele Kapros - Alegând să întreprindeți o drumeție în această zonă vă veți încânta privirile cu peisajele spectaculoase ale coastei și ale pădurii. Traseul este unul ușor, putând fi străbătut chiar și de către începători. Dacă alegeți să vă bucurați de o drumeție de-a lungul traseului Nikiti-Agios Nikolas veți putea vizita și capela profetului Elias. Întreg traseul este înfrumusețat de prezența unei vegetații bogate, iar priveliștile sunt spectaculoase.

 Halkidiki poza

     Iubitorii de drumeții pot parcurge și ruta Neos Marmaras-Parthenon. Parthenon este o micuță așezare amplasată la 4 ore de mers de Neos Marmaras. Pentru a ajunge aici puteți alege din două rute. O rută mai ușoară, ce trece pe lângă Taverna Drosia, dacă veți opta pentru ruta ceva mai dificilă veți putea admira o moară de apă și un baraj. Indiferent de alegerea dumneavoastră trebuie să știți că vă veți bucura de peisaje de poveste. Sani - Campingul Sani - Siviri. Acest traseul nu este prea scurt, întinzându-se pe o lungime de 20 de kilometri. Acesta este și principalul motiv pentru care mulți drumeți nu se încumetă să ajungă până în Siviri și se opresc în camping. Elia Nikitis – Agios Pavlos este un alt traseu de care se pot bucura vizitatorii Peninsulei Sithonia. Odată ajunși în Agios Pavlos, veți putea face o pauză, în care să vizitați remarcabilul lăcaș de cult in sat. Ultimul traseu avut de către noi în vedere începe în Porto Carras și merge până la podgoriile din zonă. Veți putea admira priveliști spectaculoase asupra mării și vă veți putea bucura de vegetație luxuriantă, în una dintre cele mai frumoase zone ale Peninsulei Halkidiki.

     În final, dacă alegeți să vizitați nordul Peninsulei Halkidiki, în speță Muntele Athos puteți alege din următoarele rute: Ouranoupoli-Frontierele Muntelui Athos este un traseu destul de ușor, de-a lungul lui veți întâlni poteci forestiere și vă puteți bucura de priveliști panoramice asupra Peninsulei Halkidiki și a Mării Egee. Turiștii pot alege să întreprindă o drumeție între Polygyros- Tsoukalas. Tsoukalas este o așezare situată pe dealurile din Polygyros. Așa cum v-am obișnuit priveliștile sunt uluitoare. În drum veți descoperi și biserica închinată Profetului Ilie, pe care vă sugerăm să nu ratați să o vizitați. Dacă alegeți să strabateți ruta Holomontas-Paleochora vă informăm că cel mai înalt punct al acestui traseul se situează la o altitudine de 1164 metri, de aici având parte de priveliști minunate asupra văilor. Este un traseu descedent, dar nu foarte ușor. Pentru a ajunge la Peleochora va trebui să străbateți circa 10 kilometri de cărări forestiere. Olympiada-Stageira este o rută scurtă, cu vedere la mare. Pe durata sa veți putea de asemenea admira descoperirile arheologice de la Stageira. De altfel, acest loc  este considerat, din punct de vedere arheologic, cea mai importantă zonă a Peninsulei Halkidiki. Taxiarchis-Vrastama este un traseul descendent și ce poate fi străbătut cu ușurință, deoarece Taxiarchis este amplasat la o altitudine de 650 de metri, în timp ce, Vrastama se află la 450 de metri altitudine. Un tur al Insulei Ammouliani, singura insulă locuită din jurul Peninsulei Halkidiki, poate fi o experiență de neuitat. Această drumeție nu va necesita abilități deosebite și nici o condiție fizică de campion. Din punctele cele mai înalte ale insulei veți putea încânta ochii cu priveliști spectaculoase.

 Halkidiki poza

      Vizitatorii Muntelui Athos vor putea să-și facă călătoria mai interesantă admirând și câteva lăcașuri de cult deosebite. Aceștia vor putea întreprinde o drumeție între Mănăstirea Esphigmenou și Mănăstirea Xenofontos. Distanța dintre cele două lăcașuri de cult este de circa 21 de kilometri, aceștia putând fi parcurși în decursul a 6 ore. Drumeții se vor confrunta cu o diferență de altitudine de aproximativ 600 de metri. Traseul dumneavoastră va porni de la Mănăstirea Esphigmenou și va trece pe la Mănăstirea Chilandariou, Zografou, Konstamonitou și Docheiariou, sfârșindu-se cu Mănăstirea Xenofontos. Bineînțeles, în cazul în care veți simți nevoia, puteți face mai multe repausuri. De la Mănăstirea Xenofontos puteți parcurge traseul ce duce spre Schitul Sfintei Ana. Acesta este un traseul ascendent, destul de facil, diferența de altitudine fiind de circa 600 de metri. Cei 21 de kilometri putând fi urcați pe durata a circa 7 ore. Ultimul traseu supus atenție dumneavoastă debutează cu Sfânta Lavră și duce spre vârful Muntelui Athos. Va dura circa 7 ore să străbateți cei 17 kilometri, traseul fiind destul de dificil, considerat mai degrabă un traseu de escaladă, nu unul de drumeție.

 Halkidiki poza

Alegeți să vă bucurați de un sejur de Revelion relaxant în Peninsula Halkidiki

Peninsula Halkidiki este o destinație încântătoare, unde nu doar că vă puteți bucura de sejururi însorite, ci și de vacanțe relaxante organizate în timpul sezonului rece. Peninsula Halkidiki se bucură de o climă mediteraneeană, cele mai reci luni ale anului fiind ianuarie și februarie, când temperatura medie este în jur de 9º C.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște relaxant și încărcat de spiritualitate în Halkidiki

 A petrece Paștele în Halkidiki este o experiență ce merită încercată măcar o dată în viață, obiceiurile ortodoxe prilejuite de această sărbătoare fiind extrem de încărcate de spiritualitate. Veți putea lua parte la slujba de Înviere într-o mănăstire de pe cuprinsul peninsulei și chiar dacă nu veți înțelege mare lucru din serviciu divin, cu siguranță emoția va pune stăpânire pe dumneavoastră și vă va introduce în spiritul Sărbătorilor Pascale.

Citeste mai mult.

Sejur Crăciun Halkidiki - numeroase posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber

  Dacă anul acesta, de Crăciun, v-ați gândit să alegeți o destinație de vacanță din Grecia, o alegere bună este Peninsula Halkidiki. În timpul sejurului petrecut aici veți avea multe opțiuni de a vă petrece timpul, peninsula având multe sate interesante, care merită vizitate.

Citeste mai mult.

Peninsula Halkidiki - o destinație de vacanță înțesată de plaje minunate

Majoritatea oamenilor vizitează Halkidiki pentru a se relaxa și pentru a se bucura de soare și mare. Fie că sunteți dornici să petreceți o vacanță relaxantă alături de familie, fie că, din contra, vă doriți să aveți parte de cât mai multă distracție, Halkidiki vine întru întâmpinarea dumneavoastră punându-vă la dispoziție plaje dintre cele mai diverse, astfel încât, indiferent de preferințe, veți găsi un loc fix pe placul dumneavoastră.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai interesante 10 destinații din Peninsula Halkidiki

Halkidiki se bucură de o linie de coastă ce măsoară 550 de kilometri, de ape cristaline și pini care oferă peninsulei un farmec deosebit. Toate acestea sunt doar unele dintre motivele care fac ca Halkidiki să fie una dintre cele mai populare destinații grecești. În continuare o să vă prezentăm unele dintre cele mai interesante atracții ale peninsulei, de care să țineți seama în cazul în care pășiți pentru prima dată pe aceste tărâmuri și nu numai.

Citeste mai mult.