Oferte Cazare - Litoral Nikiti (sithonia), Halkidiki, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Nikiti (sithonia) 2024

     Nikiti este un sat autentic grecesc situat pe brațul Sithonia, din Peninsula Halkidiki. Satul de vacanță este situat la circa 88 de kilometri distanță de aeroportul Salonic și la 35 de kilometri depărtare de Poligiros. Pe teritoriul localității muntele parcă își dă mâna cu marea, culmile montane îmbrăcate în verdele pădurilor de pini se completează armonios cu plajele aurii, creând peisaje aproape ireale.  Satul de vacanță se bucură de un trecut glorios, ca dovadă a acestuia aspect, pe teritoriul stațiunii veți descoperi mai multe siteuri arheologice. 

Citeste mai mult

Litoral Nikiti (sithonia) 2024 face parte din regiunea Halkidiki din Grecia.

In Nikiti (sithonia) sunt 26 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele, 14 hoteluri de 3 stele, 7 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Nikiti (sithonia) 2024

Filtreaza hotelurile din Nikiti (sithonia) pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Nikiti (sithonia) pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Danai Beach Resort & Villas incepand cu 3,273.00 €
Plecare 2 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Amantes Villas And Suites incepand cu 959.00 €
Plecare 2 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Lagomandra Hotel & Spa incepand cu 460.00 €
Plecare 10 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Serenity Suites incepand cu 635.00 €
Plecare 28 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Acrotel Lily Ann Boutique Hotel incepand cu 812.00 €
Plecare 9 Iunie 2025, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Koviou Holiday Village incepand cu 579.00 €
Plecare 16 Septembrie 2024, 7 nopti, Demipensiune

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Nikiti (sithonia), sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Nikiti - destinația de vacanță în care modernismul merge mână în mână cu tradiționalul

    Nikiti este una dintre cele mai noi stațiuni din Sithonia. Partea modernă a orașului este situată în apropierea plajei și a portului de agrement. În antichitate pe aceste meleaguri era situat orașul grec Galypsos. Din această perioadă au rămas rămășițele unui locaș de cult construit în perioada timpuriu bizantină. Partea veche a satului datează din secolul al XIV-lea, când o serie de familii s-au mutat aici pentru a evita raidurile piraților. Vechiul sat este situat într-o zonă deluroasă, la o distanță de câteva sute de metri de mare. În centrul satului tronează vechea biserică Agios Nikitas, construită spre finalul secolului al XIX-lea pe locul unui vechi lăcaș de cult medieval ce purta hramul Adormirii Maicii Domnului. Va fi o adevărată încântare să descoperiți vechea așezare, cu o arhitectură de influență macedoneană, unde casele tradiționale din piatră parcă nu acceptă trecerea timpului. Un alt obiectiv turistic ce merită cu siguranță atenția dumneavoastră este Bazilica Sofronius. Lăcașul de cult datează din secolul al V-lea și este unul dintre cele mai vechi din Macedonia, impresionant fiind, mai ales, datorită podelei de mozaic, care, în ciuda trecerii timpului, este aproape intactă.

     Abia în anul 1950 satul a început să se dezvolte și spre țărm, iar câțiva ani mai târziu, în această zonă s-au construit numeroase clădiri. Cel mai dezvoltat sector economic din Nikiti este turismul. Acesta a explodat în ultimele două decade ale secolului XX, când plajele din Nikiti au devenit tot mai populare. În anul 2010, în localitate a fost construit un port de agrement care a sporit și mai mult dezvoltarea sa. Alte activități practicate de locuitorii din Nikiti sunt apicultura și cultivarea măslinelor. Nikiti nu are o populație foarte ridicată, conform recensământului din anul 2011, localitatea număra aproximativ 2800 de locuitori. În timpul sezonului estival este însă vizitată de mii de turiști. Inițial Nikiti era o destinație frecventată, în special, de turiștii austrieci și germani. Însă, în ultimii ani a crescut semnificativ și numărul turiștilor bulgari, sârbi și români care aleg să-și petreacă vacanța în micuța stațiune. 


poza Nikiti - destinația de vacanță în care modernismul merge mână în mână cu tradiționalul

      Principalul punct forte al stațiunii este plaja. Aceasta măsoară în jur de 3,5 kilometri lungime și este una dintre cele mai întinse plaje de pe litoralul elen.  Este acoperită în totalitate cu nisip fin și este scăldată de valuri calme. De asemenea, apa este puțin adâncă și foarte clară astfel încât copii se vor distra în voie. Plaja dispune de toate facilitățile, turiștii având la dispoziție umbrele, șezlonguri, centre de închiriere a echipamentelor privind practicare de sporturi acvatice și altele. Plaja este mărginită de restaurante, taverne și mini-market-uri.  Date fiind condițiile atât de favorabile, în timpul sezonului estival plaja poate fi ușor aglomerată. Celor care preferă o atmosferă mai calmă și mai intimă le recomandăm să se retragă în partea de sud a plajei, unde zgomotul și aglomerația se diminuează semnificativ. La finalul lunii iulie, în zonă are loc un maraton internațional de înot. Startul este dat în Peninsula Kassandra și se încheie în Nikiti. Dacă se întâmplă să vă aflați în stațiune în acea perioadă vă sfătuim să nu ratați această competiție sportivă. Dacă plaja din Nikiti nu este pe placul dumneavoastră, nu trebuie să vă îngrijorați, există și alte posibilități. Puteți alege să vă bucurați de soare pe unele dintre cele mai apreciate plaje ale Greciei, cum ar fi: Akti Ai Gianni, Spathies, Karidi, Elia Nikitis sau Koviou. Cei care iubesc sportul pot închiria biciclete și pot întreprinde drumeții împrejurul stațiunii. De asemenea, în Nikiti există un centru de scufundări numit Atlantis unde doritorii vor găsi toate cele necesare pentru a descoperi tainele vieții subacvatice. 

 Opțiunile de cazare sunt diverse, vizitatorii putând opta pentru hoteluri, apartamente sau vile de vacanță. Printre cele mai apreciate unități de cazare se remarcă: Hotel Acrotel Athena Residence, Hotel Danai Beach Resort & Villas, Lagomandra Hotel & Spa, Hotel Acrotel Lily Ann Beach, Hotel Bouganvillia Homes și altele. Pentru confortul turiștilor, pe teritoriul stațiunii au fost amplasate numeroase taverne, restaurante, baruri, cafenele, fastfood-uri, magazine, supermarket-uri. În plus, aceștia au la dispoziției și bancomate, bănci, un oficiu poștal și o clinică medicală. 

poza Nikiti - destinația de vacanță în care modernismul merge mână în mână cu tradiționalul