Peninsula Halkidiki - o destinație de vacanță înțesată de plaje minunate

       Majoritatea oamenilor vizitează Halkidiki pentru a se relaxa și pentru a se bucura de soare și mare. Fie că sunteți dornici să petreceți o vacanță relaxantă alături de familie, fie că, din contra, vă doriți să aveți parte de cât mai multă distracție, Halkidiki vine întru întâmpinarea dumneavoastră punându-vă la dispoziție plaje dintre cele mai diverse, astfel încât, indiferent de preferințe, veți găsi un loc fix pe placul dumneavoastră. Prin urmare, în cele ce urmează o să vă prezentăm o serie dintre plajele cele mai apreciate din peninsulă. Plaja Chrousso din Paliouri este prima întindere de nisip avută în vedere de către noi. Aceasta este reprezentată de o lungă fâșie de nisip cu ape transparente și puțin adânci, numai bune pentru înot. Vegetația bogată de care este înconjurată plaja oferă o umbră binevenită în timpul zilelor călduroase de vară. Plaja este dotată cu șezlonguri și umbrele ce sunt oferite spre închiriere turiștilor. De asemenea, vă puteți răcori cu băuturile preferate la barul de pe plajă și vă puteți distra practicând diverse sporturi nautice, astfel încât, dacă ajungeți în Kassandra, vă îndemnăm cu căldură să nu ratați această plajă. Orange beach se bucură de ape turcoaz, de împrejurimi stâncoase de culoare albă, îmbogățite din loc în loc de verdeață. Toate aceste caracteristici sunt completate de prezența nisipului fin cu care este îmbrăcată plaja. La plaja Orange  se poate ajunge doar pe jos, însă în comparație cu alte plaje, are avantajul de a nu fi aglomerată. O altă plajă extrem de apreciată în rândul turiștilor este plaja din Possidi cunoscută și ca Possidi Lighthouse, nume ce face referire la farul în stil colonial, construit în secolul al XIX-lea. Această plajă este amplasată în partea de sud-vest a orașului Kassandra și măsoară circa 2 kilometri lungime, fiind scăldată de apele cristaline ale Mării Egee. Plaja nu se aglomerează niciodată, de-a lungul său putând să vă bucurați de liniște, iar seara, la apusul soarelui, puteți petrece clipe romantice alături de persoana iubită.

 Halkidiki poza

      Plaja Karydi din Vorvourou este cea mai exotică plaja de pe Brațul Sithonia, putând cu ușurință crede că te afli pe o plajă din Caraibe, singurul lucru care lipsește sunt palmierii. În schimb, plaja Karydi este mărginită de o vegetație abundentă și luxuriantă. Peisajul superb este întregit de prezența nisipului fin de culoare albă și de albastrul cristalin al mării. În apropiere de mal apa este superficială, fiind potrivită și pentru înotătorii mai puțin experimentați. Plaja are avantajul de a fi protejată de vânt, iar prin urmare, apele sale sunt calme și calde. Plaja Kryaritsi din Sykia este considerată cea mai estetică plajă de pe Brațul Sithonia. Coasta frumoasă este mărginită de un fundal stâncos, unde vă puteți bucura de răsărituri superbe. Plaja este acoperită cu nisip auriu, iar apa este turcoaz și este destul de adâncă. În partea de sud a plajei este amplasat un camping, iar pe restul plajei accesul este gratuit. Plaja Kallikratia este cea mai frumoasă plaja din vestul Peninsulei Halkidiki. Plaja este ușor accesibilă și pentru persoanele cu handicap, este supravegheată de un salvamar și oferă posibilitatea turiștilor de a practica o mulțime de sporturi nautice. Fâșia de nisip este foarte bine amenajată, turiștii având la dispoziție șezlonguri, umbrele, precum și beach baruri. Plaja Alykes din Ammouliani este premiată cu blue flag și oferă vizitatorilor ape extrem de limpezi, nisip alb și numeroase facilități. În plus, apa este extrem de potrivită și pentru copii de vârste mici. Apele turcoaz în combinație cu albul plajei și cu verdele crud al vegetației creează un peisaj parcă desprins dintr-un basm de care cu greu vă veți putea plictisi. 

 Halkidiki poza

     Plaja Gerakini din Sithonia este o întindere de nisip ce măsoară circa 6 kilometri lungime. Aceasta este îmbrăcată cu nisip alb este mărginită de vegetație luxuriantă, iar o pădure de pini domină dealurile din jur. Plaja dispune de numeroase facilități, precum cazare și o multitudine de taverne și baruri. Plaja Trani Ammouda, cunoscută şi ca plaja Livrochio, este o plajă lipsită de vegetaţie, aşa că asiguraţi-vă că veți avea umbrele pentru a vă proteja de soarele arzător. Trani Ammouda este una dintre cele mai frumoase și apreciate plaje din Sithonia, fiind acoperită cu un nisip moale și bucurându-se de ape limpezi. Vederea spre Muntele Athos este spectaculoasă, iar ruinele unui turn vechi de sute de ani oferă plajei un farmec irezistibil și o atmosferă romantică. După orele petrecute pe plajă vă puteți relaxa în localurile din apropierea plajei sau în magazine la o sesiune de shopping. Plaja Komitsa este de fapt formată din 2 plaje extraordinare. Una dintre ele este mai aglomerată, dar și mai bine amenajată, aici putând beneficia de un loc de joacă pentru copii și de un beach bar. Cealaltă plajă este ceva mai lungă și este complet neamenajată, fiind perfectă pentru cei care vor să se bucure de liniște și armonie. Plaja este acoperită cu nisip alb, iar marea este ca o infinitate turcoaz care se pierde în zare. De pe plajă aveți o vedere minunată spre Muntele Athos.

 

 

Alegeți să vă bucurați de un sejur de Revelion relaxant în Peninsula Halkidiki

Peninsula Halkidiki este o destinație încântătoare, unde nu doar că vă puteți bucura de sejururi însorite, ci și de vacanțe relaxante organizate în timpul sezonului rece. Peninsula Halkidiki se bucură de o climă mediteraneeană, cele mai reci luni ale anului fiind ianuarie și februarie, când temperatura medie este în jur de 9º C.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște relaxant și încărcat de spiritualitate în Halkidiki

 A petrece Paștele în Halkidiki este o experiență ce merită încercată măcar o dată în viață, obiceiurile ortodoxe prilejuite de această sărbătoare fiind extrem de încărcate de spiritualitate. Veți putea lua parte la slujba de Înviere într-o mănăstire de pe cuprinsul peninsulei și chiar dacă nu veți înțelege mare lucru din serviciu divin, cu siguranță emoția va pune stăpânire pe dumneavoastră și vă va introduce în spiritul Sărbătorilor Pascale.

Citeste mai mult.

Sejur Crăciun Halkidiki - numeroase posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber

  Dacă anul acesta, de Crăciun, v-ați gândit să alegeți o destinație de vacanță din Grecia, o alegere bună este Peninsula Halkidiki. În timpul sejurului petrecut aici veți avea multe opțiuni de a vă petrece timpul, peninsula având multe sate interesante, care merită vizitate.

Citeste mai mult.

Transformați-vă vacanța în Halkidiki într-o experiență nemaipomenită bucurându-vă de nenumărate trasee de drumeție

Halkidiki este destinația ideală pentru iubitorii de drumeții. Aici veți avea posibilitatea de a descoperi locuri de o frumusețe unică, indiferent de momentul în care vă doriți să vizitați această destinație de vacanță. Pe cuprinsul peninsulei  au fost organizate numeroase trasee, cu diferite niveluri de dificultate, așa încât cu siguranță veți găsi  un traseu care să vi se potrivească perfect.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai interesante 10 destinații din Peninsula Halkidiki

Halkidiki se bucură de o linie de coastă ce măsoară 550 de kilometri, de ape cristaline și pini care oferă peninsulei un farmec deosebit. Toate acestea sunt doar unele dintre motivele care fac ca Halkidiki să fie una dintre cele mai populare destinații grecești. În continuare o să vă prezentăm unele dintre cele mai interesante atracții ale peninsulei, de care să țineți seama în cazul în care pășiți pentru prima dată pe aceste tărâmuri și nu numai.

Citeste mai mult.