Oferte Cazare - Atena, Zona Metropolitana Atena, Grecia 2021

Cazare - Atena 2022

   Orașul Atena este un simbol al civilizației antice, istoria sa întinzându-se pe mai bine de 3000 de ani. Orașul a cunoscut maxima înflorire în perioada antichității clasice, aici născându-se importante personalități ale antichității, printre care: Socrate, Sofocle și Pericles.  În prezent Atena nu doar că este un oraș încărcat de istorie, ci este și o capitală modernă și plină de viață, aici situându-se cele mai importante atracții turistice ale Greciei. Acropola este una dintre cele mai importante edificii ale lumii antice, aici fiind amplasate și o serie de muzee celebre, în colecțiile cărora se află artefacte fascinante, descoperite pe cuprinsul Greciei. Atena se remarcă și datorită bisericilor sale bizantine, cu sute de ani vechime. 

Citeste mai mult

Atena 2022 face parte din regiunea Zona Metropolitana Atena din Grecia.

In Atena sunt 328 hoteluri, din care 38 de hoteluri de 5 stele, 114 de hoteluri de 4 stele, 95 de hoteluri de 3 stele, 74 de hoteluri de 2 stele, 7 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Divani Caravel incepand cu 1,320.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Electra Metropolis Athens incepand cu 1,390.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Hilton Athens incepand cu 915.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Holiday Suites incepand cu 564.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Njv Athens Plaza incepand cu 811.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel St George Lycabettus incepand cu 1,251.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Wyndham Grand Athens incepand cu 843.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Perianth Hotel incepand cu 1,008.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Royal Olympic Hotel incepand cu 1,074.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun

Atena - un oraș, numeroase oportunități turistice

    După ce veți fi vizitat toate acestea, vă puteți lăsa purtat pe străduțele pietonale ale Atenei. În timpul sejurului estival Atena se poate dovedi o destinație de vacanță aglomerată, perioada cea mai potrivită să vizitați acest oraș este primăvara și toamna. Puține atracții turistice din lume pot fi comparate cu Acropola din AtenaTemplul Parthenon este dispus pe o faleză stâncoasă și amintește de gloria antică a orașului. Acropola era centrul Greciei antice, funcționând precum o cetate. Parthenonul datează din anul 447 î. Hr. și se remarcă datoriră coloanelor sale dorice și sculpturilor uimitoare care îi oferă un plus de eleganță. Pe friza estică este reprezentată nașterea zeiței Atena. Printre ruinele Atenei se situează și templul zeiței Nike, precum și Erechtheionul, acestea fiind construite în perioada 421 î. Hr. – 395 î. Hr. Punctul central al acestui complex antic este Pridvorul Cariatidelor, reprezentat de 6 statui feminine, care țin locul coloanelor în stil doric. Vizitând Acropola, nu doar că veți putea afla informații interesante despre civilizația antică, ci veți putea admira și priveliști senzaționale asupra orașului. Pentru aceasta va trebui să vă îndreptați către nordul Acropolei. În cazul în care vizitați Atena în timpul verii, vă sfătuim să vizitați Acropola fie dimineața, fie în timpul serii, deoarece în cursul zilei, temperatura și soarele o să vă facă misiunea mai grea.

poza Atena - un oraș, numeroase oportunități turistice

   Printre principalele atracții ale Atenei se situează și  Muzeul Acropolei, unde este găzduită una dintre cele mai spectaculoase colecții de artă din lume. Muzeul se întinde pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați, expozițiile sale întinzându-se pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați. Muzeul înglobează și un cartier antic atenian. Vizitarea muzeului este cea mai bună variantă de a vă petrece zilele toride de vară. Un alt muzeu extrem de interesant din Atena este Muzeul Național de Arheologie. Acesta a fost fondat în secolul al XIX-lea și este cel mai întins muzeul arheologic de pe cuprinsul Greciei. Muzeul funcționează într-o clădire cu o arhitectură neoclasică, expozițiile sale întinzându-se pe o suprafață de 8000 metri pătrați. Turiștii vor putea admira exponate grecești care datează începând cu civilizația greacă preistorică, până în perioada clasică și antichitatea târzie. Colecția dedicată perioadei preistorice însumează exponate care datează începând cu mileniul al VI-lea î. Hr. până în anul 1050 î. Hr. În cadrul colecției de sculpturi sunt cuprinse o serie de sculpturi antice grecești ce datează din secolele al VI-lea – al V-lea î.Hr. Muzeul deține și o colecție dedicată vazelor și obiectelor decorative, unde sunt încadrate obiecte ceramice vechi din secolul al XI-lea î. Hr. până în perioada romană. În colecția de Metalurgie sunt expuse statui și figurine de mici dimensiuni sculptate în metale.

     Aflați în Atena este păcat să nu vizitați cartierele Pláka și Anafiotika. Pitorescu cartier Pláka este ca un magnet pentru turiști, aceștia fiind atrași de atmosfera liniștită și pitorească. Străduțele și piețele din Pláka sunt înfrumusețate de prezența caselor cu arhitecturi plăcute, restaurante și magazine vopsite în culori pastelate. De asemenea, în acestea cartiere veți putea vizita și biserici istorice, printre care Biserica Metamórfosis, din sud-vestul cartierului, și Biserica Kapnikaréa din nord. O plimbare în acest cadru se va dovedi o experiență excepțional de plăcută. În cartierele Pláka și Anafiotika sunt dispuse numeroase restaurante tradiționale grecești, care dispun de terase extrem de plăcute. Zona se mândrește și cu prezența a două situri arheologice, situate pe strada Pepopida și anume: Agora romană, care datează din secolul I î. Hr., și Biblioteca lui Hadrian, care datează din secolul al II-lea î. Hr. Un perete al Bibliotecii lui Hadrian, precum și o parte a ruinelor Agorei Romane le puteți vedea și din stradă, însă pentru a le admira în amănunt trebuie să le vizitați.

poza Atena - un oraș, numeroase oportunități turistice

    Muzeul Artei Cicladice este amplasat în cartierul Kolonáki și datează din anul 1986, fiind înființat de către Nicholas  și Dolly Goulandris. Nicholas Goulandris a fost cunoscut în întreaga Grecie pentru patronajul său asupra artelor și a vieții culturale, muzeul având la bază colecția sa personală de artă. Muzeul funcționează într-o clădire modernă, cu un design elegant, elementele principale fiind marmura și sticla. În colecția muzeului veți regăsi mai mult de 3000 de exponate ce reprezintă arta greacă veche, arta antică a Cicladelor și arta cipriotă. Marea majoritate a exponatelor datează din secolul al VI-lea î. Hr.

       Stadionul Panathenaic  este cea mai mare construcției a Atenei Antice, stadionul având un efectiv de 60.000 de spectatori. Acesta a fost construit în anul 335 î. Hr. în epoca lui Herodes Atticus, aici fiind desfășurate Jocurile Panathenaic, unde alegătorii se întreceau în jurul unei piste cu o lungime de 204 metri.  Ceea ce văd turiștii în prezent este de fapt o replică a stadionului original, care a fost construit în anul 1896, cu ocazia Jocurilor Olimpice.  Asemenea stadionului inițial, acesta cuprinde 47 de niveluri cu scaune, acustica sa este deosebit de bună, motiv pentru care găzduiește concerte și alte evenimente.

poza Atena - un oraș, numeroase oportunități turistice

     Dacă civilizația antică nu vă surescită interesul, trebuie să știți că în Atena veți putea vizita și atracții care datează din perioada bizantină. În rândul acestor atracții se situează și Muzeul Bizantin. Muzeul este amplasat într-un palat, care datează din secolul al XIX-lea, care a fost construit pentru ducesa Plaisance. Începând cu secolul al III-lea până la căderea sa, în anul 1453, Imperiul Bizantin a cuprins și spațiu pe care astăzi se desfășoară Grecia, Balcanii și Asia Mică. În această perioadă, arta era extrem de apreciată, artiștii bizantini creând mozaicuri multicolore și icoane aurite. În cadrul muzeului sunt expuse peste 25.000 de exponate, acestea fiind atât artefacte religioase din perioada bizantină, precum și artefacte care datează din epoca creștinismului timpuriu, din perioada medievală și post-bizantină. În cadrul colecțiilor muzeului se regăsesc sculpturi, picturi, icoane, mozaicuri și textile.

    Biserica Panaghia Kapnikaréa este un obiectiv turistic cu totul încântător. Lăcașul de cult este caracteristic artei bizantine de secol XI, fiind în contrast cu arhitectura modernă de care este înconjurată. Biserica a fost la un pas de a fi demolată în secolul al XIX-lea, însă a fost salvată datorită intervenției lui Ludwig I al Bavariei. Biserica are plan cruciform, cu cupolă, acest stil fiind caracteristic acelei perioade. În secolul al XII-lea, bisericii i-au fost dispuse un portic și un pronaos cu patru frontoane. Pictura interioară a bisericii datează din secolul al XIX-lea.  Un alt lăcaș de cult remarcabil de pe teritoriul Atenei este Biserica Sfinților Apostoli. Biserica a fost singura clădire care a rămas neatinsă atunci când întregul cartier a fost demolat pentru a fi excavată Agora. Biserica datează din secolul al X-lea și a fost construită deasupra unui izvor sacru. La interior, se remarcă inscripțiile în caligrafie arabă și frescele în care este reprezentat Hristos Pantocreator, Ioan Botezătorul, heruvimi și arhangheli. În ceea ce privește stilul arhitectonic, lăcașul de cult are u  cupolă sprijinită pe patru coloane.

poza Atena - un oraș, numeroase oportunități turistice