Oferte Cazare - City Break Atena, Zona Metropolitana Atena, Grecia ­čîć 2024

Cazare - City Break Atena 2024

┬á ┬áOra╚Öul Atena este un simbol al civiliza╚Ťiei antice, istoria sa ├«ntinz├óndu-se pe mai bine de 3000 de ani. Ora╚Öul a cunoscut maxima ├«nflorire ├«n perioada antichit─â╚Ťii clasice, aici n─âsc├óndu-se importante personalit─â╚Ťi ale antichit─â╚Ťii, printre care: Socrate, Sofocle ╚Öi Pericles.┬á ├Än prezent Atena nu doar c─â este un ora╚Ö ├«nc─ârcat de istorie, ci este ╚Öi o capital─â modern─â ╚Öi plin─â de via╚Ť─â, aici situ├óndu-se cele mai importante atrac╚Ťii turistice ale Greciei. Acropola este una dintre cele mai importante edificii ale lumii antice, aici fiind amplasate ╚Öi o serie de muzee celebre, ├«n colec╚Ťiile c─ârora se afl─â artefacte fascinante, descoperite pe cuprinsul Greciei. Atena se remarc─â ╚Öi datorit─â bisericilor sale bizantine, cu sute de ani vechime.┬á

Citeste mai mult

City Break Atena 2024 face parte din regiunea Zona Metropolitana Atena din Grecia.

In Atena sunt 451 hoteluri, din care 39 de hoteluri de 5 stele, 167 de hoteluri de 4 stele, 149 de hoteluri de 3 stele, 83 de hoteluri de 2 stele, 13 hoteluri de o stea.

Filtre City Break Atena 2024

Filtreaza hotelurile din Atena pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Atena pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Athens Capital Hotel - Coleccion Mgallery incepand cu 2,386.00 €
Plecare 5 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Athens Key Hotel, Trademark Collection By Wyndham incepand cu 1,115.00 €
Plecare 1 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Electra Palace Hotel incepand cu 2,230.00 €
Plecare 5 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grande Bretagne, A Luxury Collection Hotel incepand cu 4,543.00 €
Plecare 2 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Cape Sounio, Grecotel Exc incepand cu 3,453.00 €
Plecare 24 Mai 2025, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Crowne Plaza Athens incepand cu 1,168.00 €
Plecare 2 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Divani Caravel incepand cu 1,140.00 €
Plecare 1 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Electra Metropolis Athens incepand cu 2,342.00 €
Plecare 5 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Metropolitan incepand cu 1,355.00 €
Plecare 2 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Njv Athens Plaza incepand cu 1,627.00 €
Plecare 1 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Atena, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬á Dup─â ce ve╚Ťi fi vizitat toate acestea, v─â pute╚Ťi l─âsa purtat pe str─âdu╚Ťele pietonale ale Atenei. ├Än timpul sejurului estival Atena se poate dovedi o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â aglomerat─â, perioada cea mai potrivit─â s─â vizita╚Ťi acest ora╚Ö este prim─âvara ╚Öi toamna.┬áPu╚Ťine atrac╚Ťii turistice din lume pot fi comparate cu Acropola din Atena.┬á Templul Parthenon este dispus pe o falez─â st├óncoas─â ╚Öi aminte╚Öte de gloria antic─â a ora╚Öului. Acropola era centrul Greciei antice, func╚Ťion├ónd precum o cetate. Parthenonul dateaz─â din anul 447 ├«. Hr. ╚Öi se remarc─â datorir─â coloanelor sale dorice ╚Öi sculpturilor uimitoare care ├«i ofer─â un plus de elegan╚Ť─â. Pe friza estic─â este reprezentat─â na╚Öterea zei╚Ťei Atena. Printre ruinele Atenei se situeaz─â ╚Öi templul zei╚Ťei Nike, precum ╚Öi Erechtheionul, acestea fiind construite ├«n perioada 421 ├«. Hr. ÔÇô 395 ├«. Hr. Punctul central al acestui complex antic este Pridvorul Cariatidelor, reprezentat de 6 statui feminine, care ╚Ťin locul coloanelor ├«n stil doric. Vizit├ónd Acropola, nu doar c─â ve╚Ťi putea afla informa╚Ťii interesante despre civiliza╚Ťia antic─â, ci ve╚Ťi putea admira ╚Öi priveli╚Öti senza╚Ťionale asupra ora╚Öului. Pentru aceasta va trebui s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi c─âtre nordul Acropolei. ├Än cazul ├«n care vizita╚Ťi Atena ├«n timpul verii, v─â sf─âtuim s─â vizita╚Ťi Acropola fie diminea╚Ťa, fie ├«n timpul serii, deoarece ├«n cursul zilei, temperatura ╚Öi soarele o s─â v─â fac─â misiunea mai grea.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬áPrintre principalele atrac╚Ťii ale Atenei se situeaz─â ╚Öi┬á Muzeul Acropolei, unde este g─âzduit─â una dintre cele mai spectaculoase colec╚Ťii de art─â din lume. Muzeul se ├«ntinde pe o suprafa╚Ť─â de 25.000 de metri p─âtra╚Ťi, expozi╚Ťiile sale ├«ntinz├óndu-se pe o suprafa╚Ť─â de 14.000 de metri p─âtra╚Ťi. Muzeul ├«nglobeaz─â ╚Öi un cartier antic atenian. Vizitarea muzeului este cea mai bun─â variant─â de a v─â petrece zilele toride de var─â. Un alt muzeu extrem de interesant din Atena este Muzeul Na╚Ťional de Arheologie. Acesta a fost fondat ├«n secolul al XIX-lea ╚Öi este cel mai ├«ntins muzeul arheologic de pe cuprinsul Greciei. Muzeul func╚Ťioneaz─â ├«ntr-o cl─âdire cu o arhitectur─â neoclasic─â, expozi╚Ťiile sale ├«ntinz├óndu-se pe o suprafa╚Ť─â de 8000 metri p─âtra╚Ťi. Turi╚Ötii vor putea admira exponate grece╚Öti care dateaz─â ├«ncep├ónd cu civiliza╚Ťia greac─â preistoric─â, p├ón─â ├«n perioada clasic─â ╚Öi antichitatea t├órzie. Colec╚Ťia dedicat─â perioadei preistorice ├«nsumeaz─â exponate care dateaz─â ├«ncep├ónd cu mileniul al VI-lea ├«. Hr. p├ón─â ├«n anul 1050 ├«. Hr. ├Än cadrul colec╚Ťiei de sculpturi sunt cuprinse o serie de sculpturi antice grece╚Öti ce dateaz─â din secolele al VI-lea ÔÇô al V-lea ├«.Hr. Muzeul de╚Ťine ╚Öi o colec╚Ťie dedicat─â vazelor ╚Öi obiectelor decorative, unde sunt ├«ncadrate obiecte ceramice vechi din secolul al XI-lea ├«. Hr. p├ón─â ├«n perioada roman─â. ├Än colec╚Ťia de Metalurgie sunt expuse statui ╚Öi figurine de mici dimensiuni sculptate ├«n metale.

┬á ┬á ┬áAfla╚Ťi ├«n Atena este p─âcat s─â nu vizita╚Ťi cartierele Pl├íka ╚Öi Anafiotika. Pitorescu cartier Pl├íka este ca un magnet pentru turi╚Öti, ace╚Ötia fiind atra╚Öi de atmosfera lini╚Ötit─â ╚Öi pitoreasc─â. Str─âdu╚Ťele ╚Öi pie╚Ťele din Pl├íka sunt ├«nfrumuse╚Ťate de prezen╚Ťa caselor cu arhitecturi pl─âcute, restaurante ╚Öi magazine vopsite ├«n culori pastelate. De asemenea, ├«n acestea cartiere ve╚Ťi putea vizita ╚Öi biserici istorice, printre care Biserica Metam├│rfosis, din sud-vestul cartierului, ╚Öi Biserica Kapnikar├ęa din nord. O plimbare ├«n acest cadru se va dovedi o experien╚Ť─â excep╚Ťional de pl─âcut─â. ├Än cartierele Pl├íka ╚Öi Anafiotika sunt dispuse numeroase restaurante tradi╚Ťionale grece╚Öti, care dispun de terase extrem de pl─âcute. Zona se m├óndre╚Öte ╚Öi cu prezen╚Ťa a dou─â situri arheologice, situate pe strada Pepopida ╚Öi anume: Agora roman─â, care dateaz─â din secolul I ├«. Hr., ╚Öi Biblioteca lui Hadrian, care dateaz─â din secolul al II-lea ├«. Hr. Un perete al Bibliotecii lui Hadrian, precum ╚Öi o parte a ruinelor Agorei Romane le pute╚Ťi vedea ╚Öi din strad─â, ├«ns─â pentru a le admira ├«n am─ânunt trebuie s─â le vizita╚Ťi.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬á Muzeul Artei Cicladice este amplasat ├«n cartierul Kolon├íki ╚Öi dateaz─â din anul 1986, fiind ├«nfiin╚Ťat de c─âtre Nicholas┬á ╚Öi Dolly Goulandris. Nicholas Goulandris a fost cunoscut ├«n ├«ntreaga Grecie pentru patronajul s─âu asupra artelor ╚Öi a vie╚Ťii culturale, muzeul av├ónd la baz─â colec╚Ťia sa personal─â de art─â. Muzeul func╚Ťioneaz─â ├«ntr-o cl─âdire modern─â, cu un design elegant, elementele principale fiind marmura ╚Öi sticla. ├Än colec╚Ťia muzeului ve╚Ťi reg─âsi mai mult de 3000 de exponate ce reprezint─â arta greac─â veche, arta antic─â a Cicladelor ╚Öi arta cipriot─â. Marea majoritate a exponatelor dateaz─â din secolul al VI-lea ├«. Hr.

┬á ┬á ┬á ┬áStadionul Panathenaic┬á este cea mai mare construc╚Ťiei a Atenei Antice, stadionul av├ónd un efectiv de 60.000 de spectatori. Acesta a fost construit ├«n anul 335 ├«. Hr. ├«n epoca lui Herodes Atticus, aici fiind desf─â╚Öurate Jocurile Panathenaic, unde aleg─âtorii se ├«ntreceau ├«n jurul unei piste cu o lungime de 204 metri.┬á Ceea ce v─âd turi╚Ötii ├«n prezent este de fapt o replic─â a stadionului original, care a fost construit ├«n anul 1896, cu ocazia Jocurilor Olimpice. ┬áAsemenea stadionului ini╚Ťial, acesta cuprinde 47 de niveluri cu scaune, acustica sa este deosebit de bun─â, motiv pentru care g─âzduie╚Öte concerte ╚Öi alte evenimente.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬á ┬áDac─â civiliza╚Ťia antic─â nu v─â surescit─â interesul, trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â ├«n Atena ve╚Ťi putea vizita ╚Öi atrac╚Ťii care dateaz─â din perioada bizantin─â. ├Än r├óndul acestor atrac╚Ťii se situeaz─â ╚Öi Muzeul Bizantin. Muzeul este amplasat ├«ntr-un palat, care dateaz─â din secolul al XIX-lea, care a fost construit pentru ducesa Plaisance. ├Äncep├ónd cu secolul al III-lea p├ón─â la c─âderea sa, ├«n anul 1453, Imperiul Bizantin a cuprins ╚Öi spa╚Ťiu pe care ast─âzi se desf─â╚Öoar─â Grecia, Balcanii ╚Öi Asia Mic─â. ├Än aceast─â perioad─â, arta era extrem de apreciat─â, arti╚Ötii bizantini cre├ónd mozaicuri multicolore ╚Öi icoane aurite. ├Än cadrul muzeului sunt expuse peste 25.000 de exponate, acestea fiind at├ót artefacte religioase din perioada bizantin─â, precum ╚Öi artefacte care dateaz─â din epoca cre╚Ötinismului timpuriu, din perioada medieval─â ╚Öi post-bizantin─â. ├Än cadrul colec╚Ťiilor muzeului se reg─âsesc sculpturi, picturi, icoane, mozaicuri ╚Öi textile.

┬á ┬á Biserica Panaghia Kapnikar├ęa este un obiectiv turistic cu totul ├«nc├ónt─âtor. L─âca╚Öul de cult este caracteristic artei bizantine de secol XI, fiind ├«n contrast cu arhitectura modern─â de care este ├«nconjurat─â. Biserica a fost la un pas de a fi demolat─â ├«n secolul al XIX-lea, ├«ns─â a fost salvat─â datorit─â interven╚Ťiei lui Ludwig I al Bavariei. Biserica are plan cruciform, cu cupol─â, acest stil fiind caracteristic acelei perioade. ├Än secolul al XII-lea, bisericii i-au fost dispuse un portic ╚Öi un pronaos cu patru frontoane. Pictura interioar─â a bisericii dateaz─â din secolul al XIX-lea.┬á Un alt l─âca╚Ö de cult remarcabil de pe teritoriul Atenei este Biserica Sfin╚Ťilor Apostoli. Biserica a fost singura cl─âdire care a r─âmas neatins─â atunci c├ónd ├«ntregul cartier a fost demolat pentru a fi excavat─â Agora. Biserica dateaz─â din secolul al X-lea ╚Öi a fost construit─â deasupra unui izvor sacru. La interior, se remarc─â inscrip╚Ťiile ├«n caligrafie arab─â ╚Öi frescele ├«n care este reprezentat Hristos Pantocreator, Ioan Botez─âtorul, heruvimi ╚Öi arhangheli. ├Än ceea ce prive╚Öte stilul arhitectonic, l─âca╚Öul de cult are u┬á cupol─â sprijinit─â pe patru coloane.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice