Oferte Cazare - Litoral Insula Zakynthos, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Insula Zakynthos 2024

     Situată la circa 300 de kilometri Vest de Atena, Insula Zakynthos sau Fiore di Levante este cea mai sudică insulă a Mării Ionice. Zakynthos este a treia ca dimensiune, având o suprafață de aproximativ 410 kilometri și o linie de coastă ce măsoară aproximativ 125 kilometri. Forma insulei se asemănă cu un vârf de săgeată ce se îndreaptă spre Nord-Vest. Partea vestică a Insulei  Zakynthos  este reprezentată de un platou muntos, în timp ce pe Coasta Sud-Vestică sunt prezente numeroase stânci abrupte. În jumătatea estică relieful scade în altitudine, fiind format din câmpii fertile, dens populate, cu plaje lungi. În partea sud-estică a Insulei  Zakynthos   se află Golful Laganas, fondat în 1999, pentru protejarea broaștelor țestoase marine Caretta-Caretta și a focii mediteraneene Monachus-Monachus. 

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Zakynthos 2024 face parte din Grecia.

In regiunea Insula Zakynthos sunt 482 hoteluri, din care 32 de hoteluri de 5 stele, 102 de hoteluri de 4 stele, 231 de hoteluri de 3 stele, 107 de hoteluri de 2 stele, 10 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Insula Zakynthos 2024

Filtreaza hotelurile din Insula Zakynthos pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Insula Zakynthos pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
White Olive Premium Hotel incepand cu 703.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Vatia Villas incepand cu 1,526.00 €
Plecare 11 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Diana Palace incepand cu 763.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Paradise Beach incepand cu 415.00 €
Plecare 27 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Periyali Villas incepand cu 1,506.00 €
Plecare 3 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Evan's Studios incepand cu 344.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Aeolos Boutique Hotel & Suites incepand cu 831.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Kalimera Hotel incepand cu 564.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Keri Village By Zante Plaza incepand cu 531.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Zante Sun incepand cu 845.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Insula Zakynthos, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Zakynthos, cea mai însorită insulă a Greciei

Vegetația Insulei Zakynthos este abundentă, în zonele de munte și de deal, la tot pasul întâlnindu-se plantații de măslini și păduri de pin. Climatul insulei este de tip mediteraneean, verile fiind calde, iar iernile blânde. Vara temperaturile pot depăși 30 de grade Celsius. Insula Zakynthos este considerată una dintre cele mai însorite insule grecești, de altfel, pe teritoriul insulei plouă destul de rar. Insula Zakynthos are o cultură unică, în secolele trecute a beneficiat de o înflorire intelectuală spectaculoasă, aici născându-se numeroase personalități care s-au remarcat în domeniul literelor, a poeziei și a artelor. Insula este locul natal al poetului național Dionysos Solomos și locul unde a trăit scriitorul Gregory Xenopoulos. De asemenea,  este insula serenadelor și a operetei.

Capitala Insulei Zakynthos poartă același nume, fiind cunoscută și sub denumirea de Zante Town. Se situează pe Coasta de Est, într-un golf, și este cel mai important centru comercial și principalul port al insulei. Orașul se face remarcat prin arhitectura sa în stil venețian, care și-a păstrat farmecul aparte deși orașul a fost reconstituit aproape în totalitate după cutremurul din 1953. Străzile sunt tradiționale, acoperite cu arcade și situate paralel cu țărmul. Zante Town nu beneficiază decât de două plaje proprii de dimensiuni reduse, însă la doar câțiva kilometri depărtare veți descoperi Plajele Argassi și Kalamaki. În plus, din portul orașului sunt organizate zilnic croaziere spre cele mai faimoase obiective ale insulei, precum Peșterile Albastre, Plaja Navagio sau Insula Marathonissi. Cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului este Piața Solomos, denumită astfel după poetul Dionysos Solomos, autorul imnului național grec. Aici puteți admira Biserica Sf. Nicolae din Mole, biserica datând tocmai din anul 1561 și fiind cea mai veche clădire din capitală. Sejurul poate prevede și o vizită în Piața Sfântul Marcu. Piața având o strânsă legătură cu independența insulei, deoarece în anul 1797, locuitorii s-au revoltat împotriva dominației venețiene, arzând Cartea de Aur și coifurile nobililor greci ce lucrau alături de venețieni. Piața găzduiește Biserica Sf. Marcu și Muzeul lui Solomos și Klavos. Datorită peisajelor de care dispune Insula Zakynthos este frecvent vizitată de către pasionații de fotografie.


poza Zakynthos, cea mai însorită insulă a Greciei


În  Insula Zakynthos veți descoperi unele dintre cele mai celebre plaje din insulele grecești. Avem în vedere în special: Navagio, Laganas, Tsilivi, Argassi și Volimes. Plaja Laganas este cea mai populară plajă a insulei și se întinde în jurul golfului, măsurând aproximativ 5 kilometri. Apa este limpede, nu foarte adâncă și lipsită de curenți puternici. Aici turiștii pot practica diverse sporturi nautice și pot lua masa la una dintre tavernele situate din apropierea plajei. Plaja este protejată de lege, deoarece aici își depun ouăle țestoasele marine Caretta-Caretta. 

Plaja Navagio este una dintre cele mai frumoase plaje din lume, impresionantă în special pentru vasul naufragiat în nisipurile sale, dar și pentru apele deosebit de clare. Plaja este situată în Vestul Insulei Zakynthos și ascunde obiective turistice ca Turnul Anafonitra și satul tradițional cu același nume, de unde puteți achiziționa diverse suveniruri. O altă destinație ideală pentru relaxare este reprezentată de Portul Vromi. Aici doritorii se vor putea bucura de plimbări cu hidrobicicleta, barca sau canoe. Plaja Tsilivi are o lungime de aproximativ 2 kilometri și beneficiază de o multitudine de taverne și pub-uri. Plaja este acoperită cu nisip fin, iar intrarea în apă este destul de lină, ceea ce face ca plaja să fie foarte populară în rândul familiilor cu copii. De asemenea, plaja este recunoscută cu distincția Blue Flag și este bine amenajată, în dreptul teraselor și a hotelurilor fiind amplasate șezlonguri și umbreluțe. Plaja Argassi este situată pe Coasta de Sud-Est a insulei la distanță de 4 kilometri de capitala insulei, poziționată vis- à-vis de stațiunea cu același nume. Plaja impresionează prin contrastele sale, întâlnindu-se de la zone izolate, la zone foarte aglomerate și bine amenajate. Este o plajă de dimensiuni extinse, aproximativ 1 kilometru lungime, și cuprinde mici golfulețe din loc în loc. De asemenea,  viața de noapte din zonă este foarte activă. Distracțiile nocturne fac insula celebră și atrag în special turiști tineri, insula fiind chiar comparată cu Ibiza.

poza Zakynthos, cea mai însorită insulă a Greciei

Persoanele care suferă de diferite probleme articulare pot alege ca destinație de vacanță Plaja Xygia. Aceasta este situată pe Coasta de Nord a Insulei Zakynthos, la o distanță de 6 kilometri de Alykes și este singura plajă din insulă ce este traversată de un izvor sulfuros ce se varsă în mare. Drept urmare și-a câștigat supranumele de Spa-ul natural al Greciei. Xygia este acoperită cu mici pietricele de culoare albă și scăldată de ape lăptoase, bogate în colagen.

 

 Top cele mai frumoase plaje din Insula Zakynthos

 În articolul acesta ne-am gândit să descriem pe scurt cele mai populare și mai frumoase plaje de pe cuprinsul Insulei Zakynthos. Evident, părerile sunt subiective. Plajele din Zakynthos sunt renumite datorită frumuseții naturale, toate fiind scăldate de apă clară precum cristalul. Cei mai mulți vizitatori sunt de părere că cea mai frumoasă plajă din Zakynthos este plaja Navagio. În topul celor mai spectaculoase plaje din Zakynthos se situează și Gerakas, Kalamaki și Tsilivi. Dumneavoastră le puteți vizita pe toate, iar apoi puteți realiza propriul top.

Citeste mai mult.

Top hoteluri cu piscină din Insula Zakynthos

Ce  poate fi mai plăcut decât să vă bucurați de câteva zile relaxante într-o locație ce vă oferă acces la piscină sezonieră. Pe cuprinsul Insulei Zakynthos veți descoperi numeroase astfel de unități de cazare, cu diferite alte facilități și diferite încadrări hoteliere.

Citeste mai mult.

Cele mai populare restaurante, baruri și cluburi de noapte din Zakynthos

Dacă ați ales să petreceți o vacanță în Insula Zakynthos, trebuie să știți din start că cele mai multe localuri sunt concentrate chiar în Zakynthos Town, capitala insulei. Acesta este un oraș foarte animat și plin de viață, iar pe timpul nopții, distracția este la loc de cinste.

Citeste mai mult.

Zakynthos - Cele mai populare activități sportive

Zakynthos este o locație excelentă pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță cât mai animată, pe parcursul căreia să desfășoare cât mai multe activități. Turiștii care au aventura în sânge se pot avânta pe culmile munților, iar cei care iubesc mai mult relaxarea se pot bucura de plajă.

Citeste mai mult.