Oferte Cazare - Litoral Insula Zakynthos, Grecia 2020

Cazare - Litoral Insula Zakynthos

Situată la circa 300 de kilometri Vest de Atena, Insula Zakynthos sau Fiore di Levante este cea mai sudică insulă a Mării Ionice. Este a treia ca dimensiune, având o suprafață de aproximativ 410 kilometri și o linie de coastă ce măsoară aproximativ 125 kilometri. Forma insulei se asemănă cu un vârf de săgeată ce se îndreaptă spre Nord-Vest. Partea vestică a insulei este reprezentată de un platou muntos, în timp ce pe Coasta Sud-Vestică sunt prezente numeroase stânci abrupte. În jumătatea estică relieful scade în altitudine, fiind format din câmpii fertile, dens populate, cu plaje lungi. În partea sud-estică a insulei se află Golful Laganas, fondat în 1999, pentru protejarea broaștelor țestoase marine Caretta-Caretta și a focii mediteraneene Monachus-Monachus.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Zakynthos face parte din Grecia.

In regiunea Insula Zakynthos sunt 422 hoteluri, din care 32 de hoteluri de 5 stele, 84 de hoteluri de 4 stele, 195 de hoteluri de 3 stele, 100 de hoteluri de 2 stele, 11 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Avalon Hotel - Adults Only incepand cu 806.00 €
Plecare 1 Septembrie 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Canadian incepand cu 548.00 €
Plecare 17 Iulie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Al Mare incepand cu 994.00 €
Plecare 13 Iulie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Mirabelle incepand cu 563.00 €
Plecare 17 Iulie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Palazzo Di Zante incepand cu 844.00 €
Plecare 17 Iulie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Letsos incepand cu 262.00 €
Plecare 17 Iulie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Paradise Resort incepand cu 1,015.00 €
Plecare 17 Iulie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sirocco incepand cu 691.00 €
Plecare 13 Iulie 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Lesante Blu incepand cu 2,180.00 €
Plecare 13 Iulie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Jenny Hotel incepand cu 476.00 €
Plecare 17 Iulie 2020, 7 nopti, Fara Masa

Zakynthos, cea mai însorită insulă a Greciei

Vegetația insulei este abundentă, în zonele de munte și de deal, la tot pasul întâlnindu-se plantații de măslini și păduri de pin. Climatul insulei este de tip mediteraneean, verile fiind calde, iar iernile blânde. Vara temperaturile pot depăși 30 de grade Celsius. Insula este considerată una dintre cele mai însorite insule grecești, de altfel, pe teritoriul insulei plouă destul de rar. Insula Zakynthos are o cultură unică, în secolele trecute a beneficiat de o înflorire intelectuală spectaculoasă, aici născându-se numeroase personalități care s-au remarcat în domeniul literelor, a poeziei și a artelor. Insula este locul natal al poetului național Dionysos Solomos și locul unde a trăit scriitorul Gregory Xenopoulos. De asemenea,  este insula serenadelor și a operetei.

Capitala insulei poartă același nume, fiind cunoscută și sub denumirea de Zante Town. Se situează pe Coasta de Est, într-un golf, și este cel mai important centru comercial și principalul port al insulei. Orașul se face remarcat prin arhitectura sa în stil venețian, care și-a păstrat farmecul aparte deși orașul a fost reconstituit aproape în totalitate după cutremurul din 1953. Străzile sunt tradiționale, acoperite cu arcade și situate paralel cu țărmul. Zante Town nu beneficiază decât de două plaje proprii de dimensiuni reduse, însă la doar câțiva kilometri depărtare veți descoperi Plajele Argassi și Kalamaki. În plus, din portul orașului sunt organizate zilnic croaziere spre cele mai faimoase obiective ale insulei, precum Peșterile Albastre, Plaja Navagio sau Insula Marathonissi. Cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului este Piața Solomos, denumită astfel după poetul Dionysos Solomos, autorul imnului național grec. Aici puteți admira Biserica Sf. Nicolae din Mole, biserica datând tocmai din anul 1561 și fiind cea mai veche clădire din capitală. Sejurul poate prevede și o vizită în Piața Sfântul Marcu. Piața având o strânsă legătură cu independența insulei, deoarece în anul 1797, locuitorii s-au revoltat împotriva dominației venețiene, arzând Cartea de Aur și coifurile nobililor greci ce lucrau alături de venețieni. Piața găzduiește Biserica Sf. Marcu și Muzeul lui Solomos și Klavos. Datorită peisajelor de care dispune insula este frecvent vizitată de către pasionații de fotografie.În insulă veți descoperi unele dintre cele mai celebre plaje din insulele grecești. Avem în vedere în special: Navagio, Laganas, Tsilivi, Argassi și Volimes. Plaja Laganas este cea mai populară plajă a insulei și se întinde în jurul golfului, măsurând aproximativ 5 kilometri. Apa este limpede, nu foarte adâncă și lipsită de curenți puternici. Aici turiștii pot practica diverse sporturi nautice și pot lua masa la una dintre tavernele situate din apropierea plajei. Plaja este protejată de lege, deoarece aici își depun ouăle țestoasele marine Caretta-Caretta. 

Plaja Navagio este una dintre cele mai frumoase plaje din lume, impresionantă în special pentru vasul naufragiat în nisipurile sale, dar și pentru apele deosebit de clare. Plaja este situată în Vestul insulei și ascunde obiective turistice ca Turnul Anafonitra și satul tradițional cu același nume, de unde puteți achiziționa diverse suveniruri. O altă destinație ideală pentru relaxare este reprezentată de Portul Vromi. Aici doritorii se vor putea bucura de plimbări cu hidrobicicleta, barca sau canoe. Plaja Tsilivi are o lungime de aproximativ 2 kilometri și beneficiază de o multitudine de taverne și pub-uri. Plaja este acoperită cu nisip fin, iar intrarea în apă este destul de lină, ceea ce face ca plaja să fie foarte populară în rândul familiilor cu copii. De asemenea, plaja este recunoscută cu distincția Blue Flag și este bine amenajată, în dreptul teraselor și a hotelurilor fiind amplasate șezlonguri și umbreluțe. Plaja Argassi este situată pe Coasta de Sud-Est a insulei la distanță de 4 kilometri de capitala insulei, poziționată vis- à-vis de stațiunea cu același nume. Plaja impresionează prin contrastele sale, întâlnindu-se de la zone izolate, la zone foarte aglomerate și bine amenajate. Este o plajă de dimensiuni extinse, aproximativ 1 kilometru lungime, și cuprinde mici golfulețe din loc în loc. De asemenea,  viața de noapte din zonă este foarte activă. Distracțiile nocturne fac insula celebră și atrag în special turiști tineri, insula fiind chiar comparată cu Ibiza.

Persoanele care suferă de diferite probleme articulare pot alege ca destinație de vacanță Plaja Xygia. Aceasta este situată pe Coasta de Nord a insulei, la o distanță de 6 kilometri de Alykes și este singura plajă din insulă ce este traversată de un izvor sulfuros ce se varsă în mare. Drept urmare și-a câștigat supranumele de Spa-ul natural al Greciei. Xygia este acoperită cu mici pietricele de culoare albă și scăldată de ape lăptoase, bogate în colagen.