Top cele mai frumoase plaje din Insula Zakynthos

     În articolul acesta ne-am gândit să descriem pe scurt cele mai populare și mai frumoase plaje de pe cuprinsul Insulei Zakynthos. Evident, părerile sunt subiective. Plajele din Zakynthos sunt renumite datorită frumuseții naturale, toate fiind scăldate de apă clară precum cristalul. Cei mai mulți vizitatori sunt de părere că cea mai frumoasă plajă din Zakynthos este plaja Navagio. În topul celor mai spectaculoase plaje din Zakynthos se situează și Gerakas, Kalamaki și Tsilivi. Dumneavoastră le puteți vizita pe toate, iar apoi puteți realiza propriul top. Plaja Alykes este plaja uneia dintre cele mai populare stațiuni din Insula Zakynthos. Stațiunea este amplasată pe coasta de nord a insulei, la circa 15 kilometri distanță de Zakynthos Town. Fiind o destinație de top, în Alykes turiștii vor descoperi numeroase localuri și unități de cazare. Plaja stațiunii Alykes este extrem de populară în rândul pasionaților de surfing și schi nautic. Stațiunea Alykes combină frumusețea vegetației luxuriante cu farmecul apei cristaline. Plaja din Alykes este acoperită cu nisip fin, de culoare aurie, fiind extrem de potrivită pentru familiile cu copii mici. Plaja este amenajată cu șezlonguri și umbrele, de-a lungul său există câteva baruri, iar în largul mării se pot practica sporturi nautice. 

 Insula Zakynthos poza

      Plaja Gerakas este amplasată în cel mai sudic punct al Insulei Zakynthos. Plaja este protejată de către UNESCO, deoarece aici eclozează broaștele țestoase Caretta Caretta. Apa de aici nu este foarte adâncă și are o culoare extrem de plăcută de albastru, care se combină în cel mai fericit mod cu auriul nisipului și cu albul stâncilor ce mărginesc plaja. Plaja are forma unei limbi de nisip care se termină într-un mic promotoriu. 

 Insula Zakynthos poza

       În partea de nord a Insulei Zakynthos turiștii vor descoperi și plaja Makris Gialos. Plaja este acoperită cu un amestec de nisip și pietriș, apa mării fiind destul de adâncă. De pe această plajă turiștii pot porni cu barca către peșterile din apropiere, unde se pot bucura de experiențe inedite.  Deși plaja nu este extrem de populară, se bucură însă de succes în rândul tinerilor, care sunt atrași de petrecerile organizate la lăsarea serii. În apropierea plajei există o școală de scufundări și mai multe taverne la care puteți servi masa. Dată fiind adâncimea apei, plaja nu este recomandată familiilor cu copii. 

 Insula Zakynthos poza

       De pe coasta de nord a Insulei Zakynthos ne îndreptăm acum pe coasta de vest, unde vom descoperi plaja Limnionas. Plaja nu este cea mai bună alegere pentru cei care doresc să se bucure de soare și înot, ci pentru cei care doresc să practice scuba diving și snorkeling.  După ce veți fi explorat frumusețile mediului subacvatic nu vă rămâne decât să luați cu asalt taverna din apropierea plajei, unde vă veți delecta cu preparate locale pe bază de pește. 

      Plaja Kalamaki are un farmec pitoresc și este situată între Laganas și Agios Sostis. Măsoară 3 kilometri în lungime, este acoperită cu nisip auriu și este scăldată de ape puțin adânci și cristaline. Date fiind aceste caracteristici ale sale, plaja se dovedește perfectă pentru turiștii care doresc să se relaxeze în timp ce admiră priveliști spectaculoase către Golful Laganas.

 Insula Zakynthos poza

      În topul celor mai bune plaje din Zakynthos se situează și plaja Marathias. Este situată într-o zonă retrasă, vizavi de insulița Marathonissi. Aici turiștii se vor bucura de soare și de timp petrecut în natură fără a fi deranjați de nimeni. Plaja este complet neamenajată, neexistând taverne, baruri, șezlonguri sau umbrele.  Plaja este mărginită de o serie de plantații de măslini, care produc o umbră extrem de binevenită în zilele caniculare de vară.

      Plaja Navagio se întinde de-a lungul coastei vestice a Insulei Naxos, în apropierea satului pitoresc Volimes.  Aceasta este cea mai fotografiată plajă din insulă, astfel încât chiar dacă nu veți vrea să petreceți timp aici, trebuie măcar să faceți o fotografie care să vă amintească de concediul în Zakynthos. Plaja este acoperită cu nisip alb, extrem de fin. În centrul plajei veți putea admira și ruinele unui vaporaș care a eșuat aici în anul 1983. Nisipul alb în contrast cu albastru intens al mării nu are cum să nu vă lase fără cuvinte. Neapărat să aveți la dumneavoastră un aparat foto, pentru a nu rata priveliștea. 

 Insula Zakynthos poza

     Plaja Tsilivi este situată pe coasta de nord a Insulei Zakynthos, la doar 6 kilometri distanță de orașul Zakynthos. Putem spune că Tsilvi este cea mai aglomerată plajă din insulă, fiind extrem de populară în rândul tinerilor. Nici nu se putea să fie altfel, dat fiind faptul că plaja este acoperită cu nisip fin, este întinsă, oferind facilități pentru cei care doresc să practice sporturi nautice. Stațiunea Tsilvi este înțesată de baruri, taverne, cluburi de noapte și hoteluri. 

 Insula Zakynthos poza

       Plaja Xigia Bay este situată la circa 20 de kilometri de orașul Zakynthos, este destul de micuță și este acoperită cu pietriș. Apa de aici este bogată în sulf, care este extrem de benefici pentru problemele articulare. 

        Cea din urmă plajă pe care o vom supune atenției dumneavoastră este Porto Zoro. Aici turiștii vor descoperi o plajă acoperită cu nisip,  scăldată de ape limpezi. Plaja se face remarcată datorită numeroaselor localuri de pe cuprinsul său. Turiștii care iubesc muzica, cocktail-urile și distracție pe plajă trebuie neapărat să o viziteze. 

          

Top hoteluri cu piscină din Insula Zakynthos

Ce  poate fi mai plăcut decât să vă bucurați de câteva zile relaxante într-o locație ce vă oferă acces la piscină sezonieră. Pe cuprinsul Insulei Zakynthos veți descoperi numeroase astfel de unități de cazare, cu diferite alte facilități și diferite încadrări hoteliere.

Citeste mai mult.

Cele mai populare restaurante, baruri și cluburi de noapte din Zakynthos

Dacă ați ales să petreceți o vacanță în Insula Zakynthos, trebuie să știți din start că cele mai multe localuri sunt concentrate chiar în Zakynthos Town, capitala insulei. Acesta este un oraș foarte animat și plin de viață, iar pe timpul nopții, distracția este la loc de cinste.

Citeste mai mult.

Zakynthos - Cele mai populare activități sportive

Zakynthos este o locație excelentă pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță cât mai animată, pe parcursul căreia să desfășoare cât mai multe activități. Turiștii care au aventura în sânge se pot avânta pe culmile munților, iar cei care iubesc mai mult relaxarea se pot bucura de plajă.

Citeste mai mult.