Oferte Cazare - Litoral Insula Lefkada, Grecia 2020

Cazare - Litoral Insula Lefkada

Lefkada este una dintre insulele ionice, a patra ca dimensiune, situată în Vestul Greciei și are o suprafață de doar 336 kilometri pătrați. Dată fiind așezarea sa geografică, legătura între insulă și continent se face prin intermediul unui pod mobil. Capitala insulei este orașul Lefkada, situat în Nordul-Estul Insulei, orașul reprezentând în sine o destinație de vacanță. Relieful insulei este predominant muntos, însă întâlnim și plaje de dimensiuni mari cu nisipuri fine, Lafkada măsurând aproximativ 117 km de coastă. Insula se bucură de o vegetație bogată, fiind prezente numeroase păduri de conifere, în special de pini. În ceea ce privește fauna, în Lefkada, în special în lagună, vom întâlni numeroase specii de păsări migratoare, ca: pescăruși, lebede, stârci, nagâți, gâște și rațe.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Lefkada face parte din Grecia.

In regiunea Insula Lefkada sunt 274 hoteluri, din care 15 hoteluri de 5 stele, 45 de hoteluri de 4 stele, 122 de hoteluri de 3 stele, 90 de hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Pavezzo Country Retreat incepand cu 1,164.00 €
Plecare 15 Iulie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Armonia incepand cu 455.00 €
Plecare 2 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Villa Magemenou incepand cu 284.00 €
Plecare 2 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kalimera incepand cu 224.00 €
Plecare 2 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Thanasis Studios incepand cu 289.00 €
Plecare 1 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Theoni Hotel Suites & Spa incepand cu 593.00 €
Plecare 1 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Politia Hotel incepand cu 235.00 €
Plecare 21 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
In Perigiali sunt 6 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, un hotel de 3 stele, 4 hoteluri de 2 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Pansion Filoxenia incepand cu 419.00 €
Plecare 1 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Politia Hotel incepand cu 235.00 €
Plecare 21 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa

Lefkada, paradisul Mării Ionice

Lefkada este înconjurată de 9 insule satelit, precum Kalamos, Meganisi, Kastos, Kefalonia, Madouri, și Skorpios. Clima este mediteraneeană, temperatura ajungând în lunile iulie și august până la 35 grade Celsius, iar în timpul anotimpului rece se înregistrează ploi abundente și foarte rar, ninsori. Denumirea insulei este dată de numeroasele pietre albe prezente în Sudul insulei, în greacă „Lefkada” însemnând chiar „pietre albe”. Celebrul arheolog Wilhelm Dorpfeld este de părere că Lefkada este, de fapt, Ithaca lui Homer. Începând cu secolul al VII-lea, insula a fost colonizată de către corinteni, aceștia fiind și cei care au excavat canalul ce separă insula de partea continentală.

Lefkada reprezintă o destinație de vacanță foarte căutată, în special, datorită plajelor sale. Cele mai spectaculoase plaje le regăsim pe coasta de Vest. Aici întâlnim plaje,  precum:  Porto Katsiki, Egremni, Gialos, Milos,  Kavalikefta (Kalamitsi), Megali Petra, Avali (Lagouna), Gaidaros, Kathisma, Theotokos, Agios Nikitas, Pefkoulia și Skala Gialou. Cu toate acestea nici plajele situate pe celelalte coaste nu sunt de ratat. În Nord întâlnim plaje precum Kaminia, Tsoukalades, Gira,  Agios Ioannis (Mili), Kastro și Ammoglossa, în Est: Ligia, Nidri, Nikiana, Perigiali, și Desimi, iar în Sud: Mikros Gialos, Sivota, Ammoussa, Kastri, Afteli, Agiofili și Vassiliki.

Porto Katsiki (Portul Caprei) este una dintre cele mai populare plaje din lume, fiind o plajă de dimensiuni extinse, înconjurată de stânci spectaculoase, de culoare albă, ce oferă plajei o frumusețe aparte. Accesul spre plajă se face prin intermediul celor 80 de trepte special amenajate. Aici turiștii pot admira peisajul datorită unei zone special amenajate de belle-vedere, dar pot avea accesul și la o parcare și un snack-bar. Porto Katsiki a avut de suferit din cauza cutremurului din 2015, deoarece o parte a versantului s-a prăbușit și a acoperit o parte din plajă.  O plajă foarte populară în rândul tinerilor este Kathisma. Aceasta este situată la aproximativ 15 km de capitala insulei, în apropierea satului Agios Nikitas. Este una dintre cele mai extinse plaje ale insulei, fiind acoperită în totalitate cu nisip fin. Totodată, plaja este ideală pentru cei care doresc să sară cu parapanta. În apropierea satului Agios Nikitas, la doar 2 kilometri, vom descoperi și Plaja Pefkoulia. Aceasta este o plajă întinsă, cu nisip fin și este împărțită în două părți distincte prin intermediul unor aglomerări de pietre, o parte fiind neamenajată, în timp ce cealaltă beneficiază de un complex cu bar, piscină și dușuri.

Situată la aproximativ 40 de kilometri S-V de Lefkada Town veți descoperi Plaja Egremi. Aceasta este o plajă spectaculoasă, drept consecință, în anul 2001 a ocupat locul 3 în topul celor mai frumoase plaje din Grecia. Accesul către plajă se face destul de greu, doar cei cu o condiție fizică foarte bună se pot aventura să coboare cele 350 de trepte ce duc spre plajă, acestea fiind în parte deteriorate în urma cutremurului din 2015. Pentru restul accesul se poate face doar pe mare. Egremi  este înconjurată de stânci înalte și este acoperită cu nisip grunjos și pietricele de culoare albă, iar apa cristalină oferă un cadru de poveste. Gialos este cea mai întinsă plajă a insulei, măsurând aproximativ 3.7 kilometri și fiind situată între Megali Petra - Kavalikefta și Egremni, la doar 3 kilometri de satul Athani. Accesul pe plajă se făcea atât pe mare cât și pe un drum care pornește din satul Athani, plin de serpentine și recondiționat în urma cutremurului. Gialos este acoperită cu nisip și pietriș, cea mai mare parte a sa fiind neamenajată, doar pe o mică porțiune fiind organizată cu șezlonguri și umbrele de închiriat. De departe cea mai pitorească plajă a insulei este Kavalikefta (Kalamitsi). Aceasta se face remarcată datorită stâncilor de dimensiuni impresionante ce sunt situate fix la intrarea în mare. Este situată la aproximativ 25,5 kilometri S-V de capitală și la doar 4 kilometri de satul Kalamitsi. Pentru a ajunge la plajă o să parcurgeți un drum asfaltat, plin de serpentine, care cu siguranță vă ca încânta cu peisajele sale. De pe Plaja Kavalikefta puteți ajunge foarte facil și pe Plaja Megali Petra, cele două fiind dispuse una în continuarea celeilalte. Farmecul plajei este dat tocmai de faptul că nu este amenajată, astfel reprezentând o locație ideală pentru iubitorii de liniște și sălbăticie. Avali (Lagouna) este o plajă situată la aproximativ 26 km S-V de capitala insulei în apropierea satului Kalamitsi. Plaja nu este amenajată, în zonă aflându-se doar o parcare și o tavernă. În continuarea acestei plaje vom descoperi și Plaja Theotokos.

Spre deosebire de Avali, aceasta nu oferă niciun fel de facilități, astfel fiind preferată de cei care doresc să campeze sau de către nudiști. Similară cu Theotokos este și Plaja Gaidaros. O altă plajă de pe Coasta de Vest ce merită vizitată este Agios Nikitas, situată în localitatea cu același nume, este o plajă acoperită cu nisip și pietricele, deși nu este organizată este destul de aglomerată. La doar 3 kilometri de Agios Nikitas se află situată Plaja Pefkoulia. Plaja are o lungime impresionantă, aproximativ 2,7 kilometri, și este de o frumusețe unică,  ce se datorează în special apei care are diferite nuanțe de albastru. Plaja este acoperită cu nisip și pietriș și este parțial organizată. Cea mai pitorească și sălbatică plajă a insulei este  Skala Gialou.

Una dintre cele mai cunoscute plaje de pe Coasta de Nord este Kamina. Este o fâșie de nisip de dimensiuni reduse, situată la 8,5 km S-V de capitala insulei. Fiind neamenajată, este acoperită cu nisip și pietriș și este un loc liniștit, perfect pentru relaxare. De asemenea, Agios Ioannis este o altă locație în cazul în care doriți să petreceți un sejur în Iefkada. Denumirea plajei este dată de vechile mori de vânt existente în trecut aici. Are o lungime de 3,2 kilometri și este situată la doar 3 kilometri Vest de capitală. Pe Coasta de Est predomină plajele acoperite cu pietriș. Astfel, Ligia este o plajă situată la 7 km S-E de capitala insulei, în localitatea cu același nume. Plaja este amenajată doar în zona Hotelului Porto Ligia. Asemănătoare este și Plaja Nikiana. Situată la aproximativ 10 kilometri de capitala insulei, este o plajă cu pietriș, împărțită în mai multe porțiuni, de-a stânga și de-a dreapta digului. Este parțial organizată cu șezlonguri și umbreluțe și dispune de câteva taverne.

  Plaje cu pietriș întâlnim și pe Coasta de Sud. Plaja Sivota, situată în golful omonim, la 32 kilometri Sud de capitală, este îngustă, acoperită cu pietriș și neamenajată. În zonă sunt împânzite numeroase taverne, baruri și cafenele. De asemenea, o plajă parțial amenajată este și Plaja Afteli. Aceasta are dimensiuni reduse și este destul de elegantă, fiind disponibile șezlonguri și umbrele de închiriat și o tavernă.

Plajele nu sunt singura atracție a insulei, o călătorie în Lefkada ar trebui să cuprindă, după părerea noastră, și vizitarea anumitor obiective turistice cum ar fi: Mănăstirea Faneromeni, satul tradițional Poros, Cascadele Dimossari, Grota Papanikolis sau Castelul Agia Mavra. Mănăstirea Faneromeni datorită amplasării sale, departe de agitația stațiunilor, reprezintă o oază de  liniște și armonie, fiind totodată centrul spiritual al insulei. Mănăstirea este construită pe locul unui vechi templu antic dedicat zeiței Artemis. Mănăstirea poartă acest nume, care înseamnă „Cea care s-a arătat pe sine”, deoarece în secolul al V-lea pentru mănăstire a fost comandată o icoană a Fecioarei Maria de la Constantinopol. Icoana trebuia să fie pictată de către călugărul Calist, iar după o perioadă de rugăciune acestuia i s-a conturat în mod miraculos chipul Fecioarei Maria, monahul adăugând doar culorile.

La fel de impresionat este și Castelul Agia Mavra. Acesta este localizat la intrarea în insulă, în apropierea podului  plutitor. Fortăreața a fost construită în anul 1300 de către Giovanni Orsini. Inițial a fost utilizată în scop militar, luând forma unui castel abia în timpul lui Carlo I Toccco. Trecerea timpului și-a pus amprenta asupra construcției, forma de heptagon fiind luată în timpul dominației otomane, sub domnia lui Baiazid al II-lea. Castelul are o suprafață de 25.000 de metri pătrați, iar în interiorul său pot fi observate ruine din perioada venețiană, iar în Nord ruinele templului Pantokrator. De asemenea, în partea de Sud-Est veți regăsi ruinele unei mici capele dedicate Sfintei Maura și Sfântului Timotheus. Dacă sunteți dornici să descoperiți vestigii din secolele trecute o vizită în satul tradițional Poros poate fi o ocazie ideală. Așezarea are forma unui amfiteatru de dimensiuni reduse, dar adăpostește o serie de lăcașuri de cult cu fresce și icoane ce datează din secolul al XVII-lea. De asemenea, aici veți putea admira ruinele unui castel vechi de mai bine 17 secole.  Dacă sunteți amatorii frumuseților naturale o vizită la Cascadele Dimossari poate fi extrem de  reconfortantă. În același timp, surprinzătoare se dovedește a fi și  Grota Papanikolis. Grota are o dimensiune impresionantă, având aproximativ 120 de metri lungime și 60 de metri lățime. În legătură cu grota circulă anumite legende, astfel se consideră că în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial a fost folosită ca loc de refugiu pentru submarinele grecești, în încercarea acestora de a scăpa de atacurile vaselor italiene.