Petreceți un sejur de Paște deosebit în Insula Lefkada

    Paștele în Insula Lefkada se bucură de o atmosferă cu totul deosebită, deoarece în această perioadă natura renaște la viață, iar peisajele frumos înverzite parcă se potrivesc perfect cu atmosfera evlavioasă ce domnește în această perioadă a anului. În Săptămâna Mare, în Lefkada sunt organizate târguri tematice și spectacole. În toate lăcașurile de cult din insulă, seară de seară, au loc slujbele din Săptămâna Mare. Vineri seara, după liturghie are loc o procesiune ce străbate principalele străzi ale orașului și Piața Centrală. Credincioșii bisericii Agios Nikolaos sunt cei care inițiază această procesiune, la care apoi se alătură biserica Agia Paraskevi și Agii Anargyri, credincioșii de la biserica Agios Minas, iar în cele din urmă cei ai Catedralei, însoțiți de către episcop, autorități, garda de onoare și membrii Societății Filarmonice. În Piața Centrală a orașului Lefkada are loc un scurt moment de rugăciune, timp în care Filarmonica interpretează piese de doliu din muzica clasică. Acest obicei este respectat cu sfințenie, indiferent de condițiile meteo. În trecut, această ceremonie avea loc în zorii zilei de sâmbătă. În Sâmbăta Mare, dimineața, odată ce primul clopote a sunat, locuitorii orașului sparg oale de lut, obiceiul fiind legat de un psalm care face referire la Învierea lui Iisus: Le vei sparge cu un toiag de fier, le vei zdrobi în bucăți ca un vas de olar. Pe toate străduțele orașului se aude Filarmonica, care interpretează Eothinon, în timp ce vasele cad pe caldarâm producând un zgomot asurzitor. Începând cu anul 1997, municipalitatea orașului a decis să ofere vase mici de lut, astfel încât toată lumea să poată participa la festivitate. Cu cât ceasul se apropie mai mult de miezul nopții, creștinii se îndreaptă, cu evlavie, spre biserici pentru a primi lumina sfântă. La miezul nopții are loc și un impresionant foc de artificii. Se obișnuiește ca turiștii să ia parte la Slujba de Înviere la Biserica Panagia ton Ksenon (Maica Maria a Străinilor). Lăcașul de cult a fost ridicat în secolul al XVIII-lea pentru a servi credincioșilor non-lefkadieni din oraș. După slujbă, sărbătoarea se mută în familie, sau în tavernele, cluburile și hotelurile de pe cuprinsul Insulei Lefkada. În satele din Insula Lefkada, în Săptămâna Mare se observă o atmosferă extrem de evlavioasă. Veți putea să vă informați din timp despre lăcașurile de cult care vor organiza slujbe în Săptămâna Mare, astfel încât să puteți retrăi patimile lui Iisus Hristos. Epitafurile sunt decorate cu flori sălbatice culese de pe insulă și au un miros dulceag. Slujbele diferă de la o localitate la alta, cele mai multe dintre ele începând seara și terminându-se noaptea târziu.

 Insula Lefkada poza

     Turiștii care doresc să se bucure de facilități speciale și centru spa, pentru ca astfel să se poată bucura de sejur cât mai plăcut și mai relaxant, pot opta pentru Hotel Ionian Blue, care oferă piscină interioară încălzită, jacuzzi, saună, baie de aburi, masaje, diverse terapii faciale & corporale și salon de înfrumusețare. Hotel Lefkada Villas este un complex de 5 vile, care dispune de parcare și piscină exterioară proprie. Hotel Pavezzo Country Retreat este o unitate de cazare ce este caracterizată de lux, liniște, un cadrul natural deosebit de frumos, servicii spa de cea mai înaltă calitate și mâncare tradițională grecească delicioasă. Hotel Saint John este amplasat vizavi de portul din Agios Ioannis, oferind oaspeților săi camere dotate cu internet Wi-Fi, aer condiționat și vederi spre apus. Hotel Katikies Mykonos este o unitate de cazare de 5 stele, înconjurat de un cadrul superb, fiind amplasat deasupra plajei din Agios Ioannis. Hotelul dispune de un centru spa și wellness foarte bine dotat. 

 Insula Lefkada poza

    În topul unităților de cazare pe care vi le recomandăm pentru a vă petrece sejurul de Paște în Lefkada se situează și: Hotel Amapola - Agapi Villas, , San Lazzaro Apartments, Phillipos Studios, Grand Theoni Hotel Suites & Spa, Hotel Grand Nefeli, , Hotel Alexandros,Hotel New Aegli, Hotel Avra, Hotel Armonia și altele.

Insula Lefkada: o selecție a celor mai populare localuri cărora să le treceți pragul în timpul vacanței

  Istoria Insulei Lefkada începe în jurul anului 8000 î. Hr., iar în prezent Lefkada se bucură de o mare popularitate în rândul turiștilor dornici să se bucure de o vacanță însorită și relaxantă. Opțiunile de cazare sunt variate, localurile în care se poate servi masa fiind ,de asemenea, destul de numeroase.

Citeste mai mult.

Relaxați-vă și petreceți noaptea dintre ani în Insula Lefkada

Insula Lefkada este o destinație de vacanță care, în ciuda trecerii timpului, a reușit să-și conserve tradițiile și obiceiurile legate de cele mai importante momente de peste an. În ziua de Anul Nou se pregătește un desert delicios, numit kousmeri, reprezentat de plăcintele făcute cu miere și melasă de struguri.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Crăciun fermecător în Lefkada

 În Lefkada, sărbătorile de peste an sunt o combinație între tradiție și modernitate, ceea ce nu face decât să le ofere mai mult farmec, în timp ce turiștii care vizitează insula vor avea mai multe opțiuni de a-și petrece timpul.

Citeste mai mult.

Câteva hoteluri recomandate pentru un sejur în cuplu în Insula Lefkada

Insula Lefkada, parte componentă a  Insulelor Ionice, își cucerește vizitatorii prin prezența peisajelor deosebit de frumoase care se combină armonios cu întinsele plaje, în mare parte, neafectate de intervenția umană și cu relieful montan înfrumusețat de o vegetație bogată. Pe coasta vestică a Insulei Lefkada veți descoperi unele dintre cele mai spectaculoase plaje ale Greciei, iar pe coasta estică vă puteți bucura de prezența unor golfulețe izolate și pitorești perfecte pentru a vă bucura de soare alături de jumătatea dumneavoastră.

Citeste mai mult.

Alegeţi să vă organizaţi singuri sejurul în Lefkada, călătorind cu maşina personală

Dacă doriţi să vă bucuraţi de o vacanţă în Insula Lefkada şi consideraţi că mersul cu maşina personală vă oferă mai multă flexibilitatea, atunci trebuie să ţineţi cont de câteva considerente înainte de a porni la drum.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai apreciate restaurante din Lefkada

Insula Lefkada, supranumită bijuteria Mării Ionice, este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Grecia. Turiștii sunt atrași cu precădere de frumusețea și calitatea plajelor sale, multe fiind premiate cu blue flag, dar și de satele tradiționale, care păstrează, în ciuda trecerii timpului, o atmosferă specială, bucatele tradiționale fiind un alt motiv ce îi îndeamnă pe mulți turiști să-și petreacă vacanța în Lefkada.

Citeste mai mult.

Sporturi de agrement și sporturi acvatice - Ingredientele unui sejur reușit în Insula Lefkada

Asemenea multor destinaţii de vacanță de pe teritoriul Greciei și în Lefkada turiștii se pot bucura de o serie de activități sportive care vor face ca sejurul dumneavoastră să fie mai distractiv și mai palpitant. Zborurile cu parapanta sunt printre cele mai interesante activități pe care le puteți practica pe cuprinsul Insulei Lefkada.

Citeste mai mult.