Istoria Insulei Lefkada începe în jurul anului 8000 î. Hr., iar în prezent Lefkada se bucură de o mare popularitate în rândul turiștilor dornici să se bucure de o vacanță însorită și relaxantă. Opțiunile de cazare sunt variate, localurile în care se poate servi masa fiind ,de asemenea, destul de numeroase. În cele ce urmează ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai apreciate localuri de pe cuprinsul insulei, pe care vi le recomandăm cu mare drag. Rachi este un local situat în Exanthia, un sat tradițional grecesc situat în sud-vestul Insulei Lefkada, la o altitudine de 600 de metri. Satul are forma unui amfiteatru, este înconjurat de vegetație abundentă, iar atmosfera de aici este extrem de liniștită. În vârful muntelui veți descoperi taverna Rachi. Aceasta este în perfectă armonie cu natura și dispune de o terasă răcoroasă, de unde vă veți putea bucura de priveliști senzaționale. În cadrul localului vă veți bucura de savoarea cafelei, preparate gătite cu legume proaspete, carne locală și vinuri alese. La toate acestea se adaugă muzica tradițional grecească și priveliștea care vă vor tăia răsuflarea.
Bazele tavernei lui Stavros au fost puse în anul 1976, de către căpitanul Stavros și doamna Vasiliki, peștele pescuit de către căpitan mergând direct în bucătăria doamnei Vasiliki. Taverna lui Stavros este o afacere de familie cu tradiție, secretele preparatelor sale fiind transmise din generație în generație. Astfel, de-a lungul anilor calitatea serviciilor a rămas neschimbată, ceea ce vă va oferi dumneavoastră o experiență extrem de plăcută. Timari funcționează într-o clădire tradițională din centrul istoric al orașului Lefkada. Oaspeții localului vor lua masa într-o curte pavată, înfrumusețată de de flori și vegetație. Prin urmare, locație este ideală pentru a petrece o seară liniștită și relaxantă. Preparatele de aici au la bază ulei extravirgin, legume proaspete, pește și carne de cea mai bună calitate. În pregătirea preparatelor nu se utilizează produse conservate, sosuri și condimente din comerț. Preparatele sunt asezonate cu cele mai bune vinuri grecești și internaționale. Pentru cei care doresc să petreacă o seară relaxantă alături de familiei recomandăm cafeneaua Liotrivi. Aceasta este situată în partea de sud-estul Lefkadei, într-un peisaj minunat, printre dealuri verzi, în apropiere de golful din Sivota. Cafeneaua Liotrivi funcționează într-o fostă fabrică de ulei, cu un design ce se află în completă armonie cu mediul înconjurător. Aici veți putea lua și un mic dejun delicios, preparat din cele mai proaspete ingrediente. Veți putea alege dintr-o mare varietate de tipuri de cafea, băuturi și sucuri naturale. În ceea ce privește opțiunile culinare, printre care preparate reci, gustări, hamburgeri, salate reci și deserturi gustoase, precum plăcintă cu mere, salate de fructe, brownies și altele.
Fryni sto Molo este unul dintre restaurantele cele mai populare de pe cuprinsul Insulei Lefkada. Astfel, indiferent că veți cere sugestia unui localnic sau veți căuta pe forum-urile de profil, este imposibil să nu vă fie recomandat acest local. În cei peste 20 de ani de când funcționează, restaurantul a reușit să-și câștige renumele. Este deschis pe tot parcursul anului, aici putându-se lua micul dejun, prânzul și cina. Localul are un design plăcut, primitor, decorat simplu, dar cu mult bun gust. Taverna Spyridoula a fost inaugurată în anul 1970, fiind o afacere de familie. Aici se servesc preparate pe bază de fructe de mare, pescuite chiar de către proprietarul localului. Atmosfera care domnește în cadrul acestui hotel este caracterizată de ospitalitate și familiaritate, preparatele sunt servite în farfurii tradiționale și sunt absolut delicioase. Syvota Bakery este o cafenea relativ recent deschisă, unde veți pute servi un mic dejun delicios. Veți putea alege din mai multe tipuri de omletă, sucuri din fructe și legume proaspete.