Alegeţi să vă organizaţi singuri sejurul în Lefkada, călătorind cu maşina personală

    Dacă doriţi să vă bucuraţi de o vacanţă în Insula Lefkada şi consideraţi că mersul cu maşina personală vă oferă mai multă flexibilitatea, atunci trebuie să ţineţi cont de câteva considerente înainte de a porni la drum. Mulţi români preferă să meargă cu maşina proprie în vacanţe, deoarece pot lua cu ei oricâte bagaje doresc şi, de asemenea, se pot bucura de un sejur personalizat. În plus, pe durata traseului turiştii se pot bucura şi de frumuseţea peisajelor, acesta fiind un alt motiv pentru care aleg să se deplaseze în confortul propriului autoturism.

   Pentru a ajunge în Insula Lefkada aveți două modalități de transport, fie optați pentru avion, fiind varianta cea mai comodă, fie puteți parcurge traseul prin intermediul mașinii personale. Dacă alegeți să parcurgeți cei peste 1000 de kilometri cu mașina, aveți la dispoziție două trasee și anume: Bucureşti - Ruse - Veli Târnovo -  Plevna – Sofia – Salonic-Lefkada  și Bucureşti - Ruse - Veli Târnovo – Haskovo – Salonic – Lefkada. Indiferent ce traseu veți alege, drumul va dura circa 13-14 ore. Recomandat este să nu parcurgeți drumul dintr-o singură bucată, ci să organizați și o oprire, pe parcursul căreia puteți vizita și alte atracții sau pur și simplu vă puteți încărca bateriile. De asemenea, odată ajunși în insulă cu mașina personală trebuie să știți că este destul de dificil să găsiți locuri de parcare. O altă problemă o constituie faptul că unele drumuri sunt foarte abrupte și înguste.

 Insula Lefkada poza

Insula Lefkada: o selecție a celor mai populare localuri cărora să le treceți pragul în timpul vacanței

  Istoria Insulei Lefkada începe în jurul anului 8000 î. Hr., iar în prezent Lefkada se bucură de o mare popularitate în rândul turiștilor dornici să se bucure de o vacanță însorită și relaxantă. Opțiunile de cazare sunt variate, localurile în care se poate servi masa fiind ,de asemenea, destul de numeroase.

Citeste mai mult.

Relaxați-vă și petreceți noaptea dintre ani în Insula Lefkada

Insula Lefkada este o destinație de vacanță care, în ciuda trecerii timpului, a reușit să-și conserve tradițiile și obiceiurile legate de cele mai importante momente de peste an. În ziua de Anul Nou se pregătește un desert delicios, numit kousmeri, reprezentat de plăcintele făcute cu miere și melasă de struguri.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște deosebit în Insula Lefkada

Paștele în Insula Lefkada se bucură de o atmosferă cu totul deosebită, deoarece în această perioadă natura renaște la viață, iar peisajele frumos înverzite parcă se potrivesc perfect cu atmosfera evlavioasă ce domnește în această perioadă a anului.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Crăciun fermecător în Lefkada

 În Lefkada, sărbătorile de peste an sunt o combinație între tradiție și modernitate, ceea ce nu face decât să le ofere mai mult farmec, în timp ce turiștii care vizitează insula vor avea mai multe opțiuni de a-și petrece timpul.

Citeste mai mult.

Câteva hoteluri recomandate pentru un sejur în cuplu în Insula Lefkada

Insula Lefkada, parte componentă a  Insulelor Ionice, își cucerește vizitatorii prin prezența peisajelor deosebit de frumoase care se combină armonios cu întinsele plaje, în mare parte, neafectate de intervenția umană și cu relieful montan înfrumusețat de o vegetație bogată. Pe coasta vestică a Insulei Lefkada veți descoperi unele dintre cele mai spectaculoase plaje ale Greciei, iar pe coasta estică vă puteți bucura de prezența unor golfulețe izolate și pitorești perfecte pentru a vă bucura de soare alături de jumătatea dumneavoastră.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai apreciate restaurante din Lefkada

Insula Lefkada, supranumită bijuteria Mării Ionice, este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Grecia. Turiștii sunt atrași cu precădere de frumusețea și calitatea plajelor sale, multe fiind premiate cu blue flag, dar și de satele tradiționale, care păstrează, în ciuda trecerii timpului, o atmosferă specială, bucatele tradiționale fiind un alt motiv ce îi îndeamnă pe mulți turiști să-și petreacă vacanța în Lefkada.

Citeste mai mult.

Sporturi de agrement și sporturi acvatice - Ingredientele unui sejur reușit în Insula Lefkada

Asemenea multor destinaţii de vacanță de pe teritoriul Greciei și în Lefkada turiștii se pot bucura de o serie de activități sportive care vor face ca sejurul dumneavoastră să fie mai distractiv și mai palpitant. Zborurile cu parapanta sunt printre cele mai interesante activități pe care le puteți practica pe cuprinsul Insulei Lefkada.

Citeste mai mult.