Petreceți un sejur de Crăciun fermecător în Lefkada

     În Lefkada, sărbătorile de peste an sunt o combinație între tradiție și modernitate, ceea ce nu face decât să le ofere mai mult farmec, în timp ce turiștii care vizitează insula vor avea mai multe opțiuni de a-și petrece timpul. În luna decembrie, orașul Lefkada și satele de pe insulă sunt împodobite de sărbătoare, luminițele multicolore încălzind atmosfera rece de iarnă. De asemenea, în această lună sunt organizate o mulțime de evenimente publice, precum seri de colinde, piese de teatru, seri de dans, expoziții de artă vizuală și altele. Copiii se bucură de patinaj, iar oameni de toate vârstele iau cu asalt târgul de Crăciun organizat în principala piață din orașul Lefkada.
Colindele au un loc special în cadrul Sărbătorilor de Iarnă. Nu doar că veți observa grupulețe vesele de copii care colindă pe străzile orașului. Vizitatorii vor putea asculta concertele oferite de către orchestra Societății Filarmonice, care interpretează cântece de Crăciun și colinde în Piața Agiomavritiki Kompania. De asemenea, veți fi introduși în atmosfera de Crăciun de către Corul Nou, care colindă în piață și pe esplanadele orașului.
     În Lefkada, Sărbătorile de Iarnă se încheie cu scufundarea Sfintei Cruci, care are loc în ziua de Bobotează. După sfințirea apei, preoții alături de autorități, membrii Societății Filarmonice și de un număr mare de credincioși se adună în portul orașului, unde urmează să fie scufundată Sfânta Cruce. În fiecare an se găsesc câțiva voluntari care să se scufunde în apele reci pentru a recupera crucea. Dacă acest obicei este specific întregii lumi ortodoxe, cu prilejul Bobotezei, în Lefkada se pune o practică și o tradiție ceva mai specială. Credincioșii aruncă în apă o sfoară pe care sunt legate portocale. Sfoara este apoi dusă acasă, una dintre portocale fiind păstrată la icoană. Se crede că în timp această portocală se micșorează, însă nu putrezește niciodată. O altă tradiție spune ce oamenii aruncă aceste portocale ori de câte ori marea este agitată, pentru a o liniști. De asemenea, înainte de Ceremonia Sfintei Cruci oamenii aruncă în mare portocalele de anul trecut. Cu ocazia Crăciunului nu sunt decorate doar spațiile publice din oraș, ci și satele capătă un aspect festiv. În satele de pe cuprinsul Insulei Lefkada se organizează tot felul de evenimente tematice la care iau parte, de obicei, copiii și bătrâni. Cu toate acestea, dacă doriți să vă bucurați de atmosfera de sărbătoare nimeni nu vă va împiedica. Sunt organizate bazare de Crăciun, schimburi de cadouri și concerte de colinde. În toate porturile are loc ceremonia scufundări Sfintei Cruci. Atmosfera din lăcașurile de cult este una extrem de plăcută și plină de evlavie, iar, dacă timpul vă permite, se merită să luați parte la slujba din dimineața de Crăciun.

 Insula Lefkada poza

   Turiștii se vor putea bucura de preparatele specifice acestei perioade în restaurantele, cafenelele și barurile din oraș, unde se pot delecta cu mâncăruri tradiționale și vinuri autohtone. Turiștii care se hotărăsc să petreacă un sejur de Crăciun în Lefkada vor avea la dispoziție o gamă destul de variată de unități de cazare. Hotel Ionian Blue beneficiază de prezența unui centru spa dotat cu piscină interioară încălzită, jacuzzi, saună, baie de aburi și salon de înfrumusețare. Turiștii vor putea alege să se bucure și de diverse terapii corporale și faciale. Pentru un sejur cât mai confortabil, oaspeții hotelului vor avea acces la două restaurante, un bar, un piano bar, sală de fitness și parcare. San Lazzaro Apartments este amplasat la circa 200 de metri distanță de centrul orașului Nydri. Turiștii vor putea alege dintre camere cu vedere la Marea Ionică și Insula Scorpios. Turiștii se vor bucura de acces la internet Wi-Fi, aer condiționat, Tv prin satelit, chicinetă, friger și plită de gătit. Pentru un plus de relaxare, menționăm faptul că vă veți putea bucura de masaje. Hotel George dispune de un restaurant, unde veți putea încerca preparate specifice zonei. De asemenea, veți putea închiria de la recepția hotelului autoturisme, iar pentru relaxare puteți opta pentru tratamente de masaj. 

 Insula Lefkada poza

   Pentru turiștii care doresc să opteze pentru o unitate de cazare centrală recomandăm Lefkada Center Apartments. La câteva minute distanță de hotel veți descoperi o multitudine de supermarketuri, cafenele și restaurante. Studiourile și apartamentele sunt echipate cu aer condiționat și chicinete cu plite de gătit și frigidere. Oaspeții hotelului pot lua micul dejun în cadrul snack-barului situat la parterul unității de cazare. În cadrul Hotel Dionysos, din stațiunea Nydri, turiștii vor beneficia de camere dotate cu chicinetă. Camerele sunt primitoare și extrem de curate, fapt ce va contribui la confortul sejurului dumneavoastră. Și turiștii cazați în cadrul Ionis Hotel vor dispune de o gamă variată de facilități și servicii, printre care se numără: lobby bar, internet Wi-Fi, spălătorie, călcătorie, seif, birou de schimb valutar, rent a car, snack bar și restaurant. Hotel Pegasos oferă turiștilor cazați aici acces la internet Wi-Fi, parcare gratuită, acces la fax/copiator, birou de turism, snack bar, restaurant și lounge. Pe lista unităților de cazare recomandate de către noi se numără și: Hotel Lefkadio Suites, Hotel Lefkas, Hotel Iliana, Amvrakia Hotel, Hotel Ionian Panorama, Hotel Summer Bed Nydri, Nirikos Hotel, Hotel Dimitra și altele. 

Insula Lefkada: o selecție a celor mai populare localuri cărora să le treceți pragul în timpul vacanței

  Istoria Insulei Lefkada începe în jurul anului 8000 î. Hr., iar în prezent Lefkada se bucură de o mare popularitate în rândul turiștilor dornici să se bucure de o vacanță însorită și relaxantă. Opțiunile de cazare sunt variate, localurile în care se poate servi masa fiind ,de asemenea, destul de numeroase.

Citeste mai mult.

Relaxați-vă și petreceți noaptea dintre ani în Insula Lefkada

Insula Lefkada este o destinație de vacanță care, în ciuda trecerii timpului, a reușit să-și conserve tradițiile și obiceiurile legate de cele mai importante momente de peste an. În ziua de Anul Nou se pregătește un desert delicios, numit kousmeri, reprezentat de plăcintele făcute cu miere și melasă de struguri.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Paște deosebit în Insula Lefkada

Paștele în Insula Lefkada se bucură de o atmosferă cu totul deosebită, deoarece în această perioadă natura renaște la viață, iar peisajele frumos înverzite parcă se potrivesc perfect cu atmosfera evlavioasă ce domnește în această perioadă a anului.

Citeste mai mult.

Câteva hoteluri recomandate pentru un sejur în cuplu în Insula Lefkada

Insula Lefkada, parte componentă a  Insulelor Ionice, își cucerește vizitatorii prin prezența peisajelor deosebit de frumoase care se combină armonios cu întinsele plaje, în mare parte, neafectate de intervenția umană și cu relieful montan înfrumusețat de o vegetație bogată. Pe coasta vestică a Insulei Lefkada veți descoperi unele dintre cele mai spectaculoase plaje ale Greciei, iar pe coasta estică vă puteți bucura de prezența unor golfulețe izolate și pitorești perfecte pentru a vă bucura de soare alături de jumătatea dumneavoastră.

Citeste mai mult.

Alegeţi să vă organizaţi singuri sejurul în Lefkada, călătorind cu maşina personală

Dacă doriţi să vă bucuraţi de o vacanţă în Insula Lefkada şi consideraţi că mersul cu maşina personală vă oferă mai multă flexibilitatea, atunci trebuie să ţineţi cont de câteva considerente înainte de a porni la drum.

Citeste mai mult.

Unele dintre cele mai apreciate restaurante din Lefkada

Insula Lefkada, supranumită bijuteria Mării Ionice, este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Grecia. Turiștii sunt atrași cu precădere de frumusețea și calitatea plajelor sale, multe fiind premiate cu blue flag, dar și de satele tradiționale, care păstrează, în ciuda trecerii timpului, o atmosferă specială, bucatele tradiționale fiind un alt motiv ce îi îndeamnă pe mulți turiști să-și petreacă vacanța în Lefkada.

Citeste mai mult.

Sporturi de agrement și sporturi acvatice - Ingredientele unui sejur reușit în Insula Lefkada

Asemenea multor destinaţii de vacanță de pe teritoriul Greciei și în Lefkada turiștii se pot bucura de o serie de activități sportive care vor face ca sejurul dumneavoastră să fie mai distractiv și mai palpitant. Zborurile cu parapanta sunt printre cele mai interesante activități pe care le puteți practica pe cuprinsul Insulei Lefkada.

Citeste mai mult.