Măsuri de protecție împotriva COVID-19 adoptate de către unitățile de cazare din Grecia

    Pandemia Covid-19 s-a răspândit surprinzător de repede și a afectat planurile multora dintre noi în ceea ce privește călătoriile și vacanțele. Cu toate acestea, unitățile hoteliere din Grecia au făcut tot posibilul ca turiștii să poată călători și să se poată bucura de vacanța așteptată cu atâta nerăbdare. Pe lângă măsurile luate la nivel național, unitățile hoteliere au implementat și ele propriile seturi de reguli, îmbunătățind considerabil modalitățile de dezinfectare și curățire a unitățile de cazare, astfel încât oaspeții acestora să se simtă în deplină siguranță. Credem că o vacanță este un bun prilej de relaxare și deconectare de la stresul cotidian, iar nimeni nu-și va dori să traiască cu teama unei posibile îmbolnăviri. Unitățile hoteliere au recurs la dezinfectarea riguroasă a zonelor comune și a camerelor, accentul punându-se pe suprafețele care sunt cel mai frecvent atinse. De asemenea, hotelurile dezinfectează și curăță instalațiile de aer condiționat. Pe durata sejurului, turiștii vor dispune de produse de dezinfectare, în hoteluri fiind amplasate și dispensere cu dezinfectant. Dezinfectate vor fi bagajele turiștilor. Spațiile comune ale unităților de cazare au fost reorganizate, astfel încât să se țină cont de distanțarea socială. Astfel, mesele din restaurante și mobilierul din baruri și lobby au fost repoziționate. Pentru a se evita aglomerația, s-a recurs și la prelungirea orelor de masă.

 poza

    Printre unitățile de cazare din Grecia care au luat cele mai serioase măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19 se numără: Albatros Hotel Summer Resort Hotel, Asterias Village Resort, Central Hersonissos Hotel, Elounda Beach, Georgioupolis Resort Spa and Waterpark, Kassavetis Hotel, Lichnos Beach, Chc Marirena Hotel, Hotel Nana Princess, Radisson Blu Hotel, Hotel Roda Beach Resort & spa, și Semiramis Hotel . Albatros Hotel Summer Resort Hotel și-a adaptat serviciile la standardele naționale de igienă. Astfel unitatea de cazare a decis să reducă gradul de ocupare a hotelului, a introdus posbilitatea de a efectua check-in-ul online, dezinfectează cu strictețe toate spațiile de pe cuprinsul unității de cazare și a introdus reguli de respectare a distanței sociale. De asemenea, pentru un plus de siguranță, întreg staff-ul hotelului folosește echipamente de protecție. Piscina hotelului este dezinfectată în mod constant, iar sala de sport, hammamul, Restaurantul Daphne și barul localului nu sunt funcționale. Și Asterias Village Resort a reușit să se acomodeze timpurilor prezente. Astfel, unitatea de cazare a modificat programul de check-in și check-out pentru a se asigura că fiecare cameră este dezinfectată în mod corespunzător și foarte bine venitilată. La recepție a fost instalat un panou de sticlă, iar pe podea au fost dipuse marcaje pentru ca astfel turiștilor să le fie mai ușor să respecte distanțarea. Pe cuprinsul hotelului au fost dispuse mai multe dispencere cu dezinfectant pentru mâini, iar înainte de a le fi înmânate, cheile și cartele magnetice au fost bine dezinfectate. Măsuri de protecție au fost luate și în cadrul restaurantului și a barului, acest lucru fiind destul de facil, fiindcă restaurantul cuprinde, în special, spații exterioare. Cu toate acestea, s-au luat măsuri cu privire la distanțarea socială, iar mesele se dezinfectează după fiecare vizitator. Micul dejun, tip bufet, este servit la piscina hotelului, iar cina se ia în cadrul restaurantului à la carte Oliva, doar pe bază de rezervare. Măsuri de siguranță suplimentare s-au luat și la piscina hotelului. Astfel, apa este verificată constant, iar atunci când este cazul, i se adaugă substanțe chimice. În piscină au voie cel mult 25 de persoane. Între utilizări, șezlongurile și mesele sunt dezinfectate. Măsuri asemănătoare a adoptat și Central Hersonissos Hotel , doar că la piscina acestei unități de cazare pot avea acces maxim 10 persoane. În plus, credem că este important să precizăm faptul că oaspeții ambelor unități de cazare nu se vor bucura de evenimente live și programe de animație. 

 poza

  Și Elounda Beach a schimbat orele de check-in și check-out, pentru ca personalul să aibă  suficient timp să dezinfecteze camerele. Oaspeții hotelului vor fi obgați să respecte distanța de 2 metri la recepție, la lift și toate spațiile publice ale unității de cazare. De asemenea, mesele din restaurant și cele din lobby au fost poziționate astfel încât această distanță să poată fi respectată. La toate intrările la hotel, la recepție, în spațiile comune, la piscină, spa, sală de fitness și băile pubșice au fost dispuse dispencere cu dezinfectant, fără atingere. Cartele de acces  vor fi dezinfectate prin intermediul lămpilor UV. De asemenea, bagajele oaspeților vor fi dezinfectate, iar abia apoi vor fi transportate în cameră. Toată lenjeria și prosoapele vor fi spălate și călcate la temperaturi ridicate, astfel încât orice potențiale viruși să moară. Oaspeții hotelului vor avea la dispoziție în permanență un doctor, care să le ofere consultații și controale termice. Măsuri de protecție au fost luate și în cadrul restaurantului hotelului, oaspeții având rezervată o singură masă pe întreaga durată a sejurului. În restaurantul hotelului, meniurile tipărite vor fi disponibile doar la cerere, în rest oaspeții putând să consulte meniul de pe telefon sau tabletă. 

 

 

 

Cele mai populare 10 festivaluri din Grecia

 Grecii sunt un popor care iubesc distracția.  An de an, Grecia găzduiește o mulțime de festivaluri, mici sau mari. Nu există oraș sau sat din Grecia care să nu aibă propriul său festival.  Unele festivaluri grecești au la bază tradiții vechi de sute de ani, iar multe tradiții și obiceiuri se practică cu sfințenie și astăzi.  Cu toate acestea, în Grecia se organizează și numeroase festivaluri care celebrează arta modernă, muzica, dansul și preparatele tradiționale. Participarea de festivaluri este o metodă plăcută de a descoperi cultura grecească, iar odată ce veți lua parte la unele dintre festivaluri prezentate de noi mai jos, veți descoperi această țară încântătoare într-o lumină diferită.

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai populare hoteluri cu spa din Grecia

       Concediile sunt perioadele perfecte în care vă puteți concentra asupra sănătății fizice și psihice. Astfel, puteți opta pentru o unitate de cazare dotată cu centru spa, astfel încât să vă puteți bucura atât de distracție, timp petrecut pe plajă, cât și de relaxare într-un cadru specializat. În cadrul hotelurilor cu centre spa, turiștii se vor putea relaxa, vor putea să elimine toxine din corp, să-și îmbunătățească somnul, să-și îmbunătățească imunitatea, să reducă anumite dureri și să-și îmbunătățească aspectul pielii.

Citeste mai mult.

Grecia: top cele mai bune parcuri acvatice

     În cazul în care plănuiți un sejur în Grecia și doriți ca, pe lângă relaxarea pe plajă și vizitarea diverselor obiective turistice, să vă bucurați și de puțină adrenalină, atunci acest articol vi se potrivește perfect, deoarece este dedicat celor mai populare aquapark-uri din stațiunile grecești.

Citeste mai mult.

Top 15 cele mai bune hoteluri de cinci stele din Grecia

Grecia numără 539 hoteluri de 5 stele. 40% dintre acestea funcționează pe tot parcursul anului, restul de 60% fiind deschise doar în perioada sezonului estival. 70% din hotelurile de 5 stele de pe cuprinsul Greciei sunt amplasate în insule, iar 30% în zona continentală. În cele ce urmează noi am decis să vă prezentăm o parte dintre cele mai bune hoteluri cotate cu 5 stele de pe cuprinsul Greciei.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a alege să petreceți Crăciunul în Grecia

Grecia nu este o destinație în care vă puteți petrece doar sejururi însorite pe durata verii, ci în Grecia vă puteți bucura și de sejururi de neuitat, în timpul anotimpului rece, în special în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Citeste mai mult.

Grecia - cele mai recomandate destinații pentru un sejur alături de persoana iubită

Dacă ați hotărât să vă bucurați de o vacanță alături de persoana iubită, Grecia este o locație ideală pentru a petrece clipe romantice pe malul mării, pe plajele cu nisip fin sau în golfurile izolate de ochii curioșilor și prin satele în care timpul parcă a încremenit. Insulele Ionice sunt una dintre destinațiile pe care vă sugerăm să le aveți în vedere.

Citeste mai mult.

Cele mai populare destinaţii ale Greciei pentru turiştii care vor să se bucure de o viaţă de noapte animată

Este destul de cunoscut faptul că grecii sunt un popor foarte vesel şi dornic de distracţie. Dat fiind acest aspect, turiștii care vor alege Grecia ca destinație de vacanță se vor putea bucura de o viață de noapte vibrantă. În Grecia, vor putea petrece seri cu muzică grecească tradițională, vor putea lua parte la petreceri tematice pe plajă sau la piscină sau se vor putea distra în cele mai celebrele cluburi, unde atmosfera este întreținută de DJ cunoscuți pe plan internațional.

Citeste mai mult.

Informații și recomandări pentru un drum spre Grecia cât mai plăcut

Dacă ați ales să vă bucurați de un sejur în Grecia și cea mai bună variantă de a ajunge la destinație vi se pare mașina personală, noi vă venim în întâmpinarea cu o serie de informații și recomandări care să vă ajute alegeți cel mai potrivit traseu și să vă scutească de eventualele surprize neplăcute care pot apărea de-a lungul drumului. Pentru a ajunge în Grecia cu mașina personală va trebui mai întâi să traversați Bulgaria.

Citeste mai mult.