Grecia: top cele mai bune parcuri acvatice

     În cazul în care plănuiți un sejur în Grecia și doriți ca, pe lângă relaxarea pe plajă și vizitarea diverselor obiective turistice, să vă bucurați și de puțină adrenalină, atunci acest articol vi se potrivește perfect, deoarece este dedicat celor mai populare aquapark-uri din stațiunile grecești.

    Watercity oferă turiștilor de toate vârstele șansa de a se bucura de o vacanță animată și încărcată de adrenalină. Acesta este considerat ca fiind cel mai bun parc acvatic din Creta și pune la dispoziția vizitatorilor săi cea mai mare piscină cu valuri din Europa, o tiroliană care traversează piscina, 2 piscine pentru copii, 5 tobogane pentru copii, o piscină jacuzzi, ideală pentru relaxare, un râu lin cu o lungime de 385 metri și o mulțime de alte tobogane pentru adulți. Parcul acvatic dispune de un salvamar foarte bine instruit, un punct de prim ajutor, salon de înfrumusețare, butic, magazin de suveniruri, parcare, fotograf, vestiare și centru de informare turistică. De asemenea, pe cuprinsul parcului acvatic veți descoperi și câteva cafenele și localuri în care puteți servi masa. 

 poza

     Zante Water Village este situat în partea de sud-est a Insulei Zakinthos, în satul Sarikinado. Parcul acvatic este locul ideal pentru a vă bucura de distracție în familie sau alături de grupul de prieteni. Acesta este unul dintre cele mai întinse parcuri acvatice ale Greciei, având o suprafață de 40.000 de metri pătrați. Pe cuprinsul parcului acvatic, vizitatorii vor descoperi o mulțime de atracții atât pentru adulți, cât și pentru copii. Astfel, vor putea încerca toboganele extreme, toboganele pentru familii, râul lin sau se vor putea bucura de relaxare la piscină.  Zante Water Village pune la dispoziția vizitatorilor săi și un fast food, o gelaterie, baruri și magazine. 

 poza

        În topul celor mai bune parcuri acvatice de pe cuprinsul Greciei se situează și Aqua Creta Limnoupolis Water Park. Parcul acvatic măsoară 65.000 metri pătrați și este situat la 7 kilometri distanță de orașul Chania. Parcul acvatic este perfect atât pentru relaxare, cât și pentru distracție în familie. Printre principalele sale atracții se numără și piscina centrală de 1500 metri pătrați. Piscina este dotată că șezlonguri și umbrele, astfel încât să vă puteți bucura din plin de relaxare. Aqua Creta Limnoupolis Water Park numără și 11 tobogane potrivite pentru vizitatorii de toate vârstele. 

 poza

            Acqua Plus este cel mai popular aquapark de pe cuprinsul Insulei Creta și de mai bine de douăzeci de ani oferă distracție și servicii de cea mai înaltă calitate pentru un număr de 100.000 de vizitatori. Acqua Plus este situat la 5 kilometri distanță de Hersonissos și la 30 de kilometri de Heraklion. Parcul acvatic cuprinde două secțiuni, una dintre ele este dedicată adulților, iar cealaltă este dedicată copiilor. De asemenea, parcul cuprinde și o grădină superbă, înțesată de flori și vegetație specifică locului.  Acqua Plus excelează în ceea ce privește curățenia, ospitalitatea, siguranța și, cel mai important, distracția. Pe cuprinsul său, turiștii vor descoperi mai mult de 50 de tobogane, zone pentru servit masa și alte facilități. 

 poza

           De clipe încărcate de distracție se vor putea bucura și turiștii care aleg să viziteze Parcul Acvatic Faliraki, din Insula Rhodos. Vă veți putea testa curajul și limitele în cadrul toboganelor Freefall, Kamikaze și Black Hole sau puteți opta pentru atracții ceva mai potolite, așa cum sunt piscinele cu valuri, râul leneș și jacuzzi-ul.

          Aquatica Waterpark din Insula Kos oferă atracții pentru fiecare vizitator, cei mai îndrăzneți se vor putea bucura de adrenalină pe toboganele kite slide sau wave ride, în timp ce restul vizitatorilor se vor putea relaxa la piscină. Parcul dispune de o mulțime de atracții, precum și de o cafenea, unde se vor putea relaxa după ce au explorat întregul parc. 

 poza

            Persoanele care vor alege să viziteze Aqualand Corfu, se vor putea bucura de distracție în unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa. Aqualand are prevăzută o zonă pentru copii, cu mai multe dispozitive și o piscină sigură, de doar 40 cm adâncime.  În zona dedicată distracțiilor în familie, veți descoperi o piscină jacuzzi și alte atracții. De asemenea, trebuie precizat că parcul acvatic numără 51 de tobogane, mai multe piscine și o mare varietate de jocuri pentru copii și adulți. Parcul acvatic este supravegheat în permanență de către salvamari, astfel încât dumneavoastră să fiți în siguranță. 

 poza

               O zi răcoritoare și încărcată de distracție vor putea petrece și vizitatorii Lido Water Park, din Insula Kos, un parc acvatic cu o suprafață de 75.000 metri pătrați. Pe cuprinsul său veți descoperi atracții pentru toate preferințele, precum piscine, tobogane, piscine cu valuri și râuri artificiale. În plus, pe cuprinsul parcului există și o serie de grădini luxuriante, baruri și restaurante, unde vizitatorii se vor putea răcori și vor putea servi masa. De asemenea, turiștii vor avea la dispoziție un magazin de suveniruri, un centru de prim ajutor, vestiare, dușuri și toalete. 

 poza

Cele mai populare 10 festivaluri din Grecia

 Grecii sunt un popor care iubesc distracția.  An de an, Grecia găzduiește o mulțime de festivaluri, mici sau mari. Nu există oraș sau sat din Grecia care să nu aibă propriul său festival.  Unele festivaluri grecești au la bază tradiții vechi de sute de ani, iar multe tradiții și obiceiuri se practică cu sfințenie și astăzi.  Cu toate acestea, în Grecia se organizează și numeroase festivaluri care celebrează arta modernă, muzica, dansul și preparatele tradiționale. Participarea de festivaluri este o metodă plăcută de a descoperi cultura grecească, iar odată ce veți lua parte la unele dintre festivaluri prezentate de noi mai jos, veți descoperi această țară încântătoare într-o lumină diferită.

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai populare hoteluri cu spa din Grecia

       Concediile sunt perioadele perfecte în care vă puteți concentra asupra sănătății fizice și psihice. Astfel, puteți opta pentru o unitate de cazare dotată cu centru spa, astfel încât să vă puteți bucura atât de distracție, timp petrecut pe plajă, cât și de relaxare într-un cadru specializat. În cadrul hotelurilor cu centre spa, turiștii se vor putea relaxa, vor putea să elimine toxine din corp, să-și îmbunătățească somnul, să-și îmbunătățească imunitatea, să reducă anumite dureri și să-și îmbunătățească aspectul pielii.

Citeste mai mult.

Top 15 cele mai bune hoteluri de cinci stele din Grecia

Grecia numără 539 hoteluri de 5 stele. 40% dintre acestea funcționează pe tot parcursul anului, restul de 60% fiind deschise doar în perioada sezonului estival. 70% din hotelurile de 5 stele de pe cuprinsul Greciei sunt amplasate în insule, iar 30% în zona continentală. În cele ce urmează noi am decis să vă prezentăm o parte dintre cele mai bune hoteluri cotate cu 5 stele de pe cuprinsul Greciei.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a alege să petreceți Crăciunul în Grecia

Grecia nu este o destinație în care vă puteți petrece doar sejururi însorite pe durata verii, ci în Grecia vă puteți bucura și de sejururi de neuitat, în timpul anotimpului rece, în special în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Citeste mai mult.

Măsuri de protecție împotriva COVID-19 adoptate de către unitățile de cazare din Grecia

Pandemia Covid-19 s-a răspândit surprinzător de repede și a afectat planurile multora dintre noi în ceea ce privește călătoriile și vacanțele. Cu toate acestea, unitățile hoteliere din Grecia au făcut tot posibilul ca turiștii să poată călători și să se poată bucura de vacanța așteptată cu atâta nerăbdare.

Citeste mai mult.

Grecia - cele mai recomandate destinații pentru un sejur alături de persoana iubită

Dacă ați hotărât să vă bucurați de o vacanță alături de persoana iubită, Grecia este o locație ideală pentru a petrece clipe romantice pe malul mării, pe plajele cu nisip fin sau în golfurile izolate de ochii curioșilor și prin satele în care timpul parcă a încremenit. Insulele Ionice sunt una dintre destinațiile pe care vă sugerăm să le aveți în vedere.

Citeste mai mult.

Cele mai populare destinaţii ale Greciei pentru turiştii care vor să se bucure de o viaţă de noapte animată

Este destul de cunoscut faptul că grecii sunt un popor foarte vesel şi dornic de distracţie. Dat fiind acest aspect, turiștii care vor alege Grecia ca destinație de vacanță se vor putea bucura de o viață de noapte vibrantă. În Grecia, vor putea petrece seri cu muzică grecească tradițională, vor putea lua parte la petreceri tematice pe plajă sau la piscină sau se vor putea distra în cele mai celebrele cluburi, unde atmosfera este întreținută de DJ cunoscuți pe plan internațional.

Citeste mai mult.

Informații și recomandări pentru un drum spre Grecia cât mai plăcut

Dacă ați ales să vă bucurați de un sejur în Grecia și cea mai bună variantă de a ajunge la destinație vi se pare mașina personală, noi vă venim în întâmpinarea cu o serie de informații și recomandări care să vă ajute alegeți cel mai potrivit traseu și să vă scutească de eventualele surprize neplăcute care pot apărea de-a lungul drumului. Pentru a ajunge în Grecia cu mașina personală va trebui mai întâi să traversați Bulgaria.

Citeste mai mult.