Cele mai populare 10 festivaluri din Grecia

     Grecii sunt un popor care iubesc distracția.  An de an, Grecia găzduiește o mulțime de festivaluri, mici sau mari. Nu există oraș sau sat din Grecia care să nu aibă propriul său festival.  Unele festivaluri grecești au la bază tradiții vechi de sute de ani, iar multe tradiții și obiceiuri se practică cu sfințenie și astăzi.  Cu toate acestea, în Grecia se organizează și numeroase festivaluri care celebrează arta modernă, muzica, dansul și preparatele tradiționale. Participarea de festivaluri este o metodă plăcută de a descoperi cultura grecească, iar odată ce veți lua parte la unele dintre festivaluri prezentate de noi mai jos, veți descoperi această țară încântătoare într-o lumină diferită.

     Pasionații de muzică rock vor putea lua parte la Festivalul Rockwave, din Malacca. Pe scena acestui festival urcă artiști și trupe  celebre din întreaga lume, festivalul fiind unul dintre cele mai importante evenimente muzicale desfășurate în sezonul estival. Pe scena acestui festival au urcat nume precum Iron Madein, Placebo, Metalica și Deus. Festivalul Saristra din Insulele Ionice reunește unele dintre cele mai celebre trupe și artiști greci incredibil de talentați. Acesta este unul dintre cele mai populare evenimente din Grecia. Festivalul se desfășoară între 3-5 august în Kefalonia, în ruinele vechiului sat Palia Vlahata.  Turiștii care aleg să ia parte la acest eveniment se vor bucura de muzică bună, proiecții de film, expoziții de artă și diverse activități pentru copii.

 poza

    Festivalul de Film în Aer Liber este unul dintre cele mai plăcute activități la care vor putea lua parte turiștii care călătoresc în Grecia. Acest festival se desfășoară în Atena și atrage o mulțime de iubitori de film din Grecia și din străinătate. Aceștia vor putea viziona de la unele dintre cele mai cunoscute producții cinematice la unele dintre cele mai noi capodopere în domeniu.  Festivalul de Film în Aer Liber se desfășoară în intervalul iunie-septembrie, în zonele centrale ale Atenei, dar și la periferia orașului. Astfel, veți putea vedea filme în piețe, în zonele pietonale ale orașului și în parcuri, toate acestea transformându-se în adevărate cinematografe în aer liber.  În anul 2015, festivalul a căștigat un important premiu în turism, astfel că suntem siguri că se va ridica la nivelul așteptărilor dumneavoastră.  Acest festival vă va oferi șansa de a descoperi orașul Atena într-un mod inedit.

    Festivalul Sani din Halkidiki are o istorie de 26 de ani, scopul său fiind acela de a crea punți de legătură între turiști și arta greacă. Festivalul Sani este binecunoscut și se organizează într-o locație foarte idilică. Pe lângă muzică, vizitatorii se vor putea bucura și de dansuri și teatru. În Sani are loc și Festivalul Gourmet Sani. Cu acest prilej, bucătari greci premiați la nivel internațional se reunesc pentru a recrea mâncăruri dintre cele mai delicioase.  Celor mai renumiți bucătari la nivel mondial se alătură și bucătari începători, cu toții străduindu-se să-i impresioneze pe participanții la festival.  Festivalul durează 10 zile, timp în care au loc degustări de vinuri, degustări culinare și diverse ateliere. La final, papilele dumneavoastră gustative vă vor fi recunoascătoare pentru că ați ales să participați la Festivalul Gastronomic din Sani.

 poza

     În topul celor mai spectaculoase festivaluri de pe cuprinsul Greciei se numără și Festivalul Epidaurus. Acesta este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Europa, prima sa ediție având loc în anul 1955. Pe scena festivalului urcă numeroși artiști de teatru, dans și muzică din întreaga Grecie. Festivalul se desfășoară anul în lunile iunie, iulie și august, în diverse locații din Atena, cum ar fi Centrul Cultural Onassis, Agora Antică și Teatrul din Epidaur. Festivalul Epidaurus este o adevărată sărbătoare dedicată artei și moștenirii culturale a Greciei.

 poza

   Turiștii pasionați de dans nu pot rata Festivalul Internațional de Dans Kalamata. Dansatori și grupurile de dans din întreaga lume se reunesc pentru a împărtășii pasiunea lor pentru această artă cu spectatorii lor.  Kalamata este un oraș fermecător de pe coasta de sud a Peloponezului, astfel că vizitatorii săi se vor bucura de peisaje naturale dintre cele mai frumoase, ape cristaline și mâncare tradițională, care va fi o încântare pentru papilele gustative. Festivalul de dans din Kalamata are loc în fiecare an, în iulie.

    Festivalul Vovousa este ideal pentru familiile cu copii și pentru iubitorii de natură. Festivalul este organizat pe câteva principii clare, printre care se numără și conservarea naturii. Cu ocazia festivalului sunt organizate expoziiții de fotografii, documentare, concerte și diverse ateliere pentru adulți și copii. Festivalul Vovousa se desfășoară în intervalul 14-21 iulie, în satele din prefectura Ioanna. Acestea își încântă vizitatorii cu frumuseți naturale spectaculoase, munți falnici, râuri șerpuitoare, faimosul Chei Vikos și Parcul Natural Valia Kalda.

 poza

    Știm cu toții că alimentația mediteraneeană este extrem de sănătosă, iar alimentele grecești nu fac rabat. Astfel, toți pasionații de gastronomie și persoanele care doresc să învețe să mânânce bine și sănătos vor putea vizita Festivalul Dietei Cretane. Festivalul se desfășoară în Rethymno, Creta, în intervalul 1-7 iulie. Vizitatorii vor putea afla tainele gastronomiei grecești, vor putea afla sfaturi despre gătit, vor putea degusta preparate locale și vor putea lua parte la spectacole live.

    

 poza

Top 10 cele mai populare hoteluri cu spa din Grecia

       Concediile sunt perioadele perfecte în care vă puteți concentra asupra sănătății fizice și psihice. Astfel, puteți opta pentru o unitate de cazare dotată cu centru spa, astfel încât să vă puteți bucura atât de distracție, timp petrecut pe plajă, cât și de relaxare într-un cadru specializat. În cadrul hotelurilor cu centre spa, turiștii se vor putea relaxa, vor putea să elimine toxine din corp, să-și îmbunătățească somnul, să-și îmbunătățească imunitatea, să reducă anumite dureri și să-și îmbunătățească aspectul pielii.

Citeste mai mult.

Grecia: top cele mai bune parcuri acvatice

     În cazul în care plănuiți un sejur în Grecia și doriți ca, pe lângă relaxarea pe plajă și vizitarea diverselor obiective turistice, să vă bucurați și de puțină adrenalină, atunci acest articol vi se potrivește perfect, deoarece este dedicat celor mai populare aquapark-uri din stațiunile grecești.

Citeste mai mult.

Top 15 cele mai bune hoteluri de cinci stele din Grecia

Grecia numără 539 hoteluri de 5 stele. 40% dintre acestea funcționează pe tot parcursul anului, restul de 60% fiind deschise doar în perioada sezonului estival. 70% din hotelurile de 5 stele de pe cuprinsul Greciei sunt amplasate în insule, iar 30% în zona continentală. În cele ce urmează noi am decis să vă prezentăm o parte dintre cele mai bune hoteluri cotate cu 5 stele de pe cuprinsul Greciei.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a alege să petreceți Crăciunul în Grecia

Grecia nu este o destinație în care vă puteți petrece doar sejururi însorite pe durata verii, ci în Grecia vă puteți bucura și de sejururi de neuitat, în timpul anotimpului rece, în special în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Citeste mai mult.

Măsuri de protecție împotriva COVID-19 adoptate de către unitățile de cazare din Grecia

Pandemia Covid-19 s-a răspândit surprinzător de repede și a afectat planurile multora dintre noi în ceea ce privește călătoriile și vacanțele. Cu toate acestea, unitățile hoteliere din Grecia au făcut tot posibilul ca turiștii să poată călători și să se poată bucura de vacanța așteptată cu atâta nerăbdare.

Citeste mai mult.

Grecia - cele mai recomandate destinații pentru un sejur alături de persoana iubită

Dacă ați hotărât să vă bucurați de o vacanță alături de persoana iubită, Grecia este o locație ideală pentru a petrece clipe romantice pe malul mării, pe plajele cu nisip fin sau în golfurile izolate de ochii curioșilor și prin satele în care timpul parcă a încremenit. Insulele Ionice sunt una dintre destinațiile pe care vă sugerăm să le aveți în vedere.

Citeste mai mult.

Cele mai populare destinaţii ale Greciei pentru turiştii care vor să se bucure de o viaţă de noapte animată

Este destul de cunoscut faptul că grecii sunt un popor foarte vesel şi dornic de distracţie. Dat fiind acest aspect, turiștii care vor alege Grecia ca destinație de vacanță se vor putea bucura de o viață de noapte vibrantă. În Grecia, vor putea petrece seri cu muzică grecească tradițională, vor putea lua parte la petreceri tematice pe plajă sau la piscină sau se vor putea distra în cele mai celebrele cluburi, unde atmosfera este întreținută de DJ cunoscuți pe plan internațional.

Citeste mai mult.

Informații și recomandări pentru un drum spre Grecia cât mai plăcut

Dacă ați ales să vă bucurați de un sejur în Grecia și cea mai bună variantă de a ajunge la destinație vi se pare mașina personală, noi vă venim în întâmpinarea cu o serie de informații și recomandări care să vă ajute alegeți cel mai potrivit traseu și să vă scutească de eventualele surprize neplăcute care pot apărea de-a lungul drumului. Pentru a ajunge în Grecia cu mașina personală va trebui mai întâi să traversați Bulgaria.

Citeste mai mult.