Cele mai populare destinaţii ale Greciei pentru turiştii care vor să se bucure de o viaţă de noapte animată

    Este destul de cunoscut faptul că grecii sunt un popor foarte vesel şi dornic de distracţie. Dat fiind acest aspect, turiștii care vor alege Grecia ca destinație de vacanță se vor putea bucura de o viață de noapte vibrantă. În Grecia, vor putea petrece seri cu muzică grecească tradițională, vor putea lua parte la petreceri tematice pe plajă sau la piscină sau se vor putea distra în cele mai celebrele cluburi, unde atmosfera este întreținută de DJ cunoscuți pe plan internațional. Petrecerile nu vor fi un element care să vă anime doar nopțile, ci, atât în partea continentală, cât și în insule, vă puteți bucura de distracție și pe durata zilei.

     Dacă distracția pentru dumneavoastră este un element cheie în petrecerea unei vacanțe reușite atunci ați putea lua în calcul vizitarea Insulei Corfu. Cea mai nordică insulă ionică nu doar că vă va încânta cu peisaje de o frumusețe rară și cu moștenirea culturală și arhitectură lăsată de venețieni și britanici, ci și cu o viață de noapte extrem de animată. Stațiunea Sidari, din nord-vestul Insulei Corfu, este deosebit de animată, atât ziua, cât, mai ales, pe timpul nopții. Aici veți descoperi o multitudine de baruri și cluburi de noapte cu muzică live, DJ, quiz-uri și karaoke. În sud-estul insulei veți descoperi stațiunea Kavos, care, deși pe timpul zilei pare lipsită de viață, odată cu lăsarea serii atmosfera devine tot mai animată. Seara străduțele stațiunii sunt inundate de tineri veseli, care vin chiar și din alte stațiuni pentru a petrece în Kavos. În barurile din stațiune răsună muzica internațională, iar spre dimineață, când localurile devin neîncăpătoare, distracția se mută pe plajă sau în stradă. Pentru turiștii care preferă muzica grecească, în centrul vechi din Corfu Town vor descoperi cluburi bouzoukia și rembetika. În week-end au loc spectacole, la care ar fi bine să vă faceți rezervări, deoarece locurile libere se epuizează imediat.

 poza

   Distracţia este fel de prezentă și în sudul Insulelor Ionice, în speță pe cuprinsul Insulei Zakynthos. În stațiunea Tsilivi distracția din cursul zilei, continuă și se amplifică și pe timpul nopții. Aici veți descoperi cu bar cu o tradiție de peste 20 de ani, Cocktails Bar, supranumit cel mai bun bar din Grecia. Cocktail Bar organizează și petreceri tematice, în cadrul cărora vă puteți pune în valoare calitățile vocale sau vă puteți întrece în spartului farfuriilor. De asemenea, în Laganas, pe artera principală sunt situate zeci de localuri, care concurează în spectacole de culoare și unde mixează cei mai renumiți DJ, iar barmanii vă vor încânta cu băuturi exotice. Dacă aveți între 18 și 25 de ani vă recomandăm o vacanță în Insula Ios. Insula este celebră încă din anii ʹ60-ʹ70 ca fiind o destinație frecventată de tineri puși pe distracție. Petrecăreții sunt așteptați în localurile de pe strada principală din Chora, unde vor putea petrece de la ora 23.00 până la 5.00-6.00 dimineața.

    Insula Rodhos, supranumită și Insula Cavalerilor, îmbină bogăția arhitecturală cu o viață de noapte intensă. Partea veche a orașului este frecventată de cei care vor să se bucure de muzică grecească, în timp ce, partea nouă este dedicată tinerilor care se dezlănțuie pe ritmurile muzicii internaționale. Prin urmare, Rodhos este o destinație recomandată mai mult iubitorilor de distracție și nu celor care își doresc să se bucure de turism cultural. De altfel, cluburile de Faliraki sunt renumite datorită petrecerilor care se încheie odată cu revărsarea zorilor.

 poza

    Insula Paros este considerată cea mai cosmopolită insulă a Greciei. Paros nu a fost cu totul acaparată de turismul de masă, ceea ce face ca distracția aici să fie mai puțin costisitoare decât în alte părți ale Greciei. În Naousa sunt concentrate cele mai multe cluburi de noapte, unde muzica din difuzoare se completează perfect cu râurile de alcool. Petrecăreții pot lua cu asalt și Parikia, găsind și aici toate ingredientele pentru a petrece nopți albe. Cei care doresc să petreacă un sejur în Santorini, pe lângă faptul că se vor bucura de apusuri de soare spectaculoase, plaje întinse și sporturi acvatice, vor avea acces și la o viață de noapte activă. Fira, capitala insulei, este locul ideal pentru a petrece nopți distractive în compania prietenilor.

     În topul destinațiilor grecești unde petrecerile se țin lanț se află și Insula Mykonos. În cluburile și în localurile de noapte de pe cuprinsul insulei veți putea asculta live artiști greci și internaționali , precum Julio Iglesias, Nikos Vertis, Eros Ramazzoti și alți. Nici Atena, capitala Greciei, nu rămâne mai prejos când e vorba de distracție, nu degeaba Atena este supranumită orașul care nu doarme niciodată. Aici distracția nu se încheie odată cu terminarea sezonului estival, ba dimpotrivă, odată ce turiștii amatori de excursii culturale părăsesc Atena, locul lor este luat de cei dornici de distracție. Marii artiști se întorc în capitală pentru a da startul unui nou sezon de petreceri, ce se încheie abia în primăvară. Astfel, de joi până duminică sunt organizate tot felul de petreceri, la care iau parte artiști renumiți.

Cele mai populare 10 festivaluri din Grecia

 Grecii sunt un popor care iubesc distracția.  An de an, Grecia găzduiește o mulțime de festivaluri, mici sau mari. Nu există oraș sau sat din Grecia care să nu aibă propriul său festival.  Unele festivaluri grecești au la bază tradiții vechi de sute de ani, iar multe tradiții și obiceiuri se practică cu sfințenie și astăzi.  Cu toate acestea, în Grecia se organizează și numeroase festivaluri care celebrează arta modernă, muzica, dansul și preparatele tradiționale. Participarea de festivaluri este o metodă plăcută de a descoperi cultura grecească, iar odată ce veți lua parte la unele dintre festivaluri prezentate de noi mai jos, veți descoperi această țară încântătoare într-o lumină diferită.

Citeste mai mult.

Top 10 cele mai populare hoteluri cu spa din Grecia

       Concediile sunt perioadele perfecte în care vă puteți concentra asupra sănătății fizice și psihice. Astfel, puteți opta pentru o unitate de cazare dotată cu centru spa, astfel încât să vă puteți bucura atât de distracție, timp petrecut pe plajă, cât și de relaxare într-un cadru specializat. În cadrul hotelurilor cu centre spa, turiștii se vor putea relaxa, vor putea să elimine toxine din corp, să-și îmbunătățească somnul, să-și îmbunătățească imunitatea, să reducă anumite dureri și să-și îmbunătățească aspectul pielii.

Citeste mai mult.

Grecia: top cele mai bune parcuri acvatice

     În cazul în care plănuiți un sejur în Grecia și doriți ca, pe lângă relaxarea pe plajă și vizitarea diverselor obiective turistice, să vă bucurați și de puțină adrenalină, atunci acest articol vi se potrivește perfect, deoarece este dedicat celor mai populare aquapark-uri din stațiunile grecești.

Citeste mai mult.

Top 15 cele mai bune hoteluri de cinci stele din Grecia

Grecia numără 539 hoteluri de 5 stele. 40% dintre acestea funcționează pe tot parcursul anului, restul de 60% fiind deschise doar în perioada sezonului estival. 70% din hotelurile de 5 stele de pe cuprinsul Greciei sunt amplasate în insule, iar 30% în zona continentală. În cele ce urmează noi am decis să vă prezentăm o parte dintre cele mai bune hoteluri cotate cu 5 stele de pe cuprinsul Greciei.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a alege să petreceți Crăciunul în Grecia

Grecia nu este o destinație în care vă puteți petrece doar sejururi însorite pe durata verii, ci în Grecia vă puteți bucura și de sejururi de neuitat, în timpul anotimpului rece, în special în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Citeste mai mult.

Măsuri de protecție împotriva COVID-19 adoptate de către unitățile de cazare din Grecia

Pandemia Covid-19 s-a răspândit surprinzător de repede și a afectat planurile multora dintre noi în ceea ce privește călătoriile și vacanțele. Cu toate acestea, unitățile hoteliere din Grecia au făcut tot posibilul ca turiștii să poată călători și să se poată bucura de vacanța așteptată cu atâta nerăbdare.

Citeste mai mult.

Grecia - cele mai recomandate destinații pentru un sejur alături de persoana iubită

Dacă ați hotărât să vă bucurați de o vacanță alături de persoana iubită, Grecia este o locație ideală pentru a petrece clipe romantice pe malul mării, pe plajele cu nisip fin sau în golfurile izolate de ochii curioșilor și prin satele în care timpul parcă a încremenit. Insulele Ionice sunt una dintre destinațiile pe care vă sugerăm să le aveți în vedere.

Citeste mai mult.

Informații și recomandări pentru un drum spre Grecia cât mai plăcut

Dacă ați ales să vă bucurați de un sejur în Grecia și cea mai bună variantă de a ajunge la destinație vi se pare mașina personală, noi vă venim în întâmpinarea cu o serie de informații și recomandări care să vă ajute alegeți cel mai potrivit traseu și să vă scutească de eventualele surprize neplăcute care pot apărea de-a lungul drumului. Pentru a ajunge în Grecia cu mașina personală va trebui mai întâi să traversați Bulgaria.

Citeste mai mult.