Cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita în Kavala

     Orașul Kavala este situat în nordul Greciei și este amplasat sub forma unui amfiteatru. Kavala este asemenea unui tărâm de vis, cu o istorie bogată și peisaje senzaționale, care așteaptă să fie descoperite. Orașul situat pe malul Mării Egee este locuit de către 50.000 locuitori și este poartă de acces spre Macedonia de Est. Kavala este situat în golful omonim, vizavi de Insula Thassos, și este împărțit în două zone: Palia Poli, orașul vechi, și Nea Poli, orașul nou. În antichitate orașul Kavala era numit Neapolis, acest nume fiind purtat de mai multe colonii grecești. În Evul Mediu denumirea sa a fost schimbată, orașul fiind numit Christoupolis (Orașul lui Hristos). Kavala s-a aflat timp de mai multe secole sub stăpânirea otomanilor, urmând ca la începutul secolului al XX-lea să fie stăpânit de Bulgaria. După Războiul Greco-Turc, din 1919-1920, orașul Kavala avea să cunoască o nouă perioadă de dezvoltare, acest lucru datorându-se în principal muncitorilor din Asia care s-au stabilit în zonă. Kavala s-a dezvoltat atât din punct de vedere industrial, cât și agricol. În secolul al XX-lea, orașul Kavala a devenit popular datorită prelucrării și comercializării tutunului. Multe clădiri care erau folosite în acest scop se păstrează și astăzi, deși rolul lor s-a schimbat.

        În secolul al V-lea î. Hr., orașul Kavala a fost înconjurat de un zid de apărare. Acestor ziduri din perioada antică li s-a adăugat în timpul domniei lui Andronicos al II-lea Paleologul ziduri lungi ce porneau de pe litoral și mergeau până în vârful dealului. Din sistemul de fortificații făcea parte și un castel.  Acesta a fost distrus complet de către turci în anul 1391. În anul 1425, otomanii au reconstruit castelul, astfel încât acesta poate fi admirat până în zilele noastre. Turiștii vor putea de asemenea admira și Apeductul Kavala, numit de către locuitori în mod popular Kamares. Construcția este foarte bine conservată, deși datează din secolul al XIV-lea, fiind una dintre principalele atracții ale orașului.

 Kavala Kavala City (kavala) poza

       După cum am menționat la începutul articolului nostru, orașul Kavala este cunoscut pentru activitatea sa în privința producerii și a comercializării tutunului, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea până în 1950, Kavala a fost cel mai mare centru pentru prelucrarea și exportul tutunului din Balcani. În acest sens, turiștii pot vizita Muzeul Tutunului. Muzeul nu doar că expune instrumente folosite în prelucrarea tutunului, ci oferă și informații despre dezvoltarea economică și socială a regiunii Kavala. Păstrând același registru, amintim faptul că turiștii care petrec un sejur în Kavala vor putea să viziteze și Depozitul Municipal de tutun din oraș. Acesta este una dintre dintre cele mai interesante clădiri din Kavala, datează din anul 1910 și a găzduit Kiazim Emin & Cie, care era afacerea negustorului de tutun Kiazim Emin. Clădirea are un aspect impunător, fiind reprezentativă pentru neoclasicismul otoman. 

 Kavala Kavala City (kavala) poza

      În partea veche a orașului Kavala predomină o atmosferă extrem de pitorească, străduțele înguste din Palia Poli par a fi desprinse dintr-o carte cu basme. De plimbări vă puteți bucura și în Via Egnatia, drumul militar din perioada romană care traversa orașul și a făcut ca acesta să se dezvolte din punct de vedere comercial. Orașul Kavala a devenit civitas roman în anul 168 î. Hr. Turiștii pasionați de istorie, dar nu numai aceștia, vor avea șansa de a vizita Imaretul. Clădirea a fost construită în secolul al XIX, din ordinul lui Mohamed Ali, și avea scop religios și caritabil, funcționând în acest sens până în anul 1902. 

 Kavala Kavala City (kavala) poza

       La circa 18 kilometri distanță de centrul orașului Kavala, turiștii vor descoperi Situl Patrimoniului Mondial UNESCO din Philippi. Situl arheologic păstrează și astăzi monumente uluitoare, care sunt o dovadă vie a istoriei îndelungate de care se bucură aceste meleaguri. Pe lângă numeroasele obiective turistice, în Kavala vă veți putea bucura și de plajă. Regiunea se bucură de o linie de coastă întinsă, plaje nisipoase, apă cristalină, taverne pe plajă și centre specializate în practicarea sporturilor nautice. Cele mai populare plaje din regiunea Kavala sunt: Batis, Tosca, Kalamitsa, Rapsani și Perigiali. Din Kavala, turiștii se pot bucura și de o scurtă evadere spre Insula Thassos, una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. 

 Kavala Kavala City (kavala) poza

Plaje din regiunea Kavala

Regiunea Kavala se bucură de ape cristaline, linii de coastă întinse, plaje acoperite cu nisip, organizate sau sălbatice, taverne, baruri și numeroase facilități sportive. Date fiind acestea, nimic nu va lipsi din sejurul în Kavala.

Citeste mai mult.

Cele mai bune hoteluri din Kavala

 Kavala este o destinație de vacanță ce își răsfață vizitatorii cu plaje scăldate de ape cristaline, situri arheologice ce sunt o dovadă vie a istoriei bogate a regiunii, preparate mediteraneene delicioase și oameni frumoși și primitori.

Citeste mai mult.