Oferte Cazare - Litoral Kavala, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Kavala 2024

Regiunea Kavala 2024 face parte din Grecia.

In regiunea Kavala sunt 25 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 7 hoteluri de 4 stele, 8 hoteluri de 3 stele, 7 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre Kavala 2024

Filtreaza hotelurile din Kavala pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Kavala pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Egnatia City Hotel & Spa incepand cu 627.00 €
Plecare 31 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Lagaria Hotel Ii & Apartments incepand cu 522.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
In Keramoti sunt 2 hoteluri, din care un hotel de 3 stele, un hotel de 2 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Egnatia City Hotel & Spa incepand cu 627.00 €
Plecare 31 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Imaret incepand cu 5,074.00 €
Plecare 31 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Lagaria Hotel Ii & Apartments incepand cu 522.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel St. George incepand cu 525.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Villa Nickolas incepand cu 1,181.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Kavala, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Kavala: istoric și obiective turistice

   Inițial centrul orașului Kavala era dispus în districtul Panayia, zonă ce a fost locuită în mod neîntrerupt încă din secolul al VII-lea î.Hr. Începând cu secolul al XVI-lea orașului Kavala a început să se extindă, noile sale granițe fiind menținute până în 1870. După anul 1928, orașul a început să ia forma actuală. Datorită așezării sale geografice, în Via Egnatia, orașul Kavala s-a bucurat întotdeauna de importanță strategică și economică.

    Orașul Kavala este înțesat de obiective turistice, cele mai interesante fiind dispuse în Panayia, centrul vechi al orașului. În timpul unei simple plimbări pe străzile din Panayia, turiștii vor putea admira Castelul, Imaretul și vechiul far, situat la capătul străzii Theodorou Pavlidou. În centrul istoric al orașului Kavala, turiștii vor descoperi Piața Mohamed Ali, în centrul căreia este dispusă statuia omului politic originar din Kavala.  Statuia este dispusă între casa lui Mohamed Ali, care datează din secolul al XVIII-lea, și Biserica Panayia, construită în anul 1965, pe ruinele unei bazilici bizantine. Aflați în centrul vechi al orașului Kavala, trebuie neapărat să vizitați Moscheea Husein Bey, cunoscută și ca Moscheea Muzicii.

   Orașul modern Kavala are un aspect unic, care a fost puternic influențat de istoria sa recentă.  Prin urmare, pe străzile orașului, turiștii vor descoperi conace cu arhitectură neoclasică și depozite de tutun. Acestea sunt o dovadă vie a faptului că în secolul trecut, orașul Kavala era dominat de o burghezie bogată. Până nu acum mult timp în urmă, Kavala era supranumit „Mecca Tutunului”, în această industrie activând mii de bărbați și femei. În oraș funcționează și un muzeu dedicat tutunului, pe pereții căruia veți putea admira și fotografii ale lucrătorilor din fabricile de tutun. În cadrul expozițiilor muzeale de aici veți putea admira instrumente legate de producția tutunului, precum și documente de reală importanță. Cultivarea tutunului în Kavala a debutat în primii ani ai secolului al XIX-lea, fiind timp de 150 de ani cea mai importantă ramură industrială, care a făcut ca orașul Kavala să fie extrem de prosper și dezvoltat.  În jurul anului 1918, în orașul Kavala activau 50 de companii de tutun, iar în cele 160 de depozite de tutun munceau circa 14.000 de persoane. Criza economică care a izbucnit în anul 1929, a făcut ca mulți afaceriști să se retragă din industria tutunului, iar Kavala, cel mai important centru al tutunului din Balcani a ajuns în declin.

poza Kavala: istoric și obiective turistice


    În portul orașului Kavala veți regăsi atât clădiri moderne, cât și taverne cu pește. Cea mai importantă locație de pe cuprinsul orașului Kavala este Piața Eleftherias, în timp ce cea mai populară este strada pietonală Megalou Alexandrou, de-a lungul căreia sunt dispuse magazine elegante, cafenele, baruri și un centru comercial, care funcționează într-un fost depozit de tutun. În apropierea Pieței Eleftherias veți descoperi cartierul pitoresc Agios Nikolaos, unde este amplasată biserica omonimă.

  Orașul Kavala se bucură și de prezența unor clădiri importante, cum ar fi Sala Tokos, reședința producătorului de tutun D. Tokos. În perioada 1879-1880, în clădire a funcționat consulatul Italiei. Arhitectura clădirii prezintă elemente otomane, neoclasice și baroce. Veți putea vizita și Vechea Școală de Fete, o clădire neoclasică, în care în prezent funcționează o școală primară. Megali Lesxi este o clădire care datează din anul 1910. În conacul neoclasic funcționează în prezent Biblioteca Municipală. Primăria orașului funcționează într-o clădire din anul 1890, care a fost în trecut reședința comerciantului tutun Pierre Herzog. Sala Wix a fost reședința baronului german Adolf Wix von Zsolna. Depozitul municipal de tutun a fost construit în jurul anului 1900 și combină elemente de arhitectură otomane, neoclasice și baroce.

   Kamares este un apeduct construit în anul 1550, din ordinul sultanului Suleiman al II-lea. Apeductul a fost reconsolidat în secolul al XIX-lea de Mehmet Ali, pentru a alimenta cu apă orașul Kavala. Apeductul are un aspect monumental, măsurând 52 metri înălțime și numărând 60 de arcade. Acropola a fost construită de otomani între anii 1425 și 1530, pe ruinele unei vechi castel bizantin. Castelul din Kavala a fost ridicat în timpul în care în războaie se foloseau încă arme precum arcuri, săbii și săgeți. Când s-a trecut la arme moderne, castelul nu a mai jucat rol de apărare, iar spre începutul secolului al XVIII-lea a jucat rol de închisoare și exil.

poza Kavala: istoric și obiective turistice

    Imaretul este o clădire impresionantă, pe care ar fi păcat să o ratați. A fost ridicată de către Mehmet Ali, drept o donație orașului său natal. Mehmet Ali, conducătorul Egiptului, s-a născut în Kavala. Imaretul este situat în vestul orașului vechi, întinzându-se pe o suprafață de 3500 metri pătrați. A fost reconsolidat de către o familie de comercianți de tutun. Complexul are în componența sa o școală religioasă, printre ultimele școli din Imperiul Otoman, care oferea asistență socială și educațională, spații de rugăciune,  o școală elementară, birouri, bucătării și alte clădiri administrative. Dacă inițial clădirea funcționa în scopuri educaționale și de caritate, în timp rolul său s-a diminuat. Între anii 1902-1923 a funcționat ca fundație de caritate. După schimbul de populație dintre Grecia și Turcia, Imaretul a fost locuit de refugiați. În ultimele trei decade ale secolului al XX-lea, Imaretul a început să decadă. După 22 de luni de renovări, între zidurile acestuia funcționează un hotel de lux. Orașul Kavala este și un important punct de pelerinaj, deoarece apostolul Pavel a poposit aici în timpul călătoriei sale în Europa.

poza Kavala: istoric și obiective turistice

Plaje din regiunea Kavala

Regiunea Kavala se bucură de ape cristaline, linii de coastă întinse, plaje acoperite cu nisip, organizate sau sălbatice, taverne, baruri și numeroase facilități sportive. Date fiind acestea, nimic nu va lipsi din sejurul în Kavala.

Citeste mai mult.

Cele mai interesante locuri pe care le puteți vizita în Kavala

Orașul Kavala este situat în nordul Greciei și este amplasat sub forma unui amfiteatru. Kavala este asemenea unui tărâm de vis, cu o istorie bogată și peisaje senzaționale, care așteaptă să fie descoperite. Orașul situat pe malul Mării Egee este locuit de către 50.000 locuitori și este poartă de acces spre Macedonia de Est. Kavala este situat în golful omonim, vizavi de Insula Thassos, și este împărțit în două zone: Palia Poli, orașul vechi, și Nea Poli, orașul nou.

Citeste mai mult.

Cele mai bune hoteluri din Kavala

 Kavala este o destinație de vacanță ce își răsfață vizitatorii cu plaje scăldate de ape cristaline, situri arheologice ce sunt o dovadă vie a istoriei bogate a regiunii, preparate mediteraneene delicioase și oameni frumoși și primitori.

Citeste mai mult.