Oferte Cazare - Litoral Paralia Katerini (riviera Olimpului), Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Paralia Katerini (riviera Olimpului) 2024

Riviera Olimpului se întinde pe o suprafață de 70 de kilometri de coastă, între orașul Mathoni, în Nord, și Nei Pori, în Sud. În timp ce, de la Est la Vest este înconjurată de Munții Pieria, Olimp și Ossa. Datorită așezării sale geografice, temperaturile din timpul verii nu sunt caniculare, iar apa este caldă, ideală pentru înot. În Katerini Rivera Olimpului, sezonul de plajă începe în luna mai și se sfârșește în a doua jumătate a lunii octombrie. Plajele sale sunt de o frumusețe spectaculoasă fiind acoperite cu nisip fin, iar apa mării de un albastru cristalin oferă un plus de frumusețe, făcând din Riviera Olimpului o destinație de poveste. Peisajul este completat de dealurile împădurite cu pini, măslini, dar și viță de vie. 

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Paralia Katerini (riviera Olimpului) 2024 face parte din Grecia.

In regiunea Paralia Katerini (riviera Olimpului) sunt 313 hoteluri, din care 6 hoteluri de 5 stele, 27 de hoteluri de 4 stele, 144 de hoteluri de 3 stele, 99 de hoteluri de 2 stele, 37 de hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Paralia Katerini (riviera Olimpului) 2024

Filtreaza hotelurile din Paralia Katerini (riviera Olimpului) pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Paralia Katerini (riviera Olimpului) pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Akropol incepand cu 437.00 €
Plecare 14 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
In Plaka Litochoro sunt 92 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 23 de hoteluri de 4 stele, 49 de hoteluri de 3 stele, 13 hoteluri de 2 stele, 4 hoteluri de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Poseidon Palace incepand cu 772.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Porto Marine incepand cu 478.00 €
Plecare 10 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ouzas Luxury incepand cu 306.00 €
Plecare 27 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Platon Hotel incepand cu 567.00 €
Plecare 25 Mai 2024, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Evdion incepand cu 497.00 €
Plecare 4 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel To Palio Litohoro incepand cu 619.00 €
Plecare 20 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Olympus Villas incepand cu 1,391.00 €
Plecare 4 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Sun Studios Pieria incepand cu 393.00 €
Plecare 6 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Paralia Katerini (riviera Olimpului), sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe în Katerini Riviera Olimpului

          Deși este cunoscută datorită unor stațiuni ca Paralia Katerini, Olympiaki Akti, Plaletamonas și Leptokarya, regiunea are mult mai multe de oferit, suprizându-și turiștii cu numeroase locații superbe, ideale pentru o vacanță pe teritoriul elen. Paralia Katerini este supranumită și perla Rivierei Olimpului, încântându-și turiștii cu plaje premiate cu distincția Blue Flag, taverne tradiționale și o multitudine de hoteluri. Este situată în apropierea orașului Salonic și a arhicunoscutului Munte Olimp. De asemenea, stațiunea este faimoasă pentru nisipul său fin și auriu. Denumirea stațiunii este dată de o combinație dintre numele micului Port Paralia, situat în Sud-Estul Greciei, cu cel al orașului Katerini, capitala prefecturii Pieria. Stațiunea cuprinde două plaje distincte aflate la mică distanță una de cealaltă, astfel încât în rândul turiștilor trec adesea drept o singură plajă. Stațiunea măsoară o linie de coastă de aproximativ 3 kilometri. Paralia Katerini este foarte populară în rânul familiilor cu copii, aici micuții putând să învețe să înoate și să se distreze într-un parc acvatic situat chiar în apropierea plajei. De asemenea, cei care doresc să practice anumite sporturi nautice au la dispoziție centre specializate. În stațiune este prezentă și o pistă de karting, disponibilă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Stațiunea este faimoasă și pentru localurile sale de noapte, cluburile și barurile fiind situate de cele mai multe ori direct pe plajă.

Paralia Katerini nu este lipsită nici de obiective turistice. În Paralia veți putea admira o biserică închinată Sfintei Parascheva, construită în anul 1993. Biserica este măreață, fiind una dintre cele mai frumoase construcții din stațiune. Clipe relaxante veți putea petrece și în parcul din Katerini. Parcul este foarte bine întreținut și abundă de vegetație, astfel că va fi o plăcere să petreceți timp pe aleile sale umbroase. De asemenea, aici sunt prezente numeroase fântâni arteziene și un teatru de vară.


 

poza Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe  în Katerini Riviera Olimpului


Olympiaki Akti cunoscută și sub numele de Olympic Beach este o stațiune micuță care se situează în preferințele turiștilor români. Stațiunea este situată la o distanță de aproximativ 3 kilometri de Paralia Katerini, aici găsindu-se o plajă premiată cu Blue Flag. Olympiaki Akti dispune de multiple cafenele și taverne și pune la dispoziția turiștilor și o zonă de camping. O altă stațiune renumită din zonă este Stațiunea Platamonas. Aceasta este destinația perfectă pentru cei care vor să petreacă o vacanță liniștită, însă în același timp doresc să beneficieze de toate facilitățile necesare unui sejur confortabil. De asemenea, turiștii stațiunii pot admira și fortăreața omonimă, ridicată în secolul al XIII-lea. Construcția se înalță  pe o colină ce oferă o priveliște încântătoare. Leptokarya este una dintre cele mai populare și aglomerate stațiuni ale rivierei. Este situată la doar 25 kilometri de Katerini și numără aproximativ 4000 de locuitori. Plaja stațiunii este acoperită cu nisip fin și amenajată cu șezlonguri, umbreluțe și baruri. Turiștii pot vizita și cele câteva siteuri arheologice prezente în zonă, dar și peștera aflată în imediata apropiere a stațiunii.

Alte obiective turistice ce nu ar trebui ratate dacă ajungeți pe Riviera Olimpului sunt orășelele și satele din zonă. Litochoro este unul dintre cele mai frumoase orașe ale rivierei. Orașul este amplasat la poalele Muntelui Olimp  și se face remarcat prin frumusețea peisajelor sale. Localitatea este străbătută de străduțe înguste și pietruite ce îi oferă un farmec autohton. Cadrul este completat de căsuțele vechi, ce stau mărturie în calea trecerii timpului.  Litochoro dispune de câteva cafenele și restaurante și are și plaje proprii.

Situat la doar câțiva kilometri depărtare de Paralia veți descoperi orașul Katerini. Acesta însumează aproximativ 57.000 de locuitori și este capitala regiunii Pieria. Orașul este foarte bine dezvoltat, dispunând de numeroase magazine, cafenele, restaurante, baruri și alte facilități. La doar 15 kilometri de oraș este localizat satul Dion, celebru deorece aici este situat sanctuarul lui Zeus.


poza Bucurați-vă de farmecul unei vacanțe  în Katerini Riviera Olimpului

 

De asemenea, în sejurul dumneavoastră puteți vizita și sătucurile din zonă. Satul Korinos, situat la doar câțiva kilometri depărtare de Katerini și Paralia Katerini, este o destinație cochetă, ideală pentru cei care preferă locațiile mai puțin aglomerate. Un alt sătuc la fel de draguț este și satul Makriyalos. Satul Paralia Skotinis are doar 67 de locuitori și este situat la doar câțiva kilometri de Muntele Olimp. Cu toate acestea, în sat se găsesc mai multe hoteluri, precum și câteva restaurante și hoteluri. Localitatea are și o plajă proprie, de dimensiune medie, acoperită cu nisip fin.

 

Optați pentru o vacanță de Paște relaxantă în Katerini Riviera Olimpului

Paștele, prilejuit de Învierea lui Iisus Hristos, este considerat în Grecia cea mai importantă sărbătoare religioasă de peste an, simbolizând triumful vieții și al speranței. De asemenea, este un prilej potrivit pentru ca familiile să se reunească și să sărbătorească, cu muzică, mâncare tradițională și multă veselie.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur, de Revelion, reconfortant în Katerini Reviera Olimpului

 Revelionul este un bun prilej pentru a vă bucura de un sejur relaxant, care să pună capăt oboselii acumulate pe parcursul anului și care să vă ajute să începeți un an nou cu bateriile încărcate, astfel încât să puteți face față tuturor provocărilor. În cazul în care anul acesta doriți să petreceți un sejur de Revelion în Katerini Reviera Olimpului, ați luat una dintre cele mai bune decizii.

Citeste mai mult.

Sejur Riviera Olimpului: ocazia perfectă de a face mai mult sport

Deși cei mai mulți dintre noi alegem să mergem într-o vacanță pentru a ne relaxa și pentru a descoperi locuri noi, o vacanță nu se rezumă însă doar la atât. O vacanță este o perioadă de timp ideală pentru a descoperi sporturi noi sau pentru a începe practicarea unui sport de mult avut în vedere. Nu trebuie să vă stabiliți un program riguros, doar sunteți în vacanță. Cu toate acestea, vă puteți bucura de ceva activități fizice, iar faptul că ați schimbat mediul poate fi de bun augur.

Citeste mai mult.

Atracții turistice care vor face ca vacanța petrecută în Riviera Olimpului să fie una memorabilă

Riviera Olimpului este o destinaţie de vacanţă care cuprinde mai multe elemente ce vă vor fascina şi vă vor determina să vă doriţi să reveniţi în staţiunile de la poalele legendarului Munte Olimp cât mai repede posibil. Aici turiştii se vor putea bucura de plaje întinse şi însorite, peisaje montane spectaculoase, vegetaţie bogată şi luxuriantă și livezi întinse de măslini.

Citeste mai mult.