Santorini - paradisul amatorilor de sporturi nautice

     Santorini este locul perfect pentru cei care iubesc să se bucure de scufundări, deoarece această insulă nu doar că se bucură de plaje minunate, ci și în ceea ce privește mediul subacvatic vă va încânta cu desăvârșire. Adesea, se consideră că Santorini este cel mai potrivit loc pentru scufundări de pe întreg cuprinsul Greciei. Împătimiții acestui sport nautic vor putea descoperi mediul subacvatic în unele dintre cele mai interesante locații, precum epava Taxiarchis, Capul Tripti din Thirasia și Palia Kameni. În Kamari și Perissa sunt concentrate cele mai numeroase stații de închiriere a echipamentelor necesare practicării sporturilor nautice. Pe lângă scuba daving, aici veți putea practica și jet ski și paddleboarding. Santorini este o insulă de o frumusețe incredibilă, bucurându-se de numeroase plaje și golfulețe ce abia așteaptă să fie descoperite. Pentru aceasta fie închiriați o ambarcațiune și navigați în jurul coastelor, fie optați pentru un caiac, acesta din urmă oferindu-vă mai multă flexibilitate.

     Fiind o destinație de vacanță atât de populară, în Santorini există numeroase centre care oferă echipamente și instructaj în vederea practicării sporturilor nautice. Acestea sunt amplasate pe cele mai populare plaje ale insulei, precum Kamari, Perissa, Perivolos și Oia. Astfel încât în zilele în care statul pe plajă și în apă vi se pare plictisitor, să vă puteți condimenta vacanța cu activități pline de adrenalină. în cadrul acestor centre veți putea practica de la jet ski la paddleboarding. Printre cele mai apreciate astfel de centre se numără: Extrem Water Sports (Perivolos), Wawe Sports (Perivolos), 3sx Sports (Kamari), Crazy Watersports (Perivolos), Nemely (Kamari) şi Santorini SUP (Oaia).

 Insula Santorini poza

     Funcţionând de peste 20 de ani, Extrem Water Sports își încântă vizitatorii cu multiple posibilități de practicare a sporturilor nautice și diverse alte activități pe mare. Instructorii oferă cursuri atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați. Aici, turiștii vor putea alege dintre parasailing, jet ski safari, ski nautic, plimbări cu banana și altele. De asemenea, vă puteți rezerva croaziere private în jurul Insulei Santorini, în care să explorați frumusețile ascunse ale mării. Wawe Sports a fost înființat în anul 1994 și este amplasat pe plaja Perivolos. Clubul oferă o varietate de sporturi acvatice extreme, precum și plimbări relaxante și distractive. Unul dintre cele mai populare sporturi ce poate fi practicat aici este parasailing-ul. Nimic nu se poate compara  cu bucuria de a te înălța la peste 100 de metri deasupra mării, de unde poți admira unele dintre cele mai uimitoare vederi asupra insulei vulcanice. Parasailing-ul seara este deosebit de popular, deoarece vă permite să vă bucurați de faimoasele apusuri de soare din Santorini. Dacă sunteți în căutarea unui mod distractiv de vă menține în formă, pentru ca toate alimentele delicioase pe care le-ați consumat să nu-și pună amprenta asupra siluetei dumneavoastră, atunci 3sx Sports este varianta ideală. Veți avea posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de sporturi nautice, precum surfing, caiac, SUP, jet ski și altele. Crazy Watersports Santorini este un centru ce funcționează începând cu anul 2005 și include antrenori calificați în Marea Britanie și Grecia. Centru vă va oferi cele mai moderne echipamente pentru ca dumneavoastră să vă puteți distra de minune. În cadrul Crazy Watersports Santorini vă puteți bucura de plimbări cu jet ski-ul, parasailing, hoverboard și flyboard.

 Insula Santorini poza

Insula Santorini: hoteluri care dispun de piscine și centru spa

Poate vă întrebați de ce tot mai mulți turiști optează pentru unități de cazare care să dispună și de piscină exterioară, atunci când plaja este situată la doar câteva minute de hotel. Hoteluri cu piscine exterioare nu sunt doar un moft, ci sunt extrem de utile.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Revelion în Insula Santorini

Santorini este o destinație de vacanță care de cele mai multe ori este asociată cu anotimpul cald, cu marea, soarele și activitățile specifice sejururilor estivale, însă insula este perfectă și pentru a vă petrece sejurul de Revelion. Recomandăm acest lucru, deoarece peisajele sunt unice și fermecătoare, temperatura medie se situează între 10-15 grade Celsius, umiditatea ridicată fiind cea care vă poate cauza ceva probleme.

Citeste mai mult.

Paștele în Santorini: o experiență uimitoare

Unul din momentele cele mai bune pentru a vizita Insula Santorini este perioada Sărbătorilor Pascale. În timpul sejurului petrecut în insulă veți putea descoperi minunatele tradiții din Vinerea Mare, care sunt păstrate cu sfințenie mai ales în satul Pyrgos.

Citeste mai mult.

Descoperiți atmosfera magică de care este învăluită Insula Santorini în perioada Crăciunului

Insula Santorini este cu totul încântătoare în timpul anotimpului rece, când nu mai este vizitată de mulțimi de turiști. Pretutindeni domnește o atmosferă liniștită și romantică, pe care, din păcate, nu o veți regăsi în timpul anotimpului estival.

Citeste mai mult.

Viața de noapte în stațiunile din Insula Santorini

 Insula Santorini este faimoasă pentru o mulțime de lucruri, printre care: vulcanul,  caldera, apusurile de soare și multe altele. Deși, poate că la prima vedere n-ar părea, dar printre atracțiile insulei se situează și viața de noapte. Pe cuprinsul Insulei Santorini există o multitudine de locuri în care vă puteți distra și puteți să vă bucurați de băuturile preferate. Puteți alege dintre localuri foarte aglomerate,  localuri cu o atmosferă romantică

Citeste mai mult.

Descoperiți cele mai populare plaje ale Insulei Santorini

Plajele din Santorini sunt acoperite cu nisip vulcanic şi pietricele, iar cele mai multe dintre ele se bucură de peisaje spectaculoase. Deşi Santorini nu se bucură de plaje cu nisip fin, insula atrage mii de turişti, care vin aici pentru a înota în apa limpede  a mării. Nisipul fiind grosier nu tulbură claritatea apei. În plus, majoritatea celor care aleg un sejur în Santorini sunt atraşi, în special, de peisaje, posibilitatea de a practica drumeţii şi de a se bucura de o viaţă de noapte animată, plaje nefiind situate în topul atracțiilor insulei.

Citeste mai mult.