Paștele în Santorini: o experiență uimitoare

  Unul din momentele cele mai bune pentru a vizita Insula Santorini este perioada Sărbătorilor Pascale. În timpul sejurului petrecut în insulă veți putea descoperi minunatele tradiții din Vinerea Mare, care sunt păstrate cu sfințenie mai ales în satul Pyrgos. Indiferent unde veți alege să vă cazați, vă veți putea bucura de preparate delicioase, specifice zonei. Indiferent de cât de religios sunteți, cu siguranță vă veți bucura să observați tradițiile specifice Insulei Santorini. Tradițiile din insulă sunt asemănătoare celor din spațiu ortodox și complet diferite de cele din vestul Europei. Paștele este cea mai importantă sărbătoare religioasă a grecilor, mult mai importantă decât Crăciunul, iar de asta pregătirile pentru sărbătorirea lui sunt extrem de intense. În Vinerea Mare, în fiecare localitate din Santorini, se organizează procesiuni numite epitafios. Pentru a vă bucura din plin de această experiență vă recomandăm să petreceți Vinerea Mare în satul Pyrgos, unde, pe acoperișuri, se aprind multiple focuri. În Sâmbăta Mare, întreaga comunitate se adună la biserică, iar după ce iau lumina sfântă, se adună în jurul mesei, unde se servește o ciorbă preparată din organele interne ale mielului. În prima zi de Paște, în mod obișnuit se consumă miel la grătar. La fel ca noi, cu ocazia Paștelui, grecii vopsesc ouă în roșu. În perioada antică, oul era simbolul fertilității, al vieții și al renașterii. După cum bine se știe, la începutul său, Biserica a adoptat o serie de obiceiuri și simboluri păgâne. Creștinii din Santorini, în Joia Mare, joacă un joc numit Tsougrisma. Tsougrisma se joacă în doi, constând în tradiționala ciocnire a celor două ouă. Se crede că cel care reușește să spargă oul adversarului va avea noroc pe parcursul întregului an.
    Un lucru pe care trebuie să-l încercați în cazul în care alegeți să petreceți un sejur de Paște în Santorini este să luați parte la slujbele din Săptămâna Mare, intrați într-o biserică și relaxați-vă. Cu toate că cel mai probabil nu veți înțelege nimic din ce rostește preotul, cu siguranță vă va înconjura un sentiment de liniște și pace. Vinerea Mare este zi de doliu în Santorini și în întreaga lume creștin-ortodoxă. Satul Pyrgos Kallistis, numele căruia în traduce înseamnă cel mai frumos turn, a fost capitala Insulei Santorini timp de mai multe secole. În anul 1995, a fost declarat așezare protejată de către lege. Localitatea este foarte bine conservată, astfel încât veți putea admira o parte din istoria secolului al XV-lea a insulei. O simplă plimbare pe străzile sale vă va transpune într-o epocă de mult apusă. Pyrgos este situat pe un versant stâncos, fapt ce vă oferă priveliști nemaipomenite asupra întregii insule. În Vinerea Mare, aici are loc un obicei pe care credem că ar fi păcat să-l ratați. Sătenii aprind mii de cutii de aluminiu, umplute cu materiale inflamabile. Acestea sunt poziționate pe acoperișurile fiecărei case, a fiecărei biserici și pe acoperișurile tuturor instituțiilor din sat. Astfel, așezarea capătă un aspect de neuitat. Mulți turiștii vizitează Santorini doar pentru a putea asista la acest eveniment. Întregul sat este luminat, în timp ce cortegiul cu epitaful străbate străzile înguste, fiind urmat de sute de credincioși care țin în mâini lumânări aprinse. Sâmbătă noaptea, în apropiere de miezul nopții, toată lumea se strânge la biserică pentru a împărtăși bucuria învierii lui Iisus Hristos. De pe masa tradițională de Paște nu poate lipsi mielul, care, în funcție de zonă, este preparat într-un alt mod.

 Insula Santorini poza

    În cazul în care v-am stârnit curiozitatea, ne-am gândit să vă sugerăm și o serie de hoteluri pe care să le aveți în vedere, astfel încât experiența dumneavoastră să fie cu adevărat de neuitat. Peentru turiștii care doresc să aibă acces la servicii ireproșabile recomandăm: Costa Grand Resort&spa, care pune la dispoziția oaspeților săi piscină exterioară, camere spațioase, dotate cu aer condiționat, TV cu ecran plat, facilități ceai/cafea, seif și baie cu duș. Unitatea de cazare dispune și de un restaurant, în cadrul căruia vă veți putea bucura de delicii mediteraneene. Turiștii care optează pentru cazare în cadrul Hotelul Nano Suites Santorini, din Santorini, vor avea acces la cameră pentru bagaje, parcare, serviciu de transfer, închiriere auto, birou de turism și servicii de concierge. De o gamă largă de facilități și servicii se vor bucura și turiștii care vor opta pentru cazare în cadrul Hotel Cavo Bianco. Aceștia vor dispune de piscină exterioară, centru wellness, sală de fitness, servicii de masaj, terasă, grădină, restaurant, bar, snack bar, birou de turism, servicii de concierge, spălătorie, închiriere auto și altele. Hotel Astro Palace Suites And Spa este o unitate de cazare de 5 stele, care dispune de piscină în aer liber, restaurant, centru fitness și 44 de camere bine echipate. 

 Insula Santorini poza

    Rk Beach Hotel este dispus în centru stațiunii Kamari, la o distanță de 3 kilometri de Aeroportul Național Thira din Santorini. Printre facilitățile oferite de către această unitate de cazare se numără: restaurant, snack bar, bar, piscină cu jacuzzi, închiriera autovehicule, schimb valutar, birou de turism, parcare și cameră de bagaje. Alesahne Beach Hotel este o unitate de cazare dotată cu restaurant, piscină exterioară și bar. Hotel Sellada Beach este o unitate de cazare dispusă pe plaja Perissa din Insula Santorini. Unitatea de cazare dispune de piscină, restaurant, snack bar, terasă, grădină și seif. În plus, turiștii cazați aici se vor bucura și de servicii de înfrumusețare, cameră de depozitare a bagajelor, birou de turism, serviciu de transfer și închiriere auto. Printre hotelurile recomandate de către noi se numără și: Hotel Afroditi Venus Beach, Erato Apartments, Santo Miramare Resort, Hotel Blue Suites, Hotel Aegean View, Hotel Rose Bay,Hotel On The Cliff, Villa Odyssey, Hotel Perissa Bay, Iris Boutique Hotel, Hotel Blue Sea și altele. 

 

Insula Santorini: hoteluri care dispun de piscine și centru spa

Poate vă întrebați de ce tot mai mulți turiști optează pentru unități de cazare care să dispună și de piscină exterioară, atunci când plaja este situată la doar câteva minute de hotel. Hoteluri cu piscine exterioare nu sunt doar un moft, ci sunt extrem de utile.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur de Revelion în Insula Santorini

Santorini este o destinație de vacanță care de cele mai multe ori este asociată cu anotimpul cald, cu marea, soarele și activitățile specifice sejururilor estivale, însă insula este perfectă și pentru a vă petrece sejurul de Revelion. Recomandăm acest lucru, deoarece peisajele sunt unice și fermecătoare, temperatura medie se situează între 10-15 grade Celsius, umiditatea ridicată fiind cea care vă poate cauza ceva probleme.

Citeste mai mult.

Descoperiți atmosfera magică de care este învăluită Insula Santorini în perioada Crăciunului

Insula Santorini este cu totul încântătoare în timpul anotimpului rece, când nu mai este vizitată de mulțimi de turiști. Pretutindeni domnește o atmosferă liniștită și romantică, pe care, din păcate, nu o veți regăsi în timpul anotimpului estival.

Citeste mai mult.

Viața de noapte în stațiunile din Insula Santorini

 Insula Santorini este faimoasă pentru o mulțime de lucruri, printre care: vulcanul,  caldera, apusurile de soare și multe altele. Deși, poate că la prima vedere n-ar părea, dar printre atracțiile insulei se situează și viața de noapte. Pe cuprinsul Insulei Santorini există o multitudine de locuri în care vă puteți distra și puteți să vă bucurați de băuturile preferate. Puteți alege dintre localuri foarte aglomerate,  localuri cu o atmosferă romantică

Citeste mai mult.

Descoperiți cele mai populare plaje ale Insulei Santorini

Plajele din Santorini sunt acoperite cu nisip vulcanic şi pietricele, iar cele mai multe dintre ele se bucură de peisaje spectaculoase. Deşi Santorini nu se bucură de plaje cu nisip fin, insula atrage mii de turişti, care vin aici pentru a înota în apa limpede  a mării. Nisipul fiind grosier nu tulbură claritatea apei. În plus, majoritatea celor care aleg un sejur în Santorini sunt atraşi, în special, de peisaje, posibilitatea de a practica drumeţii şi de a se bucura de o viaţă de noapte animată, plaje nefiind situate în topul atracțiilor insulei.

Citeste mai mult.

Santorini - paradisul amatorilor de sporturi nautice

Fiind o destinație de vacanță atât de populară, în Santorini există numeroase centre care oferă echipamente și instructaj în vederea practicării sporturilor nautice. Acestea sunt amplasate pe cele mai populare plaje ale insulei, precum Kamari, Perissa, Perivolos și Oia.

Citeste mai mult.