Oferte Cazare - Litoral Chania, Creta, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Chania 2024

Printre cele mai interesante atracții ale orașului Chania se situează portul venețian, plajele nisipoase, scăldate de apele Mării Mediterane și mâncarea tradițională. Chania nu se rezumă însă doar la atât, astfel încât este aproape imposibil să-i descoperiți toate atracțiile în timpul unui singur sejur. Cea mai importantă locație a regiunii este Chania Town, un oraș puternic influențat de stilul venețian, la tot pasul întâlnindu-se clădiri vechi, fapt cel situează în topul celor mai pitorești orașe de pe cuprinsul Insulei Creta. La fel ca multe ale orașe ale Greciei și Chania Town este compus din două zone distincte: orașul vechi și orașul nou.

Citeste mai mult

Litoral Chania 2024 face parte din regiunea Creta din Grecia.

In Chania sunt 62 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 29 de hoteluri de 3 stele, 15 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Chania 2024

Filtreaza hotelurile din Chania pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Chania pe baza tipului de masa:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Chania, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Chania - petreceți un sejur în una dintre cele mai pitorești zone ale Cretei

     Cea mai mare parte a turiștilor sunt atrași de farmecul orașului vechi, acesta fiind înțesat de străduțe înguste de piatră, case cu vechimi de sute de ani, unități de cazare cochete, taverne tradiționale și magazine de suveniruri. Vă sfătuim să nu vă uitați aparatul foto acasă, deoarece aici veți descoperi colțuri extrem de fotogenice. Pe teritoriul orașului veți putea admira fortăreața Kastelli, care datează din anul 1629, aici fiind găzduit în prezent Muzeul Naval din Chania, și fortăreața Firka. Printre cele mai interesante lăcașuri de cult ale orașului se situează: Agios Rokkos, Agios Nikolaos și Agios Anargyrioi. Între zidurile Bisericii Sfântul Francisc este amplasat Muzeul de Arheologie. Alte locuri ce merită atenția dumneavoastră sunt reprezentate de Piața Publică a orașului, Grădinile Publice, Arhivele Istorice ale Cretei și Casa Memorială a lui Eleftherios Venizelos.

     Regiunea Chania are în componența sa mai multe orașe și sate, astfel încât aveți multe opțiuni pentru excursii de o zi. Sfakia se situează în topul preferințelor turiștilor, fiind un oraș încărcat de istorie, care nu a fost încă asaltat de turismul de masă. Sfakia este situat la circa 72 kilometri de Chania Town, situat pe o colină de unde vă puteți bucura de priveliști minunate spre golf. Cea mai mare parte a locuitorilor acestui oraș se ocupă cu creșterea caprelor și cu pescuitul, multe din tavernele locale având meniuri pe bază de pește. Cele mai multe localuri, taverne și cafenele sunt situate în zona portului. Aici se află și plaja locală, un loc ideal pentru înot și băi de soare.

poza Chania - petreceți un sejur în una dintre cele mai pitorești zone ale Cretei

     La 80 de kilometri de Chania Town veți descoperi stațiunea Paleochora, o stațiune destul de populară în rândul turiștilor. Plajele din Paleochora oferă turiștilor condiții prielnice, acestea fiind protejate de vânturi, fiind acoperite cu nisip fin și dispunând de multiple facilități. După o zi petrecută pe plajă turiștii vor putea vizita fortăreața venețiană Selino, construită în anul 1820, care în prezent este destul de bine conservată.  O altă destinație încântătoare a Chaniei este și Kolimbari, un sat de vacanță situat la doar 24 de kilometri de capitala regiunii. Punctul central al acestei așezări este reprezentat de un micuț port, în care acostează iahturi și bărci de pescuit. În zona portului sunt amplasate câteva localuri în care veți putea servi masa și o serie  de unități de cazare.  Nici acest sat nu este lipsit de obiective turistice, aici fiind amplasată Mănăstirea Hodegetria, care datează din secolul al XVII-lea. Pasionaților de istorie le recomandăm să viziteze muzeul și biblioteca din cadrul acesteia. Satul Kalives este o așezare cu un farmec pitoresc, fiind situată la 20 de kilometri de Chania Town. Locul acesta este frecventat în special de către familiile copii. Satul își încântă vizitatorii prin prezența plajei lungi și nisipoase, a varietății de oferte de cazare, dar și a farmecului arhitectural de care se bucură partea veche a satului. În centrul satului Kalives veți putea admira o moară de vânt veche.

     Platanias este una dintre cele mai întinse și populare stațiuni turistice de pe teritoriul Chaniei. Turiștii vor putea alege dintre multiple unități de cazare, ce se potrivesc tuturor gusturilor și bugetelor. Plaja de aici este deosebit de frumoasă și bine amenajată, de-a lungul său găsindu-se numeroase taverne, magazine, baruri și cluburi în care puteți petrece clipe minunate. În unele zile este posibil ca marea să fie ușor agitată, dar asta nu durează mult.

poza Chania - petreceți un sejur în una dintre cele mai pitorești zone ale Cretei

      Cel de-al doilea oraș ca mărime din regiunea Chania este orașul Kissamos, acesta fiind situat la 41 de kilometri distanță de capitală, într-o zonă deosebit de fertilă. Prin urmare, mare parte a locuitorilor săi se îndeletnicesc cu agricultura și comerțul, vinul produs aici fiind renumit în întreaga regiune. Orașul dispune de o plajă proprie îmbrăcată cu nisip auriu și pietriș. În ciuda trecerii timpului orașul nu și-a pierdut specificul tradițional. Turiștii vor putea admira aici ruinele unei fortărețe venețiene, mai multe lăcașuri de cult și clădiri cu arhitectură deosebită. Numeroase feribot-uri pleacă din portul orașului, îndreptându-se spre Gythion, Peleponezia și Kythira.

Un alt oraș impresionant din regiunea Chania este Frangokastello. Acesta și-a luat numele de la castelul de pe plajă, ce datează din anul 1371, fiind construit de către venețieni. În trecut acesta avea menirea de a apăra orașul de corsari. În prezent, castelul atrage an de an mii de vizitatori în oraș. Castelul este încă foarte prezent în conștiința locală, aici având loc bătălia de la Frangokastello din anul 1828. Cretanii au reușit să-i învingă pe turci, măcelărind o mare parte a trupelor acestora. În timpul acestor lupte o parte a castelului a fost distrusă. Deși au trecute sute de ani, în data de 17 mai, când se aniversează victoria cretanilor, se crede că pe străzile orașului este organizată o procesiune, o mulțime de bărbați îmbrăcați în negru, traversând distanța dintre Biserica Agios Charalambos și castel. Odată cu răsăritul soarelui bărbații dispar în mod miraculos. Fenomenul poartă numele de Drosoulites și durează în jur de 10 minute. Orașul Frangokastello este situat la aproximativ 80 de kilometri de Chania Town, într-o zonă plată, de câmpie, ce este înconjurată de munți înalți.

Printre cele mai apreciate plaje ale regiunii Chania se situează: Elafonisi, Falassarna și Balos. Multe dintre plajele din Chania sunt acoperite cu nisip fin, sunt destul de întinse și sunt premiate cu Blue Flag. 


poza Chania - petreceți un sejur în una dintre cele mai pitorești zone ale Cretei

Recomandări de cazare în Chania

Chania este capitala prefecturii omonime și al doilea oraș ca mărime din Creta, numărând circa 60.000 de locuitori.  Deși este un oraș extrem de dezvoltat din punct de vedere turistic, Chania a reușit să-și conserve și specificul tradițional. Datorită acestui lucru, Chania se situează în topul celor mai frumoase orașe grecești, fiind totodată cel mai pitoresc oraș din Creta. 

Citeste mai mult.

Alegeți plajele din regiunea Chania și bucurați-vă de băi de soare prelungite și sesiuni de înot

    Regiunea Chania se bucură de numeroase plaje acoperite cu nisip și pietriș, printre cele mai populare întinderi de nisip din zonă situându-se: Balos,  Falassarna și Efalonissi. De altfel, plajele Insulei Creta sunt considerate de către mulți ca fiind cele mai frumoase plaje din Grecia, deoarece sunt liniștite, cu peisaje exotice, ape cristaline și nisip extrem de fin. De-a lungul coastei Chaniei veți descoperi mai multe plaje, care, datorită calităților sale, au fost distinse cu blue flag.

Citeste mai mult.