Alegeți plajele din regiunea Chania și bucurați-vă de băi de soare prelungite și sesiuni de înot

      Regiunea Chania se bucură de numeroase plaje acoperite cu nisip și pietriș, printre cele mai populare întinderi de nisip din zonă situându-se: Balos,  Falassarna și Efalonissi. De altfel, plajele Insulei Creta sunt considerate de către mulți ca fiind cele mai frumoase plaje din Grecia, deoarece sunt liniștite, cu peisaje exotice, ape cristaline și nisip extrem de fin. De-a lungul coastei Chaniei veți descoperi mai multe plaje, care, datorită calităților sale, au fost distinse cu blue flag. Aveți atât de multe opțiuni încât este practic imposibil să nu descoperiți o plajă care să se potrivească perfect dorințelor dumneavoastră. Plaja Balos este situată la circa 60 de kilometri de Chania Town și este considerată ca fiind una dintre cele mai spectaculoase plaje din zonă. Aceasta se asemănă foarte mult cu o lagună, fiind acoperită cu nisip fin de culoare albă și fiind scăldată de ape cristaline. De pe această plajă vă puteți bucura de priveliști spectaculoase către Insula Gramvoussa, unde este situat un castel venețian. Plaja Balos nu dispune de niciun fel de amenajări, dar nisipul fiind atât de fin va fi o adevărată plăcere să vă așezați direct pe el. Atmosfera de pe această plajă este destul de boemă și romantică, fiind ideală pentru cupluri.

 Creta Chania poza

     Elafonissi este o insuliță la care puteți ajunge pin intermediul unui recif, care poate fi traversat doar atunci când marea este foarte calmă. Această întindere de nisip este situată la 82 de kilometri distanță de Chania Town, accesul spre plajă fiind destul de facil, fie că se face cu barca din Paleochora, fie cu mașina din satul Vathi. Peisajul de aici este paradisiac, plaja fiind îmbrăcată cu nisip de culoare roz, care în contrast cu apa mării va crea imagini hipnotizante. Turiștii care vor să petreacă timp pe această plajă au posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele și, deși nu există unități de cazare, puteți veni cu cortul. La 58 de kilometri de capitala regiunii Chania veți descoperi plaja Falassarna, o plajă care se bucură de o popularitate extrem de mare în rândul turiștilor. Coasta este îmbrăcată cu un strat de nisip auriu și este scăldată de apele turcoaz ale mării. Pe plajă sunt prevăzute câteva umbrele și șezlonguri, dar ca să aveți acces la acestea trebuie să ajungeți de dimineață aici, deoarece apoi plaja se aglomerează. Plaja Falassarna este una dintre cele mai curate plaje ale Greciei, turiștii putând admira de aici unele dintre cele mai spectaculoase apusuri. În zilele în care suflă vântul, marea poate deveni destul de agitată, în aceste zile fiind mai bine să nu vă aventurați în apă.

 Creta Chania poza

     Pachia Ammos, situată la 80 de kilometri de orașul Chania, este o plajă bine amenajată, unde turiștilor li se pun dispoziție șezlonguri și umbrele. Datorită condițiilor naturale și a calității serviciilor oferite clienților plaja a fost premiată cu Blue Flag. Plaja Ammos este acoperită cu nisip fin, iar apa mării este clară și curată, dar în zilele în care suflă vântul poate deveni destul de agitată. Plaja se recomandă, în special, familiilor și cuplurilor. De o plajă deosebit de frumoasă se bucură și satul de vacanță Sfakia. Plaja de aici este destul de micuță, fiind acoperită cu pietriș. Plaja este scăldată de ape cristaline, iar turiștii care vor să se bucure de băi de soare vor putea dispune de șezlonguri și umbrele. Turiștii care optează pentru cazare în Chania Town și nu doresc să se îndepărteze prea mult de oraș, se pot bucura de soare pe plaja Loutraki. Aceasta este situată doar la 12 kilometri depărtare de oraș și se dovedește a fi ideală pentru copii, deoarece este ferită de vânturi. Tot în apropiere de Chania Town, mai precis la 7 kilometri de capitala regiunii, se află plaja Souda. Această plajă este populară și în rândul turiștilor, dar și a locuitorilor Chaniei. Plaja este dotată și șezlonguri și umbrele, fiind potrivită pentru băi de soare prelungite și sesiuni de înot. În apropiere de aceasta veți găsi și câteva taverne cu specific pescăresc unde puteți servi masa.

 Creta Chania poza

Recomandări de cazare în Chania

Chania este capitala prefecturii omonime și al doilea oraș ca mărime din Creta, numărând circa 60.000 de locuitori.  Deși este un oraș extrem de dezvoltat din punct de vedere turistic, Chania a reușit să-și conserve și specificul tradițional. Datorită acestui lucru, Chania se situează în topul celor mai frumoase orașe grecești, fiind totodată cel mai pitoresc oraș din Creta. 

Citeste mai mult.