Insula Lefkada, supranumită bijuteria Mării Ionice, este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Grecia. Turiștii sunt atrași cu precădere de frumusețea și calitatea plajelor sale, multe fiind premiate cu blue flag, dar și de satele tradiționale, care păstrează, în ciuda trecerii timpului, o atmosferă specială, bucatele tradiționale fiind un alt motiv ce îi îndeamnă pe mulți turiști să-și petreacă vacanța în Lefkada. De altfel, pe cuprinsul insulei veți descoperi o multitudine de localuri unde vă puteți bucura de preparate specifice bucătăriei locale ce vă vor încânta papilele gustative cu arome irezistibile.
Puteți alege să vă petreceți vacanța în Nidiri, un orășel pitoresc, situat la circa 17 kilometri de Lefkada Town. Aici turiștii vor putea admira două cascade cu apă cristalină. În acest orăşel veţi putea servi masa într-unul dintre localurile boeme, unde vă veți bucura de o atmosferă încântătoare și preparate pe măsură. Olive Tree este unul dintre cele mai frecventate restaurante din oraș, situat într-o livadă de măslini, de unde și numele localului. Deși locația are un aer modern, aici vă vor fi servite preparate tradiționale grecești și preparate pe bază de pește și fructe de mare. Printre specialități restaurantului se numără caracatița la grătar cu diferite sosuri, preparate pe bază de creveți sau homari și altele. Dacă ați ales un sejur în Nikiana și vreți să luați masa într-un cadru de poveste, atunci Keramidaki este locația ideală. De aici veți putea admira cele mai frumoase priveliști asupra insulelor Skorpios și Sparti. Printre cele mai renumite preparate pe care le veți putea încerca în Keramidaki se numără: miel în sos de miere şi crustă de mirodenii, musaca din carne de vită, vinete umplute cu diferite tipuri de carne şi altele.
Dacă vă petreceţi vacanța alături de persona iubită și vreți să vă bucurați de o atmosferă romantică, atunci puteți alege restaurantul Rachi, amplasat pe coasta Kathisma. De aici vă puteți bucura de apusuri de soare spectaculoase, în timp ce vă delectați cu preparate mediteraneene. Sugestia noastră este să încercați deliciosul Gavros, anșoa prăjite în ulei de măsline cu mirodenii, ce este servit alături de lămâie sau tzatiki. Un alt preparat delicios ce poate fi servit în acest local este Saganaki, o brânză telemea gătită pane. Indiferent de ceea ce veți alege să consumați, veți avea cu siguranță parte de momente de neuitat.