Oferte Cazare - Litoral Insula Kos, Grecia 2020

Cazare - Litoral Insula Kos

Insula Kos este situată în Estul Mării Egee, în apropierea coastelor Turciei. Insula Kos face parte din Arhipelagul Dodecanez, fiind a doua ca popularitate, după Insula Rhodos, iar în ceea ce privește suprafața se situează pe locul trei. Kos are o suprafață de circa 290 kilometri pătrați și o lungime ce depășește 40 de kilometri. Insula apare pentru prima dată menționată sub această denumire în Iliada, lui Homer.  Pe lângă capitala insulei, numită tot Kos, unde este prezent și un port, cele mai importante localități ale insulei sunt: Kardamena, Tingaki,  Kefalos,  Antimachia, Antimachia, Mastihari și Marmari.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Kos face parte din Grecia.

In regiunea Insula Kos sunt 233 hoteluri, din care 42 de hoteluri de 5 stele, 57 de hoteluri de 4 stele, 74 de hoteluri de 3 stele, 57 de hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Maritina incepand cu 454.00 €
Plecare 7 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
In Kardamena sunt 44 hoteluri, din care 11 hoteluri de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 13 hoteluri de 3 stele, 7 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Tigaki sunt 29 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 7 hoteluri de 4 stele, 15 hoteluri de 3 stele, 4 hoteluri de 2 stele.
In Kefalos sunt 27 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 3 hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Lambi sunt 22 hoteluri, din care 7 hoteluri de 5 stele, 7 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Psalidi sunt 19 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 8 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.
In Marmari sunt 18 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 3 hoteluri de 4 stele, 13 hoteluri de 3 stele.
In Mastichari sunt 12 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 6 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele.
In Agios Fokas sunt 4 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Maritina incepand cu 454.00 €
Plecare 7 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun

Alege să te relaxezi pe plajele fermecătoare din Insula Kos

Coastele insulei Kos măsoară aproximativ 112 kilometri lungime. Relieful insulei este deosebit de fertil, datorită acestui aspect, Kos beneficiază de livezi roditoare, plantații de viță de vie și păduri de măslini. Insula are mai multe promotorii, unele dintre ele fiind cunoscute încă din antichitate, precum Capul Skandari sau Capul LacterAltitudinea maximă a insulei este de 847 metri și este situată în Muntele Dikaios. Clima este semi-tropicală, verile fiind lungi, însorite și sărace în precipitații, în timp ce, iernile sunt blânde. Temperatura medie pe timpul anotimpului rece se situează între 13-15 grade Celsius, iar în timpul verii ajunge până la 32 de grade Celsius. Sezonul estival începe în luna iunie, turiștii vizitând Kos până în luna septembrie și octombrie. 

Plajele Insulei Kos sunt unele dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei. Majoritatea acestor plaje sunt acoperite cu nisip fin. Sunt foarte bine dezvoltate din punct de vedere turistic, în preajma lor fiind amplasate restaurante, magazine și unități de cazare. Apa este cristalină, iar oriunde ai întoarce privirea vei descoperi peisaje pitorești. Printre cele mai apreciate și cunoscute plaje, amintim: Plaja Thermes, Plaja Agios Fokas, Plaja Agios Stefanos, Plaja Banana, Plaja Camel, Plaja Kardamena, Plaja Lagades, Plaja Lambi, Plaja Mastichari și Plaja Polemi

Printre atracțiile turistice ale insulei amintim în primul rând centrul istoric al orașului Kos. Intrarea în incinta orașului se face prin intermediul unei porți numite Kamara tou Forou. Aici puteți admira ruinele unui templu antic dedicat lui Hercule și un altul dedicat zeiței Atena. De asemenea, în oraș sunt prezente ruinele unor clădiri publice din perioada elenă și romană. Un alt obiectiv turistic al insulei este Sanctuarul lui Asclepios, situat la 4 kilometri de Kos. Aici, veți putea vizita ruinele unei foste școli de medicină foarte renumită în Grecia, dedicată lui Asclepios, zeul medicinei în mitologia greacă. În plus, din acest loc se poate admira întreg orașul și împrejurimile. Școala a funcționat  în secolul  al III-lea î. Hr., iar în prezent este o dovadă vie a istoriei medicinei. În apropierea portului este situat Castelul Cavalerilor – Neratzia este o clădire construită de cavalerii medievali, pe ruinele unui zid antic, și datează din secolul al XIV-lea. În prezent, castelul joacă rol de muzeu, găzduind o numeroasă colecție de sculpturi și inscripții din perioada elenă, romană, bizantină și creștină. În fața Castelului veți putea admira faimosul copac a lui Hipocrat, acesta are demensiuni uriașe, având un diametru de aproximativ 12 metri. Legenda spune ca a fost plantat de însuși Hipocrat, care obișnuia să predea la umbra lui.

Pe teritoriul insulei funcționează și un Muzeu Arheologic. Acesta a luat naștere în anul 1930, bazale sale fiind puse de italieni, care doreau ca să expună aici descoperirile arheologice făcute pe insulă, printre care : statuia lui Hipocrate, mozaicuri ce datează din secolul al III-lea și ceramică din epoca elenă și romană. Pe teritoriul insulei funcționează și un Muzeu de Folk Kos. Muzeul expune publicului obiecte utilizate în trecut de locuitorii insulei în viața cotidiană și în agricultură. Aici puteți admira unelte folosite la munca pământului, în creșterea animalelor, precum și tapițerii lucrate manual și diverse broderii. De asemenea, în Insula Kos puteți vizita și obiective turistice naturale. Unul dintre acestea este Peștera Melissani. Peștera este înconjurată de un peisaj spectaculos, fiind înconjurată de păduri verzi și stânci impunătoare. Conform mitologiei greci, Melissani era peștera nimfelor. Aceasta măsoară circa 100 de metri lungime, iar o treime din suprafața acesteia este ocupată de un lac. Frumusețea lacului cu apă cristalină atrage anual mii de turiști.