Oferte Cazare - Litoral Insula Kefalonia, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Insula Kefalonia 2024

        Kefalonia este o insulă ce se bucură de o frumusețe spectaculoasă, relieful său fiind foarte variat. Prin urmare, aici veți întâlni dealuri accidentate, zone muntoase acoperite cu păduri bogate de conifere, plaje întinse, acoperite cu nisip și scăldate de ape clare, toate făcând din Kefalonia o destinație de vacanță ce nu poate fi descoperită pe parcursul unui singur sejur. În plus, insula se bucură și de 3 brațe peninsulare, care îi sporesc autenticitatea și frumusețea.   Insula este deservită de un aeroport internațional, situat la 8 kilometri de capitala Argostoli. Kefalonia are un perimetru de circa 904 kilometri pătrați, densitatea populației fiind de 55 de persoane pe kilometru pătrat. 

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Insula Kefalonia 2024 face parte din Grecia.

In regiunea Insula Kefalonia sunt 157 hoteluri, din care 9 hoteluri de 5 stele, 24 de hoteluri de 4 stele, 61 de hoteluri de 3 stele, 59 de hoteluri de 2 stele, 4 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Insula Kefalonia 2024

Filtreaza hotelurile din Insula Kefalonia pe baza numarului de stele:

In Lixouri sunt 16 hoteluri, din care 3 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, 7 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Svoronata sunt 12 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, 8 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Svoronata-ammes sunt 9 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele.
In Lourdas sunt 6 hoteluri, din care 6 hoteluri de 2 stele.
In Vlachata sunt 3 hoteluri, din care 3 hoteluri de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Insula Kefalonia, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de varietatea formelor de relief și de peisajele spectaculoase din Kefalonia

     În nord, paralel cu Insula Ithaca, veți descoperi Peninsula Erissos, cu numeroasele sale sate montane în care domnește o atmosferă liniștită. În vest este situată Peninsula Paliki, unde sunt situate orașele Lixouri și Argostoli. În sud-vest, este situată Peninsula Lassi, care este și principala destinație de vacanță de pe teritoriul insulei. Insula este cunoscută și sub numele Cephollonia, Cephallenia sau Kefallinia. Altitudinea maximă  a insulei este de 1628 metri și este situată în Munții Ainos. Pe culmile acestor munți, crește o specie rară de brad numită Abiescephalonica. Specia fiind protejată de către lege, întreaga zonă a fost declarată arie protejată de către lege, făcând parte dintr-un Parc Național. În zona în care este situată insula se înregistrează frecvent numeroase mișcări seismice. Cel mai masiv cutremur a avut loc în anul 1953 și a distrus mare parte dintre construcțiile de pe insulă, singura localitate neafectată fiind Fiscardoin. Acesta este cauza pentru care în insulă veți întâlni clădiri moderne. Clima din Kefalonia este mediteraneeană, fiind caracterizată prin ierni blânde, bogate în precipitații, și veri uscate, cu temperaturi ridicate.

     Kefalonia se bucură o linie de coastă ce măsoară 237 metri lungime, de-a lungul acesteia fiind amplasate 39 de plaje, de nisip și pietriș. Îndreptându-vă spre nordul insulei veți descoperi păduri de chiparoși și livezi de măslini, astfel că, pentru un moment, vă veți considera undeva în Toscana. În schimb, în sudul insulei, relieful este ceva mai plat, fiind reprezentat de câmpii întinse. Pe cuprinsul Insulei Kefalonia veți putea, de asemenea, vizita peșteri, cu stalactite și stalagmite, coaste sălbatice, numeroase lăcașuri de cult și cetăți care datează din perioada venețiană.

poza  Bucurați-vă de varietatea formelor de relief și de peisajele spectaculoase din Kefalonia

    Insula Kefalonia dispune de un număr impresionant de plaje, golfuri și golfulețe cu forme dintre cele mai diverse. Cele mai frumoase plaje ale insulei sunt situate pe coasta de sud, aici trăind și broaștele țestoase Caretta-Caretta, o specie protejată de către lege. Myrtos Bay este situat pe coasta de nord-est a insulei, aici, turiștii putându-se bucura de prezența unei plaje acoperite cu nisip fin și pietricele. Deși în insulă circulă numeroase autobuze, cursele acestora nu sunt la cele mai potrivite ore. Prin urmare, vă recomandăm să călătoriți cu mașina, motocicleta sau cu ce alt mijloc de transport vi se pare mai comod. Prin plajele cele mai spectaculoase ale insulei se numără Makris Gialos, populară datorită nisipului strălucitor cu care este acoperită, dar și pentru apa de culoare azurie de care este scăldat țărmul. Plaja este situată la circa 4 kilometri distanță de Argostoli, capitala insulei. Plaja este mărginită de o vegetație densă, formată, în principal din pini, și de rocile masive prezente în apropiere de intrarea în apă. De o frumusețe ieșită din comun se bucură și plaja Myrtos, aceasta fiind catalogată de unele publicații drept cea mai frumoasă plajă  a Greciei, fiind premiată în nenumărate rânduri pentru frumusețea cadrului natural și pentru curățenia sa.  

    Pe cuprinsul Insulei Kefalonia veți descoperi numeroase baruri și cluburi, ideale pentru iubitorii de distracție,  trebuie din start să știți că cele mai multe localuri sunt situate în capitala insulei sau în apropierea acesteia. Localuri în care să vă bucurați de o băutură și de atmosferă relaxantă veți descoperi și în stațiunile Sami, Lixouri, Porosai Fiscardo și Skala.  Insula Kefalonia se dovedește a fi o adevărată încântare și pentru iubitorii de shopping. În Argostoli veți descoperi numeroase străduțe înțesate de magazine. De-a lungul acestora sunt dispuse, de asemenea, bănci, cafenele și oficii poștale. În Fiscardo există, cu precădere, magazine mici, unde se comercializează suveniruri și obiecte lucrate de către meșterii locali.

poza  Bucurați-vă de varietatea formelor de relief și de peisajele spectaculoase din Kefalonia

   Din programul unei vacanțe perfecte nu pot lipsi obiectivele turistice. Vă recomandăm să nu ezitați să vizitați Peștera Melissani, o peșteră cu o lungime de 3.5 kilometri și o lățime de 40 de metri. Cercetările arheologice întreprinse aici, au scos la iveală urme ale existenței unei culturi minoice. În inscripțiile descoperite este înfățișat zeul pan alături de un grup de nimfe, motiv pentru care peștera este supranumită și Peștera Nimfelor. Cea mai mare parte a acoperișului peșterii s-a surpat în urma cutremurului din anul 1953. Peștera este situată la 500 de metri distanță de Marea Egee, iar nivelul apei depășește cu un metru nivelul apei mării. În prezent, peștera a luat forma literei B, având două încăperi cu apă. O altă peșteră deosebită, pe care vă recomandăm să nu o ratați este Drogarati, acesta fiind situată la 1.5 kilometri de stațiunea Sami. Peștera a fost creată acum circa 150 de milioane de ani în urmă, pe pereții săi aflându-se stalactite și stalagmite impresionante. Peștera măsoară o adâncime de 60 de metri, temperatura medie fiind de 18 grade Celsius, iar umiditatea este foarte crescută. Veți putea observa că multe stalactite sunt rupte, unele din cauza cutremurelor, iar alte, din cauza oamenilor. Turiștii iubitori de istorie vor putea vizita Castelul St. Georgios. Construcția inițială datează din perioada bizantină, dar castelul a fost refăcut cândva, pe parcursul secolului al XVI-lea. În perioada sa e înflorire, în timpul în care insula se afla sub conducere venețiană. 15.000 de oameni locuiau între zidurile cetății și în dependințele din jurul său. 

poza  Bucurați-vă de varietatea formelor de relief și de peisajele spectaculoase din Kefalonia

Top hoteluri Insula Kefalonia

Insula Kefalonia este una dintre cele mai impresionate destinații de vacanță din Marea Ionică. Turiștii români care plănuiesc un concediu aici se pot deplasa fie cu avionul, fie cu mașina personală, distanța dintre țara noastă și Kefalonia fiind de doar 1320 kilometri.

Citeste mai mult.

Top cele mai populare plaje de pe coasta Insulei Kefalonia

Insula Kefalonia se bucură de o serie de plaje spectaculoase, multe dintre ele fiind premiate cu blue flag pentru curățenia lor și pentru serviciile oferite turiștilor. Plajele din Kefalonia se bucură de o serie de peisaje spectaculoase, multe dintre acestea fiind locuri cu adevărat paradisiace. Cea mai populară plajă a insulei este Myrtos, aceasta fiind situată în topul celor mai frumoase 5 plaje ale lumii.

Citeste mai mult.