Oferte Cazare - Litoral Fira, Santorin, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Fira 2024

      Capitala Insulei Santorini,  Fira , este situată în partea de vest a insulei, fiind amplasată într-o zonă muntoasă, la circa 250 de metri altitudine. Dată fiind altitudinea la care este situată, din Fira veți putea admira panorame superbe asupra vulcanului.  Fira n-a fost capitala insulei dintotdeauna, ci la sfârșitul secolului al XVIII-lea, locuitorii au fost nevoiți să părăsească vechea capitală, Pyrgos, și s-au instalat în Fira, aceasta devenind noua capitală. Cutremurul din anul 1956 a distrus o parte a orașului, doar o mică parte a clădirilor din secolul al XVIII-rezistând seismului. Denumirea insulei derivă din cuvântul Thíra , aceasta fiind denumirea antică a insulei. 

Citeste mai mult

Litoral Fira 2024 face parte din regiunea Insula Santorini din Grecia.

In Fira sunt 167 hoteluri, din care 19 hoteluri de 5 stele, 68 de hoteluri de 4 stele, 53 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 7 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Fira 2024

Filtreaza hotelurile din Fira pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Fira pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
De Sol Hotel & Spa incepand cu 1,710.00 €
Plecare 23 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
De Sol Hotel Santorini incepand cu 12,125.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Emfasis Villa Santorini incepand cu 2,347.00 €
Plecare 18 Martie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Aigialos Luxury Traditional Settlement incepand cu 1,709.00 €
Plecare 29 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Asma Suites Santorini incepand cu 2,291.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Astro Palace Suites And Spa incepand cu 1,381.00 €
Plecare 25 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Athina Luxury Suites incepand cu 1,775.00 €
Plecare 23 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Fira, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Fira, capitala Insulei Santorini

     Priveliștile uimitoare și panoramele pe care le veți putea admira în capitala Insulei Santorini îi va face pe mulți turiști să se îndrăgostească iremediabil de această destinație de vacanță. Cu siguranță ați văzut sute de imagini în care este reprezentată insula cu locuințele sale vopsite în alb și cu ușile și ferestrele albastre, acum vă veți putea bucura chiar dumneavoastră de toate aceste frumuseți. În piața Theotokopoulo, piața centrală a orașului, veți descoperi tot felul de magazine, cafenele, restaurante, baruri și taverne, precum și numeroase cluburi de noapte ideale pentru turiștii iubitori de distracție. Cu toate acestea, Fira nu și-a pierdut cu totul specificul autohton, aici putându-vă bucura de peisaje spectaculoase, locuințe tradiționale, biserici cu acoperișuri albastre, străzi înguste pietruite și terase scăldate în razele soarelui.

poza Sejur în  Fira, capitala Insulei Santorini

      Fira este considerată o destinație de vacanță ideală pentru a vă petrece o vacanță romantică, alături de persoana iubită, dar se pretează și pentru sejururi petrecute în compania prietenilor sau a familiei. Vă recomandăm să nu ezitați să încercați preparatele tradiționale și vinurile locale. Stațiunea nu este lipsită de obiective turistice, în Fira existând două muzee dedicate preistoriei și arheologiei  și un muzeu etnografic. De asemenea, vă recomandăm să vizitați Muzeul Megaron Gyzi, unde puteți admira o colecție de fotografii în care este reprezentat orașul Fira înainte și după anul 1956. Orașul găzduiește de asemenea mai multe lăcașuri de cult ce merită să fie vizitate. În timpul sezonului estival Fira devine destul de aglomerată, fiind un punct de oprire pentru majoritatea vaselor de croazieră. Din Fira puteți pleca într-o plimbare cu barca în care să vizitați singurul vulcan activ din Mediterana Orientală.

poza Sejur în  Fira, capitala Insulei Santorini