Oferte Cazare - City Break Atena, Zona Metropolitana Atena, Grecia la hoteluri de 5* stele ­čîć 2024

Cazare - City Break Atena la hoteluri de 5* stele 2024

Hotelurile de 5 stele din Atena au un standard de calitate extrem de ridicat si ofera servicii si facilitati dintre cele mai exclusiviste. In plus, acestea functioneaza, de regula, in cladiri cu designuri extrem de atractive. Hotelurile de cinci stele sunt amplasate, de cele mai multe ori, in centrul orasului sau a statiunii, ceea ce inseamna ca oaspetii sai vor avea acces facil catre toate atractiile din zona. Camerele din cadrul hotelurilor de 5 stele sunt moderne, cu un aspect placut si sunt foarte bine dotate, pot cuprinde noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii, telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. De asemenea, acestea au dimensiuni mai mari decat camerele hotelurilor de 4 si 3 stele din Atena, masurand aproximativ 18 mp. Hotelul dispune de receptie cu program non-stop, personalul de la receptie fiind vorbitor de mai multe limbi straine, parcare privata, lift, aer conditionat, internet si altele. Hotelurile de 5 stele pot dispune de piscina exterioara sau interioara, sala de fitness, centre spa si wellness, salon de infrumusetare, camara de bagaje, spalatorie, curatatorie, restaurante, baruri, cafenele, cluburi si camere de relaxare. In plus, hotelurile de 5 stele din Atena pot fi dotate si cu centre de afaceri si sali de evenimente.

City Break Atena la hoteluri de 5* stele 2024 face parte din regiunea Zona Metropolitana Atena din Grecia.

In Atena sunt 19 hoteluri care au 5* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 5* stele mai jos.

Vezi hoteluri Atena

Filtre City Break Atena la hoteluri de 5* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Atena pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Atena pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 5* stele in Atena pentru anul 2024

Preturi pentru 2 adulti la
Electra Palace Hotel incepand cu 2,499.00 €
Plecare 18 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grande Bretagne, A Luxury Collection Hotel incepand cu 4,706.00 €
Plecare 20 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Athenaeum Intercontinental incepand cu 1,116.00 €
Plecare 16 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Divani Caravel incepand cu 1,079.00 €
Plecare 16 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Electra Metropolis Athens incepand cu 2,159.00 €
Plecare 20 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Holiday Inn Athens Attica Av, Airport W. incepand cu 1,316.00 €
Plecare 26 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Life Gallery incepand cu 923.00 €
Plecare 5 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Njv Athens Plaza incepand cu 1,270.00 €
Plecare 26 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sofitel Athens Airport incepand cu 2,266.00 €
Plecare 7 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Atena de 5* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬á Dup─â ce ve╚Ťi fi vizitat toate acestea, v─â pute╚Ťi l─âsa purtat pe str─âdu╚Ťele pietonale ale Atenei. ├Än timpul sejurului estival Atena se poate dovedi o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â aglomerat─â, perioada cea mai potrivit─â s─â vizita╚Ťi acest ora╚Ö este prim─âvara ╚Öi toamna.┬áPu╚Ťine atrac╚Ťii turistice din lume pot fi comparate cu Acropola din Atena.┬á Templul Parthenon este dispus pe o falez─â st├óncoas─â ╚Öi aminte╚Öte de gloria antic─â a ora╚Öului. Acropola era centrul Greciei antice, func╚Ťion├ónd precum o cetate. Parthenonul dateaz─â din anul 447 ├«. Hr. ╚Öi se remarc─â datorir─â coloanelor sale dorice ╚Öi sculpturilor uimitoare care ├«i ofer─â un plus de elegan╚Ť─â. Pe friza estic─â este reprezentat─â na╚Öterea zei╚Ťei Atena. Printre ruinele Atenei se situeaz─â ╚Öi templul zei╚Ťei Nike, precum ╚Öi Erechtheionul, acestea fiind construite ├«n perioada 421 ├«. Hr. ÔÇô 395 ├«. Hr. Punctul central al acestui complex antic este Pridvorul Cariatidelor, reprezentat de 6 statui feminine, care ╚Ťin locul coloanelor ├«n stil doric. Vizit├ónd Acropola, nu doar c─â ve╚Ťi putea afla informa╚Ťii interesante despre civiliza╚Ťia antic─â, ci ve╚Ťi putea admira ╚Öi priveli╚Öti senza╚Ťionale asupra ora╚Öului. Pentru aceasta va trebui s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi c─âtre nordul Acropolei. ├Än cazul ├«n care vizita╚Ťi Atena ├«n timpul verii, v─â sf─âtuim s─â vizita╚Ťi Acropola fie diminea╚Ťa, fie ├«n timpul serii, deoarece ├«n cursul zilei, temperatura ╚Öi soarele o s─â v─â fac─â misiunea mai grea.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬áPrintre principalele atrac╚Ťii ale Atenei se situeaz─â ╚Öi┬á Muzeul Acropolei, unde este g─âzduit─â una dintre cele mai spectaculoase colec╚Ťii de art─â din lume. Muzeul se ├«ntinde pe o suprafa╚Ť─â de 25.000 de metri p─âtra╚Ťi, expozi╚Ťiile sale ├«ntinz├óndu-se pe o suprafa╚Ť─â de 14.000 de metri p─âtra╚Ťi. Muzeul ├«nglobeaz─â ╚Öi un cartier antic atenian. Vizitarea muzeului este cea mai bun─â variant─â de a v─â petrece zilele toride de var─â. Un alt muzeu extrem de interesant din Atena este Muzeul Na╚Ťional de Arheologie. Acesta a fost fondat ├«n secolul al XIX-lea ╚Öi este cel mai ├«ntins muzeul arheologic de pe cuprinsul Greciei. Muzeul func╚Ťioneaz─â ├«ntr-o cl─âdire cu o arhitectur─â neoclasic─â, expozi╚Ťiile sale ├«ntinz├óndu-se pe o suprafa╚Ť─â de 8000 metri p─âtra╚Ťi. Turi╚Ötii vor putea admira exponate grece╚Öti care dateaz─â ├«ncep├ónd cu civiliza╚Ťia greac─â preistoric─â, p├ón─â ├«n perioada clasic─â ╚Öi antichitatea t├órzie. Colec╚Ťia dedicat─â perioadei preistorice ├«nsumeaz─â exponate care dateaz─â ├«ncep├ónd cu mileniul al VI-lea ├«. Hr. p├ón─â ├«n anul 1050 ├«. Hr. ├Än cadrul colec╚Ťiei de sculpturi sunt cuprinse o serie de sculpturi antice grece╚Öti ce dateaz─â din secolele al VI-lea ÔÇô al V-lea ├«.Hr. Muzeul de╚Ťine ╚Öi o colec╚Ťie dedicat─â vazelor ╚Öi obiectelor decorative, unde sunt ├«ncadrate obiecte ceramice vechi din secolul al XI-lea ├«. Hr. p├ón─â ├«n perioada roman─â. ├Än colec╚Ťia de Metalurgie sunt expuse statui ╚Öi figurine de mici dimensiuni sculptate ├«n metale.

┬á ┬á ┬áAfla╚Ťi ├«n Atena este p─âcat s─â nu vizita╚Ťi cartierele Pl├íka ╚Öi Anafiotika. Pitorescu cartier Pl├íka este ca un magnet pentru turi╚Öti, ace╚Ötia fiind atra╚Öi de atmosfera lini╚Ötit─â ╚Öi pitoreasc─â. Str─âdu╚Ťele ╚Öi pie╚Ťele din Pl├íka sunt ├«nfrumuse╚Ťate de prezen╚Ťa caselor cu arhitecturi pl─âcute, restaurante ╚Öi magazine vopsite ├«n culori pastelate. De asemenea, ├«n acestea cartiere ve╚Ťi putea vizita ╚Öi biserici istorice, printre care Biserica Metam├│rfosis, din sud-vestul cartierului, ╚Öi Biserica Kapnikar├ęa din nord. O plimbare ├«n acest cadru se va dovedi o experien╚Ť─â excep╚Ťional de pl─âcut─â. ├Än cartierele Pl├íka ╚Öi Anafiotika sunt dispuse numeroase restaurante tradi╚Ťionale grece╚Öti, care dispun de terase extrem de pl─âcute. Zona se m├óndre╚Öte ╚Öi cu prezen╚Ťa a dou─â situri arheologice, situate pe strada Pepopida ╚Öi anume: Agora roman─â, care dateaz─â din secolul I ├«. Hr., ╚Öi Biblioteca lui Hadrian, care dateaz─â din secolul al II-lea ├«. Hr. Un perete al Bibliotecii lui Hadrian, precum ╚Öi o parte a ruinelor Agorei Romane le pute╚Ťi vedea ╚Öi din strad─â, ├«ns─â pentru a le admira ├«n am─ânunt trebuie s─â le vizita╚Ťi.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬á Muzeul Artei Cicladice este amplasat ├«n cartierul Kolon├íki ╚Öi dateaz─â din anul 1986, fiind ├«nfiin╚Ťat de c─âtre Nicholas┬á ╚Öi Dolly Goulandris. Nicholas Goulandris a fost cunoscut ├«n ├«ntreaga Grecie pentru patronajul s─âu asupra artelor ╚Öi a vie╚Ťii culturale, muzeul av├ónd la baz─â colec╚Ťia sa personal─â de art─â. Muzeul func╚Ťioneaz─â ├«ntr-o cl─âdire modern─â, cu un design elegant, elementele principale fiind marmura ╚Öi sticla. ├Än colec╚Ťia muzeului ve╚Ťi reg─âsi mai mult de 3000 de exponate ce reprezint─â arta greac─â veche, arta antic─â a Cicladelor ╚Öi arta cipriot─â. Marea majoritate a exponatelor dateaz─â din secolul al VI-lea ├«. Hr.

┬á ┬á ┬á ┬áStadionul Panathenaic┬á este cea mai mare construc╚Ťiei a Atenei Antice, stadionul av├ónd un efectiv de 60.000 de spectatori. Acesta a fost construit ├«n anul 335 ├«. Hr. ├«n epoca lui Herodes Atticus, aici fiind desf─â╚Öurate Jocurile Panathenaic, unde aleg─âtorii se ├«ntreceau ├«n jurul unei piste cu o lungime de 204 metri.┬á Ceea ce v─âd turi╚Ötii ├«n prezent este de fapt o replic─â a stadionului original, care a fost construit ├«n anul 1896, cu ocazia Jocurilor Olimpice. ┬áAsemenea stadionului ini╚Ťial, acesta cuprinde 47 de niveluri cu scaune, acustica sa este deosebit de bun─â, motiv pentru care g─âzduie╚Öte concerte ╚Öi alte evenimente.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice

┬á ┬á ┬áDac─â civiliza╚Ťia antic─â nu v─â surescit─â interesul, trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â ├«n Atena ve╚Ťi putea vizita ╚Öi atrac╚Ťii care dateaz─â din perioada bizantin─â. ├Än r├óndul acestor atrac╚Ťii se situeaz─â ╚Öi Muzeul Bizantin. Muzeul este amplasat ├«ntr-un palat, care dateaz─â din secolul al XIX-lea, care a fost construit pentru ducesa Plaisance. ├Äncep├ónd cu secolul al III-lea p├ón─â la c─âderea sa, ├«n anul 1453, Imperiul Bizantin a cuprins ╚Öi spa╚Ťiu pe care ast─âzi se desf─â╚Öoar─â Grecia, Balcanii ╚Öi Asia Mic─â. ├Än aceast─â perioad─â, arta era extrem de apreciat─â, arti╚Ötii bizantini cre├ónd mozaicuri multicolore ╚Öi icoane aurite. ├Än cadrul muzeului sunt expuse peste 25.000 de exponate, acestea fiind at├ót artefacte religioase din perioada bizantin─â, precum ╚Öi artefacte care dateaz─â din epoca cre╚Ötinismului timpuriu, din perioada medieval─â ╚Öi post-bizantin─â. ├Än cadrul colec╚Ťiilor muzeului se reg─âsesc sculpturi, picturi, icoane, mozaicuri ╚Öi textile.

┬á ┬á Biserica Panaghia Kapnikar├ęa este un obiectiv turistic cu totul ├«nc├ónt─âtor. L─âca╚Öul de cult este caracteristic artei bizantine de secol XI, fiind ├«n contrast cu arhitectura modern─â de care este ├«nconjurat─â. Biserica a fost la un pas de a fi demolat─â ├«n secolul al XIX-lea, ├«ns─â a fost salvat─â datorit─â interven╚Ťiei lui Ludwig I al Bavariei. Biserica are plan cruciform, cu cupol─â, acest stil fiind caracteristic acelei perioade. ├Än secolul al XII-lea, bisericii i-au fost dispuse un portic ╚Öi un pronaos cu patru frontoane. Pictura interioar─â a bisericii dateaz─â din secolul al XIX-lea.┬á Un alt l─âca╚Ö de cult remarcabil de pe teritoriul Atenei este Biserica Sfin╚Ťilor Apostoli. Biserica a fost singura cl─âdire care a r─âmas neatins─â atunci c├ónd ├«ntregul cartier a fost demolat pentru a fi excavat─â Agora. Biserica dateaz─â din secolul al X-lea ╚Öi a fost construit─â deasupra unui izvor sacru. La interior, se remarc─â inscrip╚Ťiile ├«n caligrafie arab─â ╚Öi frescele ├«n care este reprezentat Hristos Pantocreator, Ioan Botez─âtorul, heruvimi ╚Öi arhangheli. ├Än ceea ce prive╚Öte stilul arhitectonic, l─âca╚Öul de cult are u┬á cupol─â sprijinit─â pe patru coloane.

poza Atena - un ora╚Ö, numeroase oportunit─â╚Ťi turistice