Atena - Viața de noapte în orașul care nu doarme niciodată

     Pe lângă faptul că își încântă vizitatorii cu numeroase obiective turistice, istorie, artă și monumente, capitala Greciei este renumită și pentru viața de noapte. Pe măsură ce soarele apune, atmosfera devine tot mai animată, cluburile și localuri de noapte de aici fiind luate cu asalt de tineri în căutare de distracție și socializare. Numărând mai mult de 3 milioane de locuitori, la care se adaugă și sutele de mii de turiști, Atena este capitala europeană care se bucură de una dintre cele mai active vieți de noapte. Drept dovadă, capitala Greciei  este supranumită  orașul care nu doarme niciodată. Important de menționat că aici nu petrec doar turiștii, ci și grecii aleg să petreacă întreaga noapte. Mulți turiști care vizitează pentru prima dată capitala Eladei rămân pur și simplu uimiți de viața sa de noapte. În Atena , viața de noapte este extrem de variată și sofisticată. Astfel, veți putea alege dacă să vă distrați în cluburi de pe plajă, în louge baruri sau baruri intime.  Pe cuprinsul orașului există numeroase baruri și cluburi cu muzică hip-hop, localuri în care mixează DJ-i celebri, cluburi cu muzică latino și baruri în care puteți să vă bucurați de muzică tradițională grecească.

     Înainte de a vă hotărî în ce local doriți să vă petreceți noaptea, credeam este important să știți că viața de noapte în Atena începe la ora 23.00, în timp ce, tavernele și restaurantele nu se închid înainte de ora 2.00, localurile rămân deschise până dimineața. Tinerii greci preferă barurile de dimensiuni mici, numite barakia, unde atmosfera este întreținută de cele mai în vogă hituri internaționale și de muzică grecească modernă. Numeroase universități organizează seri pentru studenții lor, dacă doriți să intrați în contact cu tinerii ar fi bine să frecventați petreceri cum ar fi cele organizate de Școala de Arte Plastice, Universitatea din Atena și Facultatea de Drept. Localurile în care se petrec studenții sunt, de obicei, situate în subteran, astfel că ar fi bine să vă informați de la studenții Erasmus sau de pe diferite bloguri. Muzica variază de la ritmuri funky la punk. Băuturile sunt destul de ieftine, iar atmosfera este extraordinară în aceste localuri, putând dansa și cunoaște oameni noi. Petreceri distractive organizează și anumite posturi de radio, iar la acestea puteți uneori să vă bucurați de intrare gratuită.

 Zona Metropolitana Atena poza

    Odată ajunși în Atena ar fi păcat să nu experimentați bouzouki. Acesta face parte din subcultura ateniană și este extrem de popular în rândul grecilor. În cadrul unei seri bouzouki, cântăreți greci cântă live, în timp ce ascultătorii beau, țipă și aruncă cu flori. Un aspect important a acestor petreceri îl reprezintă faptul că există o tradiție ca în local să se fumeze, astfel dacă nu sunteți fumător sau nu suportați fumul de țigară, ar fi recomandat să nu frecventați astfel de localuri. Atena este un oraș în care an de an sunt organizate numeroase evenimente internaționale, concerte și spectacole. Printre cele mai importante evenimente ale cărei gazdă este Atena amintim: Festivalul Rockwave, unde au concertat artiști de renume mondial, printre care Metallica, Black Sabbath, Prodgy și altele. La sfârșitul lunii mai în oraș este organizat Jazz Festival Technopolis, unde, pe lângă jazz, participanții se pot bucura de muzică clasică, hip-hop, rock, dar și de muzică tradițională grecească.

 Zona Metropolitana Atena poza

    Viața de noapte în Atena este concentrată în anumite cartiere din jurul Acropolis-ului. În Ghazi veți putea alege dintr-o multitudine de localuri, aici existând taverne tradiționale, cafenele, discoteci și baruri. Locul este ideal pentru a petrece o seară animată în compania prietenilor. Cartierul Ghazi este, de asemenea, frecventat de membrii comunității gay. Cartierul Psirri devine pe măsura trecerii timpului tot mai animat și mai plin de viață. Chiar și pe timpul zilei veți vedea o mulțime de tineri care caută un loc în care să-și bea cafeaua sau să se bucure de o masă tradițională. Localurile din Psirri sunt potrivite pentru cei care doresc să se bucure de atmosfera tradițională a Greciei. Zona Kolonaki este extrem de exclusivistă, aici modernul îmbinându-se perfect cu clasicul. Aici veți descoperi restaurante de top și baruri sofisticate și luxoase. La polul opus se situează zona Exarchia, locul fiind frecventat, în special, de către hipsteri. Zona este înțesată de baruri și restaurante ieftine, în care vă puteți bucura de muzică rock și muzică alternativă. Având ieșire la plajă, în Atena veți descoperi și o multitudine de beach baruri, unde vă puteți bucura de peisaje spectaculoase, muzică bună și băutură după plac. Deplasându-vă pe drumul paralel cu linia de coastă veți rămâne uimit de numărul mare de baruri și cluburi întâlnit. Iubitorii de petreceri pot vizita și Glyfada, aici existând, de asemenea, o multitudine de beach baruri care, în timpul sezonului estival, vă garantează nopți pline de distracție.

 Zona Metropolitana Atena poza

Alegeți ca anul acesta să petreceți un Paște deosebit în Atena

Paștele în Atena, la fel ca în întreaga lumea ortodoxă, este cea mai importantă sărbătoare de pe parcursul anului. Astfel, fie că sunteți religioși sau nu, petrecerea Paștelui în Atena va fi o experiență nemaipomenită și încărcată de emoție.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Crăciun animat în Atena

 Odată ce se apropie Crăciunul, Grecia capătă cu totul o altă față, începând cu zona continentală până în insule, resimțindu-se tradițiile vechi de sute de ani. La fel ca în multe alte țări de pe glob, în Grecia, decembrie este luna cadourilor, luna în care orașele și locuințele sunt frumos decorate în așteptarea Crăciunului. Cu toții suntem familiarizați de a vedea Grecia ca pe o destinație estivală, însă Grecia este o destinație potrivită și pentru a petrece Crăciunul.

Citeste mai mult.

Atena - destinația ideală pentru un sejur de Revelion

Atena este o destinație extrem de potrivită pentru a vă petrece noaptea dintre ani, deoarece veți avea foarte multe de făcut, existând posibilități de petrecere a timpului liber care se potrivesc fiecărui buget și preferințe. Cei care doresc să se distreze întreaga noapte și să se bucure de dans, pot rezerva o masă într-unul din numeroasele cluburi de noapte din Atena.

Citeste mai mult.

Allou Fun Park - unul dintre cele mai întinse și populare parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei

Allou Fun Park din Atena este unul dintre cele mai importante și mari parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei, fiind atât de apreciat în rândul turiștilor încât reușește să atragă în jur de 2 milioane de vizitatori pe an. Dacă petreceți un sejur în Atena alături de micuții dumneavoastră, atunci o vizită a parcului de distracție Allou Fun Park este o idee nemaipomenită.

Citeste mai mult.