Oferte Cazare - Litoral Toroni (sithonia), Halkidiki, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Toroni (sithonia) 2024

      Toroni este un sat de vacanţă litoral care, începând cu anul 2011,   face parte din municipiul Sithonia. Toroni este amplasat la 78 kilometri sud-est de Poligiros, capitala Peninsulei Halkidiki, pe partea de sud a Sithoniei, între Neo Marmaras și Porto Koufo. De asemenea, Toroni se află la o distanță de aproximativ 130 de kilometri de Salonic. Stațiunea este populară datorită peisajelor și plajelor sale spectaculoase. Numele staţiunii este în strânsă legătură cu mitologia greacă, Toroni fiind soţia lui Proteos, fiul lui Poseidon. Denumirea stațiunii are legătură și cu așezarea sa geografică, Toroni fiind dispus pe țărmul din Golful Toroneos. 


Citeste mai mult

Litoral Toroni (sithonia) 2024 face parte din regiunea Halkidiki din Grecia.

In Toroni (sithonia) sunt 10 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele, 3 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre Litoral Toroni (sithonia) 2024

Filtreaza hotelurile din Toroni (sithonia) pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Toroni (sithonia) pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Oniro Boutique Hotel incepand cu 603.00 €
Plecare 22 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Afisia Villas incepand cu 1,484.00 €
Plecare 1 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Eco Green Residences & Suites Halkidiki incepand cu 739.00 €
Plecare 22 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Akti Toroni Boutique incepand cu 566.00 €
Plecare 10 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Toroni Blue Sea incepand cu 402.00 €
Plecare 4 Mai 2024, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Castro Studios incepand cu 478.00 €
Plecare 14 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Toroni (sithonia), sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți o vacanță alături de cei dragi pe plaja din Toroni

     Toroni se bucură de o istorie îndelungată. Oraşul antic a fost fondat de către coloniştii calkidiani cel mai probabil undeva în secolul al VIII-lea î. Hr. Fiind localizat într-o zonă cu potențial strategic dezvoltat și dispunând de resurse naturale importante, Toroni a devenit unul dintre cele mai dezvoltate orașe din Peninsula Halkidiki. De-a lungul istoriei sale Toroni a fost stăpânit de mai multe popoare. Inițial aici s-au stabilit perși, apoi greci, bizantinii și turci. În cele din urmă, la începutul secolului XX, Toroni a revenit grecilor. Orașul antic a fost grav avariat în anul 1903, când turcii au folosit o parte din pietrele de granit din vechiul oraș pentru a construi drumul dintre Salonic și Istanbul. O parte din orașul antic este acum scufundat. În secolul al XVII-lea populația a abandonat așezarea veche și s-a stabilit în actualul Toroni. Modernul Toroni este situat la 1 kilometru distanță de orașul vechi și are circa 4000 de locuitori. Urmele așezărilor preistorice din secolul al III-lea î. Hr. și alte rămășițe antice, temple creștine și bizantine timpurii sunt dovezii conform cărora zona a fost locuită constant încă din perioada neolitică. Prin urmare în jurul stațiunii Toroni veți putea vizita mai multe biserici bizantine. Din perioada de glorie a orașului se mai păstrează ruinele fortului Lecythus și Acropolisul. Turiștii pot vizita și biserica din sat și cele 134 de morminte din Epoca de Fier. Fortul Lecythus a fost reconstruit în timpul perioadei bizantine, tot în aceeași perioadă fiind construite și o serie de apeducte și un lăcaș de cult. 

poza Petreceți o vacanță alături de cei dragi pe plaja din Toroni

     Toroni este un orășel mic și este o destinație de vacanță ideală pentru familii, în special pentru cele cu copii mici. Toroni se bucură de una dintre cele mai lungi plaje din Sithonia, premiată cu Blue Flag. Aceasta este lungă de aproximativ 2,5 kilometri și combină frumusețea apelor albastre cu peisajele uimitor de verzi, în care natura se prezintă în cea mai pură formă a sa. Plaja este împrejmuită de pini și plantații de măslini. De pe această plajă veți avea o vedere spectaculoasă asupra Golfului Toroneos și a Mării Egee. Cu siguranță veți rămâne încântați de plaja cu nisip auriu, care este de o curățenie exemplară. La fel de curată este și apa. În plus, plaja stațiunii Toroni este extrem de bine amenajată, turiștii putând beneficia de șezlonguri, umbrele, toalete, centre de închiriere a echipamentelor necesare în practicare diverselor sporturi nautice. De asemenea, veți avea la dispoziție beach baruri și restaurante. Apa este destul de liniștită, iar fundul mării este nisipos, acestea fiind condiții ideale pentru părinții care doresc să-și petreacă vacanțele alături de copii. Special pentru aceștia, pe plajă au fost amenajate  locuri e joacă. În apropiere de plajă aveți acces la mai multe taverne și supermarket-uri. Vă puteţi bucura de plajă până la apusul soarelui, care, apropo, este deosebit de frumos. Plaja are aceeași calitate pe toată lungimea sa. Dacă doriți să vă bucurați de activități diverse puteți vizita și stațiunea Neos Marmaras situată la 20 de kilometri distanță de Toroni. La doar 2 kilometri de Toroni veți descoperi Porto Koufo cu faimoasele sale taverne în care veți savura cele mai gustoase preparate grecești. Porto Koufo este cel mai mare port natural al Greciei, fiind mărginit de plaje ascunse și golfuri.

     Toroni nu este o stațiune care să beneficieze de o viață de noapte activă, este, mai degrabă, o stațiune liniștită, ideală pentru familii. Asta nu înseamnă însă că nu puteți avea parte de activități cât mai diverse. La doar o jumătate de oră de mers cu mașina veți descoperi orașul Sarti, iar la câteva minute de mers pe jos de Toroni vă puteți bucura de plaja Destenika. De asemenea, o altă plajă cunoscută la care puteți avea acces ușor este plaja Tristinika. Dacă alegeți să vă petreceți vacanța în staţiunea Toroni puteţi alege dintr-o gamă diversă de hoteluri și alte unități de cazare, iar de-a lungul zonei de promenadă sunt dispuse diverse taverne și restaurante. 


poza Petreceți o vacanță alături de cei dragi pe plaja din Toroni